Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

OBL-Rien

Lid
 • Aantal items

  4446
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  115

Alles dat geplaatst werd door OBL-Rien

 1. Nee, we kunnen NIETS leren van Game of Thrones. Het was een FILM, een VERHAAL. Er gebeurde NIETS in die film wat niet in het script stond. Kun je iets leren van een script? Er staat alleen in het script wat de schrijvers er in wilden hebben. En die schrijvers wilden een boek/script verkopen. Alles wat we dan eventueel toch aan lering hier uit kunnen trekken is dat een goed script geld oplevert. Meer niet. Sorry hoor, maar ik wordt zo moe van al die moraliserende film analyses..... het is allemaal BS, men gebruikt de film enkel om de eigen vooroordelen te formu
 2. OBL-Rien

  Bouwkavel

  https://www.funda.nl/koop/oostburg/bouwgrond-41376404-tragelweg-6/
 3. OBL-Rien

  Syncretism

  Over hoe de hedendaagse mens de wereld ziet. De studie is gedaan in de USA, maar ik denk dat we het resultaat als representatief voor de gehele westerse wereld kunnen zien. https://www.wnd.com/2021/04/stunning-number-americans-dont-hold-biblical-worldview/ The study found that the most common worldview among Americans (88%) might best be termed syncretism, said Barna, describing it as a "disparate, irreconcilable collection of beliefs and behaviors that define people's lives." ... "Syncretism is a cut-and-paste approach to making sense of life," he explai
 4. Popular opinion does not matter https://odysee.com/@AcademicAgent:f/public-opinion-doesn't-matter-five:1
 5. Afwachten zou ik zeggen. Ik ben nogal sceptisch geworden....
 6. Daar geloof ik persoonlijk totaal niet in. Mutaties zullen er zijn, dat is onvermijdelijk. Maar ze zullen -imo!- net zo of minder gevaarlijk zijn dan de huidige.
 7. Bedankt voor je persconferentie samenvatting! (ik kijk ze nooit, maar lees graag je samenvatting) Dingetje is, de corona cijfers zijn op dit moment slechter dan toen de maatregelen verzwaard werden. Of we over het hoogtepunt heen zijn? dat zou ik niet durven concluderen uit de statistiek. Ik zie de aangekondigde versoepelingen dan ook vooral als een functie van twee bewegingen: 1) maatschappelijke weerstand en 2) inzien dat de maatregelen niet echt werken. Daarbij, het weer blijft koud, dus ook uit die hoek kan geen versoepeling gemotiveerd worden.
 8. @martin @Ron sr @Sjuul Dank voor jullie menig. Ik eet wel kaas, en heel kleine hoeveelheden Yoghurt (als deel van een recept). En dat is alle zuivel die ik binnenkrijg. Ik ging er tot nog toe van uit dat de fermentatie van de melk de meeste suikers er wel uit haalt. En lactose intolerant ben ik niet. Dus alhoewel ik niet overtuigd ben dat kaas gezond zou zijn, geloof ik ook niet dat kaas voor mij slecht is.
 9. @Sjuul @martin @Ron sr Wat denken jullie over kaas?
 10. Dat vindt ik grappig. Ik kende de titel niet, maar voor mijzelf denk ik vaak "die persoon heeft een broodbuik" (het zijn er nogal veel).
 11. @Hermanusb Ik denk juist dat windmolens overschat worden https://www.milieucentraal.nl/klimaat-en-aarde/energiebronnen/kleine-windmolens/ "Stroom opgewekt door een kleine windturbine kost tussen de 25 en 35 cent per kWh" Dat is meer dan uit het lichtnet (20-25). En meer dan zonnepanelen (15-20). Ik heb van iemand die zelf al langere tijd met kleine windmolens experimenteerde gehoord dat die dingen een hoop aandacht vragen. Er is voortdurend iets aan de hand dat verholpen moet worden. En als het eens echt hard gaat waaien moet je ze van de
