Ga naar inhoud

Zoompro

Lid
  • Items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Zoompro

  1. Nog even een bump met een mention dan maar@communicator

    Ik heb even zitten spelen met MF- teletype, werkt op zich prima als men de microfoon bij de luidspreker van de laptop houdt, en vica versa. Toch zou het fijn zijn om via de UV5R tekst te kunnen verzenden, door gebruik te maken van de in en output.

    Enig idee hoe ik dit kan bewerkstelligen?

    Grtz,
    Zoom

  2. Zijn die messen nog te koop dan? 

    Volgensmij werden die eenmalig gemaakt toen, speciaal voor forumleden. Er waren een paar versies. Iets met wolf ofzo. Ik kan me in ieder geval herinneren dat er sowieso 1 model van D2 staal gemaakt werd. Misschien kan je daar op zoeken bij de zoekfunctie.

     

    Grtz,

    Zoom

     

     

    Edit:

    Hier kan je er meer over vinden:

     

    Een eigen preppers mes - We gaan bestellen! :)

    https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?share_fid=2179560&share_tid=13577&url=https%3A%2F%2Fforum%2Epreppers%2Enl%2F&share_type=t&link_source=app

    • Leuk 1
  3. 14 uur geleden, Kciroj zei:

    Wij kunnen wel een mondkapje naaien voor je in een leuk printje, zijn we voor familie en vrienden al aan het doen.

    Vergeet de verhalen dat een mondkapje die goed afsluit niet zou helpen, het filtert zo ongeveer 50% van kleine deeltjes uit de lucht, maar het helpt vooral om niet met de handen aan neus/mond te komen.

     

    Greetz,

     

    "Vergeet verhalen dat een mondkapje die goed afsluit niet zou helpen"  is een gevaarlijke uitspraak.  Een filter kan de lucht filteren, maar als de lucht langs het masker lekt heb je niets aan de filter. Zoals elders op het forum aangegeven helpen mondkapjes die  niet afsluiten niet als filter. Ze kunnen best helpen om, zoals @rescue aangeeft gebruikt worden om mensen in je omgeving te beschermen tegen besmetting door jou. Maar zorg dat het doel duidelijk is. 


    FFP maskers hebben bepaalde toleranties om de gebruiker te beschermen: 

    Quote

    FFP1 total leakage may amount to a maximum of 25 %

    FFP2 total leakage may amount to a maximum of 11%

    FFP3 total leakage may amount to a maximum of 5%

     https://www.uvex-safety.com/en/knowledge/safety-standards/respiratory-protection/ffp-protection-classes/


    Surgical masks of FFP maskers zijn verschillend en kunnen niet met elkaar vergeleken worden, zelfgemaakt of niet.  

     

    Quote

    Een chirurgisch masker beschermt de patiënt en de omgeving van de drager tegen tegen besmetting via bijvoorbeeld speeksel. 

    Een FFP masker beschermt de drager tegen het inhaleren van besmette, schadelijke partikels die door de lucht verspreid worden.

    -https://www.cemextrescon.nl/wat-is-het-verschil-tussen-een-chirurgisch-en-een-ffp-masker

     

    Een chirurgisch masker  zorgt ervoor dat je anderen niet besmet, een FFP masker beschermt jou tegen besmetting. Het zelf maken van chirurgische maskers om te voorkomen dat je anderen besmet  vind ik een prima plan! Het gaat mij erom dat mensen niet denken dat ze hiermee beschermd zijn en risico's nemen die ze zonder die schijnveiligheid niet hadden genomen. 
     

    Grtz,

    Zoom

    • Leuk 1
  4. Dankjewel Zoom. Ik zie nu dat er inderdaad disposable op staat, dus ik neem aan voor eenmalig gebruik. Maar als ik hem nu bv elke week een half uurtje gebruik voor de winkel en me netjes houd aan de op/ afzetprocedures en hem daarna in een schone zak bewaar kan hij dan bv 2 maanden mee? Ik heb er nl maar een paar en ze zijn momenteel niet meer leverbaar. Bedankt weer!

