Ga naar inhoud
GENEGEERD

Apparatuur beschermen tegen een EMP, Hoe?


Gast expectation

Aanbevolen berichten

Ik neem aan dat de meeste mensen inmiddels led's hebben ipv gloeilampen. En deze kunnen de hoge spanning niet aan. Deze zijn te gevoelig voor hogere stroomsterktes dan waar ze voor ontworpen zijn.

Voor zover ik begrepen heb stroomkabels wel, aangezien deze dik genoeg zijn om de hoge spanning en stroomsterkte van de emp op te vangen. Anders hoef je je ook geen zorgen te maken om via je stroomnetwerk je huis te verlichten aangezien je huis in de fik zou vliegen als zelfs de 230v kabels kapot branden.

Van wat ik gelezen heb zou er een kans kunnen zijn dat ouderwetsere lampen het wel overleven. Maar dat risico zou ik niet nemen om een heel klein beetje geld voor die paar reserve lampen te besparen

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

In mijn BOL is de situatie al redelijk, 4a5mm staal rondom maar wel wat raampjes en patrijspoorten die voor lek zorgen.

Ook de toegangsdeur en schuifluik van kunststof zijn punten van aandacht. De GSM werkt binnen dan ook nog prima.

Pluspunt is dat de Machinekamer en de tweede machinekamer allebei geen lekken hebben behalve dat ik nog een paar afschermde deuren moet maken, zijn nu van hout....

De tweede machinekamer is vooral belangrijk, daar zit een accubatterij van 24V  1100Ah LiFePo4 met BMS, MPPTs voor de zonnepanelen en een 5KW inverter en nog wat apparatuur.

Het grootste gevaar voor deze appartuur is toch de leidingen naar buiten, een 12V systeem voor de verlichtig en koelkast en de 230V lijnen voor de keuken, en niet te vergeten de bekabeling naar de zonnepanelen. Denk dan ook aan snel lost te koppelen verbindingen intern met Anderson connectors (niet voor 230V). Uiteraard ook de eventuele walstroom aansluiting.

Dit is natuurlijk leuk als je een waarschuwing van te voren krijgt van dat er wat aan zit te komen en je hebt tijd om alles los te koppelen

Mijn interesse gaat nu vooral uit naar beveiliging van leidingen van buitenaf, denk aan verbruikers, antennes, zonnepaneelen, windmolen en walstroom aansluitingen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...