Ga naar inhoud
GENEGEERD

Zoeken naar berichten op het forum.


houthe
 Share

Recommended Posts

Regelmatig heb ik eigenlijk best wel moeite om bepaalde onderwerpen op dit forum terug te vinden. Nu is mij opgevallen dat dit deels door de zoekfunctie zelf komt.

 

Zo is er bijvoorbeeld het topic "Het bos in" (http://preppers.nl/forum/threads/9024-Het-bos-in) welke vrijwel onmogelijk terug te vinden is via de zoekfunctie. De functie geeft dan namelijk de melding:

The following words are either very common, too long, or too short and were not included in your search:
het, bos, in

 

En daar zit het probleempje dus, er is een standaard lijst die het forum gebruikt om veelgebruikte, te korte of te lange zoekwoorden uit de opdracht te laten. Nu zeg ik niet dat deze lijst helemaal weg moet, want dat is overdreven, maar misschien dat er mogelijkheden zijn om enkele woorden uit deze lijst te halen. Zo zou je als 'bos' wel zou worden geaccepteerd het onderwerp (en vele andere bos gerelateerde onderwerpen) veel sneller kunnen terugvinden.

 

Nou heb ik bos als voorbeeld gebruikt, maar er zijn waarschijnlijk meerdere kortere woorden die eigenlijk uit de lijst zouden mogen. Volgens mij moet dit vanuit het admin-panel van het forum vrij simpel aan te passen zijn (althans dit was in PhPBB wel het geval, ik ken vBulletin niet zo heel goed).

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Misschien kan iemand een handleidinkje maken over hoe met de uitgebreide zoekmachine om te gaan? Ik ben er ook niet zo thuis in. Mijn probleem is meestal dat ik veel te veel resultaten krijgn op iets. Als ik dan een keyword toevoeg krijg ik opeens niets meer. Ik los het meestal op door met google op de site te zoeken naar een zin die ik me herinner in een van de posts naar het topic dat ik zoek.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik zet mijn zoekterm in google dan een komma, dan preppers

 

dus: bos, preppers

of: ebola, preppers

of: EDC, preppers

 

Door de toevoeging preppers kom je meestal op dit forum uit.

 

Dit is voorlopig wel het beste by far. Google indexeert ook op relevantie wat betekend dat hoe meer je van je 'zoekopdracht' weet hoe meer je kan invullen en hoe groter de kans is dat je precies daar gaat eindigen waar je wilt.

 

Een voorbeeld? Wel het woord 'preppers' is zoals @Stuudje aangaf meestal genoeg. Komt er dan nog niks naar voren, dan kun je het veranderen in 'preppers.nl'.

 

Kansen vergroten dus :)!

 

Dit is overigens een nadeel dat zowat elk forum heeft en aangezien we er maar 600 euro per jaar tegenaan gooien valt natuurlijk niet de kwaliteit te verwachten dat Google met een veelvoud aan budggetten doet.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast ghostwhiper

Dit is simpel op te lossen door achter de schermen het minimum aantal tekens in de search instellingen te veranderen van 4 naar 2 of 3.

Het grote probleem is dan wel als je zoekt op: "even het bos in" je ook alle topics met het woord "in" en alle topics met het woord "het" er in krijgt en dat zijn bijna alle topics.

Het gaat gegarandeerd zorgen dat de database op Den duur vol gaat lopen als die niet gelijk crashed.

Dat is dus de reden dat je minimaal 4 letters moet gebruiken.

 

Google is een goede optie helemaal als je "preppers.nl" ipv "preppers" gebruikt

Link naar reactie
Share on other sites

Allemaal waar wat iedereen aangeeft, maar eigenlijk moet het forum door een soort van schoonmaak team een keertje nagelopen worden. Met name oudere topics. Dat is een berg werk, maar je hebt er een leven lang profijt van. Even netjes standaard key woorden per topic opnieuw categoriseren, dan heb je al een grote winst te pakken.

 

Dan direct ook de oudere onzin topic opruimen en het forum is weer redelijk schoon en zoeken gaat makkelijker.

Link naar reactie
Share on other sites

Zoeken blijft een vak. Soms kun je niet zonder de zoekmachine van preppers.nl, met name als je iets wilt vinden in de draadjes die voor 'Preppers Only' zijn (die worden niet door Google geïndexeerd). Het geavanceerde zoeken op het forum kan via:

 

http://preppers.nl/forum/search.php

Je kunt je zoekopdracht daar beperken tot berichttype, trefwoord, gebruikersnaam, label, een datuminterval opgeven en de sortering bepalen. Je hitrate zal aanmerkelijk hoger zijn als je iets specifieks (of juist iets generieks van iemand) zoekt.

 

Verder gebruik ik regelmatig Google. Er staan toch al 29373 zoekopdrachten van mij in hun archief op https://history.google.com/history/ dus een volgende search kan er wel bij.

 

Zoektips voor het zoeken in Google:

- zoek in het forum met de zoekopdracht "site:preppers.nl"

- combineer dat met andere zoektermen

- sluit 'vervuilende' zoektermen uit door een "-" voor het zoekwoord

- beperk je resultaten door bij de resultaten onder het kopje 'search tools' een van/tot datum op te geven

- wil je zoeken in bestanden? Geef dan een filetype op bv "filetype:pdf"

- wil je combinaties van woorden zoeken, gebruik dan het commando 'AROUND', bijvoorbeeld "ebola" AROUND(3) "nederland" zoekt op combinaties van ebola en nederland, met maximaal 3 woorden ertussen.

 

Vind je het te ingewikkeld? Gebruik dan het advanced zoekformulier van Google:

https://encrypted.google.com/advanced_search

 

Uit een oudere post van mij: je wilt de pagina's over de regenwater filteren, maar alleen de posts van afgelopen maand:

https://encrypted.google.com/#q=site%3Apreppers.nl+regenwater+(filter+OR+filteren)&tbs=qdr:m

 

Of, iets ingewikkelder: je zoekt een post van begin 2012 over het kopen van PM: baren of munten:

https://encrypted.google.com/search?q=site%3Apreppers.nl+goud+baren+munten&tbs=cdr%3A1%2Ccd_min%3A01-01-2012%2Ccd_max%3A31-03-2012&tbm=#q=site:preppers.nl+goud+baren+munten&tbs=cdr:1,cd_min:01-01-2012,cd_max:31-03-2012&tbas=0

 

Of bijv @Raycoupe die ooit een post van @jan001 zocht:

https://encrypted.google.com/#q=site:preppers.nl+%40jan001+brand met een directe hit op de eerste link

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...