Ga naar inhoud
GENEGEERD

Raamfolie - nuttige aankoop?


Communicator

Aanbevolen berichten

Ik ben me een beetje aan het oriënteren op raamfolie.

 

Aan de voorkant van mijn huis heb ik enkel kleine ramen en aan de achterkant grote. Dit zijn de zwakste plekken in mijn huis.

De beste oplossing is natuurlijk rolluiken. Dat valt helaas niet binnen mijn budget.

 

Ik ben op zoek gegaan naar veiligheidsfolie en kom dan ongeveer uit op zo'n 15,00 p/m2. via verschillende websites te bestellen.

 

Nu is mijn vraag eigenlijk meer; Is dit een nuttige aanschaf? Doet deze folie werkelijk wat hij hoort te doen, inbraak vertragen. Mijn voordeur heeft een raam van 30 breed en 120 hoog. Hier zit al matte folie op, enkel niet tot IN de sponningen. (een klein randje van 2mm vrij van de randen).

Ik kan natuurlijk niet proberen of deze folie ook anti-inbraak is...

 

Ik heb een handje vol topics gevonden die over dit onderwerp gaan maar verschaft mij nog te weinig duidelijkheid omtrent de goede of slechte werking.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast ghostwhiper

Heeft ook zn nadelen.

Als glas normaal breekt heb je het geluid van rinkelende glas op de vloer.

Met raamfolie is dat niet/minder het geval.

De hoeken van de ramen blijven altijd een zwakke plek en het word makkelijker om het gebroken glas aan de kant te houden en hebt minder kans op snijwonden wanneer je de deur van de dievenklauwen afhaalt.

 

Veel vertragen doet het niet als het niet doorloopt tot in het raamkozijn.

Gelamineerd glas is dan een betere maar veel duurdere oplossing.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Communicator raamfolie kan een nuttige aankoop wezen als je maar de juiste neemt. Er is bij het aanbrengen tevens ook een regel hiervoor en dat is dat je de ramen uit de sponning haalt om het folie aan te brengen. Als je de folie zo op het raam zou plakken dan creëer je eigenlijk een soort scharnier. Als je dus het raam in zou slaan/schoppen dan schop je al snel het gehele glas eruit omdat na 2 a 3 keer schoppen al het glas rondom die naad is afgebroken de folie houd namelijk al het glas bij elkaar maar niet rondom de sponningen waardoor je hem dus in zijn geheel eruit schopt. Als je de raamfolie zou plakken op het raam nadat je hem eruit heb gehaald creëer je een soort vangnet die verstevigd is door de sponning, opdeklatten en kit. Als je dan het raam zou proberen in te trappen zal zolang de folie het houd de folie zijn werk doen om de klappen op te vangen.

 

Ik ben 6 jaar lang glaszetter geweest en als iemand zo'n folie op zijn raam wilde hebben kwam er aan de zaak altijd een gespecialiseerd bedrijf ervoor langs om de folies op de ramen te plakken en van hem heb ik het uitgelegd gekregen. Maar binnenkomen doe je eigenlijk met de juiste raamfolie werkt het enkel alleen maar inbraakvertragend.

 

Greetz

Peter

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Communicator of raamfolie daadwerkelijk vertraagd weet ik niet , in mijn vorig huis had ik op mijn slaapkamer ramen welke aan de straatkant was , hoofdzakelijk

voor de privacy , maar zeker ook dat als men iets door het glas gooit om niet gelijk in de glasscherven te zitten , want midden in de nacht uit je bed op je blote voeten in het glas trappen

is niet leuk . Ik weet niet of je dubbel glas hebt of enkel , maar dubbel glas is aanzienlijk sterker als enkel glas en je moet aanzienlijk meer moeite doen om daar door te komen

Tevens blijven er vaak vlijmscherpe scherven in het kozijn staan . Wat betreft je voordeur je zou daar aan de binnenkant 3 mm (of liefst meer ) plexiglas tegen kunnen zetten

of van dat ouderwetse glas met staaldraad in in kunnen zetten dat is ook aanzienlijk moeilijker kapot te krijgen of voor je voordeur zou je ook nog een frame met een stalen tralie werk kunnen zetten Maar dit zijn mijn inziens oplossingen voor in '' gewone '' tijden , ook die veiligheidsfolie . Echt veiligheidsglas is een gelaagd glas bestaande uit gehard glas gelaagd met kunststof platen ertussen

gr will

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast ghostwhiper

@Wafels in plaats van plexiglas zou ik dan eerder 1.5 a 2 mm polycarbonate (lexan) er tegen aan zetten.

