Ga naar inhoud
GENEGEERD

[Mededeling] Let op met citeren van artikelen van anderen!


Dr.Prepper
 Share

Recommended Posts

Beste forumvrienden,

 

Het is extreem belangrijk dat de forumregel t.a.v. citeren van andere bronnen wordt nageleefd, want anders kan ons dit forse boetes opleveren. Het draait hierom:

 

Citeren

De grens tussen citeren en copyrightschending is helaas vaag. Op basis van online voorbeelden stelt Preppers.nl de regels voor op het forum als volgt: Citeren mag tot maximaal 1 alinea van het originele bericht, plus een deeplink dient te worden geplaatst naar het oorspronkelijke bericht.

 

Tip: Het is altijd beter om een linkje naar een externe bron te voorzien van een toelichting in je eigen woorden. Maar een combinatie van een stukje quoten (max 1 alinea dus) en de rest samenvatting/toelichting in je eigen woorden is ook toegestaan.

 

Waarschijnlijk zijn weinigen hiermee bekend, want met grote regelmaat worden helaas complete lappen tekst gecopied en paste ... Ik zal de komende tijd zorgen dat dit bericht even goed onder de aandacht blijft (d.m.v. "schopjes"), zodat niemand kan zeggen dat ie het niet wist ;)

 

Dankuallen!

 

advice-mallard-image-300x209.jpg

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • 3 months later...

@Dr.Prepper

 

Is dat ook het geval als het vertaald is en met wat veranderingen in de tekst?

 

De link verwijst ook weer naar Amerikaanse bronnen, geldt dat dan ook voor de orginele engelstalige bronnen dat je dus een boete kunt krijgen ook al is het vertaald.

Ik meen dat dit recept al een tijdje circuleert op www kan dan iedereen die het orgineel publiceert een boete krijgen ook als het vertaald is.

En wie houdt dit dan in de gaten, zomaar wat vragen ook voor mezelf als ik iets vind op www.

 

 

En zie nu op de oorspronkelijke site dit bericht onderaan de tekst

 

You have our permission to reprint this article via creative commons license if you attribute us with a live backlink to this article. - Organic Health

 

http://organichealth.co/kill-your-infections-with-this-master-tonic-recipe/

 

Hoe zal het dan voor NL zitten? Nogal wat vragen:confused:

 

Groet

Link naar reactie
Share on other sites

@Tom eerst even verplaatst om off topic 'vervuiling' in het betreffende draadje tegen te gaan. Veel vragen waar ik ook niet alle antwoorden op weet. Onze regels zijn: maximaal 1 alinea + bronvermelding. Zie OP.

 

En daar mag je van afwijken als er expliciet bij de tekst die je copieert bijstaat dat het in zijn geheel over genomen mag worden. Maar dan geldt dat wel voor *die* tekst en ongetwijfeld niet voor een vertaling.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 4 months later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...