Ga naar inhoud

gwoonEva

Lid niveau 2
  • Items

    185
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door gwoonEva

  1. Ik ben vanaf zondag slecht in orde, Eerste dagen echt ondertemp van 35.9.. En wat keel pijn.. Nu al paar dagen 38.0-38.5 soms een kleine uitschieter.. Heel heel moe, hoesten maar dat word iets minder,, wel stik benauwd.. Pijn/brandend gevoel op de longen. 
     
    Ochtend gaat het vaak enigzins.. Rond het middaguur stort ik in.. Overigens laatste 2 jaar niet ziek geweest. Iedereen in huis plat, liep ik nog rond dus het is best apart dit

    Dat klinkt wel als covid zoals ik het hoorde van een positief geteste vriendin!

    Beterschap!!


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    • Leuk 1
  2. Een goede vriendin van me begeleid klinische onderzoeken. Redelijk up te date dus zeg maar. Verwacht de piek half tot eind mei. Dan zijn we dus zeg maar 7-8 weken onderweg vanaf de eerste maatregelen. Dan duurt het afbouwen waarschijnlijk ook een 6 tal weken...

    Verandert dat mijn plannen? Nee. Mijn kinderen gaan weer naar school als ik denk dat t weer kan. Ik wil ons huis verkopen en klussen aan een nieuw huis. En we gaan pas helpers toelaten als dat weer kan. Tot die tijd bereiden we ons voor op een tweede golf. Meer kunnen we niet doen. Voorbereid blijven, doorgaan met leven, werken aan een betere toekomst.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

    • Leuk 1
  3. Mijn zus is dierenarts. Ik had met haar deze discussie eerder al. Er zijn verschillende dieren die andere corona virussen wel kunnen dragen (bijv katten). Maar omdat er zo veel druk ligt op het beter maken van mensen is er weinig onderzoek gedaan nog.

    Maar wat zeker is, honden hebben, aangetoond, corona besmettingen. Het virus is aangetroffen in de keel, maar over besmetting van dier op mens is niets bekend. De vormen van corona virussen (geen covid19) bij katten bevinden zich in de maag/darmen, en ook daarvan geen bekende dier op mens besmettingen.

    Wel is het zo dat als een corona virus en een airborn (bijv vogelgriep) virus samen zouden komen in een dier wat voor beide bevattelijk is (varken bijv) het een grotere kans heeft om te muteren naar een airborn corona virus. Dat zouden we echt niet willen

    Maar veehouders weten dit, en worden ook echt verzocht niet te werken als ze niet fit zijn.

    • Leuk 1
  4. Beste Chiel,

    Hamsteren is niet wat preppers doen... nu nog gaan hamsteren is wat preppers juist willen voorkomen. Prepper betekend voorbereiden... het gros van de mensen hier ziet deze “lifestyle” als een verzekering. Je verzekerd je auto ook, ondanks dat je geen ongeluk verwacht. Zo verzekerde wij andere dingen ook.

    Ik spreek niet voor iedereen hier natuurlijk, maar groots inslaan leidt in deze tijden juist tot tekorten, en die willen we voorkomen, voor onszelf, maar vooral ook voor de minder voorbereidde medemens.

    Nu in tijden van crisis (want ja, zo mogen we ht inmiddels wel noemen) is het juist van belang ons gezonde (brabantse) verstand te gebruiken.

    Enige tip die ik mensen nu geef is om ipv dagelijkse boodschappen, wekelijkse boodschappen te halen. Niet voor je voorraad, maar om je kans op besmetting te verkleinen, en zo de druk op het zorgsysteem te verminderen.

    Groetjes uit Br zuid-oost

    • Leuk 5
  5. Ik zou ook wat geven... vanuit de permacultuur gezegd: earth care, people care, fair share.

    Maar voorop moet staan dat wijzelf genoeg hebben. Ik ben al weken mensen aan t vertellen dat dit moment zou komen, en dat ik geen voorraad heb voor 3 gezinnen. Degene die slim waren zijn me nu dankbaar, degene die me toen uitlachten komen nu vragen stellen (over wat ze t best kunnen doen bijv)

    Maar goed, ik ben ook geen tot op t bot bewapend type prepper... ik ben meer het idealistisch hippie type

    • Leuk 1
  6. Sjenks!   
     
    Ja vast die permiegroepen, er is over het algemeen maar 1 nederlandstalige Piroska op dat smoelengebeuren en dat ben ik inderdaad...

    Mijn jongste heet Lotta, we noemen haar altijd pippilotta

    En volgens mij schreef je ook al mee op t moestuinforum

    Ik volgde n pdc, en toen kwam ik op t smoelenboek en zag n bekend naam! Leuk!


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  7.  
    Het advies in België is dat alle kinderen naar school moeten als ze niet ziek zijn.
    Dus ook bij gewone verkoudheidsklachten mogen ze hier nog gewoon naar school.
    Maar ik vermoed dat volgende week alle scholen zullen sluiten. Dus houden we ze gewoon verder thuis vanaf maandag, hoewel onwettig afwezig dan (ons gevoel volgen is belangrijker).
    Nog 3 weken school en alle kinderen hebben in België 2 weken paasvakantie...

    Well this didn’t age well

    Problem solved.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  8. Ja je snapt hem he?  Maarja over 2 weken loop ik nog risico....ik wil helemáál niet naar het ziekenhuis, dan ben ik veiliger... ik denk er nog even over na, morgen ga ik in elk geval wel..
     

    Beterschap!

    Ennuh, delen wij permie groepen op smoelenboek??


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    • Leuk 1
  9.  
    Dat is België dan duidelijk helemaal anders.
    Hier kan men maar 3 opeenvolgende dagen afwezig zijn zonder ziektebriefje van arts.
    Hoelang kunnen jullie je kinderen dan thuis houden in Nederland zonder reden of bewijs?

    Daar is geen regel voor... in een normale situatie willen de meeste ouders hun kinders ook gewoon op school hebben denk ik, haha.

    En ja, er is leerplicht, dus volgens de wer mag je kind na de 5e verjaardag geen dag missen. