Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Haskap

Lid
 • Aantal items

  1105
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  9

Haskap won de laatste dag op 24 januari

Haskap had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2418 Uitstekend

Over Haskap

 • Titel
  Diehard Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  - 0,6 NAP
 • Interesses
  doet graag moestuinieren en eet teveel pure chocola

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Dit zou ik dus echt top vinden als een van de volgende stappen. Dat het normaal wordt (cq verplicht is) om buitenshuis een eenvoudig masker te dragen. Voorbeelden genoeg uit Azië. Als iedereen zo'n ding draagt worden ook de 'onveilige' varianten veel zinvoller. Dat er schaarste is zou geen reden moeten zijn om die stap niet te zetten. Voor de zorg worden er al volop zelfmaakmodellen genaaid. En internet staat vol patronen en how-to video's. Het biedt weer volop nieuwe kleinschalige verdienmodellen voor wie thuis zit met een naaimachine. Ik stel me voor hoe via Etsy (zelfmaakverkoopplatform) maskers in elk denkbeeldig stofje te koop kunnen komen. Moge het uitgroeien tot een hippe mode gadget die fashionista's elke dag kunnen afstemmen op hun kleding... Als ze nou eens een paar influencer meiden zouden inhuren om die dingen te promoten?
 2. En niet zo'n beetje ook. Op de IC aan de beademing. Het vermelden waard omdat het wel lijkt of al die dure types die elkaar massaal aansteken allemaal alleen lichte verschijnselen hebben.
 3. Ik heb ergens een ziekteverslag gelezen van een buitenlander in China, die een heel vroege patiënt was. Hij lag dagen alleen thuis, overleefde, maar zijn kitten niet. Vraag me nu tijdens het typen alleen af of dat wegens het virus is geweest of als gevolg van verhongering. Die man is dagen van de wereld geweest.
 4. Die kpi "optimaal benutten van de testcapaciteit" laat in elk geval een uitstekend beeld zien... Op naar de 100%! 😒 #testentestentesten @OBL-Rien USA is echt goed op weg om invulling te gaan geven aan het motto van hun voorman. #AmericaFirst
 5. @MamaM ik vond deze bron: https://www.sciencemediacentre.org/expert-reaction-to-questions-about-covid-19-and-viral-load/ Professor Willem van Schaik, Professor in Microbiology and Infection at the University of Birmingham Dr Edward Parker, Research Fellow in Systems Biology at the London School of Hygiene and Tropical Medicine, said: Prof Richard Tedder, Visiting Professor in Medical Virology, Imperial College London: Idem (nav het bericht dat corona na 70 uur nog opgespoord was in cruiseschip) en verder in The Lancet https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(20)30232-2/fulltext
 6. Nog los van het feit dat het afgelopen weekend extra partytime was... (en het weekend voorafgaand aan de horecasluiting ook).
 7. Bron NOS liveblog Maar hoe kunnen ze daar nou in hemelsnaam een uitspraak over doen? Hij benadrukt hoeveel onzekerheid er is ivm ontbreken van data. En dan toch zo'n verreikende claim doen? Verbazend. Edit: ... en waar mijn oog dus als eerste onmiddellijk op bleef haken: de presympomatische besmetting. (zie de post hieronder van @Loreen - wil het draadje niet vervuilen met eindeloos veel 'ik ook'-reacties dus even langs deze weg)
 8. Bankpas is 'schoon' . Fietssleutel ook. Tot nu toe gingen wij ervan uit: boodschappen zijn schoon, idem eigen boodschappentas - maar die aanname kan discutabel worden. En idd, ook jezelf en je eigen kleding kan in principe besmet raken. 'Vuil' in elk geval: handvat winkelkar, deurtje koeling, zelfscanapparaat en pinapparaat.
 9. De agenda is wat mij betreft een optelsom van langdurig neoliberalistisch bezuinigingsbeleid, arrogant lui en kortzichtig dat-gebeurt-bij-ons-toch-niet-denken, kokerblik en in het eigen hokje blijven redeneren, her en der ongetwijfeld de nodige incompetentie, en vooral ook eindeloos politiek gemanoevreer en gepolder zonder daadkracht want nooit keihard verantwoordelijkheid hoeven dragen en noem maar op. En in tijden van stress wordt dat er allemaal niet beter op. Ik geloof totaal niet in een overkoepelend masterplan of een immense samenzwering-tegen-de-gewone-burger. Je weet toch hoe organisaties werken? Er wordt overal ontstellend veel aangeklooid en geblunderd.
 10. Sneeuwde een beetje onder ivm de persconferentie maar ik vind dit dus wel een dingetje. Dat Hugo de Jonge in de krant meldt dat hij wil dat testbeleid in Groningen in het gareel gaat lopen. Terwijl ik het verhaal van Friedrich niet lek kan schieten. Ook opvallend: geen eervolle vermeldingen voor Jaap van Dissel vandaag in de persconferentie. Die werd tot nu toe altijd nadrukkelijk genoemd met veel complimenten voor zijn expertise etc etc. Nu alleen een paar keer het RIVM beleid genoemd, maar lang niet met dezelfde "DIT ZIJN ONZE EXPERTS EN DAAR MOETEN JULLIE DUS MET ZIJN ALLEN VIERKANT ACHTER STAAN" nadruk. Alleen weer niet te rijmen met de uithaal van de Jonge richting Groningen.
 11. Nou sorry hoor, maar voorlopig kost dat virus de staat ook een miljoenmiljardfuckton aan steunmaatregelen, crisismanagement en andere out-of-pocketkosten. Gaat voorlopig nog geen geld opbrengen hoor.
 12. Ik ga niet in m'n eentje. Dan heb ik handen tekort. En ik weet zeker dat ik (meer) fouten maak. Anders niet meer naar de supermarkt maar op zoek naar andere (kleine) winkels.
 13. Wat ik dan weer onhandig vind. Wij houden elkaar scherp op dingen (niet) aanraken en hebben een taakverdeling. Eentje de schone dingen, de ander de vuile
 14. Ze blijven erbij: kinderen mogen nog wel samen spelen. Geen risico. Wordt nu rapportje geschreven door RIVM over situatie rond scholen. Ben benieuwd. En je mag 3 mensen thuis op bezoek hebben?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...