Ga naar inhoud

Haskap

Lid niveau 2
 • Items

  1162
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Alles dat geplaatst werd door Haskap

 1. In een grote wijde pot kun je ze binnen kweken, in gewone potgrond. Ik heb een stuk wortel vlak onder de grond gelegd en dat is uitgelopen. Op dit moment is de plant afgestorven, in het najaar loopt hij weer uit. Als hij weer gaat groeien komt de stengel met 20-30cm per dag de grond uit. Hij wordt dan ongeveer een meter hoog. Ik heb hem nu een paar jaar en de wortel loopt telkens weer uit. Moet je even op internet zoeken wat het beste moment is om te starten. Zoek op 'Kurkuma kweken' dan vind je van alles. Leuk om te proberen, want het kan dus prima. Succes!
 2. Weet overigens niet of die zo heel slecht op de hoogte zijn. Marokkanen die ik sprak weten prima dat er iets heel serieus aan de hand is. Maar ze kunnen idd veel berichtgeving niet goed volgen. Vloggers uit de doelgroepen inzetten en vooral via sociale media verspreiden?
 3. Helemaal eens met @Info_junky. Lees die bijdrage nou eens goed. Het gaat niet om niet willen meewerken. Het gaat erom dat OP DIT MOMENT andere dingen relevanter zijn. En niet alleen dat, ook opbouwender en minder stress veroorzakend. Dus schrijf een artikel met andere focus. DIT DUS: 1. Informeren 2. Psychologische aspecten 3. Hoe kun je bijdragen Preplijsten doen we NA AFLOOP van deze crisis.
 4. Hoe zit dit nou precies? @f150 refereert er ook regelmatig aan. Neem bv een Katadyn, een Sawyer mini of een Lifestraw? En van die patronen met korrels die je in de biowinkel ziet? (Ben even de naam van die kannen kwijt.) Zijn die na een paar jaar ongebruikt in de kast niet meer betrouwbaar? Is nogal van belang, maar heb t nog nooit op een verpakking zien staan
 5. Is in de waterhoogte ook het tekort aan hoogte meegenomen? Dwz het negatieve neerslagtekort? Zie kaartjes op https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/is-de-droogte-voorbij https://www.rijkswaterstaat.nl/water/waterbeheer/droogte-en-watertekort/index.aspx#20556
 6. Ja, dat is heel jammer. Hij is deze week wel als een gek aan het rondzingen op social media - ik zie hem op allerlei plekken voorbij komen. Dus hopelijk hebben alvast veel mensen hem dan toch gezien. Wie meer hierover wil leren, moet vooral de cursus van Marc Siepman gaan volgen. Is in feite het verhaal van deze docu. Een heel weekend over composteren - maar fascinerend interessant. Over al die stofjes, beestjes, eencelligen en wat ze daar samen allemaal doen onder de grond. Opeens begin je te snappen wat je op school ook alweer had moeten leren met bio en scheikunde... De cursus is op donatiebasis. Formeel is ie gratis, maar Marc gaat met de pet rond. Dat je geeft wat je kunt missen/wat het je waard was. Overal in Nederland. Tijdig inschrijven, want vaak snel vol. Er komen er steeds meer en ze worden steeds populairder. Dat is dan weer goed nieuws.
 7. Bijzondere docu in het kader van VN Jaar van de Bodem 2015. Wetenschappers aan het woord over het belang van de bodem, over de manier waarop die uitgewoond wordt door de huidige industriele landbouw, over hoe we daarmee op een ramp afstevenen en hoe we het tij kunnen keren. Kernwoord: composteren, composteren, composteren. Vandaag nog gratis te zien! Daarna te koop op dvd. Erg de moeite waard. Begint een beetje traag, maar vanaf 25 minuten gaat het specifiek over landbouw. http://www.filmsforaction.org/watch/symphony_of_the_soil/
 8. Rocket stove is in feite ook cv/houtkachel maar dan on steroids. Is ondanks de naam juist helemaal geen rocket science, maar heel simpel en effectief concept. Lijkt mij geweldig, het is alleen veel meer gedoe om zoiets in een bestaande woning aan te leggen. Dus omdat je nieuwbouw gaat doen: kijk er toch eens naar! ;-)
 9. Als het toch een nieuwe aanbouw is: een buitenkans om meteen een Rocket Stove Mass Heater erbij te bouwen? Super goedkoop in aanleg, heel efficient stoken. Heb je meteen een lekkere warme bank. En t is in authentieke finca stijl... ;-) http://www.instructables.com/id/How-to-build-a-Rocket-Mass-Heater/ En tig andere links En tig andere inspirerende plaatjes
 10. Dat is volgens mij een andere app. Als je op de links in het artikel klikt kom je op gewone sites met o.a. een downloadlink voor Chrome.
 11. Interessant artikel van De Correspondent over privacy(bescherming): Deze bevlogen professor helpt je doorgronden wat privacy is: Helen Nissenbaum beschouwt privacy en dataverzameling als iets contextgevoeligs: we willen wel dat de huisarts ons naar 'gevoelige' informatie vraagt en ook dat hij die indien nodig ongevraagd deelt met een specialist in het ziekenhuis. Maar niet dat hij die info buiten ons om aan een commerciele partij verkoopt. Vanuit die gedachte beoordeelt ze ook het gedrag van de Googles en Facebooks van deze wereld. En ze bouwt privacybescermende online tools die trackers dwars zitten door overmatig en verwarrende info te genereren zoals Track Me Not En Ad Nauseam (passende naam.. ;-) ) Dit zijn even n paar quotes, artikel is veel uitgebreider. In het artikel vind je ook links naar de tools die je gratis kunt downloaden en installeren. @f150 of andere privacy-geinteresseerden, ben benieuwd naar jullie reactie!?
 12. Crowdfunding voor de nieuwe WakaWaka Base is gestart op Kickstarter: @Simurgh kom er maar in, hoe verhoudt dit zich tot de Goal Zero's?
 13. Haskap