    Nee, omdat het virus in het masker blijft zitten is het risico op besmetting heel groot, zodra je deze gaat hergebruiken. Daarnaast raakt het masker ook verzadigd door stof en deeltjes in de lucht. Dat zou een zak wel kunnen voorkomen. Dit zou je kunnen doen als je een kast gaat schuren, maar niet bij een virus. Het risico op infectie is gewoon te groot.

    De correcte manier om het masker af te doen is door het masker aan de elastiekjes beet te pakken, en zonder de voorkant aan te raken het masker af te doen.


    Grtz,
    Zoom
    • Leuk 2
  5. Waarschijnlijk domme vraag. Ik bezit nog een paar mondkappen FFP3 van het merk Tector, met ventiel. Het zijn vrij dikke mondkappen. Het wordt mij niet duidelijk hoe vaak ik die mag gebruiken, en hoe lang. Mijn doel is ze af en toe te gebruiken voor supermarktbezoek. Ik desinfecteer mijn handen voor en na het gebruik , probeer de voorkant niet aan te raken en doe hem dan gelijk terug in het zakje. Mijn vraag is hoe lang gaan ze mee? Vergeet ik dingen, moet ik steeds nieuwe opberg zakjes gebruiken? Kan ik ze reiniging in de zon bv? Doe ik meer schade dan goed door ze af en toe weer tegebruiken? Bedankt voor het antwoorden van een absolute leek.

    Als het goed is staan er op de verpakking en/of op het masker de letters NR. Deze staan voor non-reusable. De mondkapjes zijn niet voor hergebruik geschikt.

     

    Het is niet exact te zeggen wanneer je maskers moet vervangen. Dat is afhankelijk van de inspanning welke gedaan wordt tijdens het dragen van het masker (meer inspanning = snellere ademhaling= meer lucht door de filter), en de vervuiling in de omgeving (meer deeltjes in de lucht betekend dat de filter sneller vol zit) Ga er van uit dat je het masker een uur à twee uur kunt dragen. Je zal merken dat het masker verzadigd raakt, het ademhalen gaat dan moeilijker. Dan dient een masker vervangen te worden.

     

    Doe ze af zonder het masker aan te raken, doe het in een plastic zak en desinfecteer je handen. Sluit de zak en gooi deze weg, desinfecteer daarna weer je handen.

     

    Deze masker hergebruiken is ten zeerste af te raden. Aangezien je misschien het virus wel kan doden wat in het masker zit, maar de filter zit dan alsnog verstopt.

     

     

    Vergeet ook je schoenen niet wink.png.73c6cf9c42259cb170ace3da93962834.png

     

    Grtz,

    Zoom

    • Leuk 3
  6. Alles kan je inspuiten met Dakin's  alleen niet alles blijft daar van heel.  
    De meeste overalls kunnen er niet tegen.  tenzij je een chemicaliën overall hebt.   Bij vol gelaatsmaskers kijken even in de gebruiksaanwijzing.   De meesten kunnen er tegen.  en daarna spoelen en schoonmaken zoals de fabrikant het bedoeld heeft
     

    Ja, deze overalls zijn chemicaliën bestendig.
    Alleen is de vraag wat deze oplossing doet zodra het met de huid in aanraking komt. Kan dit kwaad?
  7. Toch nog een vraag @vheeswijk, is het mogelijk om een persoon met een volgelaatsmasker / overal aan in te spuiten met de Dakin's oplossing? En hoe lang duurt het voordat een virus of bacterie dood is? Dan zou de buitenkant van het masker en de overall veilig zijn om aan te raken en is de persoon ontsmet. Ik vraag me vooral af of dit negatieve gevolgen heeft voor de huid/gezondheid van de persoon.

    Bedankt voor alle input.

