Ga naar inhoud
GENEGEERD

Silver Mountain blog: Op weg naar het einde


Rodin
 Share

Recommended Posts

Silver Mountain blog: Op weg naar het einde

 

Wellicht het grootste nieuws van de afgelopen periode is het Liborgate schandaal, waarin blijkt dat de grootste banken ter wereld met de LIBOR-rente aan het rommelen zijn geweest. U moet weten, de LIBOR-rente (London Interbank Offered Rate) is de basis waarop de rente wordt bepaald die u voor uw hypotheek en leningen moet betalen, maar vormt ook de basis voor de rentebepaling in het grote geld. Denk aan $ 800 duizend miljard. Als het goed is wordt de rente bepaald door de marktkrachten van vraag en aanbod, waardoor sprake is van een eerlijke rentebepaling. Door de klokkenluidersrol die de Britse Barclays bank op zich heeft genomen blijkt nu dat men jarenlang heeft zitten rommelen met deze rentevaststelling, uiteraard ten faveure van de banken en ten nadele van haar klanten. De Barclays bank heeft een forse boete van $160 miljoen gekregen, en waarschijnlijk zullen andere banken volgen, maar dat is het minst belangrijke aspect van de zaak. Het sleutelwoord is mijn inziens namelijk vertrouwen. Als burger, overheid of bedrijf moet je immers kunnen vertrouwen op een eerlijk geldsysteem, waarin de waarde van het geld wordt bewaakt en daarmee de legitimiteit van het geldsysteem wordt gewaarborgd. Daar nu blijkt heeft men jarenlang deze vertrouwensrol beschaamd. Saillant detail trouwens is dat in het rijtje banken die deze LIBOR-rente vaststelt ook de Nederlandse RABO bank voorkomt, zij het in een ondergeschikte rol.

 

http://www.thesilvermountain.nl/blog/

 

Interessante column over LIBOR, goudimporten door China en geldinjecties voor de Europese geldjunkies.

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...