Ga naar inhoud

Rien

Lid
 • Aantal items

  4998
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  192

Alles dat geplaatst werd door Rien

 1. Ah "The Prince" neem ik aan? Die heb ik ook gelezen voor ik The Machiavellians las. Vind ik een goede volgorde. The Machiavellians voegt toe en verdiept de ietwat archaïsche text van Machiavelli. Uit nieuwsgierigheid: Ben je op de hoogte van NRX en elite theorie?
 2. Aha! Mag ik je dan ook nog deze boeken aanbevelen: The Machiavellians (Burnham) en The Managerial Revolution (Ook Burnham) Misschien ken je ze al... ik heb de eerste gelezen, over de inhoud van de tweede ben ik goed op de hoogte, maar heb het nog niet gelezen.
 3. In deze video kijkt men naar nieuw zeeland. In NZ is nagenoeg geen covid-19 voorgekomen. Wel is er massaal gevaccineerd. En er is ook oversterfte in nieuw zeeland. Dit is een (bijna) perfecte dubbel-blind case. Eens zien wat er met deze data gebeurt.
 4. Gewoon omdat het zo leuk is: Het is OVER! https://www.telegraaf.nl/nieuws/46833803/ondanks-besmettingrecord-vooruitgang-in-ziekenhuizen Met deze divergentie tussen gevallen en opnames: HET IS OVER! Ok, voordat dit in de politiek doordringt zal nog wel even duren, zijn niet de snelsten daar... Ik las ook ergens dat in de UK de maatregelen en zelfs de covid pas zou worden afgeschaft? (kon echter geen officiële bron vinden)
 5. @mevr.Grijpstra @Madeliefje Een bevolking van 9 miljoen kan niet 2 miljoen opsluiten. Je kunt niet 1 op 5 mensen uit de samenleving verwijderen en opsluiten (op kosten van de rest), de samenleving kan die kosten niet aan, en dan spreken we nog niet eens over het gemis op de werkvloer. Omdat dit niet kan, ben ik benieuwd hoe dit experiment gaat aflopen.
 6. Lateraal denken..... Het is onmogelijk voor een groep van 2000 om een groep van 2 miljoen te domineren als die dat niet willen.
 7. Er zijn zo'n 9 miljoen oostenrijkers. 25% ongevacineerd => ca 2 miljoen. Dus 1 corona agent per 1000 ongevaccineerde oostenrijkers.
 8. "WE"? Hoe hebben de Oostenrijkers dit kunnen laten gebeuren. Als het gebeurt. Op zich wel een interessante case, hoe gaan de Oostenrijkers hier mee om wanneer het daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden. Volgens een website die ik even snel opzocht is 75% van de Oostenrijkers gevaccineerd. Het is an-sich onmogelijk om 25% van een bevolking te dwingen. De nummers laten dat gewoon niet toe. Ik ben dus heel nieuwsgierig hoe dit gaat aflopen.
 9. Ik heb dit ooit eens geprobeerd, maar de elboogjes vielen uiteen tot een brei na een uur of 6. Waarschijnlijk moet je er bij blijven zodat je op het juiste moment kunt ingrijpen. Ook kan ik me voorstellen dat dit flink kan verschillen per type (fabrikant).
 10. Ze verzekeren in geheel de USA muv de staat NY.
 11. Omicron is het einde van covid-19. Geef het nog een week of 4 en het is over. OVER! Overigens is er ook een leuke (miskleun!!!) grafiek in de video over het verwachte ziekte verloop in NL, en het daadwerkelijke verloop. Iedereen die aan die grafieken heeft gewerkt moet onmiddellijk ontslagen! Omicron is MINDER gevaarlijk dan de normale griep!
 12. Heb ik ook altijd gedacht. Maar er is nu wel een onderzoek dat me behoorlijk aan het twijfelen gezet heeft. Het is niet actueel meer, maar als ik toen geweten had wat ik nu weet, dan zou ik waarschijnlijk mijn kinderen niet hebben laten vaccineren tegen alles. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC7268563/
