Ga naar inhoud

DutchPublisher

Lid
  • Items

    262
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    7

Berichten die geplaatst zijn door DutchPublisher

  1. 46 minuten geleden, Loreen zei:

    En dan on-topic, ik kan werkelijk waar niet begrijpen hoe iemand voor verplichte vaccinatie kan zijn. Maar dan ook echt niet.

     

    Ik ben dat met je eens, maar er is de laatste maanden wel ontzettend veel gebeurd.

    Probeer je eens voor te stellen hoe je het een half jaar geleden zou hebben gevonden dat je in Nederland niet meer naar het buitenland kunt, niet meer binnen 1,5 meter van een ander mag komen op straffe van een bekeuring, dat overal op de rijkswegen borden je manen om niet onnodig de auto te pakken, dat alles zo'n beetje stil ligt qua activiteit? Zou je het hebben geloofd dat zoiets kon? Ik niet eerlijk gezegd. Het gaat voor mij allemaal net iets te soepeltjes. Zijn wij Nederlanders, misschien moet ik zeggen westerlingen, zulke makke schapen geworden?

    Wat is er toch allemaal aan de hand? Werkzame medicijnen worden verboden, we wachten op een vaccin, maar dat komt er echt niet, tenminste niet betrouwbaar en voldoende getest, want dat duurt vijf tot tien jaar. Maar men stuurt nu aan op een soort gezondheidspaspoort, waarin staat dat je gevaccineerd bent. Zo niet, dan wordt je flink beperkt in je mogelijkheden en dat zal wel met de kaasschaaf gaan, zodat er niet teveel verzet ineens komt.

  2. Inhakend op de absurditeiten rond ontsmetten en 1,5 meter regel.

    Ik heb momenteel een familielid die in het ziekenhuis ligt.

    Een ziekenhuis waar nog een aantal coronapatienten liggen, niet alleen op IC.

    Het lijkt er bij de hoofdingang streng aan toe te gaan. Buiten staat een beveiliger, die op drukke momenten, wanneer je moet wachten voor de draaideuren, voorkomt dat in de wachtrij de 1,5 meter niet wordt gehandhaafd. So far, so good. Maar in het draaideursegment mag je al met z'n tweeën en het lukt vrijwel niemand om dan die 1,5 meter te handhaven. Vervolgens wordt je in de ontvangsthal opgewacht door een vijftal verpleegkundigen en/of beveiligers. Maar die staan te dicht op elkaar. Ze moeten de naam van degene die je gaat bezoeken checken op een geprinte lijst, maar onder tijdsdruk blijft dat achterwege, stellen ze je snel de vraag of je hoest of koorts hebt en moet je verderop je handen met alcohol reinigen. Dan heeft men op de grond paden getekend met pijlen voor de looprichting. Veel mensen trekken zich daar niets van aan. Het vreemdste van alles is nog: werkelijk niemand, maar dan ook echt niemand draagt een mondkapje. Op de afdelingen loopt iedereen kriskras door elkaar en ik zie geen extra aandacht voor ventilatie.

     

    Wel hoor ik overal op de kamers groot en klein de airco zijn misschien dodelijke werk doen.................  Ik zet steeds een buitenraam open als ik op de kamer ben.

     

    • Leuk 1
  3. 2 uur geleden, Sterredag zei:



    Nou simpel, bij een ernstig griep seizoen is die oversterfte ook zo'n cijfer. 

     

    Dan ben je niet goed op de hoogte. Bij een ernstige griep 's winters is de oversterfte ongeveer 3500 personen en ook dat is helemaal niet nodig, als je de juiste maatregelen neemt. De regering en het RIVM hebben compleet gefaald en dat vertaalt zich in een onacceptabel hoge oversterfte.

     

    En niemand heeft het ooit gehad over miljoenen doden in NL bij dit coronavirus.

    Pokken erbij halen is onzin.

  4. 4 uur geleden, Sterredag zei:


    Gelukkig viel het wel mee en is het hoogtijd om te stoppen met de onzin.

     

    Ik begrijp niet hoe je kunt spreken over 'gelukkig viel het wel mee'.

    Er is tot nu sprake van een oversterfte van meer dan 9000 personen.

