Ga naar inhoud
GENEGEERD

Zijn er ook budget-preppers aanwezig?


prepper053

Aanbevolen berichten

even iets wat veel mensen wel eens vergeten: zorg voor voorzieningen zoals een noodtoilet en een nood douche.

 

zelf heb ik al een camping douche gehaald, dat is simpel weg een ophangbare waterzak met een slang en douchekop. Tuurlijk drinkwater is schaars op dat moment. Maar je kan gewoon vijverwater door een t-shirt filteren en je met dat water wassen. let er alleen op dat je het water niet binnenkrijgt.

 

ik zoek nog een goedkope porta potti voor noodtoilet, maar ook daarvoor geldt: vijverwater gefilterd door een t-shirt is schoon genoeg om de nood toilet te laten werken.

 

portapotti, zijn te koop vanaf 65 euro, en vaak kun je nog korting bedingen.

de vloeistoffen zijn verhoudingsgewijs vrij duur maarja het is een noodtoiletje dus whatever.:)

 

ik wil er zelf ook nog eens 1 aanschaffen voor noodgevallen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
portapotti, zijn te koop vanaf 65 euro, en vaak kun je nog korting bedingen.

de vloeistoffen zijn verhoudingsgewijs vrij duur maarja het is een noodtoiletje dus whatever.:)

 

ik wil er zelf ook nog eens 1 aanschaffen voor noodgevallen

 

ik probeer er momenteel 1 via marktplaats te kopen voor 30 euro. maar ja, het is vakantie dus gaat erg langzaam. jah de vloeistoffen kosten per fles rond 6 euro, maar je kan er behoorlijk lang mee doen. minimaal een half jaar per fles bij dagelijks gebruik dus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi allemaal, was ik ook weer eens. Mijn excuses voor mijn lange afwezigheid. Maar ik heb zo net weer iets nieuws besteld.

 

Jah, jullie raden het toch niet dus zal ik het maar zeggen. Het is een Gasmasker! Gezien het risico dat er een aanval met gif gas steeds groter wordt een goede investering. Ik heb de mijne bij een dumpshop besteld, natuurlijk heb ik wel even gevraagt of de gasmasker voor decoratie is of ook werkelijk bruikbaar is. kreek snel het bericht dat ze spliksplinternieuw zijn en bruikbaar.

 

[ATTACH=CONFIG]630[/ATTACH]

dit model voor 40 euro, is een belgisch model, niet het mooiste plaatje maar ja het gaat erom dat het werkt.

http://www.deveteraan.nl/N_frame.html?http://www.deveteraan.nl/N_art_2805.html

 

NU niet allemaal hier gaan bestellen, het is voor mij de eerste keer dat ik hier bestel en ze gaan over een paar dagen op vakantie. Mocht de bestelling goedgaan dan zal ik ze zeker op de lijst van betrouwbare webwinkels zetten.

 

Ow jah, mijn spulletjes zijn binnen. 2 dagen na de bestelling waren ze er al. De gasmasker ziet er goed uit, de rubbers zijn allemaal intact en vertonen geen scheuren of fabrikatie foutjes. Het filter is netjes verpakt in een gesealed zakje, waar ook op staat dat als je het zakje je opent dat je de filter zegel breekt.

 

het had maar 2 nadelen , er zit geen doosje of zak om de gasmasker voor opslag en ook geen gebruiksaanwijzing. maar gelukkig hoef je geen raketgeleerde te zijn om te zien hoe het gebruikt moet worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

BREAKLIGHTS

 

Enkele preppers zullen ze alwel hebben maar voor diegene die ze nog niet heeft ze zijn te koop bij de blokker voor 1 euro, dat is heel wat goedkoper dan de 3.50 euro bij bepaalde survival/dump/camping winkels online. Nu heb ik ze ook online gevonden voor 0.85 euro (zie link) maar daar komen dan nog weer verzendkosten over. het voordeel bij de webshop is wel dat je zelf de kleuren kan kiezen.

 

http://www.glowspecialist.nl/contents/nl/d2_Glowstick.html?gclid=CNjIufaKv7ECFVAhfAodwDAALg

 

ps, bij bestellingen boven de 50 euro is verzending gratis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat een beperkt budget eerder een voorwaarde is voor een zinnige voorbereiding. Kennis vergaren kost namelijk niets en dat is het belangrijkste. Ervaring op doen door gewoon eens wat dingen uit te proberen kan je zelfs geld opbrengen. Haal bijvoorbeeld eens op vrijdagavond de zekeringen uit de meterkast en doe het eens een weekend zonder stroom. Daar leer je veel van.

 

De prioriteiten staan vast. Die kan je zelf niet kiezen. Beschutting, water, voedsel en op termijn habitat. (in deze volgorde)

 

Staar je vooral niet blind op allerlei commerciële survival producten. Die zijn soms best goed maar niet altijd het geld waard. Ik heb bijvoorbeeld een messenzet die is samen gesteld uit gewone keuken messen van de hema en blokker. Koste alles bij elkaar nog geen 20 euro en is opmerkelijk veelzijdig. Ik heb een hekel aan multitools omdat je dan alles in een keer kwijt kan raken.

