Ga naar inhoud
GENEGEERD

Poeptransplantatie


Aanbevolen berichten

Belangrijkste redenen:

 

(1) Ze leven veel korter en krijgen dus veel minder ouderdomsgerelateerde ziekten. Slechts ongeveer 26 tot 43% van de jagers-verzamelaars bereiken de leeftijd van 45 jaar en degene die het geluk hebben om 45 jaar te worden hebben een levensverwachting van tussen 14 en 24 jaar (Gurven M, Kaplan H (2007). Population and Development Review 33(2): 321–365).

 

(2) Ze eten niet zoveel suiker en overeten zich niet zoals de meeste mensen in de Westerse wereld.

 

Dat laatste is zeker een factor. Muizen die net zoveel mogen eten als ze willen, leven korter, dan muizen die maar net voldoende eten krijgen aangeboden. Beetje ondervoeden is dus goed. Eet je bord leeg! - das dus niet slim.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 61
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Dat laatste is zeker een factor. Muizen die net zoveel mogen eten als ze willen, leven korter, dan muizen die maar net voldoende eten krijgen aangeboden. Beetje ondervoeden is dus goed. Eet je bord leeg! - das dus niet slim.

 

Nou had ik sowieso al gelezen dat dat laatste niet slim is. Dit omdat een kind dan leert om alles op te eten dat voor handen is, ipv naar het eigen lijf te luisteren als dat lijf zegt "dit was genoeg".

Bij dat eerste voed je ze dus op om gewoon door te eten, terwijl men eigenlijk allang verzadigd is. Dat zie je heel veel, mensen die toch dooreten, net zo lang tot iets op is, zelfs als ze al misselijk zijn.

De bron weet ik niet meer, maar ik vond het een erg logisch punt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de urgente vraag of een poeptransplantatie alleen oraal kan of ook anaal, op youtube staat een prima DIY >

Deze site geeft trouwens ook wel wat handige info http://thepowerofpoop.com/epatients/fecal-transplant-instructions/

Ik ken iemand die er veel baat bij heeft gehad. Het schijnt een middel te zijn wat naast bij darmklachten ook veel kan helpen bij het chronisch vermoeidheidssyndroom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
  • 1 maand later...

De darmflora blijkt bij nog meer zaken een rol te spelen, ook bij angststoornissen en depressies. Daardoor wordt het wel van belang hier rekening mee te houden bij zo'n fecestransplantatie.

http://www.nu.nl/gezondheid/4097418/darmbacterien-spelen-rol-bij-ontwikkeling-angststoornis-en-depressie.html

 

De kennis over onze darmflora en de specifieke bacteriën groeit snel gelukkig: http://www.nu.nl/gezondheid/3821877/honderden-nieuwe-darmbacterien-in-kaart-gebracht-.html

 

Erg interessante materie vind ik, omdat het in de toekomst mogelijk maakt om ziektes op een hele andere manier te behandelen dan met de huidige reguliere medicijnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb jaren geleden in een ziekenhuis gewerkt voor een opleiding. Ik liep langdurig stage op een afdeling interne geneeskunde met darmspecialisatie ten tijden van een Clostridium uitbraak.

 

De bacterie is echt een verschrikkelijk organisme dat alleen te besteiden was/is (weet nu hoe het nu is) door zware antibiotica die de eigen darmflora (bijna) geheel vernietigd. Een poeptransplantatie was toen net in ontwikkeling en werkte voor de patienten zeer goed.

 

Het probleem is echter dat ieders darmflora anders is waardoor er alleen ontlasting van directe familie gebruikt kon worden.

 

Wanneer ik bijvoorbeeld mijn bruine rakker in een ander zou transplanteren kunnen er een paar dingen gebeuren:

# mijn darmflora neemt alles over waardoor de spijsvertering geheel verstoord kan worden aangezien dit voor ieder persoon anders is.

# mijn darmflora veroorzaakt een levensbedreigende infectie door de darmwand aan te tasten.

# de ontvanger wordt ziek door een afweerreactie op mijn bcterieen.

 

Darmflora is een mooi woord, maar het blijven bacterieen die in een bepaalde grot horen en bij verhuizing flink kunnen huishouden. Het zou alleen in uiters geval van nood raadzaam zijn.

 

Beter zou het zijn om ontlasting van de patient op te vangen voordat er met antibiotic wordt begonnen zodat dat eventueel terug ingebracht kan worden. (Net als bloed bijvoorbeeld)

 

Edit: de zetpillen die nu in sommige ziekenhuizen gebruikt worden gebruiken een aantal specifieke bacterieen en geen complete bruine rakkers.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...