    Dat is toe te schrijven aan het onbenul dat deze regering ten toon heeft gespreid vanaf afgelopen januari en duurt nog steeds voort. Men had nooit alleen moeten sturen op de incapabele visie van het RIVM en nog steeds houdt men dat vol. Wat is er nu aan onderzoek verricht door dat flut-instituut? Al meer dan twee maanden wachten we inmiddels op de uitkomsten van een onderzoek onder kinderen. Het enige dat vast staat is dat kinderen vaak asymptomatisch drager zijn en er vrijwel niet ziek van worden. Da's fijn, maar hoe zit het met de snelheid waarmee kinderen elkaar onderling besmetten? Besmetten kinderen vervolgens leraren en ouders? Grootouders? Niemand die het weet. Waarom wordt de visie van bijvoorbeeld Maurice de Hond niet getoetst? Waarom wordt huisarts Elens weggezet als een kwakzalver? Als we zijn medicatie in de eerste lijn inzetten, sterft er vrijwel niemand meer aan dit virus! Volgens clown De Jonge onderzoekt SWAB de werking, maar met foute uitgangspunten, namelijk wanneer de patiënt al in een vergevorderde verslechtering zit. Waarom blijft men maar kletsen over een vaccin, terwijl we al meer dan 10 jaar ervaring hebben met andere soortgelijke vaccins, bijvoorbeeld de griepprik, die volstrekt onvoldoende bescherming bieden. Ik zie veel meer heil in het geven van de cocktail van Elens, die kan komend najaar eenvoudig preventief worden voorgeschreven voor de risicogroepen. Stop verder direct met die anderhalve meter flauwekul. Buiten is er geen enkel gevaar en binnen moet goed worden geventileerd. Dat zal aanpassingen aan restaurants, cafés, theaters et cetera vergen. Laten we daar snel mee beginnen en onze economie redden!

  5. 9 uur geleden, jens zei:

    Ik heb toch een vraag/idee over die brandhaarden in slachthuizen.

    Er wordt steeds gezegd, dat dat komt door het grote aantal buitenlandse werknemers, die in slechte omstandigheden wonen, reizen en werken.

    Maar de vleesindustrie kan toch niet wereldwijd de enige industrie zijn, die met buitenlandse werknemers werkt, die moeten leven onder dezelfde omstandigheden?

    Wat is dat toch met dat vlees?

    Maurice de Hond had de volgende verklaring: Hoge luchtvochtigheid door lage temperatuur in slachthuizen, icm slechte ventilatie. Lijkt me heel aannemelijk. (interview omroep ON!)

    • Leuk 1
  6.  

    Bron: RD liveblog

     

    Quote

    RD liveblog

    7 mei 2020, 12.10 uur

    Geen goedkeuring privacywaakhond voor delen data providers

    De Autoriteit Persoonsgegevens heeft geen goedkeuring gegeven voor het delen van gegevens van telecomproviders. Het kabinet wil de informatie gebruiken in de strijd tegen het coronavirus. De privacywaakhond van de overheid „is al langer in gesprek met verschillende ministeries over het delen van telecomdata. In die gesprekken heeft de overheid nog niet duidelijk gemaakt wat het precieze doel is van de data die de overheid wil laten opvragen”. Alle voorstellen tot nu toe zijn volgens de toezichthouder „niet in lijn met de huidige wetgeving”.

    Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) schrijft dat hij telecomproviders heeft gevraagd om anonieme gegevens te delen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat instituut kan zo misschien een beter beeld krijgen van de verspreiding van het coronavirus. De Jonge deed zijn verzoek „na overleg met de Autoriteit Persoonsgegevens”, maar het antwoord van de autoriteit in dat overleg noemde hij niet. Ook maakte De Jonge in de brief aan de Tweede Kamer niet duidelijk wat voor gegevens de providers zouden moeten delen.

    KPN en T-Mobile lieten in een reactie weten dat ze nog geen enkel verzoek hadden ontvangen.

     

    Opnieuw wordt dus duidelijk wat een raar, incapabel mannetje deze clown minister De Jonge is.

    Rommelt maar wat aan; totale onbenul.

    • Leuk 1
  7.  

    Bron: RD Binnenland

     

    Quote

    RD Binnenland

    Aline de Bruin

    2 mei,13:01h

    Wanneer kan Nederland terug naar hoe het was?

