Ga naar inhoud
GENEGEERD

Afschaffing artikel 13, vrije artsenkeuze


Gast ghostwhiper
 Share

Recommended Posts

Gast ghostwhiper

Het is nogal een hot item op moment maar toch is het vrij stil hier op het forum rondom de afschaffing van artikel 13 van de zorgwet.

Het gaat om zo veel meer dan alleen de vrije artsen keuze verhaal.

Een van de dingen is dat de teugels van de zorgverzekeraars verder losgelaten gaat worden wat ons heel hard gaat raken in de buidel.

 

Zie dit artikel voor meer informatie wat het in houdt.

 

https://www.lhv.nl/actueel/dossiers/artikel-13-vrije-artsenkeuze?temp-no-mobile=1

 

Nog een artikel waar de nodige info in staat. http://www.bnr.nl/event/zorgdebat/498343-1405/bnr-zorgdebat-het-einde-van-de-vrije-artsenkeuze

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 83
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Het kabinet zal de gesneuvelde zorgwet opnieuw indienen in het parlement. Mocht die dan weer de eindstreep niet halen, dan zal het kabinet ervoor zorgen dat het akkoord dat het heeft gesloten met de zorgsector toch wordt uitgevoerd.

Dat staat in een brief die premier Mark Rutte donderdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het zal ,,linksom of rechtsom worden geregeld'', zei VVD-fractieleider Halbe Zijlstra na afloop van het crisisberaad van VVD en PvdA.

Hoe dat gebeurt wordt in de brief het midden gelaten en ook Zijlstra zei er niks over. Volgens bronnen zou het de bedoeling zijn dan een algemene maatregel van bestuur te maken. Die hoeft niet in het parlement behandeld te worden.

 

 

Kortom, de stemmers in de Eerste Kamer hebben gestemd, tegen...en om dat te omzeilen wordt er een algemene maatregel van bestuur gemaakt zodat de Eerste Kamer niet daarover kan stemmen en het vooraf gesloten dealtje door kan gaan.

 

Het is het einde van de democratie.

Link naar reactie
Share on other sites

De meeste mensen mopperen wat en kiezen dan gewoon voor het goedkoopste pakket plus één extra ster aanvullend. Je weet maar nooit.

 

Dat het gaat om hele belangrijke principes ontgaat de meesten.

 

Het gaat natuurlijk al fout door mensen via de wet geld af te pakken. Om dat geld vervolgens bij commerciële hufters te droppen en te verwachten dat die integer, ethisch en principieel zijn.

 

Schippers is een kutwijf en de zorg verzekeraars hebben nu de macht in de spreekkamer en in de apotheek.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Dialogen?? Het is meer van:"Ik heb u gehoord" en dan doen wat ze tevoren al bekonkeld hadden....

Heul tactische gesprekstechnieken dus.

 

 

http://nos.nl/livestream/npo-politiek voor wie de debatten wil volgen (net weer begonnen)

 

Mee eens, maar mijn hersenhelften hebben nu eenmaal altijd strijd als ik boos ben;)

Link naar reactie
Share on other sites

Ah...in de politiek zeggen ze niet "we hebben u gehoord" maar "we hebben u aangehoord" en ze doen erna wat ze willen....

Volgens bronnen zou het de bedoeling zijn een algemene maatregel van bestuur te maken als het straks met de zorgwet weer misloopt in de Senaat. Die hoeft niet in het parlement behandeld te worden. Een algemene maatregel van bestuur is bedoeld om zaken te regelen die niet te voorzien waren, aldus een ingewijde. Daarvan is hier geen sprake.

 

Voor Pechtold is deze 'truc' van het kabinet om alsnog zijn zin te krijgen zijn belangrijkste bezwaar. Hij ziet de methode als staatsrechtelijk dubieus.

,,We hebben het aangehoord. Het is de verantwoordelijkheid van het kabinet om hierover een brief te schrijven. Ik weet niet wat er precies in komt. We zullen in het debat onze mening geven'', zei SGP-leider Kees van der Staaij.

ChristenUnie-leider Arie Slob: ,,We hebben het kabinet aangehoord en de coalitie. We hebben ons niet verbonden aan datgene wat zij willen. Als je je ergens niet aan verbindt, dan heb je een probleem met een bepaalde route. Maar we zullen daar in het parlement zo snel als mogelijk verder over spreken.'' Slob erkende dat hij niet echt enthousiast is over de oplossing.

Link naar reactie
Share on other sites

Vandaag mijn wurg contract met Achmea afgesloten. Belangrijke tip voor iedereen:

 

Zeg je zorg verzekeraar op en stap over op DSW. Dat is De Amerfoortse. Kleine partij geheel zelfstandig die zelfs boze brieven krijgt dat hij niet volgens de regels speelt.

 

Ik kan hier wel een hele verhandeling gaan schrijven maar ik laat het even hierbij; dit is een treurige dag. Per januari gaat de AWBZ en de jeugd hulpverlening ook nog over naar de gemeenten. Dat levert ook nog bakken met stront op. Mark my words.

 

Volgens mij was het Kasparov die zei:

Bij het schaakspel zijn de regels altijd hetzelfde maar de uitkomst onzeker; in de politiek zijn de regels onzeker maar staat de uitkomst al vast.

Link naar reactie
Share on other sites

[MENTION=62]Word vanwege mn (niet) chronische ziekte nergens anders toegelaten.

Zelfs niet voor de basis verzekering.

Onzin.

 

Een zorgverzekeraar is wettelijk verplicht om u te accepteren voor het basispakket van de zorgverzekering. Een ziektekostenverzekeraar mag u dus nooit weigeren voor de basisverzekering op basis van uw geslacht, leeftijd of gezondheid. Deze acceptatieplicht geldt niet voor uw aanvullende verzekering. Een verzekeraar kan u in sommige gevallen een medische controle of gezondheidsverklaring eisen.

 

Uitzondering: weigering basisverzekering

Er is één uitzondering, waarbij een ziektekostenverzekeraar u wel mag weigeren voor de basisverzekering. Dat is wanneer uw verzekeraar de zorgverzekering wegens fraude of het niet betalen van de premie heeft beëindigd. Hij mag u dan vijf jaar lang voor een zorgverzekering weigeren. U zult dan dus ergens anders een ziektekostenverzekering moeten afsluiten.

Link naar reactie
Share on other sites

Voor de basis verzekering geld een acceptatieplicht. Geen enkele zorgverzekeraar mag u weigeren, zelfs niet als u de premie niet betaald. Want in dat geval krijgt u te maken met Zorginstituut Nederland. Die houden de premie, met daarbovenop een boete, in van uw inkomen.

Ook in geval van fraude mogen ze u niet weigeren. Alleen krijgt u dan wel te maken met strenge controles en uiteraard een gang naar de rechter ;-)

Link naar reactie
Share on other sites

Gast ghostwhiper

Veel plezier ik probeer al jaren te switchen.

Is al eerder discussie over geweest.

 

Verder on topic.

Zit het debat te kijken en het is echt Doei democratie welkom dictatuur.

 

Wilders had wat directe punten richting de coalitie maar aangezien zijn geloofwaardigheid niet echt hoog is onder de kabinetsleden werd dat weg gewuifd.

Rutte zat te lachen as usual.

 

Roemer haalde de armoede en de ontslagen in de thuiszorg er bij tezamen met de lasten verzwaring er ook bij.

Vooral het punt dat de burgers het inmiddels zat zijn werd dik gedrukt en onderstreept meermaals genoemd door hem.

 

Pechtolt stond slaapdronken rond het probleem en de vragen te lullen.

 

Citaten van bontes: pvda staat voortaan voor Partij van de amateurs.

Nederland zou beter af zijn zonder rutte 2.

 

 

Ook word het veelal Noord Koreanse toestand genoemd.

 

 

Van en pvda verdedigen "noodgreep"

Ze willen dus doormiddel van een amvb de wet (eventueel aangepast) alsnog doordrukken.

http://m.telegraaf.nl/binnenland/article/23471123/vvd-en-pvda-verdedigen-noodgreep-3

Link naar reactie
Share on other sites

@Stuudje en @phtvs, Ik denk dat @ghostwhiper inderdaad al lang en breed dit heeft geprobeerd en aangevochten maar niet gehoord wordt.

 

Hij (ik gok een man?) heeft een punt, waarom zou iemand naar hem luisteren? Regels zijn alleen leuk als je ze kan opleggen en er zelf niet aan 'hoeft' te houden. Dat je het wel doet, siert je... maar daar is ook alles mee gezegd.

 

We kunnen het ook omdraaien, waarom kunnen wij (Prepcommunity) Ghostwhiper niet een plek aanbieden waarin hij (ondanks de heftige handicap) een meer dan welkome aanvulling is op het dagelijks leven.

