Ga naar inhoud
GENEGEERD

Verzoek BNN


Mbotte

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 68
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

En als aanvulling op de perfecte uitleg van KS, mevrouw Bottelier:

De meeste van ons proberen of hebben geprobeerd ,onze zorgen aan familie, vrienden en collegas uit te leggen.

De reactie bij mij, en ik weet van andere dat ze hetzelfde ervaren, waren nogal afwijzend om het zacht uit te drukken.

 

Dus mijn waarschuwing, als er al mensen zijn die willen reageren ben ik bang dat dit niet de doorsnee prepper zal zijn, die heeft zijn neus al vaak genoeg gestoten en heeft nauwelijks nog de drang anderen te willen overtuigen, we willen vaak enorm graag helpen, lees eens door dit forum......

Maar een deel van het preppen is dat je het prepper gebeuren beter voor jezelf kunt houden zoals KS zo mooi hierboven heeft beschreven.

 

De manieren om echt een goed inzicht te krijgen zijn redelijk beperkt:

Als je zo wat gelezen hebt, wie weet ga je ook de risico's zien en wellicht preppen, schrijf je in, heb je dus al gedaan, en over zes maanden tot een jaar heb je een geweldige serie over het hoe en wat van preppen, helaas speel jij dan de hoofdrol en zul ook jij je wel twee keer op je hoofd krabbelen voordat het op tv komt?

 

Je kunt ook eerder genoemde tips oppakken en zo laten merken dat je niet elleen een beperkte print van een prepper wilt hebben.

Als je zo wat topics doorleest kom je er namelijk al heel snel achter dat preppers zo ongeveer net zo divers is als de samenleving.

En gezien de ervaringen van bestaande prepper publicaties heb je de twijfel van het voordeel ook niet mee.

 

Ik wens je alle succes toe, want wij zien de noodzaak van het verspreiden van onze 'boodschap' wel in, alleen willen de meeste niet zo ver gaan om anderen te moeten bekeren ten koste van alles, en eigenlijk ben ik daar heel blij om geloofskwesties zijn er al genoeg.

 

Je hoeft je ook zeker niet te verontschuldigen, je doet niks fout je vraagt om info.

Mijn excuses, voor als eea wat hard naar je hoofd wordt geslingerd, maar ik ben juist blij dat we elkaar op dit forum kunnen zeggen wat we willen en dat er niet al te veel door onze geweldige moderators hoeft te worden ingegrepen.

 

Dit is een, voor de meeste, serieuze bezigheid het gaat over een mogelijke toekomst voor ons en onze familie waarbij we ervan uit gaan dat veel van de huidige normen en waarden niet meer van toepassing kunnen zijn.

Wij hebben die stap gemaakt en denken dus na over een situatie die voor de meeste niet denkbaar is.

Dat we dan praten over zelfverdediging en in detail over het hoe en wat, is voor die mensen gewoon niet acceptabel en wellicht zoiets als barbaars.

Dus hierover praten met mensen die de stap niet kunnen maken is dan een geloofskwestie geworden en dat gaat meestal wrg moeizaam.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geachte mevrouw Bottelier,

 

Ik voel toch de neiging om te reageren, wellicht aan de hand van een klein verhaaltje. De mensen die preppen, houden terdege kans met een situatie, waarin de normale samenleving niet meer fungeert als zodanig. In dat geval kunnen ze terugvallen op hun voorraden en voorbereidingen. Preppers zijn zich er van bewust, dat de meeste mensen zich hier niet zo mee bezig houden. Dus mocht er zich een 'rampje' voordoen, in welke hoedanigheid dan ook (uiteenvallen euro cq collaps economie, een overmatige zonneactiviteit waardoor uitval van electronische systemen en dus geen water uit de kraan of prik uit je stopcontact, de uitbraak van een al dan niet opzettelijk gekweekt virus...etc), dan kan de gemiddelde prepper het een aantal weken of maanden uithouden, en ben je goed voorbereid dan kun je zelfs voor langere tijd overleven door bijvoorbeeld je eigen groente te verbouwen en je kippen te slachten. Anyway, het verhaaltje:

 

