Ga naar inhoud
GENEGEERD

Nieuw onderzoek: de voorspelde grote klap komt er echt aan


Haskap
 Share

Recommended Posts

Interessant artikel op DuurzaamNieuws: http://www.duurzaamnieuws.nl/de-grote-klap-komt-er-aan-zegt-nieuw-onderzoek/

 

Australische wetenschappers herberekenden de modellen van de Club van Rome op basis van recente data. Hun conclusie is nog wat sterker dan de verwachting van het oorspronkelijke rapport. De Australiers stellen in de Engelse krant The Guardian dat we afstevenen op een mogelijk totale ineenstorting van het huidige systeem.

 

"Om te zien of de Club van Rome destijds gelijk had, heeft Dr Graham Turner de progoses van toen vergeleken met de werkelijke cijfers sinds 1970. En de uitkomsten komen bijna naadloos overeen met de voorspellingen van toen op basis van het BAU scenario. Zie de grafieken."

 

[ATTACH=CONFIG]12592[/ATTACH]

 

"Snel groeiende bevolking zorgt voor een toenemende vraag naar materiele welvaart, waardoor extra veel grondstoffen nodig zijn. Naarmate meer grondstoffen schaars worden, worden ze duurder en vergt de productie meer kapitaal. Uiteindelijk zakt de industriele productie hierdoor in. Vanaf dat moment ontstaat een domino-effect van teruglopende voedselproductie, bezuinigingen op gezondheidszorg en onderwijs met een toenemend sterftecijfer als gevolg, en met vanaf 2030 een sterk afnemende bevolking. De levensstandaard valt uiteindelijk terug naar een niveau zoals rond 1900.

De onderzoekers hebben geen hard bewijs gevonden voor het omslagpunt. Maar dat wordt ook pas tussen 2015 en 2030 verwacht. Wat we wel al zien zijn de voortekenen in de vorm van financiele en economische crises, volatiele voedselprijzen en de eerste tekenen van klimaatverandering. Met Peak Oil in zicht (of net achter de rug) kunnen we de borst wel nat maken."

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

De onderzoekers hebben geen hard bewijs gevonden voor het omslagpunt. Maar dat wordt ook pas tussen 2015 en 2030 verwacht. Wat we wel al zien zijn de voortekenen in de vorm van financiele en economische crises, volatiele voedselprijzen en de eerste tekenen van klimaatverandering. Met Peak Oil in zicht (of net achter de rug) kunnen we de borst wel nat maken.

 

"PAS IN 2015" ............

 

Gelukkig nog vier hele maanden, 120 dagen.

Begon me al druk te maken...:cool:

 

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...