Ga naar inhoud
GENEGEERD

Honden trainen voor personal protection


Lieneke

Aanbevolen berichten

Ik ben opgegroeid met de KNPV . Mijn vader draaide mee in de Top en heeft al heel wat Nederlandse Kamioenschappen op zijn naam staan .

Ik had er niets mee met dat KNPV . Vooral op de wijze waarop er getraind werd . Honden werden Fysiek behoorlijk aangepakt .

 

 

Het is een manier van leven en je overgeven aan . Het vreet tijd en knabbelt aan je Relatie. Dit omdat je meer met je Hond bezig bent dan met je Gezin .

Niet iedereen is hier geschikt voor en niet iedereen kan dat uit een Hond halen wat er in zit . Je moet zowiezo je hond kunnen zien , aanvoelen wat ie wel en niet kan of misschien zou kunnen .

Dus uitproberen .

 

 

 

 

Recent zijn we weer aan de slag gegaan met een Jonge Duitse Herder ( getraind vanuit VDH , vereniging van Duitse herders ) . Hond was al gedeeltelijk opgeleid ( Licht Pakwerk , speur en natuurlijk de Gehoorzaamheid ) . Doet ie dus allemaal .

Helaas pindaskaas is ie nu echt aan het Puberen . En heb je de Handen vol . Laten Luisteren is dus soms een beetje doorzetten . Dit vooral met onze andere Honden in de Buurt en binnen in huis .

Is ie alleen dan gaat het perfect .

Wel is het opletten geblazen met het Pakwerk waarop ie al redelijk getraind was . Zijn Spelenderwijs bijten gaat hard en Trekspelletjes met touw doen we slechts af en toe waarbij we hem niet laten winnen .

Ook noteert hij alles in de omgeving en ontgaat hem dus niets . Echt niets . Alles wat ie niet kent wil ie onderzoeken . Ondanks zijn Puberen leert ie gemakkelijk .

Persoonlijke bescherming gaat eigenlijk vanzelf bij hem . Ben je goed voor een Hond dan waakt ie over je .

Ook voelen honden veel beter een vorm van bedreiging . Zowel vanuit de omgeving als vanuit een mens .

Ik ben gelukkig met Herders honden opgegroeid en heb best wel veel kennis opgedaan .

Nu hebben we een Duitse Herder aangekocht . Waarom ? Juist !! Vooral voor zijn oprechte vriendschap en alles wat je er voor terug krijgt :o

 

Vrienden zijn zo gemaakt en Twee zien meer dan !:o

 

 

juno-2.jpg.9a3a22c12a1c10d333960062b6d3d28b.jpgJuno.jpg.7a9103b2573e9006e928fad29d3a541b.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 jaren later...
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...