Ga naar inhoud
GENEGEERD

De dood van Christophe de Margerie (topman Total)


f150
 Share

Recommended Posts

Vanmorgen vroeg kwamen vrijwel alle ochtendkranten met het nieuws dat de topman van Total, Christophe de Margerie, verongelukt is. Een dronken Rus met een sneeuwschuiver op de startbaan zorgde voor een crash. De dronken Rus zou het niet overleefd hebben maar verscheen korte tijd later via zijn advocaat weer in het nieuws. Hij zou ook ernstig hartpatient zijn en geen druppel drinken.

 

Ondanks de boycot was de Margerie in Rusland voor een miljardendeal. Daar maak je geen vrienden mee onder beleidsmakers / oorlogshitsers die de spanningen met Rusland flink op willen laten lopen. Het is ook de man die van de machtspositie van de dollar afwilde in de oliehandel. Daar zal ook niet iedereen op deze aarde het mee eens zijn (understatement). Vervolgens zijn er mensen die er belang bij hebben de schuld van dit ongeluk in Russische schoenen te schuiven, en je hebt alle ingredriënten voor een complot. Overigens mijn eerste post in dit topic.

 

Ik wil niet beweren dát er sprake is van een complot, maar ik wil evenmin de indruk wekken dat het allemaal op stom toeval zou berusten en ben benieuwd naar jullie mening.

 

http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/3772785/2014/10/21/Topman-Total-komt-om-bij-vliegtuigcrash-in-Moskou.dhtml

http://www.france24.com/en/20141021-criminal-negligence-behind-crash-killed-total-ceo-margerie/

http://www.reuters.com/article/2014/10/21/us-russia-total-ceo-driver-idUSKCN0IA1CZ20141021

http://www.zerohedge.com/news/2014-10-20/anti-petrodollar-ceo-french-energy-giant-total-dies-freak-plane-crash-moscow

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Dat van die sneeuwschuiver en die botsing, dat kan nog pure pech zijn, al denk ik van niet, het daarna bij het uitvoeren van de 'mislukte' noodlanding,

dat kan van alles zijn, als het al de piloot was die controle had over het vliegtuig... Dit is te complex en er is te weinig info die naar buiten is gekomen

om ook maar een beetje een gefundeerde mening te hebben. Maar als de topman echt zo een tegenstander was van de petrodollar, wel, daar heeft men

al meer mensen voor gedood denk ik zo.

Link naar reactie
Share on other sites

Het viel te verwachten.

 

De vraag stellen is deze nog niet beantwoorden. Ik hoop dat het gewoon een noodlottig toeval is zonder dat er enige opzet van iemand in het spel is. Het feit dat De Mergerie falikant tegen het handelsboycot was, valt niet te ontkennen. Hier de speech van De Margerie die hij voor de Russische leiders gehouden heeft:

 

http://blogs.wsj.com/corporate-intelligence/2014/10/21/total-ceo-christophe-de-margeries-speech-about-russian-sanctions/

 

Het was ook geen geheim dat er gezocht werd naar een oplossing buiten de dollar, zeker nu de olieprijs 20% is gedaald nu Saudie Arabië haar productie niet aanpast en het Russische schaliegas project van Lukoil vrijwel stilgelegd is als gevolg van de sancties. Zie oa zijn speech op 5 juli dit jaar op de Cercle des Economistes conferentie:

 

http://www.bloomberg.com/news/2014-07-05/total-s-de-margerie-sees-no-need-for-dollars-in-oil-purchases.html

http://www.bbc.com/news/business-29702801

 

Voor het zakendoen met landen waar de US het niet mee eens is, werd de Franse zakenbank dit jaar nog een boete opgelegd van $8.97 miljard, iets waar De Margerie het - op z'n zachtst gezegd - uitgesproken mee oneens was:

 

http://www.bloomberg.com/news/2014-07-01/europe-banks-in-u-s-scrutiny-as-bnp-pays-8-97-billion.html

 

De belangen zijn zo groot en de omstandigheden zo verdacht dat De Margerie's dood kritiekloos afdoen als een ongelukje niet op z'n plaats zou zijn.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Zijn die ook door de NWO uit de weg geruimd? Kan haast niet anders, dat wel natuurlijk. Volgens mij waren ze ook tegen de dollar.

 

EDIT: Net zoals Kadhaffi.

 

Ha, hier past een speld tussen, dus zal hij er ook in gestoken worden. Ik bedoel; in kringen (meervoud!!) waarin dit soort aanslagen gepleegd worden, circuleren bepaalde trucs.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik wacht even op berichten van Xandertje, Zerohedgje en - de runner up - beforeitsnews.com voordat ik een mening vorm. Voorbarigheid is des duivels voortplanting, of zoiets.

 

@Nonkel Jones

 

Leest u echt al die complot-sites? Of zit u nu te keten:D

 

En weet u nog meer complot-sites?

en nu we het er toch over hebben is Niburu.co een goeie?

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Alhoewel vrijwel alle signalen wijzen op een écht ongeluk, komt de Russische krant Комсомольская правда (door Google vertaald naar 'NRC Handelsblad') met een kritisch artikel over het ongeluk met De Margerie. De auteur Peter Alekseev suggereert dat het ongeluk geënsceneerd kan zijn door Oekraiënse special forces.

De meteorologische omstandigheden waren achteraf ook niet zo slecht als werd gezegd, er was ook nauwelijks tot geen sneeuw, de sneeuwschuiver chauffeur had niet/nauwelijks gedronken en een onberispelijke staat van dienst, en er schijnt detectie apparatuur te zijn die automatisch controleert of er nog voertuigen op de baan staan.

 

http://www.kp.ru/daily/26297/3175992/

http://rt.com/news/198368-four-detained-vnukovo-total/

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...