 

Het was een retorische vraag. We hebben het zelf niet goed genoeg voor elkaar dat dit we dit kunnen. Hard om te zeggen, maar wel eerlijk. En dan zijn we ook nog eens PREPPERS! De eerste klas elite van voorbereiding en in evenwicht zijnde aanpak van dagelijks leven, industrie en creativiteit met overvloed aan basisbehoeften en waar niet op papier maar in werkelijkheid een plek voor iedereen is.

 

Let's face it, we kunnen anderen (ook de mensen die iets lichts hebben) niet helpen zoals we willen op dit moment. Daarvoor moeten we eerst teveel van onze eigen sores oplossen. Begrijpelijk, en geheel terecht.

 

Leuk is het niet, maar er komen iniatieven die deze wending bespoedigen. Mark my words..

Link naar reactie
Share on other sites

Ik heb me vorige week kapot geërgerd aan Paul Rosemuller (GroenLINKS) die namens verbond verzekeraars een pleidooi hield in het NOS journaal VOOR de wetswijziging en opmerkte dat mensen voor "een paar euro extra" (!!!!) volop vrije keuze konden bijkopen. Bullshit natuurlijk, want die paar euro is toch echt wel wat meer en voor vele lage inkomens een enorm obstakel. Hoezo links en opkomen voor de kleine "man"? En dan zit meneer ook nog eens in de Senaat om voor te stemmen. Hoezo belangenverstrengeling? Hoezo politiek geloofwaardig? Geld en macht zijn ook de drijfveren bij deze wetswijziging. Lang leve de lobby die Schippers voor hun karretje hebben weten te spannen.

Link naar reactie
Share on other sites

Niet de enige belangenverstrengeling...

Bestuursvoorzitter Roger van Boxtel van zorgverzekeraar Menzis, is senator in de Eerste Kamer...

 

Een paar euro extra is ongeveer 50 euro extra, voor de meste mensen niet op te brengen.

Naast het feit dat alles via pc gaat en dat voor veel ouderen en zwakkeren in de samenleving ook te ingewikkeld is.

Dus moet je aan de Budgetpolis...hopend dat je niet zo ziek wordt dat je naar een academisch ziekenhuis moet...want dan is de rekening voor jezelf als je zorgverzekeraar daar geen contract mee heeft.(zie hier)

 

Voor Duivenstein was juist het kunnen kiezen voor een andere dokter de reden om tegen de Zorgwet te stemmen. Hij is ervaringsdeskundige in de zorg zeg maar (hij heeft kanker en was uitbehandeld volgens ene arts, andere arts zag wel mogelijkheden)

 

DSW, de tegendraadse zorgverzekering, is nog de beste optie...ik ben benieuwd hoeveel mensen de overstap daarheen durven en gaan maken. Al is het als protest tegen de grote vier.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast ghostwhiper

Met artikel 13 geschrapt waren dit soort verhalen helemaal van de baan geweest.

http://www.telegraaf.nl/dft/geld/gezin-zorg/23472128/__VGZ_moet_toch_vergoeden__.html

 

De reden dat senator Adri duivenstijn tegen gestemd heeft is omdat hij zelf in het ene ziekenhuis is uitbehandeld is maar in een ander ziekenhuis ze nog opties voor behandeling hebben.

 

http://m.telegraaf.nl/binnenland/article/23471357/duivesteijn%3A-eigen-ziekte-reden-tegenstem-duivesteijn%3A-eigen-ziekte-reden-tegenstemzorgcrisis

 

Zo zie Je maar weer ook een politicus is soms net een mens.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast ghostwhiper

@Stuudje het gaat om meer dan de vrije artsen keuze.

Kont er op neer dat zorgverzekeraars nog meer controle hebben over wat wel en niet vergoed word.

Verhalen dat medicatie helemaal niet meer vergoed worden zijn dan de orde van de dag.

Link naar reactie
Share on other sites

Het poppenspel rond de vrije artsenkeuze zet een aantal mensen te kijk:

Minister Schippers met haar stijve poot die niet inziet dat er ook op andere manieren bespaard kan worden (vergoeding beperken, tarief beperken, privatisering terugdraaien...; zorg krimpt in 2015 en de vergrijzing zet door)

Rutte met zijn 'afspraak' terwijl zes weken eerder al bekend was hoe de stemming zou gaan uitvallen, en de hele ploeg met het inpraten op de dissidenten alsof men meteen weer zou kunnen stemmen over e.e.a.

Dan het idee van de Algemene maatregel van Bestuur wat het democratisch gehalte van dit stel uitbuiters te kijk zet.

Men acteert absoluut niet in ons belang, men veinst een crisis en coute que coute wil men blijven doorgaan.

Weet wat je volgende keer niet moet gaan stemmen.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...