Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Als je goed leest, zet ik glyfosaat tussen haakjes, onder de noemer landbouwgif.

Landbouwgif in het algemeen is een serieus probleem voor de bijen, vooral combinatiegebruik en vermenging in de grondwater en via de lucht. Er zijn zelfs sporen van landbouwgif in bossen gevonden ver van akkerbouwvelden...

Chemische bedrijven zoals Bayer/Monsanto zijn al decennia hun morele kompas helaas kwijt en geld verdienen is belangrijker dan volksgezondheid (geen bijen, geen bestuiving = honger =...)

Helaas draagt de intensieve veehouderij en akkerbouw hier, bewust of onbewust aan mee door dit spul te gebruiken...

Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 276
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Elk bedrijf mist een moreel kompas. Zodra het om geld gaat, verdwijnen de principes. Dat geldt voor alles, ook voor de zogenaamde ecoproducten. Bayer (Monsanto is door Bayer overgnomen) is echt niet slechter dan bijvoorbeeld Mondelez (Zwitserse Unilever, zoek maar hoe die over water denken). Google en je schrikt, want geld is de enige drijfveer.

 

Sebastian, jij schrijft eerder dat intensieve landbouw en veeteelt niet nodig zijn om alle monden te voeden, aangezien er zoveel eten weggegooid wordt. Dat is dus wel degelijk nodig. In Duitsland wordt afschaffen van intensieve landbouw / veeteelt als een grote zorg gezien, aangezien er dan een voedseltekort komt. En dat denk ik ook, ondanks de verspilling. Op het gebied van akkerbouw zijn er de afgelopen decennia heel veel verbeteringen ten opzichte van het milieu gemaakt. Ook op het gebied van de veehouderij. Als je dat hier in Europa laat verdwijnen om daarvoor onrendabele kleine landbouwbedrijven ervoor in de plaats te houden, dan worden groente / fruit en vlees nog meer geimporteerd. Denk je nu werkelijk dat dat veel beter voor het milieu en dierenwelzijn is? 

 

Overigens denk ik dat een grotere bedreiging voor de voedselproductie niet het gebruik van landbouwgif is, maar het tekort aan grondwater. Daardoor stoppen zelfs kleinere boerenbedrijven. De boer in ons dorp heeft 15 koeien, maar zal door de droogte binnen een paar jaar stoppen met boeren. Of hij nu gif spuit (hij verbouwt zijn eigen veevoer, dus dat mag hij doen) of niet, maakt dan niks uit. De droogte kan hij niet be"invloeden.

 

En de droogte zorgt ook voor minder bloei, want bomen sterven doordat ze te weinig water op kunnen nemen en planten groeien ook niet goed. In mijn tuin probeer ik daar rekening mee te houden met de planten die ik plant, maar tijdens de droge maanden is het echt lastig! Gelukkig heb ik over een bijentekort niet te klagen, zie er juist alleen maar meer in de tuin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...