Ga naar inhoud
GENEGEERD

Levende antrax verstuurd in Amerika


Loreen
 Share

Recommended Posts

Dat lijkt me wel een flinke "OEPS" waard.

Het Amerikaanse leger heeft per ongeluk levende antrax/miltvuur verstuurd naar negen verschillende staten.

Het ging om een routine onderzoeksproces, alleen de verstuurde antrax had niet levend horen te zijn. Oeps dus.

Gelukkig is er natuurlijk niets aan de hand. Een woordvoerder van het Pentagon weet te vertellen dat er voor zover bekend geen risico is voor het algemeen publiek.

Een of andere official van defensie weet echter wel te melden aan Fox News dat het op dit moment niet te zeggen is of iemand blootgesteld is geweest aan de antrax.

 

Dus... Moraal van het verhaal? Een ongeluk zit in een klein hoekje? We mogen blij zijn dat er zo zorgvuldig wordt omgegaan met dit soort dingen door het Amerikaanse leger?

 

 

Pentagon says ‘live anthrax’ inadvertently shipped across US

 

The Pentagon revealed Wednesday that "live anthrax" was shipped, apparently by accident, from a lab in Utah to as many as nine states.

 

Pentagon spokesman Col. Steve Warren assured "there is no known risk to the general public" and said an investigation is under way. But a defense official also told Fox News it is unknown at this time whether anyone was exposed to the live samples.

 

All samples are in the process of being collected by the Centers for Disease Control and Prevention.

http://www.foxnews.com/politics/2015/05/27/pentagon-says-live-anthrax-inadvertently-shipped-across-us/

 

 

Live anthrax inadvertently sent by U.S. military

 

CNN has learned a lab inadvertently received live anthrax samples from the U..S military in the last several days prompting an across the board urgent review to see if any other live anthrax has been shipped.

 

The sample came from a military lab at the Dugway, Utah, Army facility, according to two defense officials.

 

They did not disclose the lab that received the live anthrax, but said it was that lab that reported receiving the live agent sample. Samples are supposed to be rendered dead before they are shipped under a routine research program.

http://edition.cnn.com/2015/05/27/politics/live-anthrax-us-military-sent-inadvertently/

 

Ik kon zo gauw nog geen Nederlandse artikelen vinden.

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Hahahaha, wel bij de belgen, en met welk woord begint het artikel???

 

Amerikaanse soldaten verzenden per vergissing dodelijke bacterie

 

"OEPS" Een Amerikaans militair laboratorium heeft per vergissing een dodelijke bacterie naar minstens één privaat laboratorium in de oostelijke staat Maryland verstuurd. Dat zei een ambtenaar, er meteen aan toevoegend dat er geen gevaar voor de volksgezondheid was.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2339302/2015/05/27/Amerikaanse-soldaten-verzenden-per-vergissing-dodelijke-bacterie.dhtml

Link naar reactie
Share on other sites

Defensie Personeel van the wonderful US of A heeft wel vaker van dit soort foutjes.

 

Lieten ze ook niet eens een atoombom uit een vliegtuig vallen en vervolgens lieten ze wapenmunitie vallen vanaf boven in de loods hoppa zo door een atoombom heen. Dus ja helden in de veiligheid zijn het niet.

Link naar reactie
Share on other sites

Defensie Personeel van the wonderful US of A heeft wel vaker van dit soort foutjes.

 

Lieten ze ook niet eens een atoombom uit een vliegtuig vallen en vervolgens lieten ze wapenmunitie vallen vanaf boven in de loods hoppa zo door een atoombom heen. Dus ja helden in de veiligheid zijn het niet.

 

Ja echt bizar is dat!

 

Kijk waar mensen werken worden fouten gemaakt, maar als je ziet wat voor een materiaal het Amerikaanse leger onder zijn hoede heeft is dat eigenlijk stiekem toch wel heel erg erg...

Link naar reactie
Share on other sites

Ja echt bizar is dat!

