Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Log in om dit te volgen  
Longmen

Verbergen Goud/Zilver voorraad?

Recommended Posts

Sprak laatst met iemand over de 'opslag' thuis van aangeschaft Goud en Zilver. Er is best veel van op te zoeken op internet maar ik ben wel benieuwd hoe jullie dat doen/waar jullie het in bewaren?

 

Bij Amstelmunt.nl kwam ik geheime kluizen tegen: https://www.amstelmunt.nl/accessoires/speciale-kluizen.html

 

Bij Kotter & Zeller maar liefst 56 producten. Wel leuk om ze eens te bekijken. Wel is het zo dat er vele producten tussen zitten die je zelf kunt maken denk ik.

 

http://www.kotte-zeller.de/Geheimverstecke-Dosensafes.htm?websale8=kotte-zeller-shop&ci=015167

 

[ATTACH=CONFIG]19983[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]19984[/ATTACH]

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Er zijn zoveel plekken te bedenken waar een inbreker niet zo snel zal kijken.

Achter plinten, in holle deuren, in plafonds, in muren, in je eigen tuin enz.

Ik heb het in een simpel geldkistje dat verborgen is op een plek waar men het niet snel zal zoeken of vinden. Uiteraard ga ik geen details vermelden.

Het belangrijkste is: NIET onder je bed, in de kledingkast, vriesvak en alle cliche plekken waar iemand iets zou verbergen. En natuurlijk ook niet in apparaten, klokken of wat dan ook dat mogelijk interessant is voor een inbreker om mee te nemen.

Overigens is hier al veel geschreven over hoe je schat te verbergen op dit forum.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Zorg dan ook dat je wat verstopt hebt op de plekken waar ze juist WEL kijken.

 

Als men doelbewust op zoek komt naar PM en je huis overhoop haalt dan verwachten ze wat te vinden... zorg dus dat ze dat ook lukt. Als ze niets vinden terwijl ze je speciaal uitgekozen hebben, worden ze alleen maar agressief. Laat ze dus IETS vinden! :)

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik heb een goedkoop kluisje met daarin een paar tientjes aan baar geld en wat goedkope horloges. Puur als lokmiddel, in de hoop dat ze daarna er vandoor gaan. De gouden munten liggen daarentegen vrijwel voor het grijpen, maar een inbreker zal desondanks heeeeeeel veel tijd nodig hebben het te vinden.

 

Denk aan een verhaal van Sherlock Holmes. De politie zocht een compromitterende brief in een verlaten huis. Alles overhoop gehaald, niets gevonden. Sherlock Holmes loopt naar binnen en haalt de brief vlot uit het brievenrekje op tafel. Daar had de politie nou net NIET gezocht, want te voor de hand liggend.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Wat mij zelf een goede plek lijkt is bijvoorbeeld in je kruipruimte. Maar dan niet op de vloer maar tegen het plafond aan. Of bijvoorbeeld boven het plafond in een vaste kast.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Dit schip lag 300 jaar lang goed verborgen.

 

http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/wereld/300-jaar-oud-schip-vol-goud-gevonden-bij-colombia/ar-AAg2OUX?ocid=spartandhp

 

Colombiaanse duikers hebben het wrak gevonden van een Spaans galjoen dat ruim driehonderd jaar geleden met een grote lading goud en edelstenen zonk. De Colombiaanse president Juan Manuel Santos meldt de vondst op zijn Twitter-account.

 

Het galjoen, de San Jose, zonk in 1708 in de Caribische Zee in de buurt van de ommuurde havenstad Cartagena. Het was onderdeel van de vloot van de Spaanse koning Filips de Vijfde. Naar schatting had het schip 11 miljoen gouden munten, juwelen en zeshonderd mensen aan boord toen het zonk.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gewoon op tafel zetten in een schaal chocolademunten.

 

:p

 

Slechte plaats @Dreutel. Als ik bij jou zou inbreken, zou ik gegarandeerd die chocolademunten meenemen.

Ik ben een chocojunkie. :cool:

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...