    Hoe komt Nederland uit deze coronacrisis? Terwijl de overheid nog druk bezig is met de maatregelen op de korte termijn, denkt een groep wetenschappers vast mee met het RIVM over strategieën voor de toekomst. „Waarschijnlijk duurt het nog een jaar tot twee jaar voor we het virus onder de duim hebben.”

    [..]

    De mate waarin mensen contact met elkaar hebben, heeft invloed op de verspreiding van het virus. Net als de leeftijd, de mogelijke ontwikkeling van een vaccin, de afstandsmaatregelen die genomen zijn en nog veel andere factoren. Allemaal dingen die je moet meenemen in een model.

    „Daar komt bij dat we nog heel weinig weten over de ziekte”, zegt Coffeng. „Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of iemand die ziek is geweest, afweer opbouwt. Wat dat betreft was het onderzoek van bloedbank Sanquin, dat in 3 procent van de bloedmonsters antistoffen vond tegen corona, een echte doorbraak. Het zijn cruciale gegevens om te kunnen inschatten hoe lang de epidemie gaande is. Helaas weten we nog niet of en hoe lang die antistoffen ook daadwerkelijk immuniteit verschaffen.”

    Bovendien is niet elke besmetting met corona zichtbaar; er zijn waarschijnlijk mensen met milde of geen symptomen.

    [..]

     

    Een groot artikel, waaruit alleen wat mij betreft valt af te leiden, dat we nog steeds aan het aanmodderen zijn. Blijkbaar weet niemand in Nederland een helder plan van aanpak op te stellen.

    We testen nog steeds veel te weinig en dan alleen mensen met symptomen, terwijl je iedereen in bijvoorbeeld een dorp of stad zou moeten testen om echt inzicht te krijgen. We doen net alsof we in een model precies het effect kunnen uitrekenen van het doorvoeren van iedere kleine maatregel, wat grote kolder is. Er zijn nog steeds geen plannen voor een brede aanpak van tijdrovend contactonderzoek, nadat personen besmet zijn, enzovoorts, enzovoorts.

     

    Wanneer gaat Nederland inzien dat we met figuren als Van Dissel, Rutte en De Jonge geen stap verder komen en maand in maand uit richtingloos voort blijven ploeteren, waarmee er een reële kans blijft bestaan dat er nog vele ouderen en zwakken onnodig zullen sterven?

     

    Het hele artikel:

    20200502 - Wanneer kan Nederland terug naar hoe het was_ - Binnenland - RD.nl.pdf

    • Leuk 3
  8.  

    Bron: RD liveblog

     

    Quote

    RD Liveblog

    1 mei 2020, 07.37 uur

     

    Één op de vijf zorgmedewerkers voelt druk om onbeschermd te werken

     

    Ondanks beloftes van het kabinet voelen zorgmedewerkers in verpleeghuizen, de GGZ en wijkverpleging zich onveilig. Ze zien nog een groot tekort aan mondkapjes, worden door leidinggevenden onder druk gezet om onbeschermd te werken en vinden de richtlijnen van het RIVM tekortschieten. Dat blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging V&VN onder ruim 10.000 verpleegkundigen en verzorgenden, meldt het AD. De helft van de respondenten zegt dat er op hun werkplek onvoldoende beschermende middelen zijn. In de wijkverpleging, verpleeghuizen en geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geven ruim twee keer zoveel medewerkers (bijna 60 procent) als in ziekenhuizen aan dat er te weinig mondmaskers, schorten, brillen en handschoenen zijn. Begin april beloofde minister Hugo de Jonge, na flinke kritiek, beterschap aan deze zorgsectoren. Maar beroepsvereniging V&VN ziet weinig verbetering. "Het is schrijnend dat we na twee maanden nog steeds in deze situatie zitten’’, zegt voorzitter Gerton Heyne. "De minister maakt zijn belofte niet overal waar."

     

    De minister is dus incompetent; een clowneske praatjesmaker, die niks presteert.

    • Leuk 1
  9.  

    Bron: NOS Nieuws Binnenland

     

    Quote

    NOS NIEUWS • BINNENLAND • 1 MEI 2020, 04:12h

    Angst bij zorgpersoneel, 'mede door tekort beschermende middelen'

    70 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden ervaart door de coronacrisis meer psychische belasting dan normaal. De meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid, onzekerheid, stress en slapeloosheid, meldt de beroepsvereniging Verzorgenden en Verpleegkundigen (V&VN) op basis van een peiling onder ruim 10.000 leden.

