Ga naar inhoud

Haskap

Lid
 • Aantal items

  1162
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Haskap won de laatste dag op 1 juni 2020

Haskap had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  - 0,6 NAP
 • Interesses
  doet graag moestuinieren en eet teveel pure chocola

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Haskap's Achievements

Diehard Prepper

Diehard Prepper (7/11)

2.5k

Community reputatie

 1. Maar nog los van je prive voorzieningen. Hoe zit het met drinkwatervoorziening en met riolering? En je mag maar hopen dat de Hoogheemraadschappen een goede backup hebben geregeld voor sluizen en gemalen. Bruggen worden centraal via internet bediend. Etc etc. Eerder al wel gebleken dat noodaggregaten bij veel organisaties ook niet altijd blijken te werken of dat ze maar voor 8 uur brandstof hebben. De thriller 'Blackout' van Marc Elsberg geeft een interessant inzicht in de impact van zo'n situatie.
 2. Ter info (ik ga dit draadje verder niet beheren, maar zag het hier nog niet langskomen). Afgelopen vrijdag een zeer grote dip in de stroomvoorziening. Volgens berichten waarschijnlijk ontstaan in Roemenië, met impact over heel Europa. Niet direct reden voor complotdenken. Crisisexpert Andrea Walraven geeft aan dat er vanwege de energietransitie serieuze kans is dat het de komende jaren een keer echt mis gaat. Vooral in de winter op windstille dagen zonder zon, en met grote energievraag. Meer info ook in het draadje van Andrea Walraven:
 3. Deze redenatie hoor je nu overal. Het is toch een volstrekt scheve vergelijking? De oversterfte wegens corona is ontstaan TERWIJL er vergaande maatregelen zijn getroffen, de oversterfte aan griep ontstaat zonder dat de hele maatschappij wordt stilgelegd, zonder dat er iemand in zijn elleboog niest, thuisblijft met een snotneus of zijn handen een keertje vaker wast. Kortom, 'het viel allemaal reuze mee' - dat is dus inbegrepen de draconische maatregelen waardoor de zorg niet geimplodeerd is. Zoals we hebben gezien in bv Lombardije en Ecuador. Dan was de oversterfte nog veel hoger geweest. Verder is nog volstrekt onduidelijk hoelang revalidatie zal duren en welke permanente restschade er is bij overlevers na de ic. En hoe de longen eruit zien van mensen die nog net thuis hebben kunnen blijven, daar heeft nog helemaal niemand een blik op geworpen. Komt er nog een golf? En zo ja, wanneer? Wat mij betreft wordt het de komende tijd eigenlijk ingewikkelder. Er zijn wel degelijk nog steeds nieuwe besmettingen, waarvan ongetwijfeld een flink deel asymptomatisch. Maar de kans dat je zelf toevallig net op het verkeerde moment op de verkeerde plek bent, die is nog een stuk kleiner dan hij voor velen in maart al was. Dus ja, je kunt ongetwijfeld de teugels laten vieren. Tegelijkertijd moet je dus eigenlijk telkens opnieuw een risico-inschatting maken - op basis van onderzoeksresultaten die elkaar regelmatig tegenspreken en de komende tijd nog steeds zullen worden aangevuld. Een goed artikel daarover vond ik 'de 10 geboden na de lockdown' in het AD: Waar dreigt het coronagevaar wel, waar niet? https://www.ad.nl/binnenland/waar-dreigt-het-coronagevaar-wel-waar-niet~ac2af432/
 4. In een grote wijde pot kun je ze binnen kweken, in gewone potgrond. Ik heb een stuk wortel vlak onder de grond gelegd en dat is uitgelopen. Op dit moment is de plant afgestorven, in het najaar loopt hij weer uit. Als hij weer gaat groeien komt de stengel met 20-30cm per dag de grond uit. Hij wordt dan ongeveer een meter hoog. Ik heb hem nu een paar jaar en de wortel loopt telkens weer uit. Moet je even op internet zoeken wat het beste moment is om te starten. Zoek op 'Kurkuma kweken' dan vind je van alles. Leuk om te proberen, want het kan dus prima. Succes!
 5. Maar wel een alleen enkel laagje katoen zonder enige verdere filtering door tissue of keukenpapier. Dus ik zou 'm zelf nooit zo gebruiken. Dit lijkt mij dus echt een gevalletje schijnveiligheid - maar goed, ik ben ook geen expert...
 6. Het hele idee was juist (voor zover ik begreep uit het artikel) om op die manier de gebruiksduur te verlengen. Hij zegt, op deze manier kun je het een hele dag ophouden. Tja, waarom? Omdat je langdurig buiten bent, of in de trein zit, of in een winkel werkt?
 7. Mijn aarzeling: als je urenlang met citroen en zeep op je gezicht zit, dat lijkt me geen goed idee voor je gezichtshuid.
 8. Een uitgebreider interview met meer concrete toelichting en een instructie in de Weekendkrant van de Bollenstreek. Kort: pers een citroen (pH 3) en meng er 2 theelepels handafwasmiddel doorheen. Doe in een diep bord en doordrenk het mondkapje. Laat het daarna drogen aan de waslijn, niet in droger doen. Claim: hierdoor kun je het mondkapje langer blijven gebruiken, omdat de combinatie van zuur en zeep eventuele virussen onschadelijk maakt. Niet TNO-goedgekeurd, dus mogelijk volgt binnenkort een reprimande of rectificatie... Ben benieuwd naar de mening van @vheeswijk hierover!
 9. Kom net deze tegen. Nuancering ter verdediging van de boeren: ga nou niet alles op 1 hoop gooien, zegt deze viroloog. En ook hier is weer van alles tegenin te brengen.
 10. @OBL-Rien Ah gelukkig... De bloedprikkers. Dan is de online vertaling een beetje dunnetjes en/of kort door de bocht. (Of mijn kennis van zaken) @M.V.E. Bij het woord aderlating zag ik meteen allerlei middeleeuwse toestanden voor me. Of allerlei onduidelijke alternatieve kwakzalverij. Dank voor jouw aanvulling. Wist niet dat het nog steeds ingezet werd.
 11. Dat zijn wel heel interessante cijfers. Zeker dat sterftepercentage.
 12. Onbekend woord opgezocht. Phlebotomy = aderlating In een ziekenhuis in Chicago?? Is dat een officiële discipline in het ziekenhuis?
 13. Dat je je zelfgemaakte masker kunt testen door er een spuitbus op te zetten. Dan zie je hoeveel er doorheen komt. Was alleen niet duidelijk of het een deo, haarlak of WB40 was. En blijkbaar was er meer mis, dat de hele tweet nu verdwenen is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...