Ga naar inhoud

Rien

Lid
 • Aantal items

  4775
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  153

Alles dat geplaatst werd door Rien

 1. Over hoe de machtsstructuur vandaag de dag in elkaar zit. Niet gemakkelijk te volgen zonder wat voorkennis denk ik, maar het proberen waard. https://odysee.com/@alvarvanrijn:2/YarvinOnTucker:7
 2. Rien

  La Palma & vulcanen

  https://electroverse.net/la-palma-update-lava-swallowing-homes-larger-eruption-imminent/ De vulkaan op La Palma die aan het uitbarsten is, is ook diegene die tot een mega vloedgolf kan voeren. De vulkaan ligt op de rand van een scheur die dreigt een deel van het eiland in de ocean te doen storten. Wanneer dat gebeurt (wanneer!) ontstaat er volgens modellen een mega tsunami die noord en zuid amerika, afrika en europa vloedgolven van 10 tot 50 meter hoogte. TEOTWAWKI, jazeker. Overigens zitten we in NL tamelijk veilig vanwege 'het kanaal'. Die blokkeert dusdanig goed dat er in Nl geen echt gevaar is, zolang het niet tegelijk met springtij en een zw-storm gebeurt. Of het deze keer zal gebeuren is natuurlijk niet zeker, het kan net zo goed nog duizenden jaren duren. In aanverwant nieuws, op ijsland wordt er rekening mee gehouden dat de Askja vulkaan binnen enkele maanden zou kunnen uitbreken. De grond is daar inmiddels al 10 cm omhoog geduwd. Ook de vulkanen onder de Vatnajokul (3 stuks) vertonen tekenen van leven, i.e. ergens in de komende paar jaar. Mogelijk al binnen enkele weken. Dan heeft ijsland nog 3 andere vulkanen waarvan er inmiddels aanwijzingen (aardbevingen) komen dat ook deze in de komende tijd serieuze tekenen van leven zouden kunnen gaan geven. Enkele van deze ijslandse vulkanen bezitten zeker het vermogen om het vliegverkeer weer op grote schaal lam te leggen.
 3. Hmmm, voor zelfverdediging zeker wel. Maar voor het beveiligen van huis en haard? Nee ik geloof het niet. Deceptie werkt beter dan wapens. Met name omdat deceptie altijd werkt, ook in de nacht en bij afwezigheid. Daarbij, wanneer iemand zichtbaar een wapen draagt, wat doet dan een aanvaller die ook een wapen heeft? Je hebt het risico dat de aanvaller dan eerst zijn wapen gaat gebruiken voor de boer een kans heeft de zijne te gebruiken. Nee, ik denk dat je extreem voorzichtig moet zijn met wapens als afschrikmiddel. Daarnaast signaleert een zichtbaar wapen natuurlijk ook dat er iets te halen is...
 4. 1 woord: Buren. In je eentje ben je kansloos, je kunt gauwdieven of individuen wel tegenhouden/afweren, maar tegen een georganiseerde groep begin je niets. Tenzij je in een kasteel woont of zo. Stel je altijd jezelf voor in de andere situatie. Hoe zou jij een goed verdedigde boerderij overvallen? Dus: inbraakpreventie, onzichtbaar-maken/verhullen, toegang bemoeilijken etc, allemaal goede ideeën, maar helpen doen uiteindelijk alleen de buren. Mijn stelling is: WTSHTF vergeet je (volks)tuintje maar. Daar ga je niets van kunnen oogsten. Alleen voorraden opbouwen helpt.
 5. Rien

