Ga naar inhoud

Haskap

Lid niveau 2
 • Aantal items

  1162
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Alles dat geplaatst werd door Haskap

 1. Maar nog los van je prive voorzieningen. Hoe zit het met drinkwatervoorziening en met riolering? En je mag maar hopen dat de Hoogheemraadschappen een goede backup hebben geregeld voor sluizen en gemalen. Bruggen worden centraal via internet bediend. Etc etc. Eerder al wel gebleken dat noodaggregaten bij veel organisaties ook niet altijd blijken te werken of dat ze maar voor 8 uur brandstof hebben. De thriller 'Blackout' van Marc Elsberg geeft een interessant inzicht in de impact van zo'n situatie.
 2. Ter info (ik ga dit draadje verder niet beheren, maar zag het hier nog niet langskomen). Afgelopen vrijdag een zeer grote dip in de stroomvoorziening. Volgens berichten waarschijnlijk ontstaan in Roemenië, met impact over heel Europa. Niet direct reden voor complotdenken. Crisisexpert Andrea Walraven geeft aan dat er vanwege de energietransitie serieuze kans is dat het de komende jaren een keer echt mis gaat. Vooral in de winter op windstille dagen zonder zon, en met grote energievraag. Meer info ook in het draadje van Andrea Walraven:
 3. In een grote wijde pot kun je ze binnen kweken, in gewone potgrond. Ik heb een stuk wortel vlak onder de grond gelegd en dat is uitgelopen. Op dit moment is de plant afgestorven, in het najaar loopt hij weer uit. Als hij weer gaat groeien komt de stengel met 20-30cm per dag de grond uit. Hij wordt dan ongeveer een meter hoog. Ik heb hem nu een paar jaar en de wortel loopt telkens weer uit. Moet je even op internet zoeken wat het beste moment is om te starten. Zoek op 'Kurkuma kweken' dan vind je van alles. Leuk om te proberen, want het kan dus prima. Succes!
 4. Maar wel een alleen enkel laagje katoen zonder enige verdere filtering door tissue of keukenpapier. Dus ik zou 'm zelf nooit zo gebruiken. Dit lijkt mij dus echt een gevalletje schijnveiligheid - maar goed, ik ben ook geen expert...
 5. Kom net deze tegen. Nuancering ter verdediging van de boeren: ga nou niet alles op 1 hoop gooien, zegt deze viroloog. En ook hier is weer van alles tegenin te brengen.
 6. @OBL-Rien Ah gelukkig... De bloedprikkers. Dan is de online vertaling een beetje dunnetjes en/of kort door de bocht. (Of mijn kennis van zaken) @M.V.E. Bij het woord aderlating zag ik meteen allerlei middeleeuwse toestanden voor me. Of allerlei onduidelijke alternatieve kwakzalverij. Dank voor jouw aanvulling. Wist niet dat het nog steeds ingezet werd.
 7. Dat zijn wel heel interessante cijfers. Zeker dat sterftepercentage.
 8. Onbekend woord opgezocht. Phlebotomy = aderlating In een ziekenhuis in Chicago?? Is dat een officiële discipline in het ziekenhuis?
 9. Dat je je zelfgemaakte masker kunt testen door er een spuitbus op te zetten. Dan zie je hoeveel er doorheen komt. Was alleen niet duidelijk of het een deo, haarlak of WB40 was. En blijkbaar was er meer mis, dat de hele tweet nu verdwenen is.
 10. https://www.bright.nl/nieuws/artikel/5078736/mondkapje-filter-gezichtskapje-medisch-bescherming-virus-corona-overdracht En ja, daar is ie dan! Het mondkapje als fashion statement. Ook Etsy doet het verzoek aan alle zelfmakers om zoveel mogelijk mondkapjes aan te bieden. Simpele test of jouw mondkapje goed werkt: zet er even een spray met haarlak of deo op.
 11. Het is nu precies 2 weken na het warme weekend vol feestelijke buitenactiviteiten. Ik wacht alsmaar op het moment dat we dat terugzien in de cijfers. Dat zou dit kunnen zijn toch? Kleine week incubatietijd, dan een aantal dagen in toenemende mate ziek, dan een test, wachten op de uitslag en dan moet het nog doorgegeven worden aan RIVM. Dan is 2 weken doorlooptijd geen onlogische periode.
 12. Leidse huisarts Walter Schrader is top bezig. https://sleutelstad.nl/2020/03/26/virusbestrijding-zelfgemaakte-mondkapjes-en-gratis-virus-desinfectiemiddel/?fbclid=IwAR3gu_Rk_WM-_6CEgnfEvhFxq0sLMyfAStLFkR5LjMrwvBeXL-7rhnHzKr4 Hij lanceerde ook stadgenoot Jan van Tienhoven met zijn gratis beschikbare lasercutter ontwerp. Gisteren in gesprek bij SBS6. Met een jeugdige flitsend ogende presentatrice die zichtbaar gruwelde van de gedachte dat ze haar pretty look zou moeten verpesten door een mondkapje. Meer over deze heren in dit bericht:
 13. Het is ook bedoeld als EXTRA maatregel die je gebruikt wanneer je dan toch even voor noodzakelijke dingen de deur uit moet. Onverkort blijft het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dat betekent dat je dus ook KORT met een mondkapje rondloopt. Zieke mensen die in zelfisolatie zijn, moeten een mondkapje dragen wanneer een huisgenoot bij ze in de buurt komt. Eventjes dus. Daarna kan hij weer af. Dat RIVM advies is daar dus mee in lijn. Maar ik zou niet weten waarom dat anders is voor buitenshuis lopende mensen. Voor al die racefietsers en hardlopers die nog steeds volop aan hun conditie werken (liefst rakelings langs anderen passerend) is een mondkapje trouwens een mooie extra conditionele uitdaging. (En als ze daardoor meer van hun asymptomatische virussen inademen, dan vind ik daar iets van ? ) @Maan
 14. Verwacht wordt dat Trump Amerikanen gaat adviseren om mondkapjes te dragen om risico op besmetting te verkleinen Meer over mondkapjes: https://masks4all.nl/
 15. @Maan White House expected to urge Americans to wear face coverings in public to slow spread of coronavirus https://www.washingtonpost.com/health/2020/04/02/coronavirus-facemasks-policyreversal/
 16. Ik was zo druk met bouwen dat ik het plaatje nog niet in detail bekeken had. Je hebt gelijk, het suggereert precies het omgekeerde. Dit plaatje staat ook prominent op de Amerikaanse website van Jeremy Howard. Misschien kunnen we hem bereiken via Twitter (waar hij het ook gepost heeft). Voor de oplettende lezer werkt het nu verwarring in de hand.
 17. https://nos.nl/artikel/2328979-corona-onderzoek-in-duits-ground-zero-dorp-gangelt.html Corona onderzoek in Duits ground zero dorp Gangelt Zou dat ook een reden kunnen zijn voor de plotselinge terugval die zo vaak gesignaleerd wordt? En ben je dan toch niet meer besmettelijk? En nogmaals, hoe veilig is nou toch het advies om na 24u klachtenvrij weer tussen de mensen te komen? Maar aanleiding daarvan: @Simurgh hoe gaat het ondertussen met jou???
 18. Via @Prepaired in draadje Corona Actualiteiten Ook hier kun je vast nog wel een laagje(s) keukenpapier in meevouwen https://forum.preppers.nl/topic/14430-corona-actualiteiten/?do=findComment&comment=415458
×
×
 • Nieuwe aanmaken...