Ga naar inhoud
GENEGEERD

Niet "rijk" toch aan kapitaal bescherming denken?


Kans
 Share

Recommended Posts

Veel normale mensen denken dat, omdat ze geen grote kapitalen op hun rekening hebben staan, ze niet over kapitaal bescherming hoeven na te denken.

 

Als je geen duizende euris over hebt wat moet je dan toch met aandelen?

Als je geen tienduizenden euris hebt wat moet je dan met spreiding van risico doen?

Als je geen honderduizenden euris hebt waarom moet je dan aan PM, grond, ontroerendgoed denken enz?

 

Wij behoren niet tot de elite, hebben het niet al te breed of zelfs krap dus hou op !

 

 

Toch wil ik dit omdraaien.

Hoe flauw het ook mag klinken in Nederland heeft 99% het nog steeds bijzonder goed.

Ok er zijn er heel veel die nog veel meer hebben, maar nog steeds zijn er VEEL meer die VEEL minder hebben.

 

En al klinkt het nu mischien voor velen niet waarschijnlijk, ik denk zelf dat het heel waarschijnlijk is :(, het kan nog veel slechter, dat wil dus domweg zeggen dat wij allemaal nog steeds HEEL VEEL te VERLIEZEN hebben!

 

En dus moet je, als je die verliezen wilt beperken, nu aan bescherming denken.

Sorrie als dat betekent dat je minder kunt gaan uiteten, of als die nieuwe auto er daardoor niet komt.

En SORRIE, zelfs als dat betekent dat je minder luxe kunt eten, ofzelfs kleiner moet gaan wonen, minder op vakantie kunt, minder dure speeltjes mag kopen.

Zelfs SORRIE, als dat betekent dat je de verwarming op 17 graden moet zetten, of helemaal uit, en een jas binnen moet dragen, als je dat dure mobiele telefoonabonnement eruit moet doen, weer hartjes op de knieen van je kinderen hun broek moet doen....

 

Het enige waar je op moet focussen is hoe ver je kunt vallen, huis dat afgenomen kan worden, beslag op je salaris omdat je veel schulden hebt, enz enz.

De grootste fout die tot de meeste terugval leidt is altijd weer het te laat terugschakelen in luxe, uitgave patroon, gewoontes, en niet willen inzien dat het nog veel slechter kan worden.....

 

Ik ga dit keer niet aandragen hoe we er financieel, economisch, monetair, geografisch enz voor staan.

Als je het nu niet wilt inzien denk ik niet dat iemand je nog wakker kan maken.

Maar naast het inzien dat het veel slechter kan, betekent dat ook dat je serieus actie moet ondernemen.

We zijn RIJK, dus moet je jezelf tegen een grote potentiele achteruitgang beschermen.

En dat is meer dan enkel wat eten, drinken, en prepspulletjes op voorraad hebben.

 

Natuurlijk is dit makkelijker als je heel veel geld over hebt, maar nogmaals iedereen in Nederland kan nog ENORM ver zakken in welvaart zelfs als je enkel een uitkering hebt.

 

DOE ER WAT AAN !

 

Prep ze,

K a n s

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Mee eens @Kans. Wat als NL afzakt en een klap krijgt als de Grieken. Dat men van de één op andere maand maar de helft aan uitkering krijgt, dat pensioenen verdampen, dat nog meer mensen hun baantje kwijtraken...... Veel mensen zien niet in dat het nog te goed gaat in NL, maar er komen zware tijden aan op termijn. Wanneer weet niemand, dus prep er alvast voor.

 

Wij hebben momenteel niet veel geld en toch proberen wij zuinig te leven, te werken aan onze BOL en te preppen voor wat gaat komen. Komt nu de klap, dan zijn we iets beter voorbereid maar erg lang houden we het ook weer niet uit. Ik hoop dat er nog een beetje rek zit in het systeem of dat er een oplossing uit de hoge hoed komt. Waarschijnlijk Wishful thinking.:(

Link naar reactie
Share on other sites

  • 4 months later...

@Kans ,

We hebben nog heel heel veel te verliezen.

Ik denk dat je daar de kern van het probleem raakt. Arm zijn in nederland wil zeggen dat je geen nieuwe laptop kunt kopen(zonder schuld te maken)

Dat is gelijk de reden waarom niemand verandering wil, Als je niets te verliezen hebt, heb je alles te winnen bij verandering, als je veel te verliezen hebt, heb je niets te winnen.

Link naar reactie
Share on other sites

Kapitaal zit hem niet alleen in financiële middelen.

 

Iedereen hoe rijk of arm ook in NL kan wat voedsel preppen (wecken), water opslaan en een waterfilter kopen. Daarnaast zijn kennis en skills ook een vorm van kapitaal. Kleding en andere spullen kun je vaak gratis of bijna gratis krijgen als je goed zoekt. Mensen in NL gooien nog steeds voor een vermogen aan spullen weg.

 

Leef je van een minimaal inkomen, probeer er dan wat bij te verdienen (MP, rommelmarkt, reparaties en kleine diensten). Ruilen kan ook met andere mensen. Kijk waar je op kunt besparen (voorbeeld @Raycoupe) zoals verwarming, slim inkopen, dure verzekeringen opzeggen, stoppen met roken etc. Daar zit ook kapitaal.

 

Heb je geen of weinig geld, zorg dan voor gear en voorraad. Als je nu en blik corned beef zou kopen voor 1 euro, dan weet je haast wel zeker dat het over 10 jaar veel duurder is. Hiermee stop je de inflatie in je portemonnee direct.:o

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...