 12. Hm, interresant. Had ik nog niet gezien. Ik ben zelf ietwat "bang" van lithium, is een tamelijk moeilijk te blussen brand als er wat gebeurt. Mijn voorkeur gaat uit naar FeNi accu's, die gaan ook nog eens veel langer mee (feitelijk gaan ze nooit "af", je moet ze alleen schoonmaken en hervullen). Maar die hebben een aparte lader nodig, en je moet voor goede ventilatie zorgen (knalgas). Als je een flink stuk grond hebt ;-) Kleine windmolens zijn nogal inefficient, dus je moet gelijk zo groot mogelijk. Als ik ooit mij idee kan verwezelijken
 13. Nee, dat zou ik zo niet gezegd willen hebben. Als je onafhankelijk van het lichtnet wil zijn, dan zul je zelf je energie moeten opslaan. Direct voeden vanuit zonnepanelen is voor de meeste producten onmogelijk gezien de enorme variatie in energie productie. Enkel voor zoiets als water verwarmen zou het wel gaan, maar dat is -vanuit energie perspectief- gezien tamelijk onzinnig. (Je kunt dan beter collectors nemen) Opslag betekend accu's, en dat betekend (veel) geld. In feite moet je bij zelfvoorziening beginnen met het verbruik, en van daar uit omhoog werken
 14. Kop in de telegraaf: Dieren moeten natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Dieren wel, mensen... nee hoor!
 15. Zoals Martin al aangaf, weet waar je mee bezig bent, anders gaan er gegarandeerd dingen stuk (of doen 'au' en erger) Edit: Het grote probleem wordt veroorzaakt doordat een netinverter een stroombron is, geen spanningsbron. Iedereen is wel bekend met een spanningsbron, maar een stroombron is een heel ander ding. Hierdoor gaan er vaak dingen stuk, want wanneer mensen met hun kennis van spanningsbronnen een stroombron willen gaan aansluiten.... dan 'boem'... Edit 2: Overigens, omdat stroombronnen zo zeldzaam zijn, zullen zelfs elektro-installateurs er geen ervaring mee heb
 16. Inderdaad, maar er is een sector waar dit vrij normaal is: de scheepvaart. Wal-stroom en generator/zonnepaneel stroom. Victron Energy komt uit die sector.
 17. Bij Victron Energy kun (kon?) je dat soort dingen krijgen. Ik heb er over geschreven op zonnestroomvoorthuis.nl wees er wel snel bij want ik heb het domain niet verlengt en het gaat dus binnenkort uit de lucht.
 18. Dat is positief, dan lopen ook de virussen mee naar buiten 😉
 19. En de toezichthouders hebben inmiddels ook al een soort toestemming gegeven voor die nieuwe vaccins, ook zonder testen!
 20. Er zitten natuurlijk een hele lijst aan bijkomende factoren aan. 0-60 vaccineren voert tot doden (o.a.) bij deze groep. 60+ heeft dan te maken met minder doden. Wie mag deze afweging maken?
 21. Daar zet ik de nodige vraagtekens bij. Ik ben nog niet overtuigd dat elke kleine mutatie van het virus gelijk tot een nieuw vaccin moet leiden. Ik vermoed, of acht het niet onwaarschijnlijk dat dit een sprookje is, misschien gemotiveerd door winstbejag of andere bijkomende factoren.
 22. Dat geloof ik ook. Ik hoop maar dat een aantal studies gemaakt gaan worden zodat een volgende keer een betere reactie gegeven kan worden.
 23. Leninism: A system of rule where the least fit rule over the fit https://odysee.com/@Charlemagne:0/Biological-Leninism:6 https://odysee.com/@Charlemagne:0/Leninism-And-Bioleninism:2
 24. Hoofdzakelijk zonnepanelen, maar energie in zijn geheel is wel een beetje "mijn ding". En ja, ik zie zijn verhaal wel zitten. Dat kun je inderdaad zo wel doen geloof ik. Ik heb zelf ook al met die gedachte gespeeld, maar het nooit gedaan of zelfs maar doorgerekend. Dat gezegd hebbende: dit systeem werkt ook zonder opslag van zomerwarmte. Hoezeer de zomerwarmte nog bruikbaar is in de winter is de vraag, de verliezen in het systeem zijn zeer hoog. Hoe hoog zal voornamelijk bepaald worden door de aanwezigheid van grondwater. Heb je veel doorstroming, dan zal dit systeem na
×
×
 • Nieuwe aanmaken...