 

Kijk waar mensen werken worden fouten gemaakt, maar als je ziet wat voor een materiaal het Amerikaanse leger onder zijn hoede heeft is dat eigenlijk stiekem toch wel heel erg erg...

 

Tuurlijk overal worden fouten gemaakt maar zulke dingen worden (lijkt mij dan tenminste) toch gecheckt door meerdere mensen om fouten te voorkomen? zeker met zulk soort stoffen of zelfs bommen.

 

Vraag mij dan ook af hoe dit gegaan is?

 

Zeg Henk, uit welk potje kwam dit spul nou? want het dekseltje van het levende antrax staat ook open... ach joh stel je niet zo aan, postzegel erop en klaar.

Link naar reactie
Share on other sites

Natuurlijk een obvious fout. Een geluk bij een ongeluk is in dit geval wel, dat bij een Antrax besmetting in principe alleen de personen die in aanraking met het spul zijn geweest slachtoffer zijn.

 

Hoe veel anders is het op het moment dat men denkt om 6 dummy raketten te hebben geladen terwijl bleek dat men live nuclear warheads aan het versjouwen was. Dit is namelijk precies wat er in augustus 2007 is gebeurd in de VS.

 

attachment.php?attachmentid=18672&stc=1

 

Een B52 bommenwerper werd daar geladen met 2 x 6 stuks AGM-129 missiles. In principe allemaal 'dummies' (ongeladen projectielen), zo was de bedoeling.

 

Per ongeluk zijn echter 6 stuks dummies en 6 stuks live nuclear warhead onder de B52 gehangen. We hebben het hier over zogeheten kruisraketten die vanaf een B52 kunnen worden afgevoerd:

 

attachment.php?attachmentid=18673&stc=1

 

Die B52 bommenwerper heeft met die dodelijke lading vervolgens doodleuk van Minot Airforce Base naar Barksdale Airforce Base gevlogen.

 

Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren.

Zo zijn bijvoorbeeld de procedures in geval van een noodlanding of brand in het vliegtuig voor een vliegtuig dat geladen is met live nuclear warheads volledig anders dan voor een vliegtuig met live nuclear warheads. Ook zou de bemanning van een vliegtuig in geval van een serieuze storing bijvoorbeeld volgens de protocollen brandstof moeten dumpen en de oefenwapens moeten 'droppen'. Ook bleek dat de wapens dus in principe gedurende 36 uur niet bewaakt zijn geweest (want wie gaat er nu een B52 bommenwerper met dummies bewaken?)

 

Bij dit voorval bleek dat de oorzaak in principe vrij onbenullig was. Doordat men dummies en geladen warheads in dezelfde munitiebunker op had geslagen, kon het voorkomen dat de crew die de B52 moest laden zowel een lege 'pylon' (verzameling van 6 AGM-129 missiles) als een geladen pylon met 6 warheads meenam. Onder één van de vleugels hing dus het setjes dummies, onder de andere vleugel de live set van 6.

 

In principe waren er legio 'veiligheidswaarborgen' die dit hadden kunnen voorkomen. De mensen die de wapens uitgeven zijn in de fout gegaan, de mensen die de wapens onder de B52 hebben gehangen hebben de procedures niet gevolgd, de flight officer (zeg maar 'co-piloot') heeft alleen de wapens aan de rechtervleugel gecheckt en niet die aan de linkervleugel enz enz.

Zelfs nadat het vliegtuig op Barksdale geland was heeft niemand iets ontdekt.

 

Het was een crewmember van het munitieteam op Barksdale die de wapens weer van de vleugels afhaalde die WEL oplette en alle benodigde veiligheidsprotocollen activeerde. [bij die veiligheidsprotocollen hoorde ook een serieuze lockdown van de basis. De commandant van de vliegbasis die rond 22.00 uur 's avonds gealarmeerd werd dat een team van het munitieteam meende dat er in plaats van oefen missiles LIVE missiles onder vleugels hingen schijnt gezegd te hebben:

'Prima. Ik kom nu terug naar de basis. Als straks blijkt dat jij niet het verschil kunt zien tussen dummies en live missiles, dan ben je op staande voet ontslagen, maar als blijkt dat je gelijk hebt, dan bevorder ik je persoonlijk ter plekke 4 rangen, maar vrees ik dat de hel losbreekt!

