Ga naar inhoud
GENEGEERD

Vlees, vis of alleen groenten ? Vegetariër of omnivoor.


Aanbevolen berichten

......

Voor wat betreft de meerderheid die beslist; dat is de grootste waanzin die er bestaat.

Veronderstellen dat dit zo exact gebeurt in de wereld rondom ons: Inderdaad, dat is onrealistisch.

Er van uitgaan dat we met z'n allen dit proberen toepassen op een SC: Wel, lijkt me toch redelijk en zelfs ongeregeld toch te wellen lukken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 97
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

zolang ze zelf hun eigen stukje vlees maar niet hoeven te missen..

 

ik ben er inmiddels klaar mee ik heb mijn punt aangekaart, done

 

Je ziet het echt niet hè?

Je weet dat ik enorm veel moeite heb met de voedingsindustrie, waarbij winst wordt gemaakt over de rug van mensen, dieren en de wereld als geheel (milieu). Alles wordt naar de tering geholpen, gemanipuleerd, verkloot, vernietigd, en dat allemaal alleen maar voor winst. Mensen worden aan alle kanten bedrogen, voorgelogen, gemanipuleerd, een rad voor de ogen gedraaid, alleen maar voor winst. Alleen maar zodat ze die nieuwste milka-reep kopen, die nieuwe becel, die nieuwe cola. Iedereen is OF ziek, OF dood, OF ergens ertussenin, alleen maar voor winst.

Dat frustreert me mateloos, ik geef om mijn omgeving in de breedste zin van het woord. Ik wil dat er respectvol met de wereld wordt omgegaan, met ALLES dat groeit en bloeit, dus ook dieren, ook mensen, ook planten. Dat er stil gestaan wordt bij het effect dat bepaalde dingen hebben. Persoonlijk probeer ik dat te doen. Je weet dat ik geen geraffineerde suiker eet, en geen witmeel. Ik eet geen pakjes-en-zakjes-troep, geen bewerkte troep. Probeer mijn vlees altijd onbewerkt en biologisch te kopen (dus niet gemarineerd, geen worsten, geen "nepvlees") Koop groenten, eieren, fruit zo veel mogelijk biologisch. Gebruik niet veel zuivel, maar als ik dat wel gebruik volle, biologische producten die zo min mogelijk bewerkt zijn.

 

Zie je het nu voor je, dat ik mensen ga beschuldigen dat ze respectloos zijn naar mij toe als ze voor mijn neus een blikje cola opdrinken? Ik walg van die geur, ieder blikje representeert voor mij onderdrukking, machtsmisbruik, winst-geilheid over de rug van alles en iedereen. Zie je het voor je dat ik ga zeggen "als mensen wit brood gaan eten moeten ze zelf weten, maar dan zijn ze wel respectloos en dan kom ik niet meer naar SC's toe"?

Heb je wel eens bedacht dat ieder blikje cola nodeloos is? Er is altijd een beter alternatief, men kan gewoon water drinken. Thee wat mijn part. Niemand HOEFT cola te drinken.

 

Maar dat zeg ik niet. Omdat ik iedereen in zijn waarde laat. Iedereen zijn eigen keuzes laat maken. En je hoeft mij echt niet te wijzen op het feit dat ik ook een biertje of een wijntje drink. Ik maak MIJN keuzes, die hoef ik aan niemand te verantwoorden behalve aan mijzelf en mijn eigen verantwoordelijkheidsgevoel.

JIJ hebt JOUW keuze gemaakt. Je eet wel bewerkte vleesvervangers, marsen, en zo kan ik nog lang door gaan. Je eet alleen geen vlees. PRIMA. Ik wil jou daarbij in jouw waarde laten, maar het zou zo verdomde fijn zijn als jij anderen en hun keuzes ook in hun waarde laat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast tom666

Het lijkt hier tegenwoordig in elk topic uit te draaien op discussies.

Man man ...PREPPERS ??????? Zijn wij PREPPERS die elkaar steunen ????? Zijn wij de mensen die na die leuke FUCKING discussies waar elkaar bijna naar de keel gegrepen wordt die daarna lekker effe samen gaan kamperen????

Zetten we daar dan allemaal een masker op om de week erna elkaar weer af te slachten op een digitaal forum?

Veel draait rond respect. Het is de dag van vandaag blijkbaar heel erg moeilijk om voor een ander respect op te brengen en dat beetje rekening te houden met elkaar.

Dat mensen creëert de wereld waar we nu in leven , de wereld waar we voor preppen die we godverdomme zelf naar de kloten aan het helpen zijn en het gebeurt in eerste instantie bij ons zelf!!

Probeer nu toch eens gewoon elkaar te begrijpen...Als wij het al niet meer kunnen...dat is toch niet leuk om te lezen.

