Ga naar inhoud

Zwijgrecht

Lid
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Zwijgrecht

  1. 4 uur geleden, Prepaired zei:

    Mis Zwijgrecht al een poosje,
    Iemand nog contact met hem of ergens na 17 maart nog posts gezien?

     

    Ik ben er nog en lees dagelijks mee. Ik "lurk" veelal totdat ik iets zinnings heb toe te voegen. Ik werk gelukkig vanuit huis nu (sinds twee weken) en ben zeer voorzichtig. Doorgaans ben ik graag op mezelf en thuis dus daar heb ik weinig problemen mee. Het enige waar ik wel van geschrokken ben zijn de berichten over mensen met overgewicht op de IC aangezien ik zelf ook ernstig overgewicht heb. Ik woon gelukkig in een van de Noordelijke provincies waar alles nog vrij goed gaat. Als ik boodschappen moet doen, doe ik dat 's ochtend om 08:00 en doe daarbij wel nitril handschoenen aan zodra ik de supermarkt in ga en verwijder deze weer bij verlaten. Af en toe neem ik wat boodschappen mee voor mijn grootouders van 80+ en leg deze buiten op de tafel in de tuin.

     

    Het enige waar ik last van heb is elke ochtend en avond een droge hoest maar overdag is het weg. Vraag me af wat dat is.

  2. Drenthe laat ook een flinke stijging zien (procentueel gezien)

     

    https://www.ggddrenthe.nl/over-de-ggd/actueel/nieuwsbericht/?tx_ttnews[year]=2020&tx_ttnews[month]=03&tx_ttnews[tt_news]=404&cHash=38840a6ad8351c94ec22880982a10531

     

    11:00 uur

    Op dit moment zijn in Drenthe 24 besmettingen met het coronavirus vastgesteld:

    · Gemeente Assen: 1
    · Gemeente Tynaarlo: 3
    · Gemeente De Wolden: 1
    · Gemeente Noordenveld: 1
    · Gemeente Hoogeveen: 3
    · Gemeente Emmen: 3
    · Gemeente Coevorden: 12

  3. 6 minuten geleden, Prepaired zei:

    Heb je een hometrainer Zwijgrecht? zet hem voor de tv/pcscherm met youtube filmpjes over fietsen/mountainbike routes  en fiets een aantal keren per dag een kwartier tot 20 minuten.

    Je gaat echt afvallen en met de filmpjes erbij is het niet saai!

    Op deze manier hoef je niet buiten te komen en kan je toch  lekker bewegen.

    Heb je nog geen hometrainer bestel er 1 online van bijvoorbeeld Kettler met magneet rem. ( wordt netjes thuisgebracht )

    Hoop dat dit binnen je mogelijkheden past.

    Mvr.grt, P

    Helaas niet. Maar ik worstel al meer dan 15 jaar met mijn overgewicht. Ik heb ook al een maagverkleining gehad en ben daardoor wel veel afgevallen maar daarna ook weer aangekomen. Ik heb het overgrote deel van mijn leven wel terug, zoals een goede stabiele voltijdbaan in vast dienstverband,  maar ik heb nog steeds ernstig overgewicht. Ik heb geen grote woning maar wellicht zou ik een crosstrainer kunnen aanschaffen voor in de slaapkamer. Ik probeer wel zo vaak mogelijk te wandelen minimaal 30 minuten per dag (vandaag nog 40 minuten) en ook op de fiets naar werk (40 minuten enkele reis). Maar op korte termijn kan ik weinig doen. Ik heb echter nooit gerookt of gedronken in mijn leven en mijn laatste bloedonderzoek (en nog wat andere tests) van begin februari was goed. Geen hoge bloeddruk, cholesterol of diabetes. Alleen wat tekorten in verschillende vitaminen omdat ik verzuimt hebt om mijn multivitaminen te nemen omdat ik daarvan moet overgeven. Ik heb inmiddels een ander merk multivitaminen en deze gaan wel goed.

    • Leuk 2
  4. Ik begin toch wel behoorlijk bang te worden om het virus te krijgen. Enkele weken geleden maakte ik mij zorgen over de economische gevolgen maar nu ook over het virus zelf. Ik ben halverwege 30 maar heb helaas ernstig overgewicht wat volgens mij een groot risico is. Ik zou er niet aan moet denken om op de intensive care te belanden aan de beademing.

    • Leuk 3
  5. 4 minuten geleden, Loreen zei:

    Niet om te muggenziften, maar met slechts 5,5 miljoen inwoners is relatief gezien het aantal besmettingen daar natuurlijk 3x hoger dan hier.

     

    Maar staat tegenover dat Nederland een population density heeft van 521 per km2 en Denemarken slechts 135 per km2.

  6. Ik heb een speciale multivitaminen die ik eenmaal per dag moet nemen als gevolg van een operatie en drie jaar geleden heb gehad en daar zit o.a. Vitamine C en D3 in met respectievelijk 100% en 150% van de ADH. Zuurstofflessen vind ik persoonlijk wat te ver gaan maar een saturatiemeter lijkt me nog wel iets. Is dit een goede? https://www.ehbo-koffer.nl/product/saturatiemeter/


    Wat bedoel je met "thuiszorgmedicatie"?

  7. Ik ben benieuwd welke voorbereidingen je kunt treffen in het geval dat je besmet wordt met het virus en de situatie verergert zoals nu in Noord-Italië het geval is. Ziekenhuizen overbelast en  regio op slot. Wat kun je in huis halen om thuis de symptomen te bestrijden en genezing te bevorderen? Ik heb het dus over dingen die je bij de drogist (of andere winkels) kunt kopen.

    • Leuk 3
  8. 7 minuten geleden, Tammo zei:

    Zie dat meer mensen dit zich afvragen : was de ggd in Groningen niet heel erg snel met de uitslagen van de Vindicat gangers? Zie op dit moment op de P2000 dat de medewerker infectieziekten in Groningen het maar druk heeft op de zaterdagavond. 

    Heb je een link hiernaar? Ik kijk nu op een pagina maar ik zie niet iets wat mij wat zegt helaas.

  9. Hebben jullie al de eerste tekenen waargenomen van mogelijke lege schappen in de lokale supermarkten? Ik ben de afgelopen 5 weken nu ongeveer vrijwel dagelijks naar 1 van mijn 3 lokale supermarkten gegaan (noorden van het land) en ik zie hier nog helemaal niets. Alles is nog voldoende op voorraad ook de dingen die in andere landen massaal gekocht worden zoals toiletpapier, peulen en andere lang houdbare goederen in blik.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...