Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Log in om dit te volgen  
prepass

Wake up calls

Recommended Posts

Wederom een boeiend stukje informatie.....

De wereldreservevaluta stijgt in negen maanden gemiddeld met ruim 25%

 

 

•De wereldreservevaluta stijgt in negen maanden gemiddeld met ruim 25%

•“Onze” euro daalt in die zelfde periode met bijna 23%

•Goud daalt met “slechts” 13,5% maar stijgt in euro’s met 17%

•De olieprijs halveert en dat geldt de meeste grondstoffen omdat ze anders in dollars niet meer te betalen zijn

•“Op de achtergrond” de toenemende geopolitieke spanningen tussen Oost en West en het oprukkende kalifaat in het Midden-Oosten en Afrika

 

Kortom, geen prettige mix voor internationale stabiliteit.

 

De ‘blockupy’ rellen waarmee de “feestelijke” opening van het nieuwe ECB hoofdkantoor in Frankfurt werden opgeluisterd zijn exemplarisch te noemen. Diverse groeperingen uit verschillende delen in Europa komen openlijk in verzet tegen de voortgaande structurele koopkrachtafbrokkeling, waarvan de ECB door de €-regeringen de zwarte Piet werd toegeschoven. Pikante bijkomstigheid is dat de bouwkosten van dit kantoor met bijna 50% werden overschreden resulterend in een bouwsom van €1,3 miljard. Voor de ECB met de geldpers in eigen huis uiteraard geen enkel probleem

Intussen beginnen Rusland en China zich steeds ongemakkelijker te voelen met de opbouw van diverse Westerse bases die slechts tot doel hebben de eventuele expansie van Rusland en China onder controle te kunnen houden. Beide landen zijn intussen ook militair “in het geweer” gekomen om “op alles” voorbereid te zijn, met een duidelijke atomaire waarschuwing aan de V.S. Dat laatste duidt overigens niet op kracht maar is daarom des te gevaarlijker.

 

http://usmarkets.nl/columns/159592-wake-up-calls.html

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Op zoek naar waterfilters, branders, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga snel naar www.prepshop.nl!

Zou het niet zo kunnen zijn dat de olieprijs laag gehouden wordt zodat oa de VS zijn oorlogsvoorraden aan kan vullen? Die voorraden zijn natuurlijk behoorlijk afgenomen de laatste jaren.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Zou het niet zo kunnen zijn dat de olieprijs laag gehouden wordt zodat oa de VS zijn oorlogsvoorraden aan kan vullen? Die voorraden zijn natuurlijk behoorlijk afgenomen de laatste jaren.

 

Zou zomaar eens een valide reden kunnen zijn....... Wat ik laatst vernam was dat opslag van de strategische voorraad nu een issue wordt in de VS........ Alles bij elkaar genomen blijft de wereld (economie) zeer instabiel.....en is er maar weinig nodig om de eerste dominosteen te laten vallen.......

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ondertussen zijn bij de AEX de bloemetjes buiten gezet: "AEX piekt boven 500 punten"

http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/23806096/__AEX_piekt_boven_500_punten__.html

 

Ik spreek met zekere regelmaat mensen uit de financiële wereld maar tot nu toe niemand die nog begrijpt wat er gebeurt. Een ding is zeker: van die 1.2 biljoen €€€ van Draghi gaan jij en ik geen cent zien. De koopkracht gaat daar nog geen promille door op vooruit.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...