Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

53 minuten geleden, Tharifas zei:

Als je een beetje de standaard (en handigste dingen zoals vriezers, radios etc.) wilt draaien heb je al snel aan 3 tot 4 KW genoeg. Let ook op dat je niet eens het ding non-stop hoeft te laten draaien. Toen ik 2 weken geen stroom had vanwege een verbouwing liet ik mijn (benzine) aggregaat voor een uurtje of 2 draaien per dag met de koelkast, vriezer en meerdere powerbanks en laadstations eraan gehangen. Nooit echt problemen gehad met ontdooiende diepvriesproducten of wat dan ook. Dus als je te weinig watt hebt om alles non-stop te laten draaien kun je gewoon de grootverbruikers loskoppelen en de KW's voor iets anders gebruiken.

 

Wijziging: 3-5KW zijn meestal rond de 100-150 kilos.

Oké, duidelijk info. Kan ik zeker wat mee, dank je wel. 

Ja ik weet uit ervaring dat een 24 tot 30 uurtjes even zonder stroom, zoveel mogelijk de deuren dichthoud niet echt een impact heeft op de inhoud van de vriezer dansel de koeling.

 

Maar ja met deze info kan ik zeker wat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik heb laatst deze gekocht. Weegt 150kg. Verplaatsen met wieltjes gaat verbazingwekkend goed. Litertje per uur bij 75% belasting. Hij levert max 6,5Kw. Max 4 uur aan dan rust want het is een 3000tpm aggregaat. Wil je constant moet je aan een 1500tpm. Die wieltjes maken het prima mogelijk om hem met rijplaten in de aanhanger te zetten. Wel met kleine lier. Hij is voor backup solar en voor lassen, dat gaat tot op zekere hoogte prima. Niet te dikke electroden.

08A3F062-1AD5-4BF2-A6E4-8849551F3E6A.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

En om het verhaal af te maken: Ik nam deze aggregaat omdat het een diesel is, een merk dus spare parts en hij is op afstand te starten. Bij direct ingespoten diesels kan dat (geen voorgloeien), het is starten lopen. Bij benzine is dat bijna nooit mogelijk ivm choke (tenzij moeilijke constructie). Ik gebruik rode diesel. Iedere 200 uur filter en olie vervangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, Michael Lee Platt zei:

Ik dacht dat rode diesel niet meer bestond?

Ik noem het nog steeds zo omdat het rood is. In Spanje is het gasoil A, B of C. A is belaste diesel, B is agrarisch en stookolie hoge kwaliteit (=rood) en C is stookolie lage kwaliteit voor verwarming. Er zijn regels maar bij de bank kan je een certificaat B halen als je een generator, tractor of bv een bobcat hebt. 

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...