  Flespompoenen

  @JJ&A Dank je voor de info, maar wij eten al jaren pompoenen ;-)
 6. Of nog beter: heropen (build back better, lol) de sanatoria. Besmettelijke ziektes horen niet in een normaal ziekenhuis imo. De sluiting/consolidatie golf van ziekenhuizen -wanneer was dat? jaren 80?- zou ongedaan moeten worden gemaakt. Sommige dingen zijn beter in het klein.
 7. Nog even wachten, en wellicht zullen de laatsten de eersten zijn... Ik krijg de indruk dat we nu herd-immunity hebben, zo ongeveer wereldwijd. Maar als Israel en de UK het voorbeeld zijn, dan staat de gevaccineerden nog wat te wachten.
 8. En zo gaat de civilisatie onder, niet met een knal, maar met een sisser omdat het niemand interesseert. PS: Dit geldt voor zo ongeveer de gehele civilisatie, en tot op zekere hoogte voor een ieder van ons.
 9. Dat is in heel Nl zo. Maar hoe zit dat wanneer de 1,5 meter maatregel wordt opgeheven en de horeca alleen gevaccineerden mag bedienen? Mag je dan wel gewoon de kantine op het werk openen? Moet de werkgever ook de vaccinatie status controleren?
 10. Ha! bedankt, ik had het nog niet eens gezien! Tja... Overigens had ik wel gezien dat de UK het vaccin paspoort al weer afgeschaft heeft nog voor het ingevoerd werd. Het lijkt me niet onwaarschijnlijk dat dit ook hier gaat gebeuren. Edit: Even gelezen, maar dit voorstel maakt imo geen kans in de samenleving. Dus vroeg of laat moet het wel overstag. Waarschijnlijk komt het geheel niet. Edit edit: PS: de ongelijkheid tussen horeca en ondernemingen is natuurlijk wel in het oog springend, en alleen daardoor al rechtelijk zeer aanvechtbaar imo. Vergelijk bv een tearoom met 15 zitplaatsen eens met een bedrijfskantine met 50 zitplaatsen?
 11. Oude zaklampen met een ijzeren body en een aan/uit schakelaar voor een gloeilamp, ja dan heb je redelijke kans dat die het nog doen. Moderne zaklampen met een microchip en plastieken behuizing... ik vermoed van niet. Zonnepanelen hebben draden en halfgeleiders, grote kans dat die weilen zijn na een EMP. Auto's... gezien de steeds maar toenemende hoeveel plastiek en computerchips worden steeds gevoeliger voor een EMP. Ik denk dat hier met name de afstand tot het centrum van de EMP van belang is. In het epicentrum, geen kans. Maar op 150 of 250km afstand.. ja waarschijnlijk zal de auto het nog doen.
 12. Er is in NL geen verplichte vaccinatie voor verplegers/zusters. Imo was het die verplichting die vele over de drempel geholpen heeft. Ik vermoed zelfs dat men hiermee een stap te ver is gegaan, maar we zullen zien.
 13. Verplegers/zusters over de vaccinatie: https://odysee.com/@wayoftheworld:7/nurserebels:8
 14. https://www.scivisionpub.com/pdfs/us-covid19-vaccines-proven-to-cause-more-harm-than-good-based-on-pivotal-clinical-trial-data-analyzed-using-the-proper-scientific--1811.pdf <mod de link van de echte bron ipv screenshot> Link naar een studie "Vaccines proven to cause more harm than good based on 'all cause severe morbidity'" PS: Heb ik zelf nog niet gelezen, even geen tijd.
 15. Ah, inderdaad... ik had een boek van ene Nick Calder (of zo) over "De komende IJstijd". Ik denk dat ik het bij een verhuizing ooit eens weggegooid heb... jammer eigenlijk. Edit: Het was Nigel Calder, RIP 2014. (https://calderup.wordpress.com/)
 16. Rien