    Ruim de helft van het personeel in verpleeghuizen, de wijkverpleging en de GGD ervaart tekorten aan beschermende middelen, vooral aan mondmaskers. Een derde voelt druk om zonder bescherming goede zorg te leveren.

    Afgelopen weekend bleek al uit een peiling van zorgvakbond NU'91 dat veel verpleeghuizen en thuiszorginstanties kampen met tekorten aan beschermende middelen. Het Landelijk Consortium Hulpmiddelen zei gisteren dat de hulpmiddelenmarkt een vechtmarkt is geworden. Dat maakt de inkoop van beschermingsmiddelen ingewikkeld.

    V&VN-voorzitter Gerton Heyne noemt de uitkomsten van de enquête "schrijnend". Er bestaat volgens hem veel angst en onzekerheid bij het personeel. "De vraag of ze zelf een gevaar voor hun patiënten vormen, vreet aan hen. Dat is een enorme emotionele belasting."

    Twee maanden na de eerste gerapporteerde coronabesmetting in Nederland meldt 30 procent van de ondervraagde verpleegkundigen en verzorgenden corona-gerelateerde klachten te hebben gehad. De helft van hen is daarmee toch gaan werken, meestal vanwege het uitblijven van koorts.

     

    RIVM-richtlijn

    Ook wil de beroepsvereniging dat de RIVM-richtlijn voor het gebruik van beschermende middelen buiten het ziekenhuis wordt aangepast. Die is "meer op schaarste gebaseerd dan op bescherming", aldus voorzitter Heyne.

    Op dit moment geldt dat zorgverleners geen beschermingsmaatregelen hoeven te nemen bij patiënten met een covid-19-verdenking als de afstand meer dan 1,5 meter is. Ook wanneer "snel iets wordt aangegeven" hoeft dat niet, volgens de richtlijn van het RIVM. De beroepsvereniging wil dat de zorgverleners altijd beschermende middelen moeten dragen.

     

    • Leuk 2
  10.  

    Bron: NOS 

     

    Quote

     

    NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 06:08

    Minister De Jonge wil vanaf 11 mei test met bezoek in verpleeghuizen

     

    Een eerste groep verpleeghuizen kan vanaf 11 mei onder strenge voorwaarden weer in

    beperkte mate bezoekers toelaten.

    Dat zegt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid tegen het Nederlands Dagblad.

    'We moeten zoeken hoe we het menselijke aspect, en wat medisch noodzakelijk is, beter kunnen combineren", zegt de minister. Sinds 20 maart geldt een strikt bezoekverbod voor verpleeghuizen.

    Er wordt alleen bezoek toegelaten bij mensen die stervende zijn. In een derde van de verpleeghuizen in ons land zijn coronabesmettingen vastgesteld. Het handhaven van een totaal bezoekverbod is volgens De Jonge niet langer acceptabel.

    Hij komt daarom nu met een voorstel dat hij op 4 mei voorlegt aan het Outbreak Management Team. Op 6 mei wil De Jonge vervolgens een besluit nemen, zodat er over twee weken met een proef begonnen kan worden.

     

    Voorwaarden

    Bij een versoepeling wordt er eerst gekeken of een verpleeghuis dat aankan. Een belangrijke voorwaarde is dat het aantal besmettingen op een locatie beperkt is gebleven. Daar blijkt volgens de minister uit dat het verpleeghuis in staat is strikte hygiënemaatregelen na te leven.

    Het volgende aandachtspunt is wie er op bezoek gaat. "Dat kan niet Jan en alleman zijn. Misschien moeten we dat beperken tot een mantelzorger of contactpersoon per verpleeghuisbewoner'", zegt hij.

    Het bezoek moet op afspraak komen en kan plaatsvinden in aparte ruimtes, zodat er geen grote stromen mensen door de gang lopen. De minister wil starten met een beperkt aantal verpleeghuizen. "Daarna hopen we stapsgewijs ook in andere verpleeghuizen de bezoekersregeling iets te kunnen verruimen."

     

     

    • Leuk 1
  11.  

