Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Anti-terreureenheden in geheel Europa actief


Recommended Posts

Na frankrijk, (maar eigenlijk daarvoor al) zijn in de europese netwerk Atlas (samenwerkende terreur eenheden,) al actief.

In Frankrijk, Belgie en Duitsland heeft dat al geleid tot aanhoudingen, en inzetten van anti-terreur eenheden.

 

Vandaag lijkt er een op een stapeling van diverse acties van eenheden.

 

Misschien even alles op een rijtje zetten.

 

>(BE) Verviers

http://www.volkskrant.nl/dossier-anti-terreuracties-belgie/ak47-geweren-en-politie-uniformen-gevonden-in-verviers~a3831184/

 

>(FR)Reims

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2184263/2015/01/16/Grote-politieoperatie-bezig-in-Reims-om-gewapende-man.dhtml

 

>(FR)Parijs

http://www.bnr.nl/nieuws/buitenland/537011-1501/franse-politie-pakt-twaalf-mensen-op-na-aanslagen-parijs

http://www.bfmtv.com/societe/prise-d-otages-en-cours-a-colombes-857729.html (gijzeling in postkantoor in Parijs Colombes, mogelijk niet terreur gerelateerd}

 

 

>(DE) Berlijn

http://www.nu.nl/buitenland/3973650/twee-aanhoudingen-grote-antiterreuractie-in-berlijn.html

 

>(DE) Wolfsburg

http://m.welt.de/politik/deutschland/article136393075/Mutmasslicher-IS-Terrorist-in-Wolfsburg-festgenommen.html

 

Het meeste van de actie's zijn preventieve acties, waarbij toch veel weerstand te verwachten valt.

 

De komende dagen zijn er nog wel meer te verwachten.

Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Nou ze kunnen aan de bak....NIEUWE GIJZELING in Frankrijk 16 januari

 

Three people have been taken hostage by an unknown gunman at a post office in Colombes, a northwest suburb of Paris, French media reported.

 

The gunman is armed with a Kalashnikov rifle, French RTL radio reports. He is holding from two to five people hostage, Le Figaro reports, citing police sources.

 

http://www.zerohedge.com/news/2015-01-16/hostages-taken-paris-suburb-post-office-afp-reports

Link to post
Share on other sites

Ik denk dat ze de meeste van die gekken al in het oog hielden maar dat ze zich reactief opstelden. Nu na Parijs moet men proactief actie ondernemen anders komt er een tweede, derde, vierde Parijs. De komende dagen zullen ze dus al die gekken een bezoek brengen, invallen doen en kijken of er verboden dingen worden gevonden.

 

Wat mij betreft gaat die wet gisteren in. Paspoort innemen en uitzetten na hun straf naar land van herkomst, dan wel ISIS gebied.

Link to post
Share on other sites

Word onrustig..

 

Bommelding door jongen van 19..

http://www.omroepbrabant.nl/?news/223136702/Jongeman+(19)+zegt+bij+aanhouding+op+station+in+Breda+dat+ergens+bom+ligt.aspx

 

De gijzeling in Parijs is volgens de berichten niet terroristisch maar misdaad gerelateerd.

 

Rob Wainwright, Europol Director: Foiling every attack is ‘extremely difficult’

 

THE HAGUE, Netherlands (AP) -- The large number of radicalized Muslim extremists across Europe, their lack of command structure and growing sophistication make it "extremely difficult" for law enforcement agencies to foil every terror attack, the head of European Union police agency Europol said Friday.

http://hosted.ap.org/dynamic/stories/E/EU_EUROPE_TERROR_EUROPOL?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2015-01-16-07-03-36

Link to post
Share on other sites
Volgens de berichtgeving in de landelijke kranten is de gijzeling voorbij.

 

http://www.nrc.nl/nieuws/2015/01/16/gijzeling-in-postkantoor-in-colombes-bij-parijs/?utm_campaign=rss&utm_source=syndication

 

De verwarde man is een bekende van de politie en zou liefdesproblemen hebben. Ach, wat zielig. Geef hem in de cel een knuffelbeertje :)

 

Als je de afgelopen maand ziet wat er allemaal gebeurd is in Frankrijk. De "ongelukjes" waarbij verwarde mensen inrijden op groepen. Een man met liefdesverdriet die wat mensen gijzelt. En dan natuurlijk de aanslagen die onmiskenbaar een aanslag zijn. Zouden ze nou na afloop een soort van optelsom maken om te bepalen of ze het kunnen afdoen als incident. Soort van stroomdiagram. Dader Moslim ==> ja ==> Wapen Kalasnikov ==> Ja ==> Andere reden te vinden ==> ja ==> afdoen als verwarde man zonder banden met terroristen.

