Ga naar inhoud
GENEGEERD

Zelfverzorging en SHTF


Rien
 Share

Recommended Posts

In een aantal andere draadjes wordt imo weinig verschil gemaakt tussen zelfverzorging en 100% preppen.

Stel je bent 100% zelfverzorgend (voedsel & water) ben je dan 100% geprept?

 

Mijn antwoord is een duidelijk: Nee.

 

100% zelfvoorziening is leuk, maar heeft weinig met preppen te maken.

Iemand die al zijn voedsel zelf verbouwd, maar geen voorraden heeft om een jaar zonder oogst uit te zingen zal in een shtf geval toch hongerig worden...

 

Ik streef zelf naar 100% voedsel zelfvoorziening, maar ik zie dat geen moment als een shtf verzekering.

Als de shtf in, zeg, augustus gebeurt, en je niet uit je woning hoeft te vluchten, dan ben je nog niet klaar.

De oogst die in augustus begint en in sept/oct/nov doorgaat zal waarschijnlijk geheel verloren gaan aan mensen die het simpelweg van je grondstuk plunderen.

 

Natuurlijk kun je er prikkeldraad omheen zetten, wachttorens, zoeklichten en machinegeweren, maar als dat niet gaat, dan is het een illusie te geloven dat men zijn oogst kan beschermen.

 

Te proberen zijn oogst te beschermen is een manier om snel zelf de planten te voeden.

Elke dag alert zijn, elke dag indringers afvechten, dat houdt niemand vol, en er komt een dag dan is er iemand die sterker is of meer geluk heeft.

 

Dus ook met grote tuin, en zelfs 100% zelfvoorzienend, een flinke voorraad aan voedsel is en blijft essentieel.

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Het is inderdaad belangrijk om ook als je 100% zelfvoorzienend bent je dan alsnog een voorraad hebt. Het gevaar ligt echter niet alleen in plunderaars maar je kan ook door het weer een slechte oogst hebben zoals nu door de extreme hitte in de VS. Opsplitsen van je voorraad is ook handig want een klein brandje kan gemakkelijk alles vernietigen.

 

Andersom geld het ook. Ben je 'voorbereid' op een SHTF situatie als een zonnevlam of iets anders waardoor de kans op herbouwing van de huidige maatschappij nihiel is zal je er rekening mee moeten houden dat je uiteindelijk ook zelf voedsel moet gaan verbouwen en je niet eeuwig van je prep voorraadje kunt leven. Nu alvast een moestuintje hebben om te oefenen zal dan een welkome hulp zijn. Alles wat je nu immers fout doet daar leer je weer van en het heeft verder nu nog geen grote gevolgen. Moet je er echter van leven en doe je dan iets verkeerd dan is het toch even wat erger. Het is dus slim om een zaden voorraad te hebben en ook om te leren hoe je zelf zaden verkrijgt uit planten zodat je die het volgende jaar weer uit kunt poten.

 

Bij bijvoorbeeld een tomaat is het gemakkelijk, daar zitten de zaden in de vrucht en krijg je ze dus mooi erbij. Bij planten als radijsjes of sla waarbij je de onvolgroeide plant eet moet je de mooiste en beste planten reserveren en deze langer laten doorgroeien waarna ze zullen uitschieten bloemen zullen krijgen en uiteindelijk zaad geven. Je kan dan echter de plant niet meer eten dus je moet hiervoor rekening te houden als je de zaden poot en dient dus extra te poten voor de zaadwinning.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...