    Grtz,

    Zoom

  8.   Een virus die op normale kleding zit, komt daar niet zo makkelijk van af. Gewone Kleding kan gewoon gewassen en gedroogd worden.

    Kom je voor je werk in een contact met een bron van besmetting, dan heb je een wegwerp overall nodig tot cat 3 bescherming tegen vloeistoffen en deeltjes. Het pak is sterk, robuust en schuurt niet. Door de pasvorm en gebruikte materialen zit het overall goed en is deze ademend. Ook is het antistatisch behandeld en is geen silicium toegevoegd.
    Handschoenen, haarnetje, 

    Heb je meerdere bronnen, waarmee je kruisbesmetting wil voorkomen is een aanvullende sloof, schort nodig.  
     
     

    Thanks! Het gaat om mijn vriendin, ze werkt bij een bakker waar ze veel in contact komt met klanten. Chemische overalls cat. 3 heb ik liggen, net zoals een volgelaatsmasker met P3 filters. Alleen kan een overall niet gedragen worden op werk. Daarnaast wordt dat al een duur grapje na een werkweek....

    Ik verwacht de aankomende weken dat alles een bron van besmetting gaat worden. Niet alleen meer ziekenhuizen,HAP of IC’s.
    Dat maakt het een lastige situatie. Ik ben al thuis van werk, maar zij nog niet. Ze is dus momenteel nog de enige manier waarop we besmet kunnen raken. Ik denk dat ik dan ook gelijk de kleding in de was doe, schoenen afdoe met de desinfecterende oplossing. Alleen de jas blijft een ding. Die kan je niet elke dag wassen.
    @ullie13
    Dankjewel, ik ga dat ook doen. Prepareer je die oplossing elke keer zodra je binnenkomt? Ik las namelijk dat het maar een aantal dagen werkzaam is. Dus je kan niet 100L maken en bewaren.
  9. 2 uur geleden, Haskap zei:

     

    Als je kijkt op de website van RIVM en huisartsen dan zie je dat ze daar met maximaal FFP2 werken en dat FFP1 ook volop geadviseerd wordt. Daar wordt ook nog altijd gewezen op met name druppelbesmetting. 

     

    Daar kun je van alles van vinden (en het kan voortkomen uit een gebrek aan beschikbaarheid) maar vanuit dat perspectief lijken ze toch een redelijk alternatief.. (zeker als er anders gewoon NIKS is) 

     


    Nogmaals, die kapjes FFP1/2/3 zijn niet hetzelfde als wat in die instructie video's wordt gemaakt. Surgical masks of FFP maskers zijn verschillend en kunnen niet met elkaar vergeleken worden, zelfgemaakt of niet.  

     

    Quote

    Een chirurgisch masker beschermt de patiënt en de omgeving van de drager tegen tegen besmetting via bijvoorbeeld speeksel. 

    Een FFP masker beschermt de drager tegen het inhaleren van besmette, schadelijke partikels die door de lucht verspreid worden.

    -https://www.cemextrescon.nl/wat-is-het-verschil-tussen-een-chirurgisch-en-een-ffp-masker

     

    Ik begrijp wat je bedoelt met beter dan niks, daar kan ik mij nog in vinden. Maar dan moet wel duidelijk zijn wat het doel van het masker is. Een chirurgisch masker  zorgt ervoor dat je anderen niet besmet, een FFP masker beschermt jou tegen besmetting. Het zelf maken van chirurgische maskers om te voorkomen dat je anderen besmet  vind ik een prima plan! Het gaat mij erom dat mensen niet denken dat ze hiermee beschermd zijn en risico's nemen die ze zonder die schijnveiligheid niet hadden genomen. 
     

    Grtz,

    Zoom

    • Leuk 1
  10. 24 minuten geleden, Haskap zei:

     

    Als je het onderzoek hierboven leest dan komt daar toch een andere conclusie uit. Daarin hebben ze uitgebreid getest met diverse afmetingen deeltjes en diverse stoffen. En als er niks beschikbaar is, is het zeker beter dan niks. 

