Ga naar inhoud
GENEGEERD

Lucht- & Water-dichte PVC 'Prep Buizen' ™ , om te begraven...


Advivo

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
@carismo: Die dingen zijn best handig, om je rugzak uit te breiden. 'k Heb er al meer dan twintig jaar twee stuks, 46 cm lang, 8 cm in doorsnede. Door de rubber ringen waterdicht.

In eentje stopte ik standaard rijst, in de andere spullen die niet nat mogen worden.

 

Pic-20130325-001.jpg.e203abddc7c5550674da7b1c8edd536c.jpg

 

hoeveel rijst gaat er wel niet in zon buis?

en hoe maak je ze vast aan een rugzak? vind het wel een heel interessant idee

Link naar reactie
Delen op andere sites

@12gauge: Aan de rugzak waarmee ik ze gebruikt hebt, zaten compressie banden aan de zijkant, daar schoof ik ze onder. In die dingen van mij gaat ongeveer 2 liter per stuk.

 

Die dingen zijn nagenoeg onverwoestbaar (de mijne zijn van 3mm pvc), maar er is 1 belangrijk nadeel, ze wegen zo'n 400 gram per stuk. :rolleyes:

 

het weegt wat maar ik denk dat de zekerheid van droge rijst/pasta en droog verband is ook heel wat waard lijkt mij

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb alleen wat kleinere modellen in gebruik maar het principe is hetzelfde. Ik ben nog al eens met mijn rubberbootje op pad en gebruik er dan een voor mijn telefoon en de ander is een vis setje met wat haakjes,loodjes en dobbers er in. Succes met knutselen en foto's als je klaar ben he' :D

 

03102011022.jpg.39f794082878ed93529270c56270e973.jpg

 

 

05102011026.jpg.836f523c864799c846c4fe635c6da645.jpg

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb er al eens 1 gemaakt... zo'n 3 jaar geleden voor mijn homemade demonteerbare polespear en enkele extra benodigdheden in te vervoeren tijdens een snorkelreis en gebruikte deze ook als soort van drijver zodat men me kon lokaliseren als ik onder ging. Was toen een tube van 8cm diameter en 70 cm lang.

 

Heb de tube de voorlaatste dag van mijn vakantie verkocht samen met m'n polespear. Het spaarde me 3kg uit en kon daardoor wat meer souvenirs meenemen :-)

 

Maar het leek me wel interessant om dit te doen met grotere diameters, waar meer materiaal in kan en ook meer drijfvermogen heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Vorige week (met kortingactie) enkele benodigdheden gekocht en aan het knutselen geweest:

 

2 schroefstoppen en een pvc buis van 1 meter met een diameter van 110mm. M'n oorspronkelijk plan was een grotere diameter te gebruiken maar de schroefdop van 125mm was maar een kwartslag en uit vrees voor lekkage heb ik gekozen voor een kleinere diameter..

 

Ik heb de uiteinden van de buis opgewarmd met een verfstripper en zo de adapters van de schroefstoppen aan beide kanten met pvc-lijm en silicone aan de rand erin gedrukt. Dat ging allemaal vrij snel en na een nachtje drogen overgegaan tot het testen van drijfvermogen waterdichtheid voor het vervoeren van water. Bij de drijftest bleek de tube wel waterdicht te zijn: enkel een paar druppeltjes aan de o-ring van de stop zelf. Echter toen ik het ding begon te vullen met water merkte ik, na de helft gevuld te hebben, dat er water rond de schroefdraad begon te door te dringen maar niet als gek begon te lekken. Misschien dat de onderkant met een vaste stop een beter resultaat gaat opleveren. Het lijkt me ook interessanter zo'n grote tube te gebruiken als bescherming om diepvries- en prullebakzakjes of condooms met water dan het water er zo in te doen.

 

Helemaal vol water was dit ding best zwaar, misschien interessant om als een soort van stationaire opvang maar voor mij niet optimaal om hier water mee te vervoeren.

 

 

Qua materiaal kon er aardig wat in en rond (tarp, mes en multitool, vouwzaag, vuursetje, ehbo-setje, paracord, slingbow, 4 pijlen+ vislijnsetje, kooksetje, proviand voor een week,...) echter om deze tube continu mee te dragen lijkt me eerder een last als een aanwinst. Een ander nadeel is dat je bijna heel de tube moet leegschudden om snel je kleiner behoevend materiaal te bekomen.

 

Voor kampopslag voor grotere items, voor in de auto of voor aan een aanhangwagen kan dit nog wel z'n nut hebben.

 

Dus op zich niet echt een top-resultaat wat ik voor ogen had, maar het is iig beter om dit op voorhand uit te testen dan in een echte shtf situatie komen en merken dat er er niet veel aan hebt.

 

M'n volgende projectje is proberen met een kortere lengte en een vaste stop om te kijken wat de maximum lengte is voor een gegarandeerde waterdichtheid en ook indien gevuld met water het ook nog makkelijk te dragen is.

 

 

 

 

* Bij nader inzien is dit topic misschien geschikter onder DIY :rolleyes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

@carismo: Ik heb zelf twee van die pijpen met schroefdoppen, alleen veel kleiner.

 

Grote voordeel van het niet gebruiken van een vaste stop is dat je de buizen makkelijk kan schoonmaken. Dat is een stuk lastiger als maar een kant open kan.

