Ga naar inhoud
GENEGEERD

Zijn er ook budget-preppers aanwezig?


prepper053

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

@Enigma13 dat klopt, ik hoor en lees ook een aantal slechte verhalen. Maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een vuurtje maken met (droog) hout en berk als tinder prima lukt. Bij mij liet het handvat niet los, maar met wat moeite heb ik deze zelf los gekregen en vast gelijmd. Tja! En toen raakte je je firesteel kwijt! Zo ergens eind augustus, als ze nèt uit het assortiment gehaald zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Budgetprepper? Ja, zeker! Het beste blijft, in mijn optiek, foldertjes in de gaten te houden. Aldi, Lidl, maar ook zeker de Albert Heijn niet vergeten. Vaak hebben ze producten waarop een 35% kortingssticker zit, die eigenlijk helemaal niet ter zake doet en nog makkelijk een aantal maanden/jaren mee kunnen.

 

Als bugetprepper moet je wel goed opletten wat het lichaam echt nodig is, veel rotzooi belast het afweer mechanisme en draagt niet bij tot de gezondheid, vlees, vis en zuivel is niet meer wat het was.

Verdiep je wat nog gezond is en kijk wat je daar van kan opslaan.

 

Maakt er een studie van wat je uit de natuur kunt eten, dat kan je nog sterk en redelijk gezond maken, helaas zijn de genen ook al verstoord dus, maar dat beteken niet dat we er met de pet naar moeten gooien, maar dat doen wij niet daar zijn we toch te slim voor ja toch.

 

Groet,

J.J

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
en ik weet niet of er een bepaalde biogas installatie in de prepshop aanwezig is, maar als die er is kun je je compost gebruiken om er biogas mee te maken, en daarmee elektriciteit, en daarmee zuurstof en waterstofgas (zuurstof vooral handig in anti-gifgas bunker, en we weten allemaal dat je met waterstof weer elektriciteit kan maken ). maar als die installatie er niet is is het misschien een idee.

 

Kan je er meer over vertellen hoe we zoiets zouden moeten doen, wij zijn zeer geïnteresseerd.,

 

We zien uit naar een beschrijving die zodanig is dat we ermee aan de slag kunnen.

 

Groet,

J,J

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Ik wacht nog steeds tot de action de firesteels weer in t assortiment krijgt :mad:. Tja budgetpreppen is een sport op zich!

 

Ik heb een keer een firesteel van de action gekocht 1e keer gebruiken en de steel kwam meteen al uit het plastic houdertje. Ik heb nu een fire steel die ik gekocht heb bij een sport winkel van karrimor voor 5 euro deze is een stuk groter en vind ik zelf veel fijner!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@MyronPrps, vond het verbazing wekkend snel gaan. Geen tijd bijgehouden maar voor ik het wist dacht ik "hoe ga ik dat hete blikje met kokend water er nu afhalen". Gok een minuut of 4/5.

 

Haast alle mensen zitten al aardig vol met plastic deze actie draagt er zeker toe bij, als dat preppen is geef dan mijn portie maar aan Fikkie.

 

Groet,

J.J

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een keer een firesteel van de action gekocht 1e keer gebruiken en de steel kwam meteen al uit het plastic houdertje. Ik heb nu een fire steel die ik gekocht heb bij een sport winkel van karrimor voor 5 euro deze is een stuk groter en vind ik zelf veel fijner!

 

ook de dure kunnen los komen.

Die van LMF trek ik er altijd opzettelijk uit en lijm ze zelf vast.

 

standaard worden die dingen gemaakt door overmolding (spuitgieten), en dat geeft weinig houvast op een gladde cylinder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

schreef prepper053:
zonet even een bestelling gedaan bij een airsoft webshop, ik heb er 5 rookgranaten besteld. Ik had er al een paar, maar ik zag dat er een betere was uitgebracht. Deze geeft 3 keer zoveel rook als die ik 2jaar geleden heb gekocht.

 

Nu hoor ik jullie al roepen: Prepper053, wat moet je er toch mee??

 

Nou, ik vind ze multifunctioneel. Je kan ze gebruiken als rookgordijn als je achtervolgd wordt, maar je kan ze ook gebruiken als een grensbeveiliging door er een struikeldraad aan de pin te maken.

