Ga naar inhoud
GENEGEERD

Kraak forum!?


Scratch

Aanbevolen berichten

Ik wilde me eigenlijk niet meer mengen in deze discussie (ik had al eerder mijn visie hierop geventileerd), maar heb nog wel één prangende observatie met bijbehorende vraag:

 

Mensen roepen hier over wachttijden van 7 tot 10 jaar en menen dat als excuus aan te moeten grijpen om iemand's eigendom in bruikleen te moeten nemen.

Maar waarom moet dit eigendom per se in een stad als Amsterdam, Rotterdam of Utrecht zijn, daar waar de "Woningnood" (ook onder mensen die zich een wél een woning kunnen veroorloven) hoog is, terwijl er genoeg gemeenten zijn (in het hoge noorden en lage zuiden), waar huizen leeg staan omdat er gewoon geen mensen zijn om erin te zetten?

 

Groeten,

 

Peter

 

Hier in het zuiden wordt ook gekraakt en sociale huurwoningen staan niet leeg, wacht tijden rond de 3/4 jaar, kan sneller maar dan kom je gauw uit in een schotelantennewijk of het duurdere segment wat bijna niet meer op tebrengen is voor de gemiddelde nederlander.

Koophuizen staan er wel genoeg leeg, kijk maar eens wat er in terneuzen aan de hand is, totale verpaupering van de oude stad door de leegstand en verkrotting.

Nu kan je zeggen dat amsterdammers bijv. Daar moeten gaan wonen maar dat lijkt mij niet erg realistisch, je moet werk hebben om een hypotheek te krijgen, werk is hier nauwelijks, ja tijdelijk, maar dan krijg je geen hypotheek, daarnaast heb je waarschijnlijk een sociaal netwerk in de regio waar je woont en daar zou ik zelf ook niet zomaar uit willen vertrekken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 78
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Krakers doen soms ook gezellige dingen, In Arnhem woonde ik vroeger vlakbij een hotel dat gekraakt was, en daar waren na 2 uur snachts in het weekend wel erg gezellige feestjes toen! Biertje 2 gulden, motor op de bar en gezellige sfeer. Nu zijn ze legaal geworden, en is de sfeer niet meer wat het was. Ik heb meerdere meningen over kraken. Het is denk ik maar net in welke situatie je zit. Het zou sieren als er altijd gestreefd zou worden naar een win/ win situatie.

Zelf heb ik 5 jaar anti kraak gewoond, dat was qua bijzondere omgeving en ruimte zeker zo gaaf als een kraakpand, en dat is een meer win / win situatie. Lage huur, en huis bewoond. Voor 175 euro incl.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...