Link to post
Share on other sites

Mis eigenlijk de berichten uit Nederland dat ook hier (ex) Syrie gangers aangehouden zijn en hun paspoorten zijn ingetrokken....

Zal hier wel weer halfzachte geitenwollen sokken aanpak zijn. Oftewel, niets doen en hopen dat het vanzelf overwaait en anders een kopje thee erbij.

Link to post
Share on other sites

Klein beetje psychologie. Elke verwarde man, jongen, die aandacht wil, kan nu heel snel en simpel aandacht krijgen, door iets te laten lijken op terreur. Er is heel veel ruimte voor copycats. Voorbeelden ter over :

 

De jongen van 19 die aangehouden word door een conducteur, roept ff snel dat er een bom ligt in station Breda, en heeft dan direct alle aandacht.

 

Een op een Kalasnikov lijkend wapen, schijnt niet zo moeilijk te verkrijgen zijn.

 

Elke anti-terreureenheid/ AT gaat uit van het ergste . De rest is aan de rechter achteraf, en als je een copycat hebt, dan is handig om dat te vermelden. Want angst is precies wat terroristen willen. Dus dat is logisch.

 

En @Ronin heeft gelijk, het is deel van symptoom bestrijding, en dat moet gewoon gebeuren. Maar als je er wat aan wilt doen, zul je goede informatie (profilering) moet hebben, zodat preventief kan optreden. Als je echt wat wil doen voor de langere termijn, moet iets aan het voorkomen van radicalisering en extremisme doen. En dan moet je niet polariseren.

Link to post
Share on other sites

Gebeurt er echt wat of is het `toeval` (reactie...) dat men opeens actief doet?

Levert het ook wat op?

Of missen ze de ijsberg die onder water steekt?

 

Ik zie alleen symptoombestrijding en geen grondige aanpak. (immigratiebeperking, werkverschaffing, zorg en nazorg, begrotingsdiscipline, etc, etc, etc)

Link to post
Share on other sites
Mis eigenlijk de berichten uit Nederland dat ook hier (ex) Syrie gangers aangehouden zijn en hun paspoorten zijn ingetrokken....

Zal hier wel weer halfzachte geitenwollen sokken aanpak zijn. Oftewel, niets doen en hopen dat het vanzelf overwaait en anders een kopje thee erbij.

 

Ik denk dat je een en ander flink onderschat. (je weet niet, wat je niet weet..)

 

Als je veel potentiële copycats, die monitort, dan wil je dat ze niet vroegtijdig activeert, voor dat je kan ingrijpen. Dus zal je "handig" moeten communiceren. Aan domme 'spierballen"taal heeft niemand wat, en aan extra onrust creëren wordt het voor de 600 man terroristen-bestrijders nog veel moeilijker..

 

 

Aanvulling : Zaken verder publiekelijk laten polariseren, en escaleren door harde actie, harde taal, harde maatregelen, kost onze maatschappij zeker op de lange termijn heel veel meer..

 

De meeste preppers zijn erg gebrand op hun vrijheden, en op meer weerbaar zijn, Een paar voorbeelden van afgelopen week.

 

>Een officier van justitie van de week in een rechtzaak, tegen een mogelijke jihadganger hoor praten, dan is kan het lopen in camouflage kleuren, en communicatiemiddelen bij je hebben, en een zakmes op zak, al strafbaar worden. (kortom dat betekend dat veel preppers en airsofters al onder die catogorie kunnen vallen.)

>In de tweede kamer, werd een zware voorstel aan de regering gedaan, gesteund door SGP, CDA, PVDA en PVV, om meer informatie te verzamelen over ons reisgedrag, als we met vliegtuig, boot, of andere vormen van openbaar vervoer gaan reizen. En dan heb ik het nog niet dat al je kentekens al in een centrale database worden gezet, als je op sommige plekken in Nederland rijdt.