  Flespompoenen

  Wij planten al jaren fles pompoenen en eten daar met veel plezier van. Maar ze worden altijd oranje-achtig, en dit jaar blijven ze gewoon groen. Niet ééntje, maar allemaal. Hebben we hier een bijzonder ras te pakken? ik vind niet veel over eetbare groene fles pompoenen. Heeft iemand hier ervaring mee?
 17. https://electroverse.net/the-sun-fires-off-an-earthbound-cme/ Voor ongeveer 30 aug wordt er een matig sterke cme verwacht. Geen alarm scenario, maar het is wel interessant to zien hoe sterk de impact van deze CME zal zijn gegeven de afname van het aardmagnetisch veld, en daaruit de betekenis voor sterkere CME's later in de cyclus.
 18. Welkom, en wel een leuke binnenkomer ;-)
 19. (Peer reviewed) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34384810/ However, in the case of the Delta variant, neutralizing antibodies have a decreased affinity for the spike protein, whereas facilitating antibodies display a strikingly increased affinity. Thus, ADE may be a concern for people receiving vaccines based on the original Wuhan strain spike sequence (either mRNA or viral vectors). Natuurlijk schrijft men "may be" want het onderzoek betreft een model, niet gemeten effecten. De data uit Israël laat echter zien dat de effecten er ook zijn. (https://gab.com/LaurenWitzkeDE/posts/106799648494547758) Mijn conclusie is simpel: Ja het vaccin werkt tegen het oorspronkelijke virus, maar het versterkt de werking van de delta variant. Ergo: Vaccineren, of zelfs boosteren met het oude vaccin tegen de delta variant produceert een averechtse werking. Gelukkig is de delta variant veel minder ernstig dan het origineel, dus zo heel erg zal het waarschijnlijk niet worden, ook niet voor de gevaccineerden.
 20. In de wereld van vandaag, inderdaad. En dat kan niet lang goed gaan. Wanneer realiteit en financiële initiatieven uit elkaar gaan, dan kan enkel een crash volgen. Maar ik geloof nog niet in die 2,5 jaar EROEI.
 21. Hier zou ik graag de studie voor zien.
 22. Klopt, maar dat zegt niets over de EROEI (Energy Return On Energy Invested). En hoewel ik geloof (!!) dat een zonnepaneel een positieve EROEI heeft, geloof ik niet dat deze boven de factor 1.5 uitkomt (waarschijnlijk slechts 1.1 of 1.2 maar een factor kleiner 1 zou me niet echt verbazen). Om die panelen in een omloopbaan te brengen en te houden, dat is een heel ander verhaal. Bovendien moet je ook de energie naar aarde transporteren. Dus ik zie het somber in voor je voorstel. Vandaar mijn vraag naar een studie of zo.
 23. Heb je een linkje naar een studie of zo?
 24. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649937/ "N-acetylcysteine (NAC), a precursor of the antioxidant glutathione, has been used to loosen thick mucus in the lungs and treat acetaminophen overdose for decades. However, NAC can also boost the immune system, suppress viral replication, and reduce inflammation. Despite these valuable features, NAC has been mostly overlooked throughout SARS-Cov and MERS-Cov epidemics, as well as the current COVID-19 pandemic. In 1997, De Flora et al demonstrated that oral administration of NAC (600mg, bid) significantly improved cell-mediated immunity, shifting from anergy to normoergy in seniors (Figure 1A).21 Anergy represents a lack of reaction from immune cells to foreign substances, such as bacteria and viruses. Unsurprisingly, NAC treatment significantly decreased the frequency of influenza, as well as the severity and duration of most symptoms (Figure 1B). Although the infection rates of influenza virus (H1N1 Singapore 6/86) were similar in the two groups, only 25% of virus-infected subjects in NAC group developed flu symptoms, contrasting with 79% of the subjects in the placebo group. As a result, NAC may improve compromised cellular immunity and prevent development of certain respiratory virus-caused diseases, thus raising the question: Can NAC administration benefit COVID-19 patients?" ... "NAC has been demonstrated to inhibit NF-κB, as well as the replication of human influenza viruses (H5N1, Vietnam/VN1203 strain) in human lung epithelial cells in a dose dependent manner (5 to 15 mM) (Figure 2). NAC also reduced the production of pro-inflammatory cytokines (IL-8, CXCL10, CCL5 and IL-6), thus reducing chemotactic migration of monocytes.23 In addition, NAC has also been showed to inhibit replication of other viruses, such as human immunodeficiency virus (HIV)24 and respiratory syncytial virus (RSV).25 This means that, theoretically, NAC has the potential to inhibit SARS-Cov-2 as well because of its ability to negatively regulate NF-κB." NAC of in het nederlands Acetylcysteïne is een vrij verkrijgbaar supplement dat gebruikt wordt voor de bestrijding van vastzittende slijm in de luchtwegen. Bij o.a. Kruidvat verkrijgbaar voor < 5 euro voor 10 extra sterke (600mG) tabletten. Oh, en het gerucht gaat dat de Amerikaanse FDA NAC gaat herclassificeren als een medicijn en daarmee de otc verkoop onmogelijk wordt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...