     

    Ik snap dat 1 virusje genoeg kan zijn, maar krijg uit diverse publicaties toch ook het beeld dat verminderen van de blootstelling ook al zinvol is. 



    Ik begrijp wat je bedoeld, ik heb hier eerder over geschreven: 

      

    Op 15-3-2020 om 23:58, Zoompro zei:

     

     

    Als dit een surgical mask is, zal het weinig helpen ben ik bang. 
    Deze maskers sluiten niet goed aan, en lekken dus aan de zijkanten. Deze zijn vooral bedoeld om spetters vloeistof tegen te houden. Niet aerosol met virusdeeltjes te filteren. 
    Ik vraag me ook af wat de testparameters waren. Ze "schoten" virusdeeltjes tegen de maskers aan. Maar zaten die in druppels of waren die los? 

    Artikel over maskers: 
     If it's a regular surgical face mask, the answer is no, Dr. William Schaffner, an infectious disease specialist at Vanderbilt University in Tennessee, told Live Science.

    Grtz,

    Zoom

     

    Buiten het filtermateriaal sluiten de maskers niet goed aan. Daarnaast is een Surgical mask niet hetzelfde als een FFP2/3 masker. 
    Nogmaals, een surgical mask beschermt de drager niet!

    https://www.cemextrescon.nl/wat-is-het-verschil-tussen-een-chirurgisch-en-een-ffp-masker

    De zelfgemaakte maskers zijn prima om anderen niet te besmetten, maar doe ze alsjeblieft niet op met het idee dat ze jezelf beschermen. Dat doen ze niet! Verkeerde voorlichting geeft alleen maar schijnveiligheid. 

    Grtz,

    Zoom

  11. 17 minuten geleden, vheeswijk zei:

    Ik zou zeker geen bleek of de Dakin's Solution gebruiken voor kleding omdat deze het textiel bleken. Wat je wel kunt gebruiken zou ik zo niet weten. Vermoedelijk is de kans op besmetting veel groter als de kleding vochtig is.


     Duidelijk, en voor de schoenen? Kan bij bijvoorbeeld kaplaarzen wel bleek of de Dakin's Solution gebruikt worden?

     

     

  12. Ik schiet gelijk de expert en huischemicus @vheeswijk maar aan, 
     

    Uitgaand dat bij het binnenkomen van een woning er een kans is dat men een virus mee neemt op kleding en schoenen, vraag ik mij af hoe men dit het beste kan voorkomen. 

     

    Ik heb gehoord dat er een handdoek met bleek op de grond wordt gelegd welke de schoenen desinfecteert, de vraag is of dit werkt en hoe lang de bleek actief blijft.

    Hoe zou je jassen en overige kledingstukken kunnen ontsmetten voor men binnenkomt? Je kan die niet ondersprayen met bleek, dan krijg je lelijke plekken. Is hier een oplossing voor?  

     

    Ik heb al even gekeken naar UV-C lampen, alleen kunnen deze ernstige schade aan ogen en huid veroorzaken. Dit lijkt mij ook geen succes. 

     

    Grtz, 

    Zoom

    • Leuk 1
  13. Wauw.
     

    Heerlijk, na 5 jaar eindelijk weer een post in dit topic! Waar bestaat het uit? 1 woord: Wauw.

    Ik moest hier toch wel even om lachen :)

    On topic:
    Hoe je je mentaal door een SHTF slaat? Afleiding. Spelletjes, muziek maken/luisteren, discussiëren, lezen, kennis op doen/nieuwe skills leren en relativeren zodat je niet gek wordt.

    Ik denk dat je verder weinig kan doen.
    • Leuk 2
  14. 10 minuten geleden, Kenway zei:

    @Richa

    @JJ&A

    Dankjulliewel! Vind het fijn om te lezen dat meer mensen er zo overdenken. 

