Ga naar inhoud
GENEGEERD

Hoe slaapt jou hond in een bug out?


appelflapje

Aanbevolen berichten

Haai,

 

Aangezien ik mijn bob aan het samenstellen ben, en het inmiddels vriest heb ik de volgende vraag. Wat voor middelen heb jij in je bob om je hond een "warme mand" te geven in een bug out. Het is in mijn ogen heel belangrijk dat naast jezelf ook je hond warm en zacht kan slapen. Ik ben op het moment erg benieuwd hoe anderen dit oplossen. Ik zelf denk aan een dikke wollen deken. Maar ik ben hier nog niet over uit.

 

Zelf denk ik niet dat het goed is om er van uit te gaan dat je hond zichzelf wel warm houd met zijn of haar vacht. Zeker niet omdat de meeste honden het grootste deel van de dag binnen zijn.

 

Ik moet er wel even bij zeggen dat gebruik maak van een bivakzak, grondzeil en tarp (kl poncho) om een tijdelijk onderkomen te maken. Een tent is voor warmte beter, maar als je tot bug out over moet gaan lijkt mij de kans klein dat je de tijd en veiligheid hebt om een tent op te zetten. Op het moment dat je dan snel weg moet om wat voor reden dan ook duurt een tent opruimen te lang. Daarbij ontneemt het al je zicht (en gehoor) op je omgeving. Er moet in mijn geval héél veel gebeuren wil ik mijn huis verlaten. Maar toch wil ik de optie open houden.

 

Groetjes,

 

Appelflapje

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Mijn honden zijn altijd buiten ze kunnen naar binnen als ze willen alleeen de oudste slaap binnen de rest blijft gewoon buiten.

Dat zal in een bug out niet anders zijn. Het is ook maar net wat je honden gewend zijn. Zoals je al zei de meeste honden zijn binnen dan kan je ze niet zomaar in de vrieskou buiten laten slapen. Dan gewoon maar bij jou in je shelter neem ik aan is ook nog extra warmte voor jou.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn hond is een deel van mijn gezin...dat zal altijd zo blijven en daarom behandel ik hem ook zo...

Als het beest mee is slaapt hij gewoon meen in de tent of eender waar ik ben.

Als we eens een weekend weggaan op hotel zoeken we altijd één waar onze Frodo meekan...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Normaal kan een hond tegen -40° . Dus echt koud zal hij niet snel hebben . De plotse temperatuur verschil brengt een hond somd aan het rillen . Ook tocht is een probleem .

 

Hangt nogal van het ras af. Een husky boeit het niet, de kou, maar een Mexicaanse naakthond overleeft een nachtje buiten bij +5 al niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wanneer ik het weer eens in m'n hoofd haal om met de herfst of winter te gaan kamperen dan gaat de hond mee. Hij zoekt vaak zelf een plekje, rolt zich ongeveer op en gaat zonder morren slapen. Wel gaat ie rillen, en dat is maar goed ook. Dat houd 'm warm :) Nou heeft onze een dubbele vacht en komt ie uit de franse pyreneeën dus dat is z'n voordeel. Nog steeds zwemt ie regelmatig in buitenwater en geeft er niks om, dus z'n temperatuur regeling en doorbloeding zit ook goed. Onze voordeur tocht een beetje en hij ligt daar vaak te slapen, uit zichzelf doet ie dat.

En als hij toch naast me komt liggen in de tent of in het busje, dan is ie even later weer weg omdat ie het dan te warm krijgt.

Wel zorg ik dat er voldoende te eten is voor hem, en water natuurlijk ;) nee, eigenlijk vraagt hij weinig extra in de winter. :eek: oh ja: een beetje vaseline op z'n tenen, tussen de kussentjes, tegen sneeuw en ijs klonten. Dat kan nog wel eens pijn doen met lopen... zou ik ook niet lekker vinden ;)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

heej mooi beest . Van wanneer heb je hem .

 

Vandaag was de eerste volle dag, gisteren opgehaald.

 

wij zijn nu de bezig met het trainen, hij begint het zindelijk worden langzaam door te krijgen door ons een paar seconden van te voren te waarschuwen dus dat word steeds beter en hij loopt nu ook aan de riem zonder problemen dus het is een slimme hond.

 

Hij komt uit een pakwerkers familie (die honden die mensen grijpen voor de politie) dus het is een slimme werker. Over een tijdje voor het eerst naar het perceel maar dan moet die eerst nog wat groeien. eindelijk een viervoeters maatje in het bos.

@Stuudje als we bij het perceel zijn kan die mooi met mij in de shelter (het is een krappe 3persoons shelter dus moet lukken) maar eerst nog even laten wennen aan alles.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook niet bij nagedacht... de hond mee tijdens een BOB situatie... stom zeg...

 

Als we naar een SC gaan, dan komen ze sowieso niets te kort hoor. Maar mocht ik onverhoopt ons stulpje moeten verlaten, moet ik de spullen voor de hond bij elkaar rapen... niet dat het veel is, maar toch...

Hondenvoer standaard in de BOB is dus het motto. slapen doet hij bij één van ons.

 

als we straks een nieuwe pup hebben, en dat wordt dan een golden retriever, zal dit minder makkelijk passen. Een lekkere ondergrond is dan wel gewenst. Al is het enkel voor onze gemoedsrust.

Als ik eens alleen op pad ga met de hond, kan ik dus niet in mijn bivvybag, maar zal een pub-tentje mee moeten nemen om hem ook onderdak te bieden, en van elkaars warmte te genieten.

 

Goed punt TS!

Link naar reactie
Delen op andere sites

En (grote) honden zijn ook sterk dus je hebt extra bagage ruimte als in een eigen BOB. Het komt hun tempo en flexibiliteit niet ten goede maarja op een niet al te gevaarlijke trektocht is 5 a 10 kilo extra ruimte toch heel prettig :D!
Water voor de hond, eten voor de hond, vouwbare etens/drinkbak voor de hond. En dan zit je al wel aan het maximum van de draaglast die je de hond op kan leggen. Sterker, het zal eerder minder zijn zodat er nog wat in je eigen BOB moet.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...