Ga naar inhoud
GENEGEERD

BUG-in, Wat heb jij gedaan ?


Cyberbeer

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast expectation
-punten strips voor op je schutting of spijkers met schuinafgezaagde koppen

-een rol prikkeldraad van 100 meter kost je 20 tot 40 euro (afhankelijk van dikte/kwaliteit)

-een rol navodraad/razorwire van 10 meter kost je ongeveer 70 euro

-polycarbonaat/lexaan plaat,multiplexplaat, noem allemaal maar op

-inbraakwerende folie voor op het glas te plakken

-extra sloten/grendels,dievenklauwen,deurbalken met houders,

-als je een erf hebt waar mensen op kunnen rijden al dan niet met hek, zorg dat je spikestrips hebt om banden lek te laten gaan(voorkomt ramkraak)

-BOVEN ALLES ZORG VOOR VOLDOENDE BLUSMIDDELEN, brandstichting is de grootste vijand, poeder/schuim/co2/fireknockouts zelfs een volle regenton met een dompelpomp en generator of ouderwets met een emmer kan je al veel leed besparen.

 

ik blijf erbij je kunt ze beter buiten houden dan dat je je moet verdedigen, je huis versterken tegen inbraak en vandalisme is legaal, jezelf verdedigen met allerlei wapentuig is niet legaal,

nederlandse wet is nu eenmaal zo geregeld dat criminelen als slachtoffer behandeld worden en brave burgers als daders, maar blijf toch maar liever een brave burger:o dus hou ze buiten zoveel je kan.

als ze met een groep zijn daarentegen en ze dringen je huis binnen in een WROL then all bets are off, dan is het fijn als je iets hebt om je mee te verdedigen een dikke honkbalknuppel ofzo.

maarja dan is er zoals het woord al zegt: geen handhavingswet meer mogelijk door politie dan wel leger.

 

Helemaal mee eens. En goede tip van die blusmiddelen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goede tip die poeder blusser, Met name die Co2 werkt ook lekker goed. Vallen ze gelijk ter pletter neer. Zou zelf wel een masker dragen.

 

Even terug naar ivoorkust. wat we daar deden is het volgende.

- Tralies voor de ramen, hek met prikkeldraad en bewakers die hadden we altijd al. dus niks nieuws.

- Pepperspay in de auto was een must en die kun je in duitsland gewoon in de winkel kopen (tegen "honden" en wilde dieren zegt de wet "is legaal")

 

Toen echt de pluris uitbrak hebben we toegangswegen in en uit de buurt afgesloten met prikkerdraad. Dieven komen meestal met z'n tweeen. Toen de pluris uitbrak met groepen (gangs) en die moet je ver van je huis afhouden. Dit kun je niet alleen dus moet je snel met je buren wat afspreken. Je buren zal je nu voor gek verklaren dus een flinke bundel prikkerdraad (liefst met scheermesjes) is een must.

MBT Politie en leger officieren. Bellen heeft geen nut want die rennen ook naar huis om hun familie te beschermen. Die zijn er even niet.

 

Mijn vrouw heeft in argentinie min of meer het zelfde ondervonden. Buurt afsluiten met checkpoints en flink veel prikkerdraad werkt het beste. Deze beschermingsmethode ging nog lang door. Bijna 5 maarnden dus wees gewaarschuwd.

 

FerFal heeft een mooie website over hoe het destijds in argentinie allemaal verlopen is. hij heeft het dus zelf meegemaakt en is geen amerikaanse gek die zich in de bergen schuilhoud.

Ik heb er in iedergeval veel van geleerd en mezelf en mijn familie voorberijd om een soortgelijke Bank holiday + gevolgen.

 

(http://www.themodernsurvivalist.com)

 

MAX

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iemand rolluiken geinstalleerd? Kost zo'n 3000 euro voor een hele verdieping, voor en achter. En handig tegen de zon (=nice excuse).

Dat prikkeldraad vind ik ook geen gek idee, maarja, waar laat ik het (niet in de kelder, daar roest t weg)...

 

Ons huis heeft bij een aantal ramen altijd al rolluiken. Ik vind 't ideaal voor m'n slaapkamerraam. Lekker veilig gevoel ;)

Verder is ons huis niet echt goed verdedigbaar qua ramen, veel te groot..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iemand rolluiken geinstalleerd? Kost zo'n 3000 euro voor een hele verdieping, voor en achter. En handig tegen de zon (=nice excuse).

