Ga naar inhoud
GENEGEERD

Italië en de crisis


Dreutel
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Kijk België, zo moet het:

 

 

Italië volledig plat door stakingen

 

Stakingen in Italië leggen het openbare leven in het land vandaag grotendeels plat. De twee grootste vakbonden protesteren zo tegen de hervormingen van de regering.

 

http://www.spitsnieuws.nl/buitenland/2014/12/italie-volledig-plat-door-stakingen

 

Maandag gaat het vliegverkeer, de haven, openbaar vervoer, bussen plat. De ringwegen worden platgelegd door vrachtwagenchauffeurs en industriezones worden afgezet. Het wordt maandag best heftig.

Link naar reactie
Share on other sites

Waarom is er wel een draadje over Spanje en niet over Italië?..........................................

 

Omdat Italië sinds de ondergang van de Romeinen geen reet meer voorstelt. Al twee millennia compleet in verwarring en zelfs de opleving tijdens de Renaissance mocht niet helpen. Sindsdien doen ze de raarste dingen. Een scheve toren die fout gebouwd is breek je af, daar ga je geen bult geld in stoppen om hem net niet om te laten vallen.

 

Ook identificeren de Italianen zichzelf met de Tricolore, hun vlag, groen/wit/rood waarbij het groen staat voor basilicum, een plantje geïmporteerd uit India, het wit staat voor mozzarella, kaas gemaakt van aziatische waterbuffels en het rood voor tomaat, ook niet bepaald inheems in Italië. Zelfs die spaghetti van ze is eigenlijk gewoon Chinese bami en dus gejat door Marco Pola. Tja, een stuk brood als bord gebruiken was ook al niet origineel, maar ja wat moet je als de Amerikanen met de hamburger aan de haal gaan? Ach en die is door de Romeinen uitgevonden en dus ook alweer twee millennia oud.

 

Iedereen wil van die Euro af, behalve de Italianen, maar ja, die hadden hiervoor de Lire! ;)

 

Er zitten toevallig geen Italianen op het forum? In dat geval heb ik niets gezegd. :rolleyes:

Link naar reactie
Share on other sites

  • 3 months later...

Beppe Grillo over 'zijn' Italië:

 

RT: What is the best Greek Prime Minister Alexis Tsipras can hope for negotiating with Europe?

 

BG: As I said, it depends on what kind of compromise he manages to achieve. He says that he can negotiate debt restructuring. But “debt” is a very ambiguous term; it largely depends on who it has to be paid back to. [30 percent] of our debt belongs to German and French banks, not our banks, like, say, in Japan. Japan’s national debt is ten times bigger than ours. But it’s in their hands. That’s great. The Japanese central bank prints the money, invests it into the country’s economy, and so there’s not a single unemployed person in Japan. The unemployment is at 0 percent, even though their debt is ten times bigger than ours. But it’s in their hands, while ours is in the hands of the German and French banks. They are trying to get their money back through the European Central Bank, which gives money to our banks so that they can redeem their debts to the German and French banks. This vicious circle needs to be broken. If Tsipras manages to do that, he will have accomplished something extraordinary. We will admire him for the rest of our lives.

 

http://rt.com/op-edge/246265-italy-economy-crisis-euzorone-grillo/

Link naar reactie
Share on other sites

Beppe Grillo over 'zijn' Italië:

 

Dat klinkt best heel logisch. Maar aan de andere kant, het blijft toch ook schuld. Ook Japan kan haar schuld niet wegstrepen, anders zouden ze dat al wel gedaan hebben. Ook daar gaat de burger een keer bloeden voor die schuld (pensioenen ne spaargeld weg).

Link naar reactie
Share on other sites

Waarom is er wel een draadje over Spanje en niet over Italië?

 

Hier een begin: De Italianen zijn de crisis zat en emigreren in groten getale naar andere EU-landen. Ook steeds meer nieuwe Italianen verlaten na een aantal jaren het land. Zie: http://m.telegraaf.nl/buitenland/article/23430033/sterke-toename-van-emigratie-uit-italie

 

Het verbaasd mij ook al een tijdje. Italië gaat veel slechter dan in Spanje en al doen de leugenachtige maffia politici het anders doen voorkomen. Misschien zijn ze gezegend door de Paus. Toch lijken ze overal doorheen te rommelen. Italië heeft een hele grote zwarte en grijze economie, maar deze geschatte cijfers mogen dus worden meegenomen in de nieuwe rekenregels. Dus dan kunnen ze helemaal manipuleren wat ze willen.

 

Dat het op springen staat geloof ik wel. Als de Italianen gaan rellen, dan slaat dat zeker over naar landen als Spanje en Frankrijk. Daarom denk ik dat het zoveel mogelijk uit het nieuws gehouden wordt. Portugal gaat overigens nog slechter dan Italië. De mensen hebben het daar bijna net zo zwaar als in Griekenland. Maar vergeet niet dat Italië haar externe problemen welk aanpakt wanneer zij dat nodig vinden. Wetten of geen wetten. Als er een familie criminele Roma's wordt aangehouden, dan krijgen ze een pak slaag en een begeleiding naar de grens. Dan maken ze duidelijk dat ze nooit meer Italië in moeten komen (en doe dat dan beter maar niet). Als ze de zgn. "dobbernegers" zat zijn, dan worden ze keihard aangepakt. Het land is een stuk Nationalistischer en Fascistischer dan we denken. In Spanje pleiten de eerste mensen ook al voor de Italiaanse aanpak onder overlast volk, maar Spanjaarden zijn een stuk socialer (althans de massa).

Link naar reactie
Share on other sites

Kijk België, zo moet het:

 

 

Italië volledig plat door stakingen

 

Stakingen in Italië leggen het openbare leven in het land vandaag grotendeels plat. De twee grootste vakbonden protesteren zo tegen de hervormingen van de regering.

 

http://www.spitsnieuws.nl/buitenland/2014/12/italie-volledig-plat-door-stakingen

 

in belgie bestaat werken nog , iets wat ze in Italie al 2000 jaar verleerd zijn:p

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 month later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...