 13. Ik ben een boek aan het lezen dat heet "On Power" door Bertrand de Jouvenel. Als je meer wilt weten over hoe power (i.e. macht) functioneert is dit boek een aanrader. Maar het leest niet in een avondje weg.....
 14. There is a whiff of spring in the air. Er zit een verandering aan te komen, te veel signalen worden nu afgegeven die duiden op een trend verandering in het vaccinatie belied. Ik verwacht geen grote ommezwaai, daarvoor staat er te veel op het spel. Maar wel een flinke afzwakking, en het stoppen van maatregelen. Het zou me zelfs niet verbazen als het corona paspoort weer op de schop gaat, maar nu loop ik wat teveel op de realiteit vooruit....
 15. Dat is voor mij enkel en alleen een mentale kwestie. Of je bent het type mens dat zich niet laat "onderdrukken", of je bent iemand die liever voor de gemakkelijke oplossing kiest. Ik geloof niet dat je daar voor kunt trainen of voorbereiden.
 16. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1263240353/rivm-in-februari-meer-duidelijk-over-oversterfte Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hoopt begin februari de eerste resultaten te hebben van onderzoek naar de oversterfte in Nederland. Het instituut voert het onderzoek uit samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Begin december heeft de Tweede Kamer het kabinet gevraagd om onderzoek te doen naar de oversterfte.
 17. Voor 16-12/22-12 ligt de oversterfte bij (3713 - 3137 - 231) = 345 personen (i.e. exclusief covid doden) Een flink afname tegenover de voorgaande week, maar nog steeds wel duidelijk oversterfte. Van het RIVM: In de week van 16 tot en met 22 december 2021 was de totale sterfte in Nederland sterk verhoogd (sterfte binnen 2 weken gerapporteerd - rondom 97% gerapporteerd). In totaal zijn 3.713 sterfgevallen gemeld; gewoonlijk verwachten we in deze tijd van het jaar tussen de 2.809 en 3.137 sterfgevallen. De gemelde sterfte aan laboratoriumbevestigde COVID-19 was in diezelfde week 231. De sterfte was licht verhoogd in de leeftijdsgroep 45-54 jaar, sterk verhoogd in de leeftijdsgroepen 55-64 jaar, 65-74 jaar, 75-79 jaar, 80-84 jaar en 85-89 jaar, verhoogd in de leeftijdsgroep 90-94 jaar en licht verhoogd in de leeftijdsgroep 95 jaar en ouder. De sterfte was verhoogd in alle gecombineerde regio’s.
 18. Het allerbeste boek over dit thema is https://www.bol.com/nl/nl/p/zonnestroom-voor-thuis/9200000016321156/?bltgh=mZvGAhFc6x9nafKbhQdPKQ.2_9.10.ProductTitle LOL, wij van wc eend adviseren: WC-EEND!!!
 19. Ja dat kan. Zoals @martin is dat financieel niet echt aantrekkelijk. Ook vanuit het EROEI standpunt gezien maakt het geen zin. Je investeert dan namelijk ca 4 keer meer energie om het geheel te maken dan dat het ooit zal opwekken. Maatschappelijk gezien is het dus een net-negatief.
 20. @JJ&A Een tip voor wat meer annonymiteit: De link die je plaatste kan worden afgekort tot: https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/slaapt-jouw-hond-gezellig-bij-jou-in-bed-pas-dan-op-want-dit-kan-gevaarlijk-zijn Het stuk dat na het vraagteken komt kun je in (bijna?) alle gevallen rustig weglaten. Het wordt alleen gebruikt voor tracking. En dit geldt voor alle websites (tenminste: ik ben nog nooit een website tegengekomen waar dit niet zou werken)
 21. Je hebt mogelijk al over dit interview gehoord, en het is net zo goed als beweerd wordt, mogelijk zelfs nog beter! Zelfs als je totaal ziek bent van het thema "Covid & Omicron" en het niet meer kunt horen of zien....... Ik denk dat dit interview alles bij elkaar brengt en het in een begrijpbaar kader plaatst. https://odysee.com/@Plazma:9/RoganMalone:7
