Ga naar inhoud
GENEGEERD

Nederland is politiek failliet


Rodin
 Share

Recommended Posts

Nederland is politiek failliet

 

politiek%20verkiezingen.png

 

In ons land is er sinds 1917 sprake van een zogenaamde constitutionele monarchie met een representatief parlementair stelsel. Door dit stelsel kunnen Nederlandse burgers niet rechtstreeks meeslissen. Ze mogen wel kiezen, wie zij als volksvertegenwoordiger deel willen laten uitmaken van de zogenaamde Tweede Kamer. Om een en ander vorm te geven kunnen politieke partijen of groeperingen deel nemen aan de verkiezen. Naar gelang van het aantal verkregen stemmen krijgt elke partij/groep een representatief deel van de 150 zetels waaruit de Tweede Kamer bestaat.

 

http://biflatie.nl/artikelen/78-verkiezingen/32287-nederland-is-politiek-failliet

 

Interessant artikel over onze 'volksvertegenwoordiging' en waarom het niet werkt zoals het zou kunnen en moeten werken.

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Het voorstel in dat artikel van een jury is het meest rampzalige idee ooit. Politiek moet je niet aan gewone burgers overlaten.. de gewone burger heeft geen overeenkomstige idealen. Net zoals de Europeanen geen gemeenschappelijke doelen hebben. Europa moet inderdaad streven naar een Amerikaans model. De handen nog verder ineenslaan en ophouden met die bangmakerij over die geldstromen. Wanneer het via een federaal stelsel wordt ingericht behoudt iedere staat zijn onafhankelijkheid.

 

De mensheid heeft zich enkel weten te handhaven gedurende de eeuwen door samenwerking. We staan nu voor mondiale problemen.. dan past het niet om terug in onze schulp te kruipen en net te doen of we dan nergens meer last van hebben. 70% van iedere populatie is conservatief terwijl de mensheid zich enkel kan handhaven door progressie en vooruitgang. We hebben het nu prima hier op aarde maar we weten eveneens dat er ooit een dag komt dat de aarde bedreigd zal worden door een komeet of een zonnevlam of wat voor buitenaards fenomeen dan ook. De oplossing daarvoor ligt in technologie en om dat doel te bereiken (de holy grail of prepping zoals ik het noem) zal de mensheid moeten samenwerken. Iedere natie heeft zijn eigen kennis en kunde. De Chinezen zijn inmiddels ook begonnen aan hun eigen ruimtestation. Als zij zouden meewerken met Rusland, Europa en de USA waren we al 10 stappen verder geweest. Ook India roert zich inmiddels op ruimte-gebied en stuurt astronauten de ruimte in. Waarom? Omdat dat nut heeft. Zonder ruimtevaart hadden we bijvoorbeeld geen magnetron gehad, geen computers, geen gps, geen mobiele telefonie. De chip die tegenwoordig in een Hallmark kaart met muziek zit.. heeft meer processorkracht dan de Geallieerden samen hadden tijdens de Tweede Wereldoorlog......

 

De afgelopen eeuw was de grootste eeuw van ontdekking in de geschiedenis van de mensheid. We hebben op het gebied van vrijwel alles reusachtige sprongen gemaakt en gigantische welvaartsgroei gerealiseerd. Economische problemen komen we wel weer te boven. Dat zijn slechts 'menselijke' problemen in tegenstelling tot bijv. klimaatverandering. Wanneer we ons dus bang laten maken door van die doempredikers als Wilders en Roemer dan is dit land en dit continent inderdaad gedoemd te falen. Dit land is enkel politiek failliet doordat de bevolking volgevreten is en zich niet langer beseft hoe welvarend het is en uit angst voor allerlei onzin gaat stemmen op de meest uiteenlopende partijen.

