Ga naar inhoud
GENEGEERD

Een vervoermiddel zinvol?


Loek037

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 88
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Auto is handig en een brommer ook. Maar soms is te voet ook heel praktisch. Niemand hoort je terwijl jij wel alles kan horen. Nadeel dat je bij ontdekking niet snel weg kan komen in open gebieden. Enige waar ik me trouwens het meest zorgen over maak is hoe je kan vermijden dat je opgemerkt wordt door infrarood camera's/kijkers.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast der_obergefreiter

ik denk dat ik met mijn 4x4 camper straks geen slechte kaarten heb , ook niet door de regio waar ik woon, dicht bij ardennen en duitsland . zeker gaan er dan fietsen mee . voorheen deed ik dat met een zijspan, en daar kwam ik zelfs in sneeuw en ijs goed mee uit de voeten.

ik heb me wel aangeleerd om voertuigen altijd af te tanken voor ik ze voor het huis parkeerde of in garage zette , dus altijd de maximum tank tot mijn beschikking als ik weg moest.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Mrs Lotte, Dit zijn geen magneten maar grote zuignappen, je ziet ze vaak in gebruik bij glaszetters, dmv de hendeltjes die je op de zuignappen ziet zuig je ze vast op een glad oppervlak. Ik zou er zo mijn fiets mee op het autodak vast zetten. Denk je eens in de glaszetters dragen hier grote winkelruiten mee. Ook zie je ze in gebruik bij kantoorpanden die een glazen gevel hebben. De rammen worden met de zuignappen omhoog gehesen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik zou kiezen voor een 4x4, en dan een oudere type (Landrover) waar vrijwel geen electronica en zeker geen computers inzitten. Ik denk dat diesel de beste optie is. Een aantal lampen vervangen voor LED verlichting, en communicatie apparatuur installeren. Ook zou ik hem in een donkere matte kleur spuiten, je wilt echt niet opvallen in bepaalde situaties.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey, vervoer, mijn plan eerst naar een manege in de buurt en twee paardjes scoren. Daarna thuis blijven zitten en wchten tot het ergste over is als het kan ivm met water. Daarna met de camper , fietsen mee, op pad, Paardjes kunnen goed trekken. Ook maneges op de routes staan gemarkeerd gaat het niet meer dan verder te paard of op de fiets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind de hele discussie wat raar.

Volgens mij kan je alles wat op benzine rijdt sowieso vergeten als een SHTF situatie permanent wordt (in een tijdelijk geval is het iets anders), binnen de kortste keren heb je sowieso geen brandstof meer en zelf aardolie oppompen om benzine te fabriceren zal er niet in zitten vrees ik :)

Maw, je zal een voertuig enkel in het begin van een SHTF kunnen gebruiken (wanneer je nog benzine hebt) en dan maakt het imo niet heel veel uit wat je gebruikt om te geraken waar je eventueel wil geraken. Een terreinwagen (een echte uiteraard, niet de misbaksels die ze tegenwoordig terreinwagen noemen) lijkt mij enigzins het meest logisch, sowieso een auto tenzij je niets mee te nemen hebt, in dat geval kies ik voor m'n Honda XR :p

 

En stealth mode lukt sowieso niet met een verbrandingsmotor denk ik en wat wel geheel stil is, is wss traag en niet in staat om veel bagage mee te nemen, tenzij je toevallig een hybride hebt benzine/batterij. (enkel batterij zal je niet ver geraken vrees ik ;))

 

Bijna alle motoren lopen op een mix van alcohol eventeel met toevoeging van olie, alcohol stoken is makkelijk, met een kleine installatie kan je 10L per dag stoken...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eerste keus is mijn 4x4, een echte met ladderschassis en 2.9 mercedes dieselblok(rijd op bijna alles)en backup is een bromfiets met een kruiwagen eraan voor de bagage. Kan overal langs waar je met de fiets langs kan, aktieradius met jerrican van 10l rond de 500km en dagafstanden van 200-300km geen bezwaar.(Bug out plan voorziet in eerste instantie in de evacuatie van 2 personen.) Backup van de backup is BIl en dan na een paar weken te fiets/voet vertrekken naar de BOL, maar ik hoop dat het niet zover komt

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
Gast Dick Berts
Ah, ben je dan ook NU vegetarier?