    Bron: RD binnenland


     

    Quote

     

    RD binnenland

    Steef de Bruijn

    25 april, 08:24h

     

    Corona is niet zomaar een griepje

     

    „Al die staafdiagrammen met aantallen patiënten en sterfgevallen… media zaaien moedwillig angst bij hun lezers en kijkers. Weet u hoeveel mensen er dagelijks overlijden aan kanker?

    Daarmee vergeleken is corona maar een griepje.”

    Dagelijks ontvangt de redactie mails van mensen die de ophef rond het coronavirus flink overdreven vinden. Nu ook het RIVM weer optimistische geluiden laat horen, ontstaat het gevoel dat we door de zure appel heen zijn.

    Intussen versoepelen sommige landen de maatregelen en in Nederland klinkt teleurstelling dat de restaurants en de kappers hun deuren nog niet kunnen openen.

    Actiegroepen tegen de lockdown schieten als paddenstoelen uit de grond.

    „Kom niet aan onze vrijheid, weg met de anderhalvemetersamenleving.”

    [..]

    image.thumb.png.28187a5ffa1d42b67f286595cace5936.png

     

     

    Het hele atikel:

    20200425 Corona is niet zomaar een griepje - Binnenland - RD.nl.pdf

    • Leuk 5
  12. Bron: RD economie

     

    Quote

    RD economie

    Gerhard Hormann

    24 april, 16:51h

    Vertrouwen in de wetenschap wreekt zich in noodsituaties

    Bij de coronacrisis wordt voortdurend gehamerd op deskundigheid en expertise, terwijl de wereld juist ook behoefte heeft aan generalisten en aan creatieve geesten.

    Er zijn spreekwoorden die ik de afgelopen weken vaker heb gehoord dan ooit. Zo zouden de beste stuurlui weer eens aan wal staan, vlak naast alle andere betweters die achteraf gezien het gelijk altijd aan hun kant hebben. De onderliggende boodschap is steeds dezelfde: alleen virologen hebben iets zinnigs te melden over deze pandemie en aan hun mening valt niet te tornen.

    Wie deze specialistische opleiding ontbeert, doet er maar beter het zwijgen toe.

    [..]

     

    Het complete artikel:

     

    Vertrouwen in de wetenschap wreekt zich in noodsituaties - Economie - RD.nl.pdf

  13. Bron: Haarlems Dagblad

     

     

    Quote

    Haarlems Dagblad

    Internetredactie

    24 april, 09:10h

    AMSTERDAM

    Niet normaal druk op de pont in Amsterdam. Van 1,5 meter afstand heeft niemand hier gehoord.

    Een lezeres uit Amsterdam-Noord stuurde ons een filmpje van de pont die over het IJ vaart, van het Centraal Station naar Noord. Donderdagmiddag, halfzes.

    Alsof er geen uitbraak van corona is geweest, stromen de ponten vol en staan de reizigers hutjemutje.

    Het is elke dag raak. Er zijn geen maatregelen genomen om iedereen op anderhalve meter van elkaar te kunnen laten staan.

    Diverse pontgangers vragen zich af wie er ingrijpt.

    [..]

     

    Video

     

    Anderhalve meter afstand_ Niet op de pont in Amsterdam [vide... - Haarlems Dagblad.pdf

    • Leuk 1
  14.  

    Bron: De Volkskrant

     

    Quote

    De Volkskrant

    Xander van Uffelen en Serena Frijters

    24 april 2020, 5:00

    Hoe dodelijk is het coronavirus? Dit zeggen de cijfers

    Het is een confronterend onderwerp: hoe dodelijk is het coronavirus eigenlijk? Wie voorbij de emotie naar de cijfers kijkt,

    kan – hoe voorzichtig – ook een aantal conclusies trekken. Ook over het gevaar voor uzelf.

    [..]

    Hoe dodelijk is corona in vergelijking met kanker?

    In Nederland overlijden normaliter de meeste mensen aan kanker en aan hart- en vaatziekten.

    Deze ziekten veroorzaken bijna de helft van de sterfte in Nederland. Iets minder dan 1 op de 10 Nederlanders overlijdt aan een ziekte van de ademhalingswegen,

    zoals longontsteking, griep, astma of COPD.

    image.png.28b3181dc614bbec609091f3def2334e.png

     

    Het gehele artikel:

     

    20200424 - Hoe dodelijk is het coronavirus_ Dit zeggen de cijfers _ De Volkskrant.pdf

    • Leuk 2
  15.  

