Ga naar inhoud
GENEGEERD

Vuur, verwarming en energie verzameling


Aanbevolen berichten

Vuur, verwarming en energie

In dit topic wil ik graag de basics van dit subforum samenvatten en zo de mogelijkheid creëren van een snelle overzichtelijk samenvatting van dit subforum. Dit dan weer voor de beginnende preppers zodat de belangrijkste informatie hier te vinden is.

 

Geen stroom of verwarming meer

 

Als er geen stroom meer is zullen veel zaken wegvallen die op dit moment erg vanzelfsprekend zijn. Als ik op dit moment thuis kijk. Wij koken op elektriciteit, de TV staat ’s avonds gezellig aan, overdag de radio. Dit zijn natuurlijk de meest simpele dingen, door stroomuitval kan het ook komen dat er geen water meer is omdat bijvoorbeeld de pompen zonder stroom komen te zitten. Deze categorie kan je beste testen door eens een dag of twee zonder stroom te doen(water uit de kraan telt dan ook mee). In deze categorie kan je heel aantal preps toepassen om onafhankelijk te worden van stroom. Stroom zorgt in het dagelijks leven voor bijna alles om je heen. Om minder afhankelijk te worden van stroom kan je bijvoorbeeld:

 

-Een gasfornuis aanschaffen, let hierbij wel op dat wanneer je zonder gas komt te zitten dus ook niet kan koken. Om te preppen voor een mogelijk om te koken moet je altijd aan meerdere mogelijkheden denken.

-Zonnepanelen op je dak laten installeren, hierbij moet je wel met accu’s gaan werken want deze panelen leveren zonder accu’s nooit genoeg vermogen om een was in te kunnen zetten etc.

-Een generator kan je tijdelijk alternatief zijn voor een korte tijd zonder stroom. Let op bij een langere periode zonder stroom, meeste generators maken een hoop lawaai en dit kan ongewenste bezoekers uitnodigen.

-Een houtkachel is een mooie manier om te zorgen voor je eigen verwarming in de winter. Zorg bij een houtkachel dat je genoeg hout op voorraad hebt.

-Een zonneboiler zijn er in verschillende mogelijkheden, hierbij kan je kiezen voor welke opties jij wilt. Een zonneboiler is een mooi alternatief om voor bv. Warm water te zorgen of om je huis mee op te warmen.

-Voor licht kan je kaarsen preppen, zuinige LED lampjes op batterijen of glowsticks.

 

Als we dit topic vanuit de meer survivalkant gaan bekijken zijn er flink wat manieren om een vuur te maken. Ik lieg niet als bijna iedereen binnen de prepperskring een firesteel oid heeft. Ik kan begrijpen dat niet iedereen een bushcrafter is en niet zo geïnteresseerd is in het maken van een vuur zonder enige hulpmiddelen (net als ik). Met slechts een firesteel en watten met vaseline is het voor iedereen wel mogelijk om op een simpele manier een vuurtje te starten.

 

Enkele mooie topics

 

Werken aan energie-onafhankelijkheid:

http://preppers.nl/forum/threads/6809-Werken-aan-energie-onafhankelijkheid

 

Duurzaam leven verwarming:

http://preppers.nl/forum/threads/11590-Duurzaam-leven-verwarming

 

Geen stroom meer en dan?:

http://preppers.nl/forum/threads/28-Geen-stroom-meer-en-dan

 

Kun jij zonder stroom:

http://preppers.nl/forum/threads/1628-Kun-jij-zonder-stroom

 

Welke stroomgenerator kopen?

http://preppers.nl/forum/threads/10603-Welke-stroomgenerator-kopen

 

Firestarter watten en vaseline:

http://preppers.nl/forum/threads/3706-Fire-starters-van-vaseline-en-watten

 

 

 

Opmerkingen hoor ik graag om het er aan toe te voegen.

 

Greetz Pr3pper

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...