Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

OBL-Rien

Lid
 • Aantal items

  3389
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  36

Alles dat geplaatst werd door OBL-Rien

 1. Grafieken 2020-05-26 Er komt duidelijk een kleine verhoging aan, zie de gele lijn. Mijn vermoeden is dat er meer milde gevallen getest worden. De laatste 4 dagen zijn er tot nog toe slechts 2 opnames gerapporteerd. Dit is nog niet definitief, het zal nog oplopen. Maar nog nooit eerder tijdens deze COVID-19 golf waren het er zo weinig, zelfs als we de achteraf correcties niet meerekenen.
 2. Grafieken 2020-05-25 Er komt een uptick aan in de positieve test uitslagen. Dit kan natuurlijk het begin zijn van een "tweede golf". Al geloof ik daar vooreerst niet in, de meest waarschijnlijke oorzaak is een uitbreiding van het aantal personen dat (automatisch) getest kan worden bij ziekte verschijnselen. Wanneer de uptick echter ook in de opnames terugkomt, dan is de tweede golf een feit imo.
 3. Oogsten is een bijproduct van voortdurende bodem verbetering!
 4. Ik geloof wel dat het binnen wel gaat, maar ik denk ook dat het niet gemakkelijk is. Ik vond dit artikel: https://healthbytes.me/kweek-je-eigen-kurkuma-in-een-pot/ dus probeer het eens!
 5. Het is verbazingwekkend met hoeveel groentes en fruit je dit kunt doen šŸ˜‰ Zo kun je een ananas gewoon eten en dat de rest in de grond steken ... krijg je vanzelf een nieuwe
 6. Dat zou maar zo kunnen. Wel geef je hierin een bias aan: je bent libertariƫr -individualist- in geest. Jij zult je daar beter kunnen redden. Maar hoe gaat je omgeving reageren? Wat doen de letten als het hard op hard gaat? Zijn de letten ook individualistisch in natuur? Of willen ze dat iedereen dezelfde lijn trekt? Komen de letten ook op voor elkaar? En hoe zit dat voor buitenlanders? Ik heb geen idee, maar het zijn vragen die imo even belangrijk zijn (of belangrijker) dan de vraag hoe goed jij je persoonlijk zult redden. (PS: Je vrouw is van die omgeving, dus dat kan een verzachtende factor zijn, maar het kan ook een tegenovergestelde werking hebben. Rijke buitenlanders die hun vrouwen inpikken? Als je kinderen daar trouwen, dan zijn je kleinkinderen 3/4 lettisch, dat zal wel voldoende zijn. Maar jou en mogelijk ook je kinderen zullen nooit volledige letlanders zijn en dienovereenkomstig ook niet het volle vertrouwen kunnen winnen van de lokale bevolking. Al zal er waarschijnlijk geen -of slechts een klein- uiterlijk verschil zijn hetgeen natuurlijk weer positief is.) Ik probeer niet om je van je plannen af te brengen, maar ik probeer wel een breeder perspectief te geven. Zeker ook voor mede lezers. Opinie: Persoonlijk ben ik tot de conclusie gekomen dat "there will be war". Wanneer weet ik niet, dat zal vooral afhangen van wanneer het economisch erg moeilijk wordt. De K-zwaai die onderweg is zal naar verwachting de economie sterken (en met wat geluk kan die K-zwaai wel eens 20 jaar of langer duren). Hetgeen dan tot een hernieuwde r-zwaai voert. En die r-zwaai zou wel eens in oorlog kunnen eindigen.
 7. Grafieken 2020-05-22 Volgens de cijfers van vandaag zijn er op 14 mei voor het laatst > 10 mensen opgenomen. I.e. de afgelopen week waren het er iedere dag minder dan 10. Heel interessant ook vandaag; RIVM: Sterfte in week 20 lager dan normaal Voor week 20 (11 tot en met 17 mei 2020) wordt het aantal overledenen geschat op bijna 2.850. Daarmee zit de sterfte zoā€™n 200 onder het niveau van wat normaal zou zijn in deze periode. Mijn Opinie: ik verwacht dat deze trend zal zich doorzetten, er zijn veel kwetsbare mensen gestorven, en het algemene gezondheidsniveau ligt nu hoger dan voor de COVID-19. Daarbij, de "lockdown" heeft niet alleen de verspreiding van SARS-CoV-2 verlaagd, maar ook die van een groot aantal andere ziektes.