Dat prikkeldraad vind ik ook geen gek idee, maarja, waar laat ik het (niet in de kelder, daar roest t weg)...

 

het is verzinkt allemaal dus het kan wel ergens tegen

paar vellen karton eromheen, in een zware plastic puinzak(niet die gevlochten versie) en een bison vochtvreter erin en dichttapen

koop een spuitbus met zinkspray of hammerite mocht je niet zeker zijn van de roestwerendheid.

wd40 is een vochtverdrijver en parttime smeermiddel, niet echt een beschermer an sich. dan zou ik nog eerder vaselinespray of tectylspray kopen ervoor.

 

http://www.topdealhekwerk.nl/categorie-91-prikkeldraad-per-500-meter.html

€ 84,- voor 500 meter draad.

 

er is ook olijfgroen geplastificeerde versie te krijgen,

http://www.giga-gaas.nl/prikkeldraad/prikkeldraad-/-puntdraad-250m-groen-geplastificeerd

€ 65,- euro voor 250 meter draad

 

en de navo/razorwire is evt ook nog in rvs versie

http://hansbestel.nl/prikkeldraad/Scheermesjes-draad?product_id=681

€100,- voor 50 meter

 

ook een al in harmonica verwerkte versie

http://www.giga-gaas.nl/prikkeldraad/scheermesprikkeldraad-20m-nato-concertina-crossed-razor-wire

€ 70,- voor 20 meter.

 

mogelijkheden genoeg, maar staar je niet alleen blind op mensen buiten houden zorg ook dat niet alle beesten zomaar onder je prikkeldraad doorkunnen,

honden,katten en andere dieren worden vanzelf weer wild nadat er weer back to basics gegaan wordt.

een stevige rol met gaas is dan ook geen overbodige luxe, zowiezo om konijnen die je sla en bloemkool op dreigen te vreten buiten te houden.

dit doe je uiteraard door gaas in te graven en gaas rondom op te trekken.

 

je weet nooit hoe dingen gaan lopen maar zeker als het een echte shtf wordt dan kun je lastig aan spullen komen,

paaltjes,gaas,spijkers,prikkeldraad etc etc het is allemaal relatief goedkoop maar o zo belangerijk.

als ik een echte bug in zou houden en ik had huisje met stuk land eromheen dan kwam er zowiezo 2 pallets met tuinaarde,2 met turfmolm paar zakken kalk en andere voedingsstoffen op voorraad.

moestuinbodem put zichzelf uit, en je composthoop rot niet snel genoeg om je hele land weer van een nieuw laagje teelaarde te voorzien.

houd daar dus rekening mee dat je dat af en toe ''helpt''.

kijk ook of je wormen kunt opgraven en die in je composthoop los kunt laten die zorgen voor allerlei enzymen die nodig zijn voor een goede conditie van de aarde en dus ook van je geslachtte konijn met aardappel en bloemkool met scheut appelmoes prakkie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tipje voor razorwire: neem zware leren handschoenen verstevigd met metaaldraad én zorg voor zware beschermde kleding als je los draad gaat leggen! Het mooiste zou zijn, als je een draadlegtool hebt. Hiermee kan je veilig razorwire leggen. Gewone werkhandschoenen bieden onvoldoende bescherming. Plus het draad is nogal stuk en veert nogal. Als het losschiet als je het aan het leggen bent...........:eek:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Sommigen van ons gaan voor een BO anderen voor een BI, maar wat hebben jullie dusver aan beveiliging gedaan? Ikzelf zal waarschijnlijk voor een Bug In gaan in het ouderlijkhuis, welke gelukkig is voorzien van (niet elektrische) anti-inbraak rolluiken, zie afbeelding. De gehele begane grond en eerste verdieping zijn hiermee voorzien. Als SHTF dan zullen alleen de achterdeuren extra verstevigd dienen te worden. Verder hebben wij er 2 waakse honden van voldoende formaat (geen chiwafwaf's dus) echter naast het huis/tuin en keukengereedschap nog geen verdedigingswapens. Aangezien de meeste toch een degelijke voedselvoorraad hebben en hoogstwaarschijnlijk voor een Bug In gaan hier mijn vraag aan jullie:

 

Hebben jullie hier al over nagedacht en wat hebben jullie hiervoor geplanned medepreppers?

