Ga naar inhoud
GENEGEERD

2015


Cyberbeer
 Share

2015 wordt een....  

80 leden hebben gestemd

 1. 1. 2015 wordt een....

  • 2015 wordt een goed jaar
   19
  • 2015 wordt een gemiddeld jaar
   19
  • 2015 wordt een slecht jaar
   31
  • Ik heb geen flauw idee
   11


Recommended Posts

Wat gaat het jaar 2015 ons brengen?

 

Elk jaar heeft zijn positieve als negatieve kanten. Er zijn leuke en minder leuke momenten. Toch moeten we ons in deze wereld staande zien te houden, hoe lastig of moeilijk dit soms ook is. Ook in dit afgelopen jaar is er weer veel gebeurd. De vele dreigingen en spanningen zoals ISIS(Irak/Syrië), Ukraine/Rusland, vlucht MH17, de verslechterende economie, maar ook onze eigen (financiële) situatie heeft soms flink te lijden gehad. Toch is het niet voor iedereen negatief. Er zijn ook mensen waarbij het nog goed gaat. Ik zeg “nog” goed gaat, omdat niets in dit leven zeker is. Het enige wat wij kunnen doen is positief blijven in een negatieve wereld.

 

Negatieve scenario's

De wereldeconomie gaat instorten? Een super-crash op de beurs? Het einde van Europa(euro)? Het einde van de (petro)dollar? Een derde wereldoorlog(WWIII)? Een burgeroorlog? Een pandemie? ISIS wordt groter? Aanslagen? Een zombie Apocalyps? Een vulkaan uitbarsting? Een tsunami? Een asteroïde inslag? Een zonne-storm? Een IJstijd? Niburu (planeet x)? Financieel krijgen we het nog moeilijker? Je persoonlijke situatie wordt slechter? enz.

 

Positieve scenario's

Shelter Campings, Meetings, Het afronden van je BOB/Bug-in? Je vindt eindelijk je perfecte BOL/BOV? Je krijgt een nieuwe baan? Je start je eigen bedrijf? Je koopt/huurt een nieuw huis? Je verbouwd je huis? Je koopt nieuwe meubels? Je krijgt meer salaris? Je gaat op vakantie? Je ontmoet je partner? Je gaat trouwen? Je gaat emigreren? De geboorte van je (klein)kind? enz.

 

Hoe denk jij over 2015 (verwachtingen en voornemens)?

 

2015.jpg.f9fc1c64f2e758394ab02e976579153d.jpg

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik word met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dakloos.Pluspuntje is dan wel dat ik eindelijk kan aankloppen bij de schuldhulpverlening. Ben daar vorig jaar al geweest, maar omdat ik een eigen huis heb, ging het feest niet door.Dan drie jaar op een houtje bijten, en dan kan ik weer verder Heb het tot nu toe steeds net kunnen redden, by the skin of my teeth, maar nu is het dan toch einde verhaal binnenkort. tja.........shit happens

 • Leuk 5
Link naar reactie
Share on other sites

Wat gaat het jaar 2015 ons brengen?

 

De negatieve kant

Een wereldeconomie die gaat instorten? Een super-crash op de beurs? Het einde van Europa? Het einde van de (petro)dollar? Een derde wereldoorlog(WWIII)? Een pandemie? ISIS wordt groter? Aanslagen? Een zombie Apocalyps? Een vulkaan uitbarsting? Een tsunami? Een asteroïde inslag? Een zonne-storm? Een IJstijd? Niburu (planeet x)? enz.

De positieve kant

Leuke Shelter Campings, Meetings, Het afronden van je BOB/Bug-in? Je vindt eindelijk je perfecte BOL/BOV? Je krijgt een nieuwe baan? Je koopt/huurt een nieuw huis? Je verbouwd je huis? Je koopt nieuwe meubels? Je krijgt meer salaris? Je gaat op vakantie? Je ontmoet je partner? Je gaat emigreren? De geboorte van je (klein)kind? enz.

 

Hoe denk jij over 2015?

 

De negatieve kant: Ik zie wel! Ben meer voorbereid voor shit dan ooit. Focussen op ellende is niet mijn ding.

 

De positieve kant: De laatste jaren gaat het elk jaar beter, kom ik dichter bij doelen die ik mijzelf ruim vier jaar geleden gesteld heb nadat het laatste maatschappelijk gewenste succes was afgebrokkeld (dikke baan, koophuis en dure auto's) en ik op een aso camping in een oude stacaravan van 1000 euro belandde met de koudste winters van de afgelopen twee decennia. Ik heb nog nooit zo bewust geleefd als nu, was nog nooit zo helder als nu.

 

I will not only survive, but thrive, watch out world here comes the real me!

(voor Geert: Ik zal niet alleen overleven, maar floreren, kijk maar uit wereld, hier kom ik!)

 • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Heel veel meer bezuinigingen (van mijn kant dan) in 2015. Is nog niet echt broodnodig maar ik wil uitzoeken hoe ik met zo min mogelijk zo veel mogelijk doen kan. Ben dit jaar al een aardig eind op weg met m'n wasmiddel, het gestopt zijn met roken en een aantal anderen dingen. Bijna alle abbo's de deur uit, veel minder stoken dan ik al deed enzovoort. Dan eens zien of, en zo ja, wat ik overhoud en dat dan maar opbouwen voor als het echt erg wordt met de economie. Ik denk dat het wat de economie betreft naar beneden zal blijven gaan, zo'n beetje net zo hard als nu maar dat na 2015, zo rond zomer, herfst 2016 er wel eens hele harde klappen kunnen vallen.

Ik baseer dat nergens over, gewoon een gevoel dat ik heb. Nu heb ik het gevoel dat ik er iets aan het doen ben voor mezelf en dat geeft me weer een stuk rust. Rust = minder stress. Minder stress is een beter afweersysteem - gezonder dus.

Link naar reactie
Share on other sites

Een nieuwe baan (huidige houd op eind maart 2015) en verder genieten zolang het nog kan.

Een stukje grond op een gezamelijke BOL zie ik ook wel zitten, heb al grootse plannen voor hoe/wat ik voor onderkomen wil gaan bouwen. :)

M'n voorraad verder uitbouwen

Hopen dat Ebola overwaait (niet letterlijk).

(nog) Vaker de natuur in.

Meer SC bezoeken

 

Maar eerst nog even 2014 voltooien...

Een ban voor elke winkel/instantie die het lef heeft om zwarte piet uit te bannen..

Lekker illegaal doen met oud&nieuw, heb nog een kleine 1000 babypijltjes liggen, uit protest gaan die allemaal de lucht in :)

 

En zoals altijd hopen dat de 'elite' ergens een foutje maakt in hun NWO plannen waardoor ze er zelf het meeste last van hebben :p

Link naar reactie
Share on other sites

Voor mij persoonlijk lijkt er stap voor stap wat meer financiele ruimte te komen. De belastingschulden zijn weggewerkt, hypotheek is aanzienlijk gekrompen, over een 4 jaar is die afgelost en kan ik me focussen op 't zo snel mogelijk aflossen van m'n andere (prive) lening.

 

Heb nu ook een paar leuke projecten lopen waarvan er in ieder geval 1 zo goed als zeker voor langdurige, iedere maand groeiende inkomsten gaat zorgen.

 

Ook zoveel mogelijk verder met preppen, binnenkort een kas aanschaffen zodat dat geregeld is en ik zelf wat tomaten, komkommers e.d. kan kweken.

 

Al met al ga ik uit van een beter jaar dan de afgelopen jaren, al was 2014 al duidelijk veel beter dan de jaren ervoor. Voor mij een duidelijke positieve ontwikkeling. Er komt wat rust in m'n kop! En wie weet kom ik in 2015 ook weer eens een leuke jongedame tegen! :)

Link naar reactie
Share on other sites

Als het even mee zit, woon ik in 2015 in een nieuw (huur)huis :)

Dat zou betekenen dat ik een grotere tuin heb voor mijn moes, meer ruimte voor mijn voorraad, een veiliger, beter geïsoleerd en meer solide gebouw en een veiligere omgeving dichtbij vrienden en familie :D Ik wacht er al bijna een jaar op en verheug me ontzettend! Help me duimen dat het goedgekeurd word!!

 • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

tja 2015.

 

ik denk dat het wel het jaar wordt van een grote shtf.

maar als ik naar de positieve kant kijk komt er ook weer SC spanje aan (:))

steeds dichter bij mijn eind examen. eerlijk gezegd heb ik er niet zoveel verwachtingen bij mar toch een erg slecht gevoel in mijn buik(kan ook van de gevulde koek zijn die ik nu eet :p)

EDIT:

ik hoop natuurlijk ook op extreem veel SC,s en dat ik veel ga kamperen.

en dat ik mag promoveren van BOB naar inch.

en elke dag is dichter van school af :) (ik verheug me erop)

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
 • Nieuwe aanmaken...