>In onze drang om te profileren, gaan we polariseren en worden er diverse bevolkingsgroepen in een hoekje gezet. Kijk eens wat voor indirecte effecten dan allemaal hebben. En kijk eens, dat sommige preppers hier, ineens in dat zouden kunnen profiel passen.

 

Dus mijn oproep is, houden we het koppie er bij, en gaan we af op goede informatie en houden we alle opties open of gaan we alleen luisteren naar populistisch gebral, en dat papegaaien, want we weten niet waar we het over hebben.

  • Leuk 2
Link to post
Share on other sites
@rescue,

 

Je weet niet wat je niet weet.

Mooi verwoord.

 

Denkt men echt dat alles wat ze doen in de media komt?

Wel jammer want nu zullen de aluhoedjes wel weer overal false flags of andere complotten zien :rolleyes:

 

Greener

 

Maar wanneer is iets een complottheorie ?

Als de grote kranten en de TV dit nieuws niet brengen?

 

Van sommige complotten is meer bewijs dan het tegendeel die de gevestigde pers beweren.

Maar de gewone man en vrouw neemt alles voor waar aan wat op TV komt of in de krant staat.

En als je daar niet aan mee doe ben je raar, eigenwijs, gek, meetje dom, aluhoedje etc.....

 

Logische en kritisch nadenken is verworden tot een complottheorie .

 

De mens kan steeds minder zelf nadenken!

 

Zodra je hier of in de buitenwereld iets anders over de regulier beschikbare informatie denkt gaat men al snel aluhoedje roepen omdat zij niet verder kunnen nadenken.

En daarna gaan ze weer verder met de Telegraaf lezen.

Link to post
Share on other sites
Maar wanneer is iets een complottheorie ?

Als de grote kranten en de TV dit nieuws niet brengen?

 

Van sommige complotten is meer bewijs dan het tegendeel die de gevestigde pers beweren.

Maar de gewone man en vrouw neemt alles voor waar aan wat op TV komt of in de krant staat.

En als je daar niet aan mee doe ben je raar, eigenwijs, gek, meetje dom, aluhoedje etc.....

 

Logische en kritisch nadenken is verworden tot een complottheorie .

 

Nou hier heb je voorbeeld. Er is door de overheid in het zwaarste geheim een zware griepvirus verspreid, ter voorkoming van aanslagen in Nederland. :D

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/zware-griep-extra-bedden-ziekenhuizen

 

Tussen logisch en kritisch nadenken en alle opties openhouden en complot-theorieën, zit een nuance verschil. Veel complot-theoristen, hangen bij voorbaat al een richting aan, vergeten, vaak dom menselijk handelen, en hangen daar direct de meest fantastische theorieën aan.

Link to post
Share on other sites
Maar wanneer is iets een complottheorie ?

Als de grote kranten en de TV dit nieuws niet brengen?

 

Van sommige complotten is meer bewijs dan het tegendeel die de gevestigde pers beweren.

Maar de gewone man en vrouw neemt alles voor waar aan wat op TV komt of in de krant staat.

En als je daar niet aan mee doe ben je raar, eigenwijs, gek, meetje dom, aluhoedje etc.....

 

Logische en kritisch nadenken is verworden tot een complottheorie .

 

De mens kan steeds minder zelf nadenken!

 

Zodra je hier of in de buitenwereld iets anders over de regulier beschikbare informatie denkt gaat men al snel aluhoedje roepen omdat zij niet verder kunnen nadenken.

En daarna gaan ze weer verder met de Telegraaf lezen.

 

Prima verhaal, maar ik heb op dit forum echt al zoveel berichten voorbij zien komen uit diverse vage nieuwsbronnen die onjuist zijn.

Ook uit jouw hand diverse links die je post waarin ik moet concluderen dat je ze wel post, maar nooit heb gelezen.

 

En er vervolgens niet meer op terugkomen als er een opmerking over wordt gemaakt.

 

Hoe werkt dat dan?

Wel (terecht) zeer kritisch zijn naar de MSM, maar niet kritisch zijn naar de alternatieve media?

 

Ik heb bijvoorbeeld nog een vraag uitstaan in dit draadje

 

 

Dat is volgens mij een vraag die voorkomt uit logisch en kritisch nadenken.

 

Je mag ook gewoon via PM reageren als je dat liever doet, maar op dit moment komt het op mij over als "meten met 2 maten"

  • Leuk 1
Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...