 

rolluiken.jpg.d87a6a3a92ba40d1340dec8687ba7058.jpg

ps. Dit is niet mijn ouderlijk huis op de foto deze dient als illustratie ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

een bult rook/co melders niks heeft zin als je een molotovcocktail op je dak krijgt ;)

 

verder een heel stel van deze

Raam_deur_contact.jpg.b223488915720342a16239a59e3cbcb2.jpg

zijn setjes van 3 bij de bouwmarkt voor een euro of 5

 

goedkoop alarmsysteem drbij

http://www.allekabels.nl/beveiliging/alarm_systeem.html

evt een camera als je wil

 

er zijn ook voor ik geloof 15 euro losse bewegingsmelders met ingebouwd alarm te krijgen op batterijen

 

ga bij de bouwmarkt eens voor 100 euro aan melders kopen dan kan je je hele huis en schuur volhangen

het nadeel is wel dat je iedere sensor apart aan en uit moet zetten maar ja daar is de prijs ook naar

 

rolluiken rondom zou ik graag willen maar dat kost best geld maar het is wel ideaal

Link naar reactie
Delen op andere sites

wij hebben thuis zo'n home safety systeem ideaal alleen al om je te waarschuwen mochten er ongewensten binnen komen verder vanuit ramen zicht op alle kanten van huis tuin en schuur en op de benedenverdieping houten luiken(meer als decoratie maar ze zijn nog wel te gebruiken)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weinig zinvol deze schermen. Als alles dicht zit, nodigt dat juist uit om er eens te gaan kijken. Brandje maken tegen de gevel en enige uren wachten en ze worden er vanzelf uitgerookt. Er zitten waarschijnlijk ook geen schiet/observatie gaten in? Hoeveel meter eigen grond heb je om je huis? Zelfs 10-20mtr is nog te weinig in deze opzet. Kijk eens naar de bunker(s) van justitie?!....

Hoe zit het met eventuele vluchtwegen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Schiet/observatiegaten kan je als SHTF altijd er nog in maken, of men gaat gewoon op de 1ste verdieping of 2 verdieping en verdedigd vanuit daar. Indien ik op mezelf zou wonen zou ik natuurlijk een wat strategischere locatie zoeken magoed men moet roeien met de riemen die men heeft. Wel kan ik er het beste van maken en proberen ideeën en inspiratie opdoen van mede preppers om het verder aan te pakken. Vluchtwegen zal in geval van nood via de achterkant/voorkant of garage gaan(of indien nodig het raam met luiken open)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Ijzerdraad spannen met metalen belletjes eraan (belletjes zitten op veel speelgoed van de kids en je wordt er horendol van) op enkelhoogte in de tuin en en op straat en je hebt stuikeldraag en alarmsysteem in 1.

Verder hebben we rolluiken, kippengaas en hout voor de ramen.

Dat van die belletjes kende ik ja! Ook voor tijdens een Bug out ideaal lijkt me:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Hoe bescherm ik mijn huis...

 

Eigenlijk nog niet zo heel erg over nagedacht om het huis zelf te beschermen... Wel om mijzelf te beschermen en iedereen die onder mijn dak leeft. Mischien een andere voordeur en evt rolluiken voor het huis zou een optie kunnen zijn. Maar die dingen zijn stervensduur. Mischien een ijzeren grille monteren op de voordeur voor het glas, want even raampje intikken en je kunt zo naar binnen stappen. Ergens ook best beangstigend... Voor als ik niet thuis ben... Hmm... Ga morgen gelijk kijken voor een grille ofzoiets en de deur opmeten.

 

Mijn huis ziet er niet aantrekkelijk uit, dus op zich kan dat enigszins "helpen" tegen potientieële inbrekers van buitenaf.

 

Mochten ze toch binnen kunnen komen, heb ik op diverse sleutelplekken messen verstopt. Een knuppel achter het gordijn... En nog wat ander leuk spul om ze me huis uit te kunnen jagen.

 

Prikkeldraad is geen slecht idee, om als obstakel te gebruiken. Heb wel in mijn jungletuin diverse prikplanten, kun je je behoorlijk aan bezeren. En als je mijn tuin niet kent, kun je ook prima je nek breken aan al die andere obstakels die erin staan... :)

 

Dus eigenlijk ben ik in dat opzicht slechts 10% in voorbereid, want met wapens heb je ook maar 50% kans op slagen... (tenzij je target-seeking/heat-seeking-raketten hebt) :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...