 

Het zou zonde zijn als we eerst weer door schade en schande wijs moeten worden voor we beseffen wat belangrijk is in dit leven. Mensen stemmen weer volledig uit eigen belang maar Nederland heeft niet 1 eigen belang. Het invoeren van jurysystemen om te oordelen over politieke beslissingen zou de laatste nagel in onze doodskist zijn. Jan Lul die gaat beslissen over dingen die hem ver de pet te boven gaan. Laten we alsjeblieft de belangrijke beslissingen overlaten aan de mensen die daar wel verstand van hebben. (En nee.. dan doel ik niet op politici. Idealiter zou ik een regering van wijzen zien zoals in een technocratisch regime.)

 

Overigens ben ik het wel eens met de strekking dat politici veel te veel meewaaien tegenwoordig en geen stelling meer durven nemen. Vandaar dat politiek mijns inziens het best afgeschaft kan worden.

 

Zo.. dat moest ik even kwijt.:cool: Heb het echt he-le-maal gehad met de Nederlandse/Europese mentaliteit momenteel ..

Link naar reactie
Share on other sites

mooi verhaal en je hebt helemaal gelijk.Laten we alle soevereiniteit weggooien en alles gelijk trekken. Dan kunnen wij ook met 60 met pensioen en de minimumlonen omhoog gooien. Of zou dat toch ergens vandaan betaald moeten worden? Sarcastisch? Jazeker, gelijkheid en een eenduidig Europa betekend dat we elkaar wat te bieden hebben en niet dat er partijen zijn die alleen maar halen. Zolang dat het geval is zijn er altijd politici die daarover schreeuwen en ik geef ze geen ongelijk. Dat heeft niets te maken met volgevreten welvaart, maar alles met werken voor je geld en dan willen krijgen wat je toekomt. Als ik me krom werk op mijn moestuin en mijn buurman steelt mijn wortels, heeft hij ook een hark in zn nek.

Link naar reactie
Share on other sites

Weet je waarom de pensioenleeftijd ooit op 65 is gesteld?? Omdat de levensverwachting destijds 68 was.. en het dus makkelijk betaald kon worden. Tegenwoordig worden mensen gemiddeld zo'n 85.. terwijl de verwachting voor de jonge generaties richting de 90 loopt. Dan moet er dus 25 jaar pensioen betaald worden terwijl er maar 35 a 40 jaar voor gewerkt is. Een kind snapt dat dat nooit betaald kan worden.

 

De index van pensioenfondsen was ooit 250% in Nederland.. nu ligt die van de meeste onder de 100%. Waarom? Omdat de vorige generatie wilde graaien.. daarom. En wie gaat dat betalen? De nieuwe generatie. Diezelfde generatie die nu overigens in vrijwel heel Europa massaal zonder werk zit. Waardoor ze dus ook geen bijdrage leveren aan pensioenfondsen en dergelijke. Het best renderende pensioenfonds is dat van de KLM-piloten. Waarom? Omdat die constant doorstromen en iedere piloot die op 58 wordt ontslagen zorgt ervoor dat er 1 nieuwe onderaan bijkomt en 3 anderen promoveren. Die cyclus houden ze gemakkelijk vol en daardoor hebben die lui ondanks de relatief korte opbouwperiode (30 jaar) een uitstekend pensioen.

 

Overigens beweer ik ook niet dat onze pensioenen linea recta naar Zuid-Europa moeten worden overgemaakt.. Alhoewel op termijn het waarschijnlijk veel verstandiger is dat er keuzevrijheid komt in pensioenfondsen en dat er dus 1 Europees pensioenstelsel komt zodat we de excessen van het verleden kunnen voorkomen. Daar heeft ook de overheid een prominente rol.. aangezien pensioenfondsen nu wel moesten beleggen in Amerikaanse sub-prime-mortgages aangezien pensioenfondsen verplicht in AAA-papier moeten beleggen.