@wodan Ik eet ongeveer een keer in de veertien dagen een keer vlees. Een dier opeten dat aan het einde van een goed leven is gekomen, vind ik geen probleem, de bio industrie wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 9 maanden later...
Hey, vervoer, mijn plan eerst naar een manege in de buurt en twee paardjes scoren. Daarna thuis blijven zitten en wchten tot het ergste over is als het kan ivm met water. Daarna met de camper , fietsen mee, op pad, Paardjes kunnen goed trekken. Ook maneges op de routes staan gemarkeerd gaat het niet meer dan verder te paard of op de fiets.

Oude post/topic, maar toch reactie hier op:

 

:eek:

Rijpaard is niet automatisch getraind om te trekken en dus gewend aan het achtervolgd worden door een groot ding (=ongeluk). Nog afgezien van geen geschikt en passend tuig. Idem trouwens voor het gebruiken als pakpaard, dat wil je ook niet zonder geschikt materiaal met gewicht/afstanden. Zit je met je camper ook nog eens vast aan de verharde wegen (en dus alsnog in de file + je valt op) alleen al vanwege het gewicht.

 

Trekvermogen : uitgaande van gezond, volwassen en getraind paard kan die op asfalt 3x lichaamsgewicht wegtrekken, stevige zandpaden/gras 2x en mul zand/ongelijk terrein 1x. Nu is de rolweerstand van een voertuig op wielen lager, maar toch is dat maximaal wat ze vol kunnen houden en ook willen proberen. Kar moet op gang komen en dat is zwaar.

 

Draagvermogen, ook weer uitgaande van een gezond, volwassen en getraind dier : Pony's (klein spul met korte rug) 20% van gezond lichaamsgewicht, paard (lange rug) 15% van gezond lichaamsgewicht. Dat is de basis regel, in de praktijk zijn er rassen die eigenlijk nog lager moeten. Maximale gewicht zit zo rond de 90-100kg (en dat is dus incl. kleding tuigage, e.d.)

Pakpaard : bagage is dood gewicht en eigenlijk zit je dan aan 50% van het maximum of zoals een amerikaanse expert aangeeft 100 pounds max., uitgaande van ruim 500kg wegende quarter (meest voorkomende ras daar) dat is 45kg.

 

Paard is een levend wezen dat al zolang overleefd heeft door achter elke scheefliggende grasspriet een roofdier te verwachten. Paar eeuwen domesticatie heeft dat instinct er niet uit kunnen fokken (erger bij sommige rassen zijn die neigingen ongecontroleerder en sterker geworden). Het soort betrouwbaar, meedenkend, niet van zijn stuk te brengen en van zowat de wind kunnende leven werkpaard is vrijwel uitgestorven. Een paard (en een manegepaard helemaal) is naast een prooi, kudde en bewegingsdier ook een gewoontedier. Als je die uit de bekende routines en omgeving haalt als vreemde nog wel krijg je verzet en paniek. Met paarden omgaan lijkt vaak super simpel, maar dat is het enkel voor de mensen die weten hoe en wat. Als leek of zelfs als vreemde krijg je andere/ongewenste resultaten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

dat het zinloos is vind ik nogal kort door de bocht, ik vind het erg knap van je als jij tijdens een Full-On SHTF met je vouwfiets lopend door de straten gaat naar bijv. je BOL dan wil ik wel eens zien hoe lang je zoiets volhoud, benzine preppen is voor mij te duur maar ik heb wel 10L altijd klaarstaan zodat ik tenminste een paar familie leden kan oppikken en alsnog naar mijn bol kan rijden, ook kun je erg veel in je auto kwijt zonder dat het op hoeft te vallen. maar natuurlijk iederen zn ding:)

 

mvg, Mp

Link naar reactie
Delen op andere sites

wederom kom ik met mijn visie: een man is geen man : altijd met minimaal twee personen / voertuigen maakt niet uit wat voor voertuigen zorg voor back-up mogelijkheden . en inderdaad een fiets is zo gepakt.. echter je kan er geen grote afstanden mee afleggen en je bent behoorlijk kwetsbaar. een mountainbike als back-up is ideaal. ook als scout vehicle is het interessant .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...