  Moestuinforum

  Ah cool, die compostzeef! Meteen de bijbehorende draad op het Moestuinforum even bekeken: http://www.moestuinforum.nl/vernieuwde-versie-compostzeef-t5158.html
 14. Het is gewoon op een relaxte manier een handwas doen, zonder bukken. Ik gebruik m nog elke week.
 15. Tja, er wordt nog wel eens een zwembad ontruimd omdat er een foutje is gemaakt met de dosering..
 16. Wow... 20 euro voor een kilo maar je hebt maar 0,1 gram nodig voor een emmer van 10 liter? Ff rekenen, dus 1 gram voor 100 liter, dus met een kilo ontsmet je 100.000 liter water. Dat is dus 100 kuub water...
 17. Dit nummer: http://preppers.nl/forum/threads/4259-Preppers-in-Quest-Psychologie
 18. Nou, te zien aan de reacties is dat niet zo heel erg nodig toch? Komt wel goed, zou ik verwachten.
 19. Hej @Maria, welkom! Hoop dat je hier n beetje blijft hangen, los van je fotoproject. Nu al benieuwd naar je inbreng. Inderdaad, zoals @Johnny BravoNL al zegt, zeker niet zo dat n ieder 'met n project' meteen wordt afgezaagd. Alles hangt af van de entree. Zeker met al die sensitieve types hier, met nogal scherp afgestelde antennes voor nep, gemakzuchtig, oppervlakkig etc. En kijk nou, geen onvertogen woord in deze draad.. :-) En tja, tips. Vraag me af, heb je die van ons nodig? Zo te zien, versta je je vak. Dus ik heb er wel vertrouwen in en ben juist benieuwd hoe jij dit onderwerp in beeld zou brengen. Wat voor soort beelden kies je. Vrees dat ik me niet ga melden, maar hoop van harte dat n paar anderen dat wél zullen doen!
 20. @martin klopt, heb ik ook gemerkt. Uit wat ik lees over winterteelt gaat het erom dat je vroeg genoeg begint zodat de planten al behoorlijk gegroeid zijn. Door de groeistilstand in de koude donkere maanden zullen ze niet doorschieten etc. Je oogst dus de hele winter uit de voorraad die in het najaar opgegroeid is. Wil dit jaar in mn koude kas kijken of het idd zo werkt.
 21. Pfff @Keyser Suze ik hoop dat je niet op zo'n manier met je patiënten omgaat als ze met een vraag over hun fobie op je spreekuur komen.. :-(
 22. Het is natuurlijk ook niet voor niks dat veel van die planten in de berm staan en niet in de groentewinkel liggen.Ze smaken vaak ook wrang of bitter - deels omdat ze niet net zolang 'veredeld' zijn tot alle smaak er zo'n beetje af is, maar ook omdat ze inderdaad stoffen bevatten waardoor het geen goed idee is om ze als standaard onderdeel van je dieet te maken. Laat staan dat je er nogal eenzijdig op zou moeten overleven (dan juist niet dus...)
 23. Op zich een prima strategie. Maar ik vraag me af of hij hier zou werken, omdat er sprake is van een omslagpunt. Geen idee of je daarvoor ook al iets merkt qua symptomen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...