Hier op het forum zoek je steun en praat je met gelijkgestemden. In dit topic gaat het over samen kamperen , eten en gezellig samen zijn. Een gitaartje boven halen , een drankje verorberen , lachen misschien huilen of elkaar eens vastnemen als vriend of vriendin ...maar toch niet mekaar zitten afzeiken...

Meer en meer zoek ik die waarde..hoe ouder men wordt hoe meer nood er aan is. De tijd gaat zo snel , het kan in een oogwenk gedaan zijn dus is het toch beter wat respectvol met elkaar om te gaan ...

Dit klinkt misschien smeuïg maar het komt er op neer hoor. Op een dag hebben we elkaar nodig !!!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

H In dit topic gaat het over samen kamperen , eten en gezellig samen zijn. Een gitaartje boven halen , een drankje verorberen , lachen misschien huilen of elkaar eens vastnemen als vriend of vriendin ...maar toch niet mekaar zitten afzeiken...

 

Waarschijnlijk niet erg verrassend, maar ik ben het helemaal met je eens wat betreft respect. Het lastige is alleen, waar ligt dat respect dan in dit geval? Is Carismo respectloos als hij aangeeft dat als men er voor kiest een varken aan een spit te braden, hij niet naar de SC toe zal komen? Ben ik respectloos als ik hem probeer te wijzen op het feit dat er zat mensen zijn die rekening met hem willen houden, maar dat het ook fijn is als hij rekening houdt met anderen?

 

Eigenlijk is concreet de vraag: "is een varken aan een spit respectloos?"

Om respectvol met iedereen om te gaan, zal dit besproken moeten worden denk ik. Niet bediscussieerd, niet bekvechten of moddergooien, maar bespreken. Ondertussen is duidelijk dat meerdere mensen een varken aan het spit heel erg gewaardeerd hebben in het verleden, en komende SC zouden waarderen. Ook is duidelijk dat er vegetariërs zijn, die dat niet zouden waarderen.

 

Dus dan wordt de vraag "hoe kan men zo respectvol mogelijk omgaan met verschillende/tegenstrijdige wensen/belangen binnen een grote groep?"

Dat lijkt mij voor dit forum een zeer relevante vraag, waar niets respectloos aan is.

In dit geval is een eenduidig ja/nee die recht doet aan beide "partijen" niet mogelijk.

Wel spit: vegetariërs niet happy

Geen spit: omnivoren die wel een spit willen niet happy

 

En wat doe je daarmee? Juist, dat los je zo goed mogelijk op.

Het is een groot lang veld, mij lijkt het prima mogelijk aan het ene einde een spit neer te pleuren, aan het andere einde een veggie-party te houden.

Er kan zelfs rekening gehouden worden met de windrichting, waardoor de veggies niet in de lucht van gebraden vlees hoeven te zitten.

 

En ze leefden nog lang en gelukkig, en enorm voldaan. Amen.

Zoeken naar oplossingen is in mijn ogen zo enorm veel constructiever dan alleen maar verontwaardigd grenzen trekken.

Luisteren naar elkaar, de dialoog aangaan, bereid zijn je in te leven in elkaar, naar elkaar te luisteren, zo moeilijk hoeft het echt niet te zijn hoor.

 

-Edit, dit is natuurlijk maar EEN eventuele oplossing, niet dat ik nou pretendeer dat dit DE oplossing zou moeten zijn ofzo...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Loreen verwoordt ook beter dan ik deed, maar de boodschap is wel die ik ook bedoelde zo ongeveer. Het enige wat ik vreemd blijf vinden is dat er onderscheid word gemaakt tussen verschillende soorten vlees, omdat het er dus 'erger' uitziet? Iemand die vegetarier is en niet een varken op een bbq wil zien, die is daar op tegen (wat ik dus respecteer) maar dan moet die persoon toch ook tegen de hamburgers zijn? Ik vind het zo vreemd dat pas bij bepaalde condities men niet meer zou komen, vlees is vlees lijkt mij.

 

Vlees is vlees naar mijn mening dan ook lekker onverschillig, als mensen een stukje vlees willen grillen in de vorm van een ronde schijf tegenover een heel dier daar is voor mij grafisch wel een verschil in. Ook al eet ik ze beide niet.. zullen we het dan maar houden op de aanneembare tolerantie om de sfeer te behouden bij een bbq tussen veggie en non veggie?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast tom666

Over wel of niet vegetarier spreek ik mij niet uit. Elk zijn mening en ik respecteer ze beiden.

Wat je aangeeft @Loreen is een mooie oplossing.

Het belangrijkste aan de zaak vind ik is respect naar de medemens als 1 en 2 respect voor ALLES wat je op jouw bord te eten krijgt. Veggie of niet. Heb respect voor alles wat groeit en bloeit.