    Bron: RD liveblog

     

    Quote

    RD liveblog

    24 april 2020, 07.32 uur

    ‘Verpleeghuizen en thuiszorg te lang blinde vlek in coronacrisis’

    De organisatorische tweedeling in de gezondheidszorg tussen cure en care heeft ertoe bijgedragen dat verpleeghuizen en thuiszorg te lang een blinde vlek zijn geweest in de coronacrisis. Dat stelt Verenso, de vereniging van specialisten in de ouderengeneeskunde. „We hadden die schotten tussen cure (genezen) en care (verzorgen) allang moeten opheffen”, zegt Verenso-voorzitter Nienke Nieuwenhuizen in De Telegraaf. „Deze crisis heeft nog duidelijker gemaakt dat het zo niet werkt. Er is één samenleving.

    Mensen zijn mensen. Zij komen overal, en het coronavirus helemaal.”

    Verenso, beroepsvereniging V&VN en Actiz, de koepel voor verpleeghuizen, richtten zich tot het RIVM en kabinet. Volgens Nieuwenhuizen kwam er daarna aandacht voor de verpleegzorg. „Er was een blinde vlek voor de verpleegzorg, omdat alle acute zorg rond ziekenhuizen is georganiseerd. Dat is niet bewust, maar een gevolg van de manier waarop we het hebben opgetuigd. Het is moeilijk om op de intensive care iemand van twintig te verliezen. Maar in verpleeghuizen heeft personeel vaak maanden of jaren een band opgebouwd met bewoners. Als dan ineens het virus om zich heen slaat, is dat heel pijnlijk”, zegt Nieuwenhuizen. Uit recente cijfers valt af te leiden dat er op een totaal van 115.000 bewoners ten minste 6000 besmet zijn met Covid-19. Als de coronacrisis voorbij is, komt wat Verenso betreft de structuur van de gezondheidszorg ter discussie.

     

    • Leuk 3
  16. 16 minuten geleden, OBL-Rien zei:

    Ik heb zojuist de grafieken geplaatst.

    En met de persconferentie nog in herinnering (wel, ik heb zelf niet gekeken...) lijkt me dat men nu overgaat op een experiment: Welke invloed gaat de afzwakking van de maatregelen hebben?

    Er is een eenduidige goede trend in de cijfers te zien. Nu is de vraag, blijft deze goede trend behouden of niet?

     

    Indien de trend onveranderd goed verder gaat, dan mogen we concluderen dat de verlichting van de maatregelen geen slechte invloed had. Maar we kunnen ons dan ook vragen of de maatregelen überhaupt zin hebben gehad. Immers wanneer het virus zich niets aantrekt van wel of niet maatregelen... (Dit is de politiek "awkward moment" optie)

     

    Indien de positieve trend verzwakt, dan hebben de maatregelen duidelijk wel geholpen. En kan men daarop het beleid verder tunen. (Dit is de "zie je wel, wij deden het goed" optie)

     

    Indien de positieve trend omslaat in een negatieve, wel ook dan hebben de maatregelen gewerkt, maar ze zullen dan opnieuw moeten worden verzwaard en verlengd. (Dit is de "Oh shit" optie)

     

    Niet mee eens. De uitspraken van het RIVM ( De mantra: We zien een daling, dus de genomen maatregelen lijken te werken ) is helemaal nergens op gestoeld.

    Een positieve trend is van zo onnoemelijk veel factoren afhankelijk, dat je daar niet op kunt sturen en al helemaal niet als je weinig test.

    Wat is het voor weer? Vochtigheidsgraad? Welke provincie? Welke wijk? Welke leeftijdsgroep?

    Allemaal zaken die uitgezocht kunnen worden; al weken. En nog steeds weten we vrijwel niets. 

    En hoe zit het met de motivatie qua naleving? Blijft die zo? Of gaan de mensen sjoemelen? Toch maar weer eens naar opa en oma?

    Of gaat opa weer naar zijn vrienden, een kaartje leggen? Hoeveel winkels gaan weer open? In mijn woonplaats zijn vrijwel alle winkels gewoon open gebleven!

     

    We zien curves die momenteel naar beneden gaan, maar staat dat in relatie tot de maatregelen? Ik geloof er helemaal niets van. Het virus gaat gewoon zijn eigen gang.

