Ga naar inhoud
GENEGEERD

Waarom de gehele 20e eeuw een fout was


jobs
 Share

Recommended Posts

In een artikel van Zerohedge wordt uitgelegd hoe de acties van één Amerikaanse president wellicht erg veel invloed hebben gehad op het verloop van de wereldgeschiedenis in de 20e eeuw:

 

David Stockman: Woodrow Wilson's War & Why The Entire 20th Century Was A Mistake

http://www.zerohedge.com/news/2015-01-24/david-stockman-woodrow-wilsons-war-why-entire-20th-century-was-mistake

 

Zelf vind ik e.e.a. aardig aannemelijk klinken maar kan het verhaal niet erg goed verifieren.

Het schetst in ieder geval de mogelijkheid dat deze wereld een heel andere plek had kunnen zijn.

Wat denken jullie er van?

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Dat is inderdaad een mooi stuk, @jobs.

 

Maar het lijkt mij iets te kort door de bocht om dat op 1 president te steken. De historische feiten zullen in grote lijnen wel kloppen, hoewel een aantal zaken waarschijnlijk iets genuanceerder zullen zijn dan Stockman doet voorkomen.

Ondanks dat hij als president veel macht had, regeerde hij niet solo. Wie weet in welke mate er toen al sprake was van een Deep State. Ik bedoel, ook toen was er al een elite die een eigen agenda had, die voor- of nadelen zag.

 

En eigenlijk heeft het geen zin te filosoferen over hoe de wereld eruit zou hebben gezien als Wilson zich niet in de Eerste Wereldoorlog had gemengd. Misschien had Europa zich wel helemaal kapot gevochten en waren wij een achtergebleven, onderontwikkeld continent geworden. Het blijft gissen.

 

Ook na de Tweede Wereldoorlog hadden de leiders van het vrije westen kunnen kiezen voor een meer gematigde koers. Een koers die zou leiden naar meer vrede, vrijheid en welvaart voor iedereen, en niet alleen voor Amerika en Europa.

 

De val van het communisme in de jaren 80, had ook een keerpunt kunnen zijn om tot een rustiger wereld te komen. Weer een gemiste kans. Dat kun je Wilson niet allemaal in zijn schoenen schuiven, toch?

 

Charlie

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Het is niet moeilijk om, de geshiedenis kennende, een artikel te schrijven dat éen persoon, een volk of ras de schuld geeft.

Ook het publiceren op zerohedge is geen teken dat het ook de waarheid is. Eerder een laffe daad. Immers niet iedereen leest daar en als je de "normale" media kiest krijg je misschien wel teveel reacties.

 

Geschiedenis en toekomst worden niet door één persoon gemaakt noch gebroken. Het is een resultaat van ons allen.

Verander de wereld begin bij jezelf is in deze wel een aaardig gezegde. (niet persoonlijk bedoelt overigens)

 

Aan de andere kant: @jobs plaatst nu het artikel, meerdere mensen lezen het en reageren er op, onbewust, bewust. Misschien is dit de vonk waarover over vijf jaar gesproken wordt als de openbaring ;-)

Je weet het niet, je weet het niet.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...