 

Ideaal voor het geval van een SHTF

 

BTW, door de webshop te liken op FB kreeg ik ook nog eens 5 euro korting, laat dat nu net de verzendkosten zijn, dus dat scheelt weer.

http://www.airsoft2go.com/airsoft-accessoires-kopen/accessoires-smoke-grenades

 

Beste @prepper053 

 

Dan moet je wel mazzel hebben dat de rook de goede kant op gaat, anders heb je er niets aan.

Of je moet je route aanpassen.? 

 

Groet,

J.J

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan je er meer over vertellen hoe we zoiets zouden moeten doen, wij zijn zeer geïnteresseerd.,

 

We zien uit naar een beschrijving die zodanig is dat we ermee aan de slag kunnen.

 

Groet,

J,J

 

kk12.jpg.2929c51234e2bfc2307630672cbf584d.jpg

 

ik dacht aan zoiets. is het zo duidelijk? anders zoek ik een duidelijker plaatje op

 

de bak waarbij in dit plaatje mest gedaan word daar doe je nu dan plantafval in en dat gaat fermenteren, bij dat proces ontstaat biogas, en wat ik zei, als je dan waterstof hebt en zuurstof, maar de zuurstof is voor "eigen consumptie" kun je dan weer geen elektriciteit opwekken omdat je daarvoor zuurstof nodig hebt. het verhaal van de antigifgas bunker was iets te radicaal wellicht, dit heb ik geschreven in de tijd dat ik van de nuchtere Nederlandse en Belgische preppers nog dacht dat ze het stereotype volgden uit Amerika, maar ik weet nu beter.

 

maar met zo'n biogas installatie ben je wel weer een stuk zelfredzamer al moet je wel een enorme hoeveelheid plantafval produceren dus is het alleen op heel kleine schaal te gebruiken en ben je er niet volledig zelfredzaam mee, maar ik vind het wel een heel mooi idee om meer uit je afval te halen. en als je echt in een community zit, gewoon een hoop preppers die dicht bij elkaar wonen, dan kun je dit als community initiatief doen en dan zou het heel goed kunnen werken.

 

ik had wel eens gehoord van een experiment van een heel rijtje huizen die hun toiletten op een grote tank aansloten en met die tank konden ze een heel huis verwarmen. dus misschien dat het kan werken.

 

wat ook een idee kan zijn is een stokerij op zonne energie, een tankje vullen met water, gist en suiker en dat zijn werk laten doen, dan het geheel filteren ( in een gesloten omgeving ) en dan dat filtraat door een aantal bakken laten gaan die elk een schuin aflopend dak hebben en die aan elkaar zijn gesloten, omdat alcohol eerder verdampt als water heb je op een gegeven moment een mengsel waar voor een groot deel alcohol in zit, en die alcohol is dan te gebruiken als brandstof. dit is ook maar een ideetje, weet niet of het zal werken maar het is wel leuk om ermee te experimenteren natuurlijk

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Vandaag kwam mijn waterfilter (sawyer mini) en mijn vapur fles binnen (vapur van 1 dollar http://www.ebay.com/itm/201241026648?_trksid=p2057872.m2749.l2648&var=500436249242&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT, die in de prepshop staat kun je op ebay voor 9 dollar halen :) en die vapur fles van 1 dollar lijkt vrijwel past precies op de sawyer en lijkt super veel op de squeeze zakken. (Hij is iets kleiner, en er zit een karabijnhaak aan. maar de inhoud is beide 16 oz. en hij is bpa vrij! Het materiaal van de squeeze zak lijkt wat steviger, maar ik denk dat ze niet veel voor elkaar onder doen! Ik ga er nog een paar bestellen! :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
Laatst nog bij de xenos een slaapzak gehaald, prima kwaliteit en lekker warm. (Ja het kan altijd beter, maar niet voor 30 euro :)). Bij de action hebben ze sterk touw voor een paar euro, hier kan ik met me hele gewicht aan hangen.

 

Ik wacht nog steeds tot de action de firesteels weer in t assortiment krijgt :mad:. Tja budgetpreppen is een sport opzich!