De man die de fout ontdekte schijnt daarop iets geantwoord te hebben als: 'Sir, i shit you not.'

Wel een goede manier om snel carriere te maken :D.

 

Gelukkig betrof het hier slechts een transportvlucht van de ene naar de andere vliegbasis. Je moet er niet aan denken dat dit niet een transportvlucht maar een oefenvlucht incl. het afwerpen van de missiles was geweest.

 

Uiteraard is dit incident breed onderzocht, heeft het een groot aantal mensen hun baan gekost, en zijn er allerlei extra maatregelen ingevoerd om herhaling te voorkomen. Zo mogen tegenwoordig 'live' wapens niet meer in dezelfde bunker worden bewaard als dummies (dat hadden wij zelfs kunnen verzinnen! :p)

 

Zie:

http://en.wikipedia.org/wiki/2007_United_States_Air_Force_nuclear_weapons_incident

http://www.nbcnews.com/id/20427730/ns/us_news-military/t/air-force-official-fired-after-nukes-fly-over-us/

 

Overigens hoef je er nog niet meteen gerust op te zijn dat alles nu volledig onder controle is.

In principe hebben alle nucleaire wapens een zogeheten 'Permissive Action Link'. Dat ofwel een hardware 'slot' ofwel een software slot dat moet voorkomen dat onbevoegden een wapen kunnen activeren. Het PAL systeem bevat ook mechanismen om te zorgen dat het kernwapen afgaat (maar dan in een gecontroleerde conventionele vorm, zonder kernexplosie) waardoor een kernwapen onbruikbaar wordt gemaakt in het geval iemand probeert om die beveiliging te omzeilen.

 

A device included in or attached to a nuclear weapon system to preclude arming and/or launching until the insertion of a prescribed discrete code or combination. It may include equipment and cabling external to the weapon or weapon system to activate components within the weapon or weapon system.

 

Dat systeem is ingevoerd in 1962:

 

attachment.php?attachmentid=18674&stc=1

 

De commandanten van Strategic Air Command waren echter zo benauwd dat zij hun intercontinentale rakketten niet (of niet tijdig) zouden kunnen afvuren, dat van 1962 tot 1977 de officiele PAL code voor alle raketten op 00000000 werd ingesteld (dit blijkt ook uit de officiele checklisten uit die periode, men moest zelfs controleren of die raketten wel op 00000000 stonden ;)).

Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Permissive_Action_Link

 

Zelfs ALS er dus procedures en veiligheidsmaatregelen zijn, dan bestaat er dus altijd de kans dat mensen die procedures zo interpreteren dat die niet (of niet helemaal) kunnen werken.

 

BP

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 months later...

 

In an ongoing bungle that is attracting savage criticism of its handling of biological threats, the Pentagon has acknowledged that it accidentally shipped live anthrax samples to almost 200 laboratories across the globe.

 

In new figures shared by the US Department of Defence, the Pentagon has updated its account of how widespread an anthrax scare in May really was, now disclosing that live samples of anthrax were sent to 192 labs across the US and seven other countries, including Japan, the United Kingdom, Korea, Australia, Canada, Italy, and Germany.

.........

Like many other scientific bodies, the US Department of Defence regularly ships biological samples between laboratories for the purposes of testing and research, but anything as dangerous as Bacillus anthracis, the bacteria that comprises anthrax, is supposed to be deactivated so as to pose no health risks. An internal investigation into how the live spores got out this time was inconclusive but noted deficiencies in the laboratory handling of samples that could have contributed:

 

[T]he committee found inherent deficiencies in protocols for three phases in the production of inactive spores that could lead to non-sterile products: 1) radiation dosing, 2) viability testing,

and 3) aseptic operations (contamination prevention). These deficiencies and other factors contributed to the establishment of protocols that do not completely or permanently sterilise these samples.

 

Bron: Science Alert.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...