Ik heb hele aardige buren met twee kinderen, daarnaast woont een gezin met drie kinderen, daarnaast weer een papa en mama met twee kinderen, daarnaast nog een jong stel met twee kinderen - lekker doorsnee buurtje dus. Ik kom op TV bij BNN en laat mijn voorraadje water en blikjes zien en mijn buren gillen het uit van de lach....hahaha kijk dat is onze buurman! Klaar voor WW III of de zombies! Glimlachende mensen op straat die mij vaag herkennen, de pompbediende die achter de toonbank duikt van het lachen omdat hij mij herkent, de meisjes van de bakker die schateren als ik met mijn broodje het pand verlaat...erg grappig, zou ik ook doen misschien. TOTDAT er WEL iets gebeurt...er komt geen water uit de kraan....KUT roept de buurman, FUCK roept de buurvrouw, G*DVER hoor ik twee huizen verder. 's Avonds wil het lichtknopje ook niet meer reageren en nog erger, de TV doet het niet en er was nou juist de finale van de Voice of Holland. Bellen gaat ook niet goed want het netwerk is overbelast...de andere dag komt er druppelsgewijs informatie binnen omdat een van de buren een radio op batterijen heeft, dat er een computervirus heeft toegeslagen bij de Nuts bedrijven en ook de telecomaanbieders. Het zal nog enkele dagen gaan duren....

Op dag twee herinnert de buurman zich, terwijl hij zich afvraagt hoe hij zijn drol krijgt weggespoeld, dat die leipe buurman 'wat watertankjes heeft staan' nou, dan ga ik dat aan hem vragen, toch? We komen immers ook op elkaars verjaardagen...en om nou je drol weg te spoelen met die mooie wijnvoorraad is ook zo zonde. Weet je wat, ik ruil een flesje wijn voor wat water, denkt hij nog. Er komen die dag meerdere buren langs met een dergelijk verzoek. Nee sorry, verkoop ik steeds, mijn kindjes hebben dorst. Heb jijzelf niets in je schuurtje gezet nadat je mij op TV had gezien? Nee, ik dacht dat het niet zo'n vaart zou lopen....

Enfin, weer een paar dagen later en de situatie is penibel. Er is een tankwagen met water van de gemeente rondgereden, maar je mag maar 20 liter per adres. En de tankwagen komt pas over twee dagen weer...een van de buren is zelfs met de auto naar een vijver in de buurt gereden en heeft enkele jerrycans gevuld....de supermarkt was na 1 dag al leeg, en ja je moet toch wat. Gezien de uitval van de Nuts en telecom, ziet het er niet naar uit dat de supermarkten snel weer gevuld zijn. Er zijn berichten van rellen en plunderingen 'ergens in het oosten van het land en in Amsterdam, Rotterdam en Gouda' maar dat is allemaal ver weg. Een week later wordt ook onze lokale supermarkt geplunderd. De politie blijkt mee te doen met de plunderingen, in ieder geval wordt er niemand gearresteerd, want in het cellencomplex is geen water meer voor de toiletten, de douches en als drinkwater, dus de hele bende opsluiten is geen optie.

's Nachts hoor ik gemorrel in mijn achtertuin; twee buurmannen zijn bezig mijn schuur open te breken. Nou ja, daar ligt niets, ik draai me om en slaap verder. Een uur later staat de buurman naast mijn bed met een knuppel en gilt in mijn oor: EN NU WIL IK OOK DRINKEN EN HEB JE ENIG IDEE HOE HET IS ALS DIE KOTERS VAN MIJ NIETS HEBBEN! VUILE KLOOTZAK, ALLES VOOR JEZELF HOUDEN HË? VIEZE ASO! JE HEBT TOCH VAN ALLES!? GA MAAR FIJN PAKKEN!

Nadat ik een paar keer ben aangemoedigd om toch vooral te luisteren naar mijn voorheen aardige buurman door wat tikjes met de knuppel, vertrekt hij weer, met medenemen van de helft van wat ik nog aan water heb. Een uurtje later, mijn vrouw en ik zijn nog maar net bekomen van de schrik, staat de pompbediende met wat vriendjes aan de voordeur...HE KLOOTZAK! IK WEET DAT JE HIER WOONT WANT JE AUTO STAAT VOOR DE DEUR! Vijf minuten later is hij binnen via de voorruit, nadat de deur toch iets te stevig bleek. Ze vertrekken niet voordat ze mij en mijn vrouw bont en blauw hebben getrapt. We mogen nog van geluk spreken, werd ons nog verteld, want dit soort asociaal gedrag is toch van de zotte...