 

 

@dennie marjolein zou je jezelf even voor willen stellen in de voorstelrondje?

 

Wanneer zouden de firesteels normaal weer komen??

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ik heb eens teruggelezen tot pagina 45 (en de eerste paar pagina's). Ik kwam tussendoor al wat opsomlijstjes tegen, maar dit is wat ik ervan maak (met een paar toevoegingen):

 

 

Voedsel

 

Rijst

Pasta

Pastasaus

Groente in blik of pot

Bouillonblokjes

Erwtensoep

Tonijn

Knakworsten

Olijven

Zonnebloemolie (olijfolie ging er bij mij in de kelder naar verloop van tijd vreemd uitzien)

Thee

Koffie

Suiker

Zout

 

 

Verzorging

 

EHBO-set

Tekenpen (handleiding niet weggooien)

Desinfectiegel (

Tampons/maandverband (

Multifunctionele zeep (ook voor afwas bruikbaar)

WC-papier

Scheermesjes

Scheerschuim

Aspirine

Handdoek (liefst sneldrogend natuurlijk)

 

Minder belangrijk/van latere zorg:

 

Desinfectiedoeken

Oogspoelingcapsules

Zilverfoliedekens

Watten

 

Tools

Mes / multitool (

Brander (

Zaklampje (heb momenteel een opwindbare rubytec met zonnecel)

Touw

Vuilniszakken (dikke kwaliteit)

Waterfilter / filtertabletten (Sawyer Mini / life straw)

Rugzak klein (goede kwaliteit, slechte kwaliteit valt na intensief gebruik sneller uit elkaar)

Vuurmakers

Aanstekers (

Ducktape

Aluminiumfolie (

 

Minder belangrijk/van latere zorg:

 

Radio

Slijpstaaf mes

Kompas

Visspullen

Gereedschap

Rookgranaten

Vouwschep

Rugzak groot (goede kwaliteit, slechte kwaliteit valt na intensief gebruik sneller uit elkaar)

Slaapzak

Reparatieset fiets

Groter kooktoestel

 

Opslag

Conservepotten (glas of staal; investeren in kwaliteit anders heb je ruksluitingen die je na 5 jaar weer kunt vervangen)

Opslagmiddelen voor water (waterflessen, jerrycans, petflessen, oprolbaar)

 

Ruilwaren

Zilveren munten

Zilver/goudbaartjes

Flesjes drank (dit las ik ooit in een ander topic)

 

Energie en grondstoffen

Water (lijkt me altijd handig om wat water op voorraad te hebben)

Benzine / olie

Batterijen

 

Skills

Trainingen

Aanpassen leefstijl (ascetisme, minimalisme enzovoort)

Periodieke training

 

Kleding

Nog niet zoveel voorbij zien komen.

 

 

Geen uitputtende lijst, maar volgens mij heb ik een groot deel meegenomen.

 

Ik ben zelf ooit begonnen met 1) Skills (zuiniger, bewuster leven) 2) Kopen van elementaire voedselvoorraad (rijst, pasta, tonijnblikjes, tomatensaus, groenteblikjes. 3) Langzaam kopen van Tools wanneer het budget het toestaat: zaklampje, multitool (en veel andere dingen kosten ook niet zoveel geld). 4) Het kopen van ruilwaren. In eerste instantie heb ik een paar kleine miniflesjes drank gekocht (was ooit een tip als ruilwaar hier op dit forum). Als je een aantal elementaire zaken bij elkaar hebt kun je langzaam kijken naar wat duurzame goederen. Vervang ook geleidelijk je kledingkast door duurzame T-shirts (ik koop mijn T-shirts bij Bever; gaan ongeveer 10 jaar mee, een Hema T-shirt hooguit 2 jaar en een Wibra T-shirt 1 jaar), afritsbare broeken en dito truien en overhemden.

 

Probeer ook een goed systeem te bedenken waarbij je je voorraad voedsel continu vervangt. Ik ken mensen die hun voorraad over de uiterste houdbaarheidsdatum laten gaan.