 

Groet

Loek

Link naar reactie
Delen op andere sites

nieuwe legerdump wollen deken pik je al op voor rond de 20~25 euro en zijn echt super!

Gebruik die als vloerbedekking én als deken in mijn tent. In de zomer alleen als vloerbedekking.

 

Tis kwa gewicht/formaat natuurlijk wel een flink ding, maar mijn BOB krijgt altijd een wollen dekentje op z'n kop ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

zo mijn prepgeld is weer op voor deze maand, heb zo net wel even mijn laatste prepgeld goed geinvesteerd, ik heb voor 20 euro een weinig gebruikte porta potti 365 gekocht via marktplaats. jah ik weet, ik ga het zo wel eerst even schoonmaken met bleekwater, maar als dat gedaan is dan is mijn toilet probleem tijdens de shtf wel opgelost. Ook 2 flessen vloeistof gehaald tegen de eventueele luchtjes bij gebruik. totaal kosten: € 32.-

Link naar reactie
Delen op andere sites

een tip voor in de bob.

 

in mijn firesteel testen heb ik diverse aanmaak materialen geprobeerd. Deze waren vaak zelf gemaakt of gekocht, 1 ervan was erg goedkoop en brand in bijna elke weers omstandigheid. Dit zijn de witte aanmaakblokjes voor de BBQ, ik heb deze meerdere malen gebruikt en ze branden meestal in de eerste strijk met een firesteel.

 

Omdat deze aanmaak blokjes op petroleumbasis zijn hebben ze 2 nadelen:

 

1. Ze hebben een erg sterk chemische geur.

2. er komt tijdens het branden een zwarte kwalm af.

 

Maar ze hebben ook veel voordelen:

1. ze branden erg makkelijk.

2. als je een blokje gebruikt kan je het ook uitblazen als je vuur een beetje brand.

3. het brand een langere tijd, dus vochtig hout heeft kans om te drogen.

4. als je het verkruimelt dan heb je minder nodig en het brand alsnog erg goed.

 

Kortom een ideaal middel om in je bob te hebben om snel een vuur te krijgen zonder veel energie te verbruiken. Zelf heb ik een afsluitbaar kunstofbakje ervoor gebruikt, deze zijn gewoon bij de winkel te verkrijgen. Normaal worden de bakjes voor het bewaren van kruiden gebruikt.

 

ik heb mijn bakje vol en nog niet eens een kwart van het pakje met aanmaakblokjes gebruikt, 2 mespunten van verkruimelde aanmaakblokjes is meer dan voldoende om een vuur te starten dus reken maar uit wat je met een compleet pakje kan doen.

 

Wat een goede en goedkoop alternatief voor dit soort (stinkende) aanmaakblokjes is, is een bolletje watten dat je vlak voor gebruik even door de vasaline haalt. watten zijn geurloos en vasaline kan mogelijk toch al in je BOB zitten als lippen verzorging. Probeer maar eens, één poging met een firesteel en het brand als een kaarsje voor een paar minuten...

 

groetjes, Bob de Prepper

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb mijn lokatielijst voor mijn landkaart even bijgewerkt. Voor diegenen die het nog niet weten, ik heb net als vele preppers een up to date landkaart in mijn prephok.

ik heb de kaart omdat het moeilijk is om voor elke situatie te preppen daarom heb ik een lijst met adressen van winkels,apotheken,bouwmarkten,politiebureau's, tuincentra's, enzovoort. Ook staan op de kaart zelf lokaties waar ik eventueel water of onderdak kan vinden voor het geval dat. Mocht ik na de SHTF hulp nodig hebben dan weet ik waar ik de dichtsbijzijnde winkel of hulppost kan vinden. de lijst is inmiddels al 7 pagina's lang, ik ga er namelijk van uit dat veel van die lokaties al leeg geplunderd zullen zijn. Dus hoe meer je weet hoe beter je overlevingskans.

 

TIP : zet niet je huis adres, routes of de lokatie van je BOL op de kaart. verlies je de kaart of word het gestolen dan breng je alles in gevaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de budget preppers is er een Zwitsers zakmes bij de airmilesshop voor "airmiles only" wat er op neerkomt dat je 5,95 verzendkosten moet betalen.

 

Het gaat hier om de VICTORINOX Zakmes Huntsman SilverTech voor 3100 airmiles.

 

Tevens is er een VICTORINOX Zakmes Forester voor 2500 airmiles en 8 euro (excl. de 5,95 verzendkosten).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Budget mes, PRIMA!

 

De HOMEIJ eScape...slechts 14 euro, oa bij de Vrijbuiter. Het mes heeft een afschuwelijke vormgeving met een Brandweer logo, maar de afwerking is prima. Zit een Glashamer op de punt en een gordelsnijder. Partieel serrated. Lekker hard staal, blijft goed scherp. Handig lange clip voor aan je broekzak of binnenzak. Ik denk dat ik er een stuk of twee ga halen voor in auto en in mijn BOB-jas. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. [ATTACH=CONFIG]723[/ATTACH]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...