 8. Ik vermoed dat ca 75% van de mensen veel gelukkiger zouden zijn met 1x leren en daarna een baantje voor het leven. Dit voornemen gaat daar tegenin, slaat het "fundament" onder de voeten weg en zal tot grote onvrede leiden met op den duur zelfs politieke gevolgen. Tja, dan kom ik toch weer op r vs K, de K-shift is O N V E R M I J D E L I J K
 9. ƉƩn vraag die -imo- een ieder zou moeten beantwoorden voordat men vertrekt is deze: wat gebeurt er met mij/mijn familie/kinderen/kleinkinderen wanneer de situatie in de wereld dramatisch verslechterd. Waar kan ik op support uit de omgeving rekenen, en waar zou de omgeving vijandig kunnen worden?
 10. Dat moet je so wie so als je mentaal fit wilt blijven. Leer ieder jaar ten minste 1 nieuw ding waar je echt voor moet "blokken".
 11. Grafieken 2020-05-19 Het aantal opnames is naar verwachting op dit moment ongeveer 10 per dag en wordt nog steeds lager. (Opm: incl anticipatie van correcties achteraf) Het lijkt dan ook niet onmogelijk dat we voor de tweede week van juni al een eerste dag gaan zien zonder nieuwe opnames.
 12. 1ste indicator is de positieve test, daar zit ca 4 dagen vertraging in. Maar die is slecht bruikbaar omdat de doelgroep die getest kan worden steeds groter wordt. Wel is het zo dat ondanks het feit dat de groep groter wordt, het aantal positieve uitslagen blijft dalen. Vandaar mijn goede moed. 2de indicator is het aantal opnames, maar daar zit een vertraging van ca 11 dagen op, en dus moeten we hier inderdaad nog even op wachten.
 13. Voorlopig geen spoor van een tweede golf, en het is inmiddels een week sinds de versoepeling. De groep die getest kan worden wordt steeds verder vergroot, maar zelfs dat doet het aantal positive uitslagen niet stijgen.
 14. Ik heb al eens eerder een bericht gezien over een vermoedde verbinding tussen verkoudheden en COVID-19. Nu is er een studie die vindt dat er bij 40 tot 60% van de mensen die niet blootgesteld waren aan SARS-CoV-2 toch weerstand tegen het virus hebben in de vorm van CD4+ T cellen. Een mogelijke verklaring daarvoor is dat deze mensen een vorm van verkoudheid hebben gehad waarvan het verkoudheidsvirus gelijkaardig genoeg aan SARS-CoV-2 was om deze cellen aan te maken. Zou -imo- een hoop verklaren... https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(20)30610-3
 15. Never let a good crisis go to waste.... Er zijn genoeg mensen die dit zien en betreuren, maar je kunt niet 123 het systeem zelf aanpassen. Maar bovenal: elke overheid weet dat je altijd de optie van nationalisatie hebt... dus wat maakt het uit? Alle bedrijven die onmisbaar zijn kunnen worden genationaliseerd wanneer het de overheid uitkomt. Laat China hun geld rustig hier uitgeven.
 16. Grafieken 2020-05-17 De groep die getest kan worden is sinds begin deze week uitgebreid met de contact beroepen. Dit lijkt er voor gezorgd te hebben dat de daling iets minder snel verloopt. Eigenlijk een beetje jammer omdat nu niet goed te zien is of er zich een tweede golf aandient of niet. Gegeven de uitbreiding test-doelgroep, geloof ik dat er geen indicatie is dat er geen tweede golf aankomt. Deze grafiek is beter om te zien of er een tweede golf komt, maar omdat er tussen test en opname een dag of 5 zitten, kunnen we dat pas eind volgende week zien. En de wellicht belangrijkste grafiek blijft gewoon vallen. Maar deze zal pas over een week of 4 een tweede golf laten zien - als er een tweede golf zou zijn.
 17. China vermoordt duizenden eigen (han) burgers om een afleiding te creƫren voor het rechtvaardigheidsgevoel in het westen? 1) Stel dat China alle oeigoeren oppakt en in concentratie kampen zet onder het beroep op "interne politiek" , wat dan? 2) Stel dat China een virus exporteert dat duizenden mensen in het buitenland doodt, wat dan? Welke van deze twee zou er voor zorgen dat China repercussies zou moeten verwachten? imo is dat no contest. De wereld zou 1 zo snel mogelijk vergeten, maar 2 zou serieus problemen veroorzaken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...