Enfin, beste Maartje, ga zelf lekker op TV verkondigen wat je allemaal in je kelder hebt opgeslagen, of probeer een ander zacht ei te vinden die niet nadenkt. Bovenstaande verhaal kan IEDERE PREPPER HIER OP DIT FORUM aan je vertellen, dat is nou juist WAAROM WE PREPPEN! En het is onze collectieve angst, die ons weerhoudt om bij jou in je show te komen. Met vermomming op, kun je misschien nog iemand verleiden. Als het nou de opzet is om een documentaire te maken, waarin voldoende ruimte is over het HOE EN WAAROM van PREPPEN, van pak hem beet drie afleveringen van twee uur, dan heb je mijn interesse wel. Mits mijn stem wordt verdraaid en mijn kop wordt afgeplakt met digitale blokjes. Maar dat past weer niet in dat bekrompen bestel van de Hilversum, zo'n docu. Zendt Loose Change eens uit op TV, of JFK II, of Zeitgeist. Dan laat je zien dat BNN ballen heeft. Dan ga ik met jou op TV, goed?

 

He-le-maal gelijk !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan het alleen maar 100% eens zijn met keizer Suze. Nu word je uitgelachen en bespot. alhoewel er buiten mijn gezin niemand van weet en dat wil ik heel graag zo houden.

Dus ook ik wil niet met mijn gezicht op tv. Anonimiteit is wat dat betreft misschien nog wel het allerbeste wapen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Amen @keyser

 

@BNN

is het niet handiger om een "stand-in" te gebruiken nav het verhaal van een "prepper"? Wat maakt het uit (voor de gemiddelde NL-der) of er nu een echte "prepper" staat of een acteur?

 

Dubbel amen...

 

Totdat ik het prepperstuk zag, in een blad dat in een ander topic beschreven is, dat een foto had van een echte prepper die zelfs ook op dit forum aanwezig is, was mijn overtuiging dat al die fotos van acteurs zouden zijn....

Dus ik weet het soms ook gewoon niet meer:confused:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil niet veel zeggen, maar zonder camera mag die Sophie Hilbrand bij mij best wel eens op bezoek komen (wellicht samen met maartje) ;).

 

LOL :D

Persoonlijk houd ik niet zo van vormloze dunne planken, maar mijn vriendin zou daar zeker wel een kunstje op kunnen. En dan zou ik zeker niet te beroerd zijn om te helpen ;)

En misschien heeft Maartje wel wat meer vorm :p Gezellig zeg! :rolleyes: (No offense Maartje!)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind na het beschouwen van het hele topic, het echt niet normaal hoe hier gereageerd is tegenover Maartje. Beledigingen en verwijtingen worden in de rondte geslingerd en er wordt over het algemeen erg grof gereageerd.

Ze heeft de wens om meer informatie te vergaren en 1 of meerdere personen uit te nodigen om anderen voor te lichten op een goed bekeken show. Wat is daar mis mee? Je kan simpelweg hier ja of nee op zeggen.

 

Ik maar denken dat preppers de noodzaak er van in zien om anderen te helpen en te respecteren Wat er hier zichtbaar wordt laat iets heel anders zien... Jammer!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Dick Berts

@Freddy. Ik ben het helemaal met je eens. We zouden met iets meer respect met elkaar moeten omgaan. Ik vlieg af en toe ook een beetje uit de bocht. De interactie met mijn omgeving is onder de huidige omstandigheden niet helemaal optimaal en daardoor heb ik wel eens een kort lontje. Menig prepper zal dat kunnen begrijpen. Wel een verklaring, maar geen volledig excuus. Ik neem je commentaar ter harte. Dank je wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind na het beschouwen van het hele topic, het echt niet normaal hoe hier gereageerd is tegenover Maartje. Beledigingen en verwijtingen worden in de rondte geslingerd en er wordt over het algemeen erg grof gereageerd.