 

Overigens profiteert Nederland het meest van Europese eenwording aangezien we dan aan dezelfde maatstaf kunnen voldoen als de zuidelijke landen in plaats van het braafste jongetje van de klas spelen. Het is echter volkomen van de pot gerukt om Europa te verlaten.. zoals de PVV graag zou zien. Dat werpt een land als Nederland decennia terug in de tijd.. maar ja.. dat willen mensen niet horen. Dus die kiezen nu voor degene die het luidst roept wat een boevennest Europa wel niet is.. zonder zich daarbij in de materie te verdiepen. (De plannen van Wilders bijv. voor het uittreden uit de Europese Gemeenschap bijvoorbeeld. Nederland zou dan nog steeds onder de regels van verschillende verdragen vallen.. maar geen zeggenschap meer hebben. DAN geef je pas soevereiniteit op! .) Dat doet het volgevreten volk namelijk ook niet. Volgevreten ja..want er is jarenlang geteerd op gasgelden en andere miljarden die Nederland niet had.. de rekening is daarbij al jarenlang doorgeschoven naar volgende generaties.. waaronder de mijne. Noorwegen bijvoorbeeld.. heeft niets van de gasgelden uitgegeven en financiert daar nu bijv. onderwijs en duurzame energie mee. Fun fact: Die hebben wel economische groei evenals de andere Scandinavische landen omdat die evenals Duitsland.. fors geïnvesteerd hebben in duurzame energievoorziening.

 

Volgevreten.. omdat binnen 30 jaar.. de pensioenindex van veel fondsen 150% of meer is afgenomen. En waarom? Zodat iedereen nu de nieuwe flatscreen aan de muur heeft, en all-inclusive naar Turkije op vakantie kan..en een dikke lease-bak van de zaak en om de 3 a 4 jaar een nieuwe. Daar kunnen de Zuid-Europeanen niets aan doen.. en de gemene kwaadaardige banken evenmin. Dat is gewoon pure hebzucht en afgunst van de nieuwe auto van de buurman. Vroeger reed men ook 15 jaar in een auto die bovendien technisch vaak minder was dan de nieuwe auto's van tegenwoordig.

 

Volgevreten omdat nu meer dan de helft van de Nederlanders veel te zwaar is. (Ondergetekende vooralsnog included) Ik zie dagelijks kinderen van een jaar of 8 a 10.. die wegen waarschijnlijk rond de 80 a 90 kilogram. Hoe KUN je dat je kinderen aandoen vraag ik me dan af? Maar goed.. dan zie je de ouders en dan weet je weer genoeg.

 

Maar goed.. zolang we allemaal huilie huilie doen dat er gejat wordt.. komen we nergens. Er is vreselijk gejat en geblunderd op alle niveau's. (Provincie Noord-Holland die 98 miljoen bij Ice Save parkeert voor die ene % extra bijvoorbeeld.) En het is werkelijk schandalig.. dat er door Europese parlementariërs die toch al niet slecht verdienen.. zo grof gedeclareerd en gelogen wordt over declaraties. Daar moet iets aan gedaan worden en wel direct.. maar dat bereik je niet door het continent op te blazen en iedereen weer achter de grenzen te laten verschuilen. Dat bereik je door het aan de kaak te stellen en te zorgen dat er strafvervolging op staat. Keihard optreden tegen die buurman die je wortels komt jatten idd.. maar het een sluit het ander niet uit.

 

Er wordt in Nederland altijd verschrikkelijk verongelijkt gedaan over hoe 'slecht' het inmiddels wel niet gaat. Het gaat hier helemaal niet slecht.. vakantie is geen basisbehoefte en een nieuwe auto ook niet. Mensen zijn vergeten dat je soms ook moet sparen voor je sommige aankopen doet.. of dat je spaart voor slechte tijden.

 

Overigens is dit geen aanval op jou Frank. Ik heb geen idee over jou of hoe jouw situatie is. Ik reageer me alleen af omdat ik er niet meer tegen kan hoe verschrikkelijk dom en (komt ie weer) volgevreten de doorsnee Nederlander tegenwoordig is. Ik heb als bijbaantje nu al jarenlang belastingaangiftes ingevuld voor mensen. Soms kwam ik dan mensen tegen die inderdaad diep in de put waren gevallen door allerlei tegenslag en pech. Die mensen waren graatmager, de kleren waren totaal versleten en gelukkig kon ik de meesten vaak wel aan enige subsidie of iets dergelijks helpen.

