Ga naar inhoud

Observator

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Observator

  1. 12 minuten geleden, Info_junky zei:

    Dat bezoek moet 1.5 meter afstand kunnen houden.

    Dus grote huizen mogen meer gasten hebben? 

     

    Over aantal bezoekers vond ik Grapperhaus onduidelijk. Maximaal drie, maar in antwoord op vraag bij de persconferentie meende ik dat hij suggereerde dat meer mensen mogelijk was zolang ze maar 1,5 meter afstand houden (dus bij grotere huizen). Grapperhaus gaf wel aan dat de huizen van mensen nog steeds in de privésfeer liggen. Strikte handhaving op maximum van drie bezoekers thuis is natuurlijk niet te handhaven (behalve misschien in een dictatuur).

  2. 1 uur geleden, Winterslaapisbeter zei:

    75% van de doden scheen niet naar de IC te gaan, het kan zijn dat we vrijwel iedereen van 80+ met een coronabesmetting niet naar de IC brengen...

     

    Hieronder een screenshot van NICE gegevens inzake IC-opnames van coronapatiënten: er staat 39 met fatale afloop, zij het met disclaimer dat gegevens 2 tot drie dagen kunnen achterlopen. Tot nu toe dacht ik - als leek - dat de meeste corona-sterfgevallen op Intensive Care bedden plaatsvonden, maar als ik het goed begrijp is dat niet het geval. 

     

    IMG_2160.PNG

    • Leuk 2
  3. 1 uur geleden, Carbunculuz zei:

    Veel non-food winkels kondigen sluiting aan na vandaag of passen openingstijden aan. Sorteert men hier wederom voor op nieuwe maatregelen zoals we ook al eerder zagen bij scholen?

     

    De sluitingen en aanpassingen van openingstijden van winkels lijken me vooralsnog meer op initiatieven door de ondernemingen zelf, om (arbeids) kosten te besparen vanwege teruglopende klandizie, dan op anticipatie van een aankomende lockdown.

  4. 9 minuten geleden, netuyas zei:

    Laten wij dit platform en onze kennis gebruiken om er letterlijk het beste van te maken in plaats van valse claims en paniek te zaaien, daar heb ik Perppers.nl niet voor nodig, daar bestaan honderden andere sites voor.

    Immers zoals altijd staan de beste stuurlui aan wal!

     

    Nobel streven. Ook goed om mensen de ruimte te geven kritiek te uiten en alternatieven te suggereren zoals in allerlei bovenstaande reacties. Bijvoorbeeld de genoemde suggestie van een tijdelijke lockdown om in de tussentijd capaciteit gezondheidszorg te vergroten. 

    • Leuk 3
  5. 1 minuut geleden, duinkonijn zei:

    Vandaag 18:00 uur sluiten klinkt wel erg als paniekvoetbal. Rutte heeft wat uit te leggen. Wat een geklungel.

    Regeren is vooruitzien???

     

    Op zich goed om zo snel mogelijk over te gaan tot sluiting. Maar de timing en boodschap van de persconferenties van donderdag en van vandaag vind ik inderdaad getuigen van een gebrek aan leiderschap. Kon die persconferentie vandaag niet eerder? Had wat verspilling kunnen schelen in bijvoorbeeld eetgelegenheden.

    • Leuk 3
  6. 26 minuten geleden, JohnM zei:

     

    Realiseer je wel dat wij de inheemsen zijn in het geval van Covid-19.

     

    Voor de duidelijkheid: ik verklaar mezelf geen pleitbezorger van een 'herd-immunity' strategie. Heb geen deskundigheid op medisch gebied. Evenmin als Umair Haque met zijn incorrecte claim. Mijn doel is het vinden van juiste informatie.

     

     

    • Leuk 2
  7. 29 minuten geleden, De Postbode zei:

    ... heb je een vaccin nodig.

    Zonder vaccin bestaat er niet zoiets als herd immunity.

     

    "The human species *never* developed “herd immunity” to polio or smallpox or any virus, really — *ever*, despite millennia of death and illness and misery. Why not? Because herd immunity depends on vaccines."

     Onjuiste claim door schrijver Umair Haque:

    Ihttps://eand.co/why-britains-coronavirus-strategy-is-literally-one-of-the-most-insane-things-in-modern-history-45c755f1db2d

     

    Wegvagen van inheemsen door onbekende ziektes van kolonisten lijkt de bewering van Haque te falsifiëren. 

  8. 2 uur geleden, Vigilant zei:

    De nieuwste cijfers van Hopkins:

    (....)

     In Nederland is de mortaliteit trouwens 100%, want het RIVM heeft als enige instituut ter wereld geen idee hoe ze genezen personen moet tellen. Dat is kennelijk te moeilijk.

    (.....)

     

    Op de tabel van de website Worldometers staat Nederland niet alleen met een laag aantal "recovered patients". Op die tabel staan voor de Scandinavische landen ook slechts enkele officieel herstelde patiënten. 

     

    Bron:

    https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

     

    Edit (09:33 uur)

    Op het Johns Hopkins dashboard wordt voor elk van de Scandinavische landen slechts één "recovered" vermeld. Nederland staat er nu nog niet bij. Op Worldometers staat voor Nederland twee "recovered".

  9. NOS zoals altijd anti-Trump, maar het is het goed recht van soevereine nationale staten om maatregelen te treffen, soms unilateraal omdat snelheid van belang is. Samenwerken prima, maar geen supranationale dictaten  uit Brussel of elders. En voorlopig zijn er vele duizenden meer besmettingen vastgesteld in Europese landen dan in de Verenigde Staten.

  10. 24 minuten geleden, Anna Niem zei:

     

    Als je klikt op de link "Interactieve Kaart Coronavirus" bovenaan de pagina, kom je hier:

    https://coronavirus.preppers.nl/

    Maar via de dashboard link (nr 27, jullie kaart) ziet diezelfde kaart er veel beter uit, namelijk met de complete details en legenda aan de linkerkant. Hier:

    https://www.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=78d353c716064cdbbd9bdab3d23acaed&extent=0.9727,50.9091,7.8556,53.2709

     

    Is het niet beter om bovenaan de Forum pagina direct die tweede webpagina te linken?

    En daarnaast: wordt de kaart niet meer bijgewerkt?

    Voor mij werkt mobiel alleen de eerste link, waarschijnlijk vanwege oud mobiel besturingssysteem. Misschien is de kaart via die eerste link dus voor breder publiek bereikbaar...

    • Leuk 1
  11. @f150 de link naar de nieuwe interactieve kaart toont op mijn mobiel slechts de titel boven een witte pagina met een plus en min knop. Verder gebeurt er niets. Weet iemand hiervoor een oplossing? 

     

    Tweede vraag: is er een optie op de website van de nieuwe kaart om een pdf /png / jpg te downloaden van de kaart en de lijst van locaties van besmettingen? (Ik was groot fan van de voorgaande vorm van kaart + lijst)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...