Moeder aarde geeft ons de planten en groenten die we eten en laat de dieren groeien die we eten. Neem enkel wat je nodig hebt maar geef ook wat terug. Behandel de aarde met respect.

De indianen bedankten ook moeder aarde voor wat ze hen gaf .

Keer dat klein beetje terug naar de waarden ..wees bewust en zet dit voort. Leer het aan de kinderen en leer hun hoe , wat en waarom en laat hen zelf ontdekken en keuzes maken of ze wel of niet vlees gaan eten later.

Maar bovenal , wees dankbaar .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij weten beiden dat de sc's niet streven naar SHTF oefeningen, maar naar samenkomst, en dan is het niets mis mee om wat respect naar elkaar trachten te tonen.

Leden, of dit nou wel of niet vleeseters zijn zoeken hun weg buiten de sc's om te trainen

 

ooh, zal ik de letters SC dan maar weglaten bij SC Zeeland.:rolleyes::D

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast tom666

Toch zal ik proberen komen met onze kroost van 4 kinderen.

Als het weer meezit lukt het wel...

Ik wil echt een paar mensen zeker zien...

Misschien breng ik de gitaar ook wel mee :rolleyes: kunnen we vrolijke vrienden spelen van nonkel Bob ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aangezien ik net 2 kilo slibtongetjes in de vriezer heb gegooid, bedacht ik me, dat het wel leuk zou zijn, om ze mee te nemen naar SC.

Zijn tongetjes te roken ? Heeft iemand een mobiele rookton ?

Dan zouden we kunnen proberen ze te roken ? Koppen zijn er wel al af.

 

Zal deze Zeeuw ook z'n pakje meenemen dan, ze zijn zo lekker :), echter gerookt heb ik ze nog nooit gegeten

rookkastje heb ik ook,zal kijken of dat mee gaat.

Stukje gerookt en gekookt spek van vorige keer was ook bevallen, dus mischien voor herhaling vatbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast tom666
Zal deze Zeeuw ook z'n pakje meenemen dan, ze zijn zo lekker :), echter gerookt heb ik ze nog nooit gegeten

 

Gebakken zijn ze overheerlijk...gerookt nog nooit gegeten. Ik ga elk jaar speciaal naar Breskens ..mmmmm op een terras aan het water met verse frietjes ooooooooooooooooooo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zal deze Zeeuw ook z'n pakje meenemen dan, ze zijn zo lekker :), echter gerookt heb ik ze nog nooit gegeten

 

Ja, neem mee, lijkt me zo leuk om dat eens te leren.

Of ze gerookt kunnen worden ? We proberen het gewoon.

Moeten ze trouwens niet eerst gepekeld worden ?

Denk ook nog wat andere vis mee te nemen, voordat we vrijdagmorgen vertrekken, rij ik nog wel even langs de markt, neem ik nog wel wat andere vissies mee ook.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, neem mee, lijkt me zo leuk om dat eens te leren.

Of ze gerookt kunnen worden ? We proberen het gewoon.

Moeten ze trouwens niet eerst gepekeld worden ?

Denk ook nog wat andere vis mee te nemen, voordat we vrijdagmorgen vertrekken, rij ik nog wel even langs de markt, neem ik nog wel wat andere vissies mee ook.

 

rode poon schijnt heel lekker te zijn, maar laat bij het schoonmaken dan gelijk de kieuwen verwijderen, want met kunnen ze wat bitterde smaken, als ik het goed onthouden heb. tip van @ghostwhiper

http://www.smokeyjohn.nl/sliptong-roken-hoe

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoooooo wat heb ik weer gedaan :') om te huilen en pis tegelijkertijd bijna in mijn broek... Ik vind t aanstootgevend om mensen te zien die zich niet elke dag douchen, zullen we die dan maar ook weigeren ? Hihi... Zonder gein respect voor een ieder zijn keus. Mbt t varken en kids, LilMrD word 1 week na de SC 3 jaar, en hij mag van mij zien wat hij eet, dit omdat ik hoop dat als hij later kiest om wel vlees te eten dat ie dit wel op een verantwoorde manier doet.. Dus geen plofkippetjes maar biologische kippetjes die een goed leven hebben gehad... Kortom dat hij kiest voor "bewust" ... Hoe dan ook ... Wie heeft er nog zin in ????? Ik wel XD

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee bedoelde in t varken .... Whooooo hahah sorry (schaam me diep) aar sarcasme op de late avond of vroege ochtend na een aantal biertjes mag wel toch??

 

Sarcasme mag van mij persoonlijk ieder moment van de dag, met of zonder bier of wijn of thee of varken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wacht, ik ga een veggie-vriendelijk mopje tappen. Te afgezaagd voor woorden maar dat maakt niet uit want ik vind hem echt onwijs grappig!!!

 

Het is oranje en weet het niet zeker...

 

......

 

 

ǝɾʇןǝddɐsɐɐuǝıɥɔssıɯ uǝǝ

 

XD

Link naar reactie
Delen op andere sites

De één eet vis, de ander eet vis en vlees, iedereen eet groenten, anderen eten alleen maar groenten. Er zijn mensen die eten tarwe producten, maïs, aardappels en andere nachtschade.

 

WTF? Als men met respect omgaat met wat men eet en waar het vandaan komt, wat is in vredesnaam dan the fucking issue? @carismo je bent een super fijne kerel, als het voor jou zo'n ding is, en je gruwelt van het aanzicht van een dood dier wat gegeten wordt, dan is dat jouw ding. Je mag van mij iedereen hoeken die na twee happen vlees een goed stuk vlees in de prullenbak flikkert. Een dier moet niet voor Jan Doedel gestorven zijn. Ons darmstelsel en ons gebit is gemaakt voor alles. Kevers knollen konijnen vogels rapen bonen blaadjes. Ik geloof in oer voer maar zal jou niet gaan opleggen Hoe Idioot het is om brood te eten. Zo lang ik geen mensen eet, is het prima dat je jouw MENING hebt gegeven. Maar ga de mensen niet verwijten dat ze respectloos met jou omgaan als ze (of ik) niet jouw keuzes maken. Het is jouw keuze.

 

Ik ga naar die SC, wetende dat er mensen zijn die in een vent op een wolk geloven die Hemel en Aarde in 7 dagen schiep. Er komen zelfs mensen die De Koning een briljant concept vinden. Misschien komen er wel mensen die kosjer vlees eten. Of ambtenaren. Of negers. Of homo's. Of lacto vegetariërs. Of Hindoes. Of militairen. Of gehandicapten. Of mensen met een psychiatrisch verleden. Of gewoon knetter gek. Of mensen die een joint roken. Of teveel ouzo drinken.

 

Als het jouw keuze is labrador te eten, prima. Zeehond? Ook goed. Walvis is een bedreigde diersoort en dat gaat MIJ te ver, tenzij je eskimo bent. Als je voor mijn neus maden gaat smullen, zal ik vragen er eentje te proeven. Iemand anders zal gillend weglopen. En ik denk dat dat een oplossing kan zijn. De vermoorde tomaatjes mensen aan één kant, als ze de lucht van de barbecue niet kunnen verdragen. Je mag ze zelfs wijzen op de windrichting zodat jouw tent niet in de baklucht van de bacon staat. Er is altijd wel een manier om de samenwerking op te zoeken, of het conflict. Ik maak graag herrie met muziek die ik leuk vind en zal dat ook weer mee slepen. Als iemand vraagt om tussen 16 en 21 uur het lawaai apparaat uit te zetten, dan doe ik dat. Geven nemen dat soort shit.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

De Partij voor de Planten heeft er zo z'n eigen visie op ;)

[ATTACH=CONFIG]18255[/ATTACH]

 

Om naar een SC te gaan, doe je altijd vanuit een afweging. Je gaat wel, of je gaat niet. Het is jou persoonlijke keuze die je niet kenbaar hoeft te maken, en niet hoeft te verantwoorden. Het mag wel, maar moet niet.

Als er vlees of groente gegeten gaat worden, dan hoop ik dat mensen dat met respect en met waarde doen, dat die intentie er in zit. Ongeacht je mening, of visie, of levenswijze. Jij jou vrijheid, hij zijn vrijheid. Samenleven dus. En daar horen ook confrontatie's bij, die kunnen goed of slecht bevallen. Ja, een varken op een spit kan confronterend zijn. Een afvalbak vol met overtollige etensresten kan dat ook zijn.

 

Mijn afweging om te gaan is om oude bekenden weer te ontmoeten, en nieuwe bekenden van het forum te leren kennen. Verder wil ik graag even weg uit het bekende leven, waarschijnlijk jij ook. Even met mensen zijn die begrijpen dat het buiten leven, rotzooien met branders en olielampen, zenders en high power led's, rook en vuurtjes, bier of wijn, heel prettig kan zijn. Workshops geven of volgen die je niet snel ergens anders doet. Een groot avontuur zonder sleur en gezeur.

 

Het latente zigeunerbloed mag weer even stromen, het hippie gevoel, het scouting gevoel, of wat voor gevoel dan ook.. lekker heel veel jezelf zijn dus! :D geniet er vooral van zou ik zeggen.

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Respect: was dat niet rekening houden met de mening, gevoelens van de enkeling.

Ik lees hier alleen maar reacties vanuit het ik standpunt. Maar daar gaat het helemaal niet om. Het gaat om de ANDER !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...