 

Wat het meest aanschuift zijn mijns inziens mensen die het er zelf naar gemaakt hebben De 'Henk en Ingrid' types. Zwaar shagrokend, kinderen in dure merkkleding, auto van een jaar of 2 a 3.. twee keer per jaar op vakantie naar Turkije.. en dan kwamen ze bij mij. Omdat het geld op was en de schulden flink opliepen.. schulden voor bijv. de dure led-tv op afbetaling, de enorme telefoonrekening voor de nieuwste toestellen en iedere paar jaar nieuwe meubels of andere gadgets. En de meesten waren vaak een kilootje of 15 te zwaar. Dat noem ik volgevreten. Ze teren op het geld van anderen.. en komen dan bij mij klagen dat het op is en ze de rekeningen niet meer betaald krijgen. Vervolgens krijgt de politiek de schuld.. want er is toch flink geblunderd in Den Haag meent men dan. Mensen die een gezamenlijk inkomen hebben van 90.000 euro.. met een hypotheek van 3,5 ton.. en vervolgens nog steeds dik in de schuld komen.. hebben gewoon een gigantisch gat in de hand. Daar.. zit het probleem van Nederland.. en niet in die Zuid-Europese landen waar we nu op jaarbasis 2 miljard aan verdienen. Waarom? Omdat we amper rente betalen over onze staatsschulden. Tuurlijk zit daar ook een groot probleem.. maar het grootste probleem zit thuis in de huiskamer en heet Henk danwel Ingrid.

 

Dat is Nederland's probleem.

Link naar reactie
Share on other sites

Overigens nog ter aanvulling iets wat me ook weer te binnen schiet. Het zou je verbazen hoeveel mensen zich in de winter helemaal suf stoken zelfs wanneer het niet vriest. Tijd terug was er een vrouw die het noodzakelijk vond om dag en nacht de verwarming zo rond de 23 te houden. Toen vond ze het maar gek dat haar stookkosten zo enorm hoog waren uitgevallen.. :S.. Want ja.. je moet toch gewoon in een lekker shirtje op de bank kunnen zitten als het buiten 10 graden vriest?? :confused:

 

En zo zie je er helaas meer. Mensen die flink gas verstoken in plaats van simpel een paar dikkere sokken en een trui aantrekken. Vreselijk zonde en mijns inziens gewoon onvoorstelbaar.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik mag jou wel :D Je hele verhaal sluit aan bij hoe ik denk over de huidge maatschappij. Ik voel me ook niet aangevallen door je hoor! Ben zelf de zoon van een timmerman, opgegroeid met weinig, maar altijd tevreden geweest. Nu heb ik het goed, heel goed zelfs! Geen nieuwe auto, oude flatscreen, oude motor, geen kast van een huis en een lieve vrouw. Het valt buiten het bestek van deze site, maar op een ander forum heb ik nog niet zo lang gelden een stuk geschreven dat aardig aansluit bij het jouwe. Het verhaal van het pensioen begrijp ik maar al te goed. Maar ik blijf er wel bij dat het bezopen is dat het ene land de leeftijd naar beneden bij kan stellen terwijl wij langer moeten gaan werken. Das niet correct!!

Met dat stoken heb je ook gelijk. waardeloos is dat. Wij verlangen nog wel eens terug naar de ouderwetse lokale verwarming. Alleen de huiskamer warm, de rest koud, maar oh wat was die huiskamer daardoor lekker. Afgelopen winter hebben we tijdens de koudste periode zonder CV gezeten en moeten stoken op een butagaskacheltje. We kregen de benedenverdieping warm tot 19 grd. Trui aan en geen probleem verder. Een prima test voor als er geen gas meer is vonden we.

Voor de rest moeten we het maar niet gaan hebben over de graaicultuur die er heerst. Niet alleen hier, maar in alle westerse landen. Je kunt veilig stellen dat 1% van de bevolking 99% bezit en nog immer niet tevreden is. Leuke postwissel zo!

Link naar reactie
Share on other sites

Waarom? Omdat de vorige generatie wilde graaien.. daarom. En wie gaat dat betalen? De nieuwe generatie. Diezelfde generatie die nu overigens in vrijwel heel Europa massaal zonder werk zit.