Ze heeft de wens om meer informatie te vergaren en 1 of meerdere personen uit te nodigen om anderen voor te lichten op een goed bekeken show. Wat is daar mis mee? Je kan simpelweg hier ja of nee op zeggen.

 

Ik maar denken dat preppers de noodzaak er van in zien om anderen te helpen en te respecteren Wat er hier zichtbaar wordt laat iets heel anders zien... Jammer!

 

Inderdaad wat grof, maar ik denk dat er vooral een beetje lollig mee omgegaan is. Maar wat verwacht je, het programma heet 'Je zal het maar zijn'. Ook niet bepaald de meest sympathieke naam. Een associatie met oprechte interesse krijg ik er allesbehalve van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

misschien dat hier en daar wat heftig is gereageert, maar ik ga ervanuit dat als je bij bnn werkt je wel ergens tegen kan(no pun intended):o

 

ach iedereen weet dat ie kan reageren op de door haar gemelde contactinformatie,

ik vrees dat er weinig animo voor is.

op rampzakelijk.nl was er ook al een aanvraag van bnn voor het programma de week van filemon.(ook zo,n wereldprogramma:rolleyes:

Diederick

op 7 februari 2012 om 15:44 schreef:

Beste Preppers,

 

Voor het programma De Week van Filemon (BNN) zijn wij bezig met een item over Preppers.

 

Wij zijn opzoek naar personen die zich hier mee bezig houden, het liefst zoals je ook ziet

in de verschillende Amerikaanse docu’s, mensen die zelfvoorzienende maatregelen hebben

genomen voor wat eventueel komen gaat.

 

Het blijkt nogal moeilijk te zijn om iemand te vinden die ons wat kan vertellen over het fenomeen Preppers.

 

Hopelijk is er iemand bereid om ons op weg te helpen.

 

Met vriendelijke groet,

Diederick

 

 

bnn probeert duidelijk herhaaldelijk een vinger en daarna een voet tussen de deur te krijgen, dat is in ze te prijzen die vasthoudendheid.

maar je bent als prepper niet echt goed bezig het landelijk bekend te maken dat er bij jou een gratis supermarkt is in geval van nood.

 

het is een beetje zoals dat nogal maffe mens van doomsdaypreppers die eten midden in de nacht laat bezorgen door een enorme vrachtwagen in verband met opsec.

en vervolgens ook nog zegt LOOSE LIPS CAN SINK SHIPS. en vervolgens op landelijke tv verschijnt met haar voor de gegeven situatie nogal domme uitspraak.

 

er zal vast nog wel een prepper zijn die met zijn mik op tv wil, ik zou alleen voor 10 miljoen euro op de buis verschijnen. want dan kan ik ook gelijk weg uit nederland met dat geld.;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met de naam, je zal het maar zijn, dat klinkt toch een beetje gek in dit geval. Heeft een beetje negatieve klank, alsof je het niet kan helpen. Daarbij komend dat ik het een leuke hobby vindt, mij te verdiepen in het prep gebeuren, die ook nog eens van pas kan komen. Daarom zal ik er niet aan meewerken. (Of Victoria Koblenko is naast Sophie de intervieuwster :p) Mis de noodzaak ook een beetje, je kan hier op het forum terecht voor info + op internet. Waarom meewerken voor tv terwijl die klauwen met reclame inkomsten genereren (of heb ik het mis). Daarbij komt nog het feit dat niet iedereen hoeft te weten dat ik mijzelf voorbereid op een eventuele gebeurtenis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast partizan

ja en dan sta je op het vliegveld en breekt de SHTF uit de euros waardeloos en het vliegtuig vertrekt ook niet

maar ja dan ben je wel een BNN er;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt er gif op innemen dat BNN een aantal van bovenstaande uitspraken gaat citeren om aan te tonen wat voor 'n raar volkje die preppers nu eigenlijk zijn.

 

Sophie Hilbrand: 'Een van onze medewerksters heeft destijds een alleszins redelijk verzoek tot informatie en medewerking bij de website http://www.preppers.nl neergelegd. Dit is een aantal van de reacties die we kregen.'

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...