Dat word normaliter gebruikt om Gelamineerd glas te maken.

Plexiglas breekt net zo snel als glas en lexaan is taai en moet echt met geweld gesloopt worden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij de voordeur zou je nog een mooi stuk smeedwerk kunnen overwegen om inbraak te voorkomen.

 

Yep!... Een mooi profiel van een zendmast leent zich uitstekend voor zo'n lang smal raam!... Kompasroos als basis voor het prepgehalte. Bliksempjes van de verbindingsdienst bij de top... Heel passend... ;-P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelaagd glas (zoals een voorruit van een auto) met 2 lagen glas en dikke folie ertussen bestaat ook. Zelfs in HR++. Is inbraakwerend en zorgt ervoor dat het meeste glas in de het kozijn blijft hangen. Zelfs beschikbaar in diverse klassen. Zie: http://www.pilkington.com/en-gb/uk/products/product-categories/safety-security/pilkington-insulight-protect en is gewoon verkrijgbaar bij de "kozijnenboer".......:D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb van boven tot beneden dubbel glas inderdaad. Dus het raam er uit nemen om hem dan te beplakken is geen klusje die ik zelf kan. Daarbij het feit dat het een huurhuis betreft.

Lexaan is een slagvaste en mooie oplossing. Maar ik zie hier een moeilijkheid om dit te monteren aan het kozijn.

 

Ook lexaan is behoorlijk aan de prijs zag ik wel. Het gaat er mij om dat de inbraakveiligheid verhoogt wordt. Naast het reguliere gebruik van duidelijk zichtbare camera's en bijbehorende stickers e.d.

Ik werk liever preventief.

 

Het feit dat ik dubbel glas heb maakt het al wat moeilijker.

Ik zat ook te denken aan een paar rollen concertina prikkeldraad, maar zie geen handige manier om dit in mijn huis situatie op een zinvolle manier te gebruiken.

 

Als zich een SHTF situatie voor doet, Zit ik te denken aan een zooi betonplex platen (Concrete plywood). Met al zijn voor en nadelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanvulling @Communicator

 

2 jaar geleden heb ik in een koude-periode rolluiken laten plaatsen aan het woonkamergedeelte, wat op het westen ligt (en waar wind en regen vandaan komt).

 

Direct was merkbaar hoe mijn gasverbruik met 50% !!! gereduceerd werd.

In de donkere dagen gaan ze omlaag als het donker is. Het scheelt echt aan gasverbruik.

Maar met 'storm' de wind en de regen op de luiken hoor ik binnen bijna niks. Nog afgezien dat ik bij wijze van binnen naakt kan rondlopen, zonder dat iemand er iets van ziet.

 

In de zomer, als hier na de middag de zon gaat binnenschijnen, gaan de luiken ook omlaag. Zo kan ik het zonder gebruik van een mobiele airco de binnentemperatuur nog enigzins beschaafd houden.

 

Misschien toch iets om te overwegen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aangezien Communicator in een huurhuis woont, is zwaar investeren in rolluiken geen optie, tenzij spotgoedkoop tweedehands aangeschaft en zelf geplaatst. Voordeel is dat je ze nadien ofwel

kan verhuizen, dan wel weer verkopen. Folie is niet herbruikbaar, maar werkt onopvallend en geeft bijna geen extra isolerend vermogen, tenzij UV-filterende folie, die zorgt in de zomer voor minder opwarming.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Raamfolie helpt enkel indien het ook in het frame ingewerkt zit, anders niet/weinig.

Het houd het glas mooi bij elkaar, en maakt het wat moeilijker, gezien je het niet zomaar stuk kan slaan, maar ook stuk moet snijden.

vertragen doet het dus wel.

 

ook word het glas iets sterker, en overleeft het al sneller een accidentele aanraking met iets zoals een voetbal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...