 

Verder zag ik verschillende zaken over budgetwinkels, budgetmessen enzovoort. Ik zou wat betreft Tools, Kleding en Ruilwaren NIET aan budget doen. Het is waak budget omdat de kwaliteit mager is. Goedkope tassen gaan snel kapot op sluitingen, bandjes enzovoort. Goedkope messen zijn gemaakt van goedkoop metaal en goedkope aansluitingen en gaan derhalve snel stuk. Plasticspullen zou ik sowieso niet al te goedkopen (zoals bij de action). Liever 1 goede, dan 10 stuks van twijfelachtige kwaliteit. Verschil zit vaak in de dikte en samenstelling van plastic en de vormgeving van de aansluitingen. Ik ga er bij dergelijke tools vanuit dat ze langere tijd mee moeten gaan zonder teveel gedoe. Verder zou ik wat betreft opslag geen plasticbakjes kopen, maar glazen conservepotten. Zorg wederom voor goede kwaliteit zodat het jaren meegaat in plaats van 2 zomers. Duurzaamheid is hierbij van belang en dat is bij goedkope Actionmeuk veelal niet te vinden (uitzonderingen daargelaten). Als je het nodig hebt wil je gewoon niet dat Tools, Kleding en Ruilwaren van twijfelachtige kwaliteit zijn.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb eens teruggelezen tot pagina 45 (en de eerste paar pagina's). Ik kwam tussendoor al wat opsomlijstjes tegen, maar dit is wat ik ervan maak (met een paar toevoegingen):

 

 

 

Geen uitputtende lijst, maar volgens mij heb ik een groot deel meegenomen.

 

Ik ben zelf ooit begonnen met 1) Skills (zuiniger, bewuster leven) 2) Kopen van elementaire voedselvoorraad (rijst, pasta, tonijnblikjes, tomatensaus, groenteblikjes. 3) Langzaam kopen van Tools wanneer het budget het toestaat: zaklampje, multitool (en veel andere dingen kosten ook niet zoveel geld). 4) Het kopen van ruilwaren. In eerste instantie heb ik een paar kleine miniflesjes drank gekocht (was ooit een tip als ruilwaar hier op dit forum). Als je een aantal elementaire zaken bij elkaar hebt kun je langzaam kijken naar wat duurzame goederen. Vervang ook geleidelijk je kledingkast door duurzame T-shirts (ik koop mijn T-shirts bij Bever; gaan ongeveer 10 jaar mee, een Hema T-shirt hooguit 2 jaar en een Wibra T-shirt 1 jaar), afritsbare broeken en dito truien en overhemden.

 

Probeer ook een goed systeem te bedenken waarbij je je voorraad voedsel continu vervangt. Ik ken mensen die hun voorraad over de uiterste houdbaarheidsdatum laten gaan.

 

Verder zag ik verschillende zaken over budgetwinkels, budgetmessen enzovoort. Ik zou wat betreft Tools, Kleding en Ruilwaren NIET aan budget doen. Het is waak budget omdat de kwaliteit mager is. Goedkope tassen gaan snel kapot op sluitingen, bandjes enzovoort. Goedkope messen zijn gemaakt van goedkoop metaal en goedkope aansluitingen en gaan derhalve snel stuk. Plasticspullen zou ik sowieso niet al te goedkopen (zoals bij de action). Liever 1 goede, dan 10 stuks van twijfelachtige kwaliteit. Verschil zit vaak in de dikte en samenstelling van plastic en de vormgeving van de aansluitingen. Ik ga er bij dergelijke tools vanuit dat ze langere tijd mee moeten gaan zonder teveel gedoe. Verder zou ik wat betreft opslag geen plasticbakjes kopen, maar glazen conservepotten. Zorg wederom voor goede kwaliteit zodat het jaren meegaat in plaats van 2 zomers. Duurzaamheid is hierbij van belang en dat is bij goedkope Actionmeuk veelal niet te vinden (uitzonderingen daargelaten). Als je het nodig hebt wil je gewoon niet dat Tools, Kleding en Ruilwaren van twijfelachtige kwaliteit zijn.

Misschien nog apart kopje toevoegen met licht en vuur, hierbij kunnen dan kaarsen, branders etc.

Vitamine pillen erbij toevoegen.

 

Qua kleding: poncho, handschoenen, laarzen oid, mutsjes, regenjassen, thermo ondergoed etc.

 

Verder mooie opsomming gemaakt!