  17. Gisteravond niet de persconferentie gevolgd. Ik kan Rutte en consorten gewoon niet meer aanhoren. Dat gemaakt ernstige toontje, de aanstellerige prietpraat. Alles getuigt van een ongekende lafheid om nu echt eens zaken aan te pakken. Het RIVM heeft het er al weken over [..] dat de genomen maatregelen lijken te werken. [..] Wat een gelul. Doe dan onderzoek, stelletje prutsers! Ga testen, voor mijn part eerst een wijk of een stad of een provincie. Doe iets, in plaats van wekelijks leuteren over wat grafiekjes, die op zandgrond zijn gebouwd. Haal dat testen dan uit de medische sector vandaan, als die het niet kunnen. Wat vreten die GGD's eigenlijk dan allemaal uit in deze tijden? Regeltjes naleven, tot in extenso, absurd gedoe. Er zitten meer dan een miljoen werkloze capabele 'testers' thuis; een workforce van jewelste. Train ze om tests goed uit te voeren en stuur ze op pad! Idem met het daarna uit te voeren contactonderzoek. Dat kunnen wij ook! Daar hoef je niet voor uit de medische wereld te komen. Binnen een maand zouden we een schat aan informatie hebben, waar we wat mee kunnen. Maar neen, het moet allemaal via de vastgeroeste medische clubjes, want o, o, o, wat is het allemaal moeilijk en ingewikkeld. Dat gekloot met die app ook; ik word er niet goed van.

     

    Vanmorgen was er een socioloog (meen ik) op de radio en die brandde Rutte en het huidige beleid volledig af. Verfrissend om te horen; mij triggerde het om dit bericht van mij af te schrijven. Hij riep min of meer op tot opstand; het was eigenlijk wel komisch; de verslaggeefster hoorde ik denken: had ik die man maar nooit gebeld. Maar ik geef hem volledig gelijk.

     

    Dit hele kabinet moet weg; opstappen. Dat heb ik weken geleden ook al gezegd. Ze spelen hélémaal niets klaar. Nog steeds weigerachtig over mondkapjes, nog steeds slaafs volgen van wat Van Dissel heeft bedisseld, terwijl die man de ene uitglijder na de andere heeft gemaakt. Ga nu eens echt alle ouderen goed isoleren! Komen er nog steeds ouderen in het ziekenhuis terecht? Hoe komt dat? Ik heb het idee dat niemand dit soort vragen aan die mensen stelt! Thuiszorg nog steeds onbeschermd aan het werk! Ouderen die gezond voor een beenoperatie naar het ziekenhuis gaan en daar vervolgens aan een coronabesmetting overlijden. Gisteren op de radio te horen. Het verbaast me niets. Geen enkel ziekenhuis is in staat patiënten tegen dit virus te beschermen. Kan gewoon niet. Haal die ouderen dan niet naar het ziekenhuis! Maak aparte corona-ziekenhuizen, volledig gescheiden van 'normale' ziekenhuizen. Denk eens 'out of the box'.

     

    Rutte denkt alleen maar aan: hoe kom ik straks in de geschiedenisboekjes terecht: Hij deed zijn best, sprak mooie woorden, maar helaas stierven er in 2020 toch extra meer dan 10.000 ouderen en zwakken. Maar hij deed echt zijn best hoor, echt waar. Het lag allemaal aan de deskundigen. 

     

    Zo, dat moest ik even kwijt.

    Het lucht niet echt op, helaas.

    20200422 - Gesprek psycholoog.mp3

    • Leuk 3
  18. Er loopt  nu al ongeveer 5 weken een onderzoek naar het coronavirus onder kinderen en de besmettelijkheid daarvan voor ouders en ouderen, dus van kleinkind naar opa en oma kort gezegd.

     

    Blijkbaar is dat erg ingewikkeld?

     

    En daarom gaan we nu maar experimenteren; de kinderen weer naar school?

    Want in school de 1,5 meter waarborgen is complete kolder natuurlijk.

    Je kunt wel een 6-tal tafeltjes in een klas, ver uit elkaar zetten, maar dat zal ze absoluut niet verhinderen geregeld  bij elkaar te kruipen, zoals kinderen dat nu eenmaal gewend zijn.