 22. Een vrij grote verzekeraar in Indianapolis meldt dat de sterfte van mensen tussen 18 en 64 is toegenomen met 40% ten opzichte van voor de pandemie. https://archive.is/VIzFv#selection-2243.23-2269.172 (The Center Square) – The head of Indianapolis-based insurance company OneAmerica said the death rate is up a stunning 40% from pre-pandemic levels among working-age people. “We are seeing, right now, the highest death rates we have seen in the history of this business – not just at OneAmerica,” the company’s CEO Scott Davison said during an online news conference this week. “The data is consistent across every player in that business.” OneAmerica is a $100 billion insurance company that has had its headquarters in Indianapolis since 1877. The company has approximately 2,400 employees and sells life insurance, including group life insurance to employers in the state. Davison said the increase in deaths represents “huge, huge numbers,” and that’s it’s not elderly people who are dying, but “primarily working-age people 18 to 64” who are the employees of companies that have group life insurance plans through OneAmerica. “And what we saw just in third quarter, we’re seeing it continue into fourth quarter, is that death rates are up 40% over what they were pre-pandemic,” he said. “Just to give you an idea of how bad that is, a three-sigma or a one-in-200-year catastrophe would be 10% increase over pre-pandemic,” he said. “So 40% is just unheard of.”
 23. @JJ&A Ha!, wat ben je toch lekker progressief ;-) De mens is zoals ti is, en dat is een waarheid als een koe. Het lijkt er op dat bijna iedereen wil dat de mens "anders" is. En met "anders" bedoelt men in bijna 100% van alle gevallen: "Meer zoals ik wil dat de mensen zouden moeten zijn zodat mijn leven gemakkelijker wordt". (PS: Niet met 'kwade' opzet, maar gezien vanuit de diepte psychologie) Tja, helaas bakt de natuur geen lieve (wil) koekjes. Mijn advies: vergeet "willen" (voor zover betrekking op het gedrag van de mede mens) Wanneer je je geluk afhankelijk maakt van het feit dat de medemens doet wat jij zou willen.... zul je weinig geluk ervaren. De mens is zoals ti is.... en dat is maar goed ook. Ook al zou ik ook wel verbeter punten kunnen aandragen ;-) (Alles met elkaar hebben we het toch maar tot hier geschopt, en dat het goed met ons gaat kun je aflezen in de toename van de aantallen mensen.... [elke andere maatstaf wordt door persoonlijke factoren -willen- vervormt])
 24. Wat zien we hier? (het is het voorkomen van S en N anti-covid reacties in het blood van bloeddonoren, US grafiek) Er zijn twee soorten reacties van het lichaam op een virus, S en N in de bovenstaande grafiek weergegeven. Beide bestrijden het virus. De invloed van de vaccinaties is duidelijk te zien in de S-reactie. De N-reactie is nagenoeg onveranderd. De S-response is vooral tegen het spike proteïne gericht, de N-reactie tegen andere delen van het virus. Wanneer het spike proteïne van het virus veranderd, dan is de S-reactie zonder waarde, i.e. het virus ontloopt de S-reactie. De N-reactie kan dan nog steeds werken. Het bedenkelijke is dat wanneer, zeg, 50% van de bevolking geïnfecteerd is geweest de grafiek van N veel steiler had moeten zijn. Ik geloof niet dat tot nog toe slechts 20% van de populatie geïnfecteerd is geweest. Als ik daarin gelijk heb dan betekend dit dat het vaccin de vorming van de N-reactie tegenhoudt or vertraagd. Hetgeen dan VEI in de hand werkt. en verklaren kan waarom niet gevaccineerden geen omicron krijgen, maar gevaccineerden wel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...