 

Met dit soort uitspraken heb ik persoonlijk altijd wat moeite. Elkaar nogal generaliserend de zwarte piet toespelen, daar is niemand bij gebaat. Even generaliseren : de grijze koppies hebben nog op zaterdag gewerkt, de jonkies hebben internet en zijn verkleefd met hun smartphone. Wie is dan de profiteur?

Link naar reactie
Share on other sites

Met dit soort uitspraken heb ik persoonlijk altijd wat moeite. Elkaar nogal generaliserend de zwarte piet toespelen, daar is niemand bij gebaat. Even generaliseren : de grijze koppies hebben nog op zaterdag gewerkt, de jonkies hebben internet en zijn verkleefd met hun smartphone. Wie is dan de profiteur?
Hm ja.. dat was wellicht wat ongelukkig geformuleerd. Ik wilde meer het punt naar voren brengen dat er in het verleden fouten zijn gemaakt die nu opnieuw gemaakt dreigen te worden. Namelijk het doorschuiven van de rekening. Vroeger had men bijv. de vut-regeling.. die was toen al niet betaalbaar.. en is dus ook afgeschaft maar dat wordt nog wel betaald. Mijn vader heeft als ie met pensioen gaat 50 jaar gewerkt.. en moet vanwege wanprestaties van zijn pensioenfonds nog vrezen voor z'n pensioen ook. Gelukkig hebben mijn ouders altijd goed gespaard en hebben ze dus een buffer maar het is wel erg wrang.

 

Overigens vrees ik voor mijn eigen generatie die inmiddels ook wel de 'verloren generatie' wordt genoemd. Opgegroeid in enorme welvaart zonder er ooit iets voor te hoeven doen..

Link naar reactie
Share on other sites

Ik mag jou wel :D Je hele verhaal sluit aan bij hoe ik denk over de huidge maatschappij. Ik voel me ook niet aangevallen door je hoor! Ben zelf de zoon van een timmerman, opgegroeid met weinig, maar altijd tevreden geweest. Nu heb ik het goed, heel goed zelfs! Geen nieuwe auto, oude flatscreen, oude motor, geen kast van een huis en een lieve vrouw. Het valt buiten het bestek van deze site, maar op een ander forum heb ik nog niet zo lang gelden een stuk geschreven dat aardig aansluit bij het jouwe. Het verhaal van het pensioen begrijp ik maar al te goed. Maar ik blijf er wel bij dat het bezopen is dat het ene land de leeftijd naar beneden bij kan stellen terwijl wij langer moeten gaan werken. Das niet correct!!

Met dat stoken heb je ook gelijk. waardeloos is dat. Wij verlangen nog wel eens terug naar de ouderwetse lokale verwarming. Alleen de huiskamer warm, de rest koud, maar oh wat was die huiskamer daardoor lekker. Afgelopen winter hebben we tijdens de koudste periode zonder CV gezeten en moeten stoken op een butagaskacheltje. We kregen de benedenverdieping warm tot 19 grd. Trui aan en geen probleem verder. Een prima test voor als er geen gas meer is vonden we.

Voor de rest moeten we het maar niet gaan hebben over de graaicultuur die er heerst. Niet alleen hier, maar in alle westerse landen. Je kunt veilig stellen dat 1% van de bevolking 99% bezit en nog immer niet tevreden is. Leuke postwissel zo!

 

Je zou kunnen pleiten voor een eenmalig massaal pensioen voor mensen tot een bepaalde leeftijd. Het creëert ruimte op de arbeidsmarkt voor jongere mensen die daardoor geld kunnen verdienen en dus huizen kunnen gaan kopen waardoor ook daar doorstroom op gang komt. Het zou voor Nederland dus een welkome oplossing zijn omdat de bouwsector en gerelateerde sectoren zo'n 20% van de economie beslaan. (Zeg ik even uit m'n hoofd) Overigens moet dat dan wel meteen gepaard gaan met duurzame oplossingen aangezien je anders over een aantal jaar met hetzelfde probleem zit. Wat voor oplossingen dat moeten zijn weet ik ook niet :p

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...