  19. 4 minuten geleden, Huisvrouw zei:

    Via Maurice de Hond (nog bedankt mede forumlid (weet niet meer wie) die me op zijn site wees. https://www.maurice.nl/2020/04/20/stop-de-persen-cruciaal-onderzoek-bij-denken-over-exit-strategie/

     

    Een zeer interessant artikel over nut van dragen monddoekjes. Volgende link is het paper van de heer Tilburg.

     

    https://www.maurice.nl/wp-content/uploads/2020/04/Simulatie-van-effect-van-social-distancing-en-monddoekjes-op-de-verspreiding-van-de-epidemie.pdf

     

    We zullen zien wat het uitwerkt. Deze regering loopt vooral slaafs achter Van Dissel aan.

    Vanmorgen was er bovendien via de MSM (radio) al kritiek op Maurice de Hond.

    Het was gevaarlijk, wanneer zo iemand, met geloofwaardigheid op een ander terrein, zich nu met het coronavirus ging bezighouden, aldus een of andere betweter.

  20. RD liveblog

     

     

    Quote

    RD liveblog

    20 april 2020, 07.01 uur

    „Onrust in de politiek over bureaucratie rond testen"

    Er is onrust in de politiek ontstaan dat het niet het gebrek aan testmateriaal is dat ervoor zorgt dat Nederland relatief weinig coronatesten uitvoert, maar taaie bureaucratie. Verschillende experts waarschuwen daarvoor, onder wie viroloog Niesters en arts-microbioloog Bonten, schrijft De Telegraaf. "Ik roep al de hele tijd dat er veel eerder en veel meer getest had moeten moeten worden", zegt PVV-leider Wilders. "Maar iedere keer was de reactie dat er onvoldoende testmateriaal zou zijn. Als dat nu niet zo blijkt te zijn, dan zijn we voor de gek gehouden."

    "Wij delen de frustratie", zegt PvdA-leider Asscher over de noodklok die de medische experts luiden. "Al wekenlang vragen we het kabinet hoe het toch kan dat in Nederland zo weinig getest wordt in vergelijking met andere landen; en steeds blijken er weer andere redenen te zijn."

    Volgens FvD-leider Baudet is het niet uit te leggen dat landen als Duitsland en Oostenrijk al lang massaal testen en Nederland niet. "Of dat aan het beleid ligt of aan een gebrek aan tests, heeft het kabinet nog steeds niet duidelijk gemaakt. Maar in beide gevallen is dit onacceptabel."

     

    • Leuk 2
  21.  

    Bron: AD binnenland


     

    Quote

     

    Niels Klaassen 18-04-20, 06:00h

    AD Binnenland

     

    Modellenmaker RIVM waarschuwt: ‘Zomaar even de scholen opendoen, kan niet’

    Het coronavirus is zo snel en ongrijpbaar dat versoepeling van restricties alleen heel voorzichtig kan. Scholen kunnen slechts onder ‘strikte voorwaarden’ open, bijvoorbeeld basisscholen eerst, of oefenen in één regio. Dat zegt Jacco Wallinga, de belangrijkste rekenaar van het RIVM. Zijn virusmodel geldt wereldwijd als gouden standaard. ,,Als je nu verslapt, komt het net zo hard terug.” 

    [...]

     

    image.thumb.png.310fd67c885c69e23e3f740b0ceeda9e.png

     

    [...]

     

     

    Het hele artikel: 

     

     

    Zijn modellen bepalen het coronabeleid (en ons humeur)_ ‘Zomaar de scholen open doen, kan niet’ - AD.nl.pdf

    • Leuk 2
  22.  

    Bron: NOS liveblog

     

    Quote

    CBS: vorige week opnieuw 2000 mensen meer overleden dan gemiddeld

    In de tweede week van april zijn in Nederland naar schatting van het CBS 5000 mensen overleden.

    Dat zijn er zo'n 2000 meer dan gemiddeld in deze periode. De oversterfte lijkt hiermee te stabiliseren; ook de week daarvoor bedroeg de oversterfte zo'n 2000 gevallen.

    De dagelijkse sterftecijfers van het RIVM zijn onvolledig, omdat het daarbij alleen om op corona geteste overledenen gaat.

    De cijfers van het CBS geven waarschijnlijk een beter beeld van de oversterfte door corona.

     

    • Leuk 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...