    Ja, ik vind het preppen echt heel leuk! Vooral het gevoel van veiligheid en zelfredzaamheid doet me goed. Heb me ook voorgenomen om na deze coronacrisis het preppen aan te houden en ook meer rond survival te doen. Maar tot die tijd blijf ik lekker veilig binnen

     
    Tof :) welkom! 

    Ik ben ook rond jouw leeftijd begonnen. Als je vragen hebt hoe je er mee om gaat met je ouders, school of wat dan ook: open een topic of schiet mij of anderen even een Persoonlijk Berichtje (PB) toe!

    Ga zo door ;)

    Grtz, 
    Zoom

    • Leuk 3
  15. 26 minuten geleden, Richa zei:

     

    Is het een idee om ze zelf te maken? Iets is beter dan niets. Over het materiaal heb ik (nog) niet echt een idee. In een vorige post hoorde ik iemand over stofzuigerzakken.

     


    Deze zelfgemaakte maskers helpen voor geen meter. Niet met een normaal stukjes stof. Dit geeft schijnveiligheid.
    Gebruik dan filterdoek van niveau M6: https://www.wtw-filtershop.nl/nl/wtw-filterdoek-m6-1000-x-1000-x-10-mm-50300.html?utm_source=Google+Merchant+Center&utm_medium=referral&utm_term=81230174&utm_campaign=EasyAds&gclid=EAIaIQobChMI4NuUycKd6AIVC8reCh2gCwE9EAQYAiABEgJuYPD_BwE

     

    Hier zie je de filterklassen voor afzuigfilters en wat ze filteren:
    https://www.wtwfilterstore.nl/filterklassen

    M6 filtert bacteriën, schimmels en sporen van met 50-65 % efficiëntie met een 2.5 micron filter. Virussen zijn vaak  0.1 micron of kleiner, dus het is alsnog geen garantie dat het iets doet. Maar het is in ieder geval beter dan een stoffen tasjes opvouwen. 
     

      

    20 minuten geleden, Haskap zei:

    Of deze. In Hongkong blijkbaar ook behoefte aan instructies om zelf iets te maken. 

     


    Ook deze maskers zijn prima om je eigen hoest/nies op te vangen zodat je anderen niet besmet. Maar ze bieden geen enkele bescherming. Open randen, geen goede filter. FFP2/3 maskers hebben ook een maximum percentage van de hoeveelheid ingeademde lucht welke langs de randen mag lekken. Baardgroei kan al genoeg zijn om niet voldoende beschermend te zijn: 
    https://www.rivm.nl/sites/default/files/2018-11/5 3M masker 1872 1873.pdf



    Grtz,
    Zoom 

    • Leuk 2
  16. Kijk ook eens naar volgelaats maskers, die zijn vaker te gebruiken mits je ze goed ontsmet. 

    Gelijk een kanttekening: 
    Leveranciers en fabrikanten in de PBM wereld kunnen geen levertijden aangeven. Er zijn geen voorraden meer, alles is op. Ook bij de tussenhandel. 

    Ik vind het onwijs vervelend om te zeggen, maar er is gewoon simpelweg niets meer. 

    Grtz,
    Zoom 

    • Leuk 1
  17. Zelf toen ik 7 was voor scouting mijn eerste zakmes gekregen:
    https://www.vindingrijkbreda.nl/webshop/curiosa/overig/leger-zakmes-kl-86/

     

    Met een punt. En ja, daar heb ik mijzelf per ongeluk meerdere keren mee geprikt. Dat leer je snel genoeg af. Ik denk dat het gevaarlijkste gedeelte nog wel de snede is. Ja je kan je prikken met de punt. Maar als je op die leeftijd stokjes aan het slijpen bent en je plaatst je vingers in het pad van de scherpe snede, is een flinke snee erger dan een prik in je hand. 

    Grtz,
    Zoom

×
×
  • Nieuwe aanmaken...