Ga naar inhoud
GENEGEERD

Ben jij voorbereid op een SHTF


Gast lonely wolf

overleef jij?  

49 leden hebben gestemd

  1. 1. overleef jij?



Aanbevolen berichten

Als ik zeg dat het geen prio 1 is dan zeg ik dat het wel een prio is, de eerste plaats is natuur;lijk veiligheid als dit gegarandeerd is komen de andere prio nummers op hun beurt om de hoek zetten.

Als de kogels over mijn hoofd suizen en er breken branden uit, rellen in de straat etc. dan is mijn prio 1 geen water maar veiligheid. Daarna komt onderdak (shelter) en daarna pas water!

Als ik heb mis heb moet je het maar zeggen.......

Ja altijd situatie afhankelijk, als je buiten zit en het vriest is een deken handig.

Als het goed is moet je met je basispreps de eerste dingen toch wel dekken die mogelijk zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 58
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Als bij mij de nuts voorzieningen uitvallen zal het water zo'n 3 meter hoog gaan staan, meer dan genoeg dus! :)

Ik wens je veel plezier dan met het drinken van rioolwater. Want als de straten vollopen, is het vermengt met oa water uit het riool. Ik zou er niet van drinken, zelfs niet als het gefilterd is.

 

Het ligt er maar net aan wat de reden is van een shtf, maar ik zou er niet vanuit gaan dat de watervoorziening in stand blijft bij shtf, dan zit je altijd goed ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast lonely wolf
Ja altijd situatie afhankelijk, als je buiten zit en het vriest is een deken handig.

Als het goed is moet je met je basispreps de eerste dingen toch wel dekken die mogelijk zijn.

 

Een veilige omgeving is niet iets wat in je tas zit en er uit kan halen . Je kan het alleen creëren c.q. bereiken en dan is je tas natuurlijk wel heel erg handig maar beslist geen noodzaak. Als ik thuis kom en mijn huis is verwoest of geplunderd of bezet, heb ik geen tas of prep voorraad meer, dan moet ik toch wat anders..

Dan zal mijn GBH tas toch mijn BOB moeten woorden en daar zit geen filtertje in...........( alleen 1 liter water, EHBO stuf , zakmes , lantarentje en een fluitje, mesting met 2 zakjes noedels koffie sticks suiker sticks en wat snoep en een aansteker)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast lonely wolf

Ik denk dat jij doelt op een gif wolk, mmmm daar heb ik bedenkingen over , is het niet zo dat er genoeg zuurstof moet zijn om door een filter te kunnen ademen? Als n.l. de concentratie gas te hoog is heeft een filter geen schijn van kans! Dan zou je met een zuurstof fles op je rug moeten vluchten.

Ik vrees dat veel van ons dat niet zullen hebben. :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je met alles rekening gaat houden, en dan bedoel ik echt alles, dan kan je niet echt spreken van een prior 1, 2, 3 etc. Dat zal dan situatie afhankelijk zijn.

Daarom is het handig om te kijken naar de realistische risicofactoren: uitval van de basisvoorzieningen (verwarming, gas, water, stroom) lijkt mij het grootste risico, aangezien er tijdens een SHTF storingen ontstaan. Ik geloof niet dat er overal plotseling rellen en branden uitbreken en het atoom-en gifbommen regent (en als dat wel zo is ben je waarschijnlijk dood).

Hier rekening mee houdend denk ik dat het het best is om je eerst voor te bereiden om de meest waarschijnlijke risico's. Zorg dat je aan water kan komen, je jezelf warm kunt houden, je wat eten en EHBO spullen bij je hebt en dat je ergens naartoe kan gaan voor onderdak (ervan uitgaand dat naar huis gaan geen optie meer is). Verzamel dus eerst de benodigdheden voor deze basisbehoeften (je EDC dus, beter een goeie EDC dan een paar halve preps in je huis), maak een plan en ga dan verder met de rest (zoals een gasmasker, gereedschap, ruilmiddelen, met een wat groter budget ook een BOV, en als je denkt dat je veilig woont sla dan ook spullen op in je huis).

Zo doe ik het. Maar iedereen heeft andere priors en iedereen moet weer met andere risicofactoren rekening houden. Maar vraag jezelf wel af wat het meest realistische risico is, en prep daar dan eerst voor. Uitzonderingen heten niet voor niets uitzonderingen ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

de bedoeling is op termein wel een waterfilter aanschaffen , echter als ik alle berichten lees en kijk naar de stemming en sfeer op straat, is veiligheid en bescherming mijn prio 1 , er is steeds meer agressie en onverdraagzaamheid , mensen ontploffen al als je ze verkeerd aan kijkt ,

als er rellen in de stad/wijk zijn komt er nog steeds water uit de kraan ......

 

merken andere mensen hier op het forum enig verschil op straat ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...