 

Heb ik gezien aan je eerdere post. Ik wil ook liever 2 schroefkappen houden om bij het schoonmaken erdoor te kunnen kijken met 1 kant permanent dicht is het vrij donker en is er al een lampje nodig.

 

Ik heb ook 2 tubes met dia van 50mm en ongeveer 80cm lang gemaakt als pijlenkokers en deze zijn is wel waterdicht, misschien moet ik eerder opteren om een extra koppelstuk met rubber te voorzien, al denk ik niet dat het iets gaat verbeteren aangezien het water via de schroefdraad naar komt boven gesijpeld.... dus eerder eens proberen met teflon-tape op de schroefdraden en/of de o-rubbers eens invetten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmm, ook maar eens een paar maken; 2 standaard in de auto mee; 1 fel oranje/geel verven zodat 'ie goed opvalt, die is dan voor mobiel en portemonee enzo als ik 't water op (of door) moet, zodat als 'ie wegdrijft je 'm makkelijk ziet; de andere denk ik helemaal wit, zodat 'ie zo min mogelijk warmte opneemt; daarin wat spul zoals rijst en wat zakjes met kruiden en gedroogde groenten, zodat je in ieder geval iets eetbaars kunt maken als je ergens stil komt te staan voor langere tijd! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
Tevens maakt het verticaal ingraven het ontdekken nog moeilijker omdat het oppervlakt kleiner wordt.

 

Dat is wel een goede tip.

Heb daar zelf ook een tijdlang over nagedacht , maar het bleek gewoon zoveel gemakkelijker / praktischer om ze horizontaal te begraven.

 

Tot ik het bestaan van dit soort gereedschap ontdekte :

de-wit-grondboor-a-10-cm.jpg.d3950fec01c0ddaaac1fcbe7d65a8fdc.jpg1020260.jpg.40bc614333cba3cd6bf93553872f9a67.jpg

( Google : palenboor / grondboor )

 

Bijkomend voordeel van verticaal ingraven, is dat je de buis niet in z'n geheel hoeft op te graven.

Maar gewoon tot aan de schroefdop blootleggen, spullen erin/eruit doen, en weer afsluiten en dichtgooien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik me afvraag of je beroep doen op eigendom als iemand anders je opslag vind: Stel je begraaft een paar van die dingen en iemand heeft je per ongeluk gezien bij het begraven en nadat je weggaat gaat deze persoon een kijkje nemen wat je gedaan hebt. Je gaat nog ff checken en je ziet iemand met jouw stash-tube in zijn of haar handen... in hoeverre kan je dan opeisen wat van jou is. Ik veronderstel dat de items in die buis niet gelabeld zullen worden...

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik me afvraag of je beroep doen op eigendom als iemand anders je opslag vind: Stel je begraaft een paar van die dingen en iemand heeft je per ongeluk gezien bij het begraven en nadat je weggaat gaat deze persoon een kijkje nemen wat je gedaan hebt. Je gaat nog ff checken en je ziet iemand met jouw stash-tube in zijn of haar handen... in hoeverre kan je dan opeisen wat van jou is. Ik veronderstel dat de items in die buis niet gelabeld zullen worden...

 

Denk dat hetzelfde geldt als voor vuilnis dat je aan de straat zet :

 

" Door het aan de straat zetten van een roerende zaak geeft de eigenaar het bezit prijs met het oogmerk

om zich van de eigendom te ontdoen, waardoor de eigendom op die roerende zaak verloren gaat (art. 5:18 BW) "

 

Maar zoals ik al eerder schreef : dat is het risico.

En er zitten geen waardevolle spullen in.

(hoewel de waarde na een SHTF natuurlijk wèl hoog is).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewone kleine pvc buizen genomen en eindstukken verlijmd om nooit meer te openen. Behalve in geval van ... . Door het handvat van je grondboor af te zagen en er een gewone gegalvaniseerde buis over te schuiven verleng je de steel waardoor je letterlijk metersdiep kan gaan. Zelf ging ik tot 6m. Als je een ietwat dikkere buis in de grond stopt (met eindstuk) kan je een soort 'koker' bouwen waarin je een buis van een kleinere diameter kan stoppen. Een beetje vergelijkbaar met een liftschacht. Ik geloof niet dat je op 6m nog iets detecteert met een metaaldetector als er metaal in je buis zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik meen gelezen te hebben dat een gewone detector een bereik heeft tot 1 meter. Stel dat je de buis vult met zand, dat je eenvoudg met een waterslang kan uitspoelen als je je voorwerp wil recupereren, dan maak je het zoeken naar je verborgen item nog moeilijker. Militiare detectoren gaan natuurlijk dieper.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met de juiste apparatuur ga je tot 15m diep in zelfs steen... Maar slecht heel weinigen hebben zulks in hun bezit.

Dieper dan 2 meter (lucht) gaan de gewone detectoren niet, dus terug vullen met grond hoeft niet echt.

wil je detectoren 'foppen', strooi daar waar je gat in de grond is, zwaar gemineraliseerde grond, dan wordt

detecteren nog lastiger omdat de grondbalans slecht is...

 

Wil je zeker zijn, vraag iemand met een detector om te testen.... ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...