Ga naar inhoud
GENEGEERD

Nieuwe cryptocurrency, gebacked door goud!


Molonneke
 Share

Recommended Posts

Ik heb er nog niets over gelezen hier, dus ik gooi het maar op het forum: een nieuwe cryptocurrency, gebacked door goud. Het ding moet de "Hayek" gaan heten, naar de macro-econoom. Hij wordt 25 mei gelanceerd, dus als je wilt instappen...

 

Meer lezen doe je hier: http://www.businessinsider.com/hayek-cryptocurrency-backed-by-gold-2015-5?IR=T

 

Vraag aan de PM-ers en BTC-adepten hier: is dit wat? Voegt het wat toe boven BTC of andere cryptocurrencies? Zou ik hier in moeten stappen, en zo ja, waarom? Ik heb natuurlijk zelf wel een mening, maar ben benieuwd naar die van jullie!

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Als PM-er zeg ik: total niet interessant. vanuit store-of-value oogpunt. Als ik waardeopslag wil wil ik dit "vast kunnen houden", en als tweede keus eventueel ergens in een kluis hebben liggen, via een fully allocated account. En niks minder dan dat, dus niet interessant als waardeopslag.

 

Het stuk op business insider doorlezend hoop ik (voor AnthemVault) dat de journalist flink zijn journalistieke vrijheid gebruikt heeft, en dat hetgene wat geschreven is niet het letterlijke standpunt van AnthemVault is. Wat is per slot van rekening de koppeling van deze cryptocurrency aan goud waard? De waarde is gekoppeld, er staat nergens dat voor elke Hayek er een gram goud "ergens in een kluis ligt". Een soort van dollar-voor-het-loslaten-van-de-goudstandaard dus op zijn best.

Verder, het gebruik in ontwikkelingslanden met volatiele valuta is een non-argument: mensen in landen met volatiele valuta zetten hun geld zsm om in tastbaar bezit, of het nu de dagelijkse boodschappen zijn of vastgoed, of ander waardevast bezit. Door hun slechte ervaring met het waardeloos worden van geld zullen ze met een grote boog om iets als een cryptocurrency van iemand in Amerika die zegt dat 1 eenheid net zo veel waard is als een gram goud heenlopen.

 

Uit nieuwsgierigheid toch even de site van AnthemVault bekeken: wat een verschrikkelijk duur bedrijf om PM fully allocated op te slaan en te verhandelen. Opslag zo'n 2-3 keer zo duur als bij andere partijen, en een "terugkoopgarantie" tegen 5% kosten voor goud, 8% voor zilver. Hmmm, bijzonder slechte deal zou ik zeggen.

Als de club waar ik nu een fully allocated account heb dit soort initiatieven (ontwikkelen en beheren van een cryptocurrency) zou gaan ontplooien zou ik er zo snel mogelijk weg gaan.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

AnthemVault speelt in dit geval de bank, die een (fiat)cryptocurrency uitgeeft. Zij zijn de controlerende factor; creator. En dat is nou juist hetgeen je NIET wilt. Ik zou dit links laten liggen en wachten op een beter alternatief..

Als je daarnaast verder zoekt op dit bedrijf vind je al dat ze al vorig jaar bezig waren met een cryptocurrency gedekt door goud. Hier geven ze aan dat de cryptocurrency gekoppeld is aan 100gr goud. Zie link:

 

http://www.prnewswire.com/news-releases/independence-coin-is-first-digital-currency-backed-by-gold-267422021.html

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...