Ga naar inhoud
GENEGEERD

Hennep: de ultieme survivalplant?


Kungfufox

Aanbevolen berichten

38 minuten geleden, Raycoupe zei:

Er worden hier vele hectares mee ingezaaid elk jaar, het zit als landbouwproduct in de lift hier in het oosten, omdat graan de laatste jaren weinig opbrengt. Wel grappig soms, als je met mensen die er onbekend mee zijn er langs rijdt met de auto. Zeeën van wiet, zover het oog reikt, de THC loze, legale variant dan weliswaar.  

 

Blijft een marktkwestie voor de boer en de verwerkende bedrijven, dat heeft weinig met politiek van doen. Er zijn twee verwerkende bedrijven in de provincie Gronginen, Dun Agra en Hempflax en dan gaat het over 1500 tot 2000 hectare uit NL. Zie bv: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/181865/Steeds-meer-boeren-willen-hennep-telen

 

 

 

Ben er bekend mee. Politiek gaat toch over geld, over stimulatie van innovatie etc. dus zou toch wel degelijk een grotere rol kunnen spelen in deze markt, net als bij zonnepanelen, windmolens en elektrische auto’s.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Op 29-12-2019 om 17:43, PrepperSjors zei:

Van wat ik begrepen heb mag je gewoon 5 planten (met THC) in je bezit hebben. Dus mocht er inderdaad een 'smurf' bij je op de stoep staan, dan kan hij gewoon je plantjes tellen en weer vertrekken, toch?


Je mag gedoogd max 5 planten in je tuin hebben staan van i.i.g. je koopwoning. Bij overlast ( geur ) voor buren die er ook hun beklag over doen, kunnen ze je planten in beslag nemen zonder verdere vervolging.

Voor huurwoningen geld in de meeste gevallen zero tolerance van de verhuurder, met mogelijkheid tot uitzetting indien de regels niet nageleefd worden.

Tegenwoordig met de supersnelle autoflowers kan je een paar keer nieuwe planten zetten en oogsten. Of er nu ook al autoflowers zijn van cbd planten weet ik eigenlijk nog niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hangt erg af van in welke gemeente je woont, of vijf plantjes worden gedoogd of niet. Hier in de gemeente, gedogen ze niks, nakkes, nada. Zelfs een koophuis gaat drie maanden op slot als ze wietplanten aantreffen of meer dan 50 gram wiet (In de wet is alles meer dan 30 gram 'handelsvoorraad').

 

Ook geldt het alleen bij planten in de tuin/vensterbank, zodra er lampen/afzuiging/tent oid bij komt kijken wordt het sowieso niet gedoogd.

 

Probleem hierbij is dat vijf plantjes zoveel wiet opleveren dat je altijd boven de gedoogde 30 gram uitkomt en dan wordt het gezien als handelsvoorraad.

 

Voorbeeldje: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/120901/Vrouw-uit-Emmen-moet-alsnog-huis-uit-vanwege-wietplanten

 

Quote

Huis uit
De gemeente Emmen staat bekend om het harde drugsbeleid, dit komt uit de koker van oud-burgemeester Cees Bijl en die lijn wordt sinds zijn vertrek doorgezet. Bij de vondst van een handelsvoorraad aan drugs sluit de gemeente direct het pand.

 

Tijdens de rechtszaak vandaag was er discussie over het gewicht van de drugs die gevonden is in de kelder van de vrouw. "Het Emmer beleid is dat ze bij meer dan 50 gram een pand sluiten. Maar het handhavingsbeleid bij het Openbaar Ministerie is dat ze vijf planten gedogen, dan moeten ze dat ook met de opbrengst doen. Het kan niet zo zijn dat het OM gedoogt, maar dat de burgemeester vervolgens keihard optreedt." Bij de vrouw zijn, zoals eerder vermeld, vijf planten aangetroffen.

Bron: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/120655/Zit-gemeente-Emmen-fout-bij-uit-huis-zetten-in-wietkwestie-of-niet

 

En toch hield de uitzetting stand bij de Raad van State: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/144781/Burgemeester-sloot-drugspand-in-Emmer-Compascuum-terecht

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het blijft altijd weer bijzonder om te lezen hoe crimineel mensen behandeld worden vanwege een paar planten.

Natuurlijk kelder dus minstens ook verlichting en ja dan wordt het allemaal discutabel enzo, maar als je er 1 in je tuin neerzet ben je gelijk de lul, je moet bijna wel binnen en dan moet je wel andere spullen gebruiken.

Dat terwijl anderzijds meer en meer ook wetenschappelijk duidelijk wordt dat dit plantje gewoon goed is voor heel veel dingen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 7 maanden later...

Hennep is in mijn optiek een zeer gedemoniseerde, maar krachtige oerplant. Het heeft zowel helende, als praktische mogelijkheden. Er zijn hele sterke vezels die geschikt zijn om o.m touw van te kunnen maken, maar ook isolatiemateriaal en pijnbestijdende olie.

Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk



  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 jaren later...
  • 10 maanden later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...