 

Greetz Pr3pper

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb eens teruggelezen tot pagina 45 (en de eerste paar pagina's). Ik kwam tussendoor al wat opsomlijstjes tegen, maar dit is wat ik ervan maak (met een paar toevoegingen):

 

.........Verder zou ik wat betreft opslag geen plasticbakjes kopen, maar glazen conservepotten. Zorg wederom voor goede kwaliteit zodat het jaren meegaat in plaats van 2 zomers. Duurzaamheid is hierbij van belang en dat is bij goedkope Actionmeuk veelal niet te vinden (uitzonderingen daargelaten). Als je het nodig hebt wil je gewoon niet dat Tools, Kleding en Ruilwaren van twijfelachtige kwaliteit zijn.

 

Wat betreft tools en packing gear, ben ik het met je eens. Alleen vraag ik mij af wat je bedoelt met conservepotten? Daar heb ik het beeld van een jampot bij, bedoel je dat ook? Of een weckpot? En wat daar in te bewaren? Rijst, pasta? Ben nieuwsgierig naar jouw ideeën :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Ik ben ook een budget prepper en vind dit een zeer waardevol topic. Ik moet rond zien te komen met minimale financieele middelen en de spullen die ik aanschaf, schaf ik zeer weloverwogen aan. Het eerste wat ik heb aangeschaft is een goede waterfilter. Wat mij betreft de nummer 1 aanschaf voor een prepper. Voedingsmiddelen in blik koop ik in de aanbiedingen, ik heb een hoop water geprept in pakken van Bar le Duc en zelfgevulde lege pet-flessen, en om de zoveel tijd giet ik die leeg en vul ze met nieuw water. Uiteraard zal ik tegen de tijd van een SHTF dit water niet rechtsteeks uit de fles drinken, maar met behulp van mijn waterfilter. Ik kocht onlangs bij de Action voor 1.50 euro een 10 liter opvouwbare gallon en ik zag dat ze in de zomermaanden nog meer goedkoop kampeergerei aanbieden zoals buta branders e.d. Verbandmiddelen e.d had ik nog op voorraad daar ik een medische achtergrond heb. Ik wil nog wel gaan sparen, als dat lukt, voor een goede zaklamp en multi-tool knife. Mijn advies als budgetprepper is: Investeer, spaar voor de meest essentieele prep benodigdheden, die je accuut nodig zal hebben zoals de genoemde waterfilter en voor bv 5 euro per week kan je best een aantal blikken voedsel, rijst e.d kopen. Het is een kwestie van prioriteiten stellen maar dat geldt denk ik voor iedere prepper, ongeacht het budget.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Opgepast: Bij de Action verkopen ze leuke dingen, maar de kwaliteit komt overeen met de prijs.

Verwacht er dus niet te veel van, ga er ook zeker niet op vertrouwen in geval van SHTF.

 

Ik kocht onlangs bij de Action voor 1.50 euro een 10 liter opvouwbare gallon

Heb je deze al geprobeert?

Ze lekken namelijk nogal vaak en snel op de lasnaden en dan raak je al je kostbare water kwijt.

Het is aan te bevelen om een normale kunststof waterjerrycan op te snorren (je hebt hele goede van het leger voor zo'n €10 á €20).

 

Onthoudt altijd: goedkoop is vaak duurkoop, dus hou dat in de gaten bij budgetpreppen.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben ook op budget, mijn grootste uitgave gaat worden een goede rugzak, zat te denken aan een Tasmanian Tiger en mes, waarschijnlijk esee. en goed schoeisel uiteraard.

 

Bezuinig niet op goed schoeisel !

Link naar reactie
Delen op andere sites

schreef Peerke:
Bezuinig niet op goed schoeisel !

 

Ik heb verschillende jaren merk schoenen gekocht, die slijten ook steeds sneller, ook gebeurt het nog al eens dat ze gaan scheuren in de breedte.

Dus ik weer het niet meer, het lijkt als of de kwaliteit van alles achteruit gaat.

Om het hooft boven water te houden moet er steeds meer verkocht worden.

 

Update, 07-07-2020

Nu 2020 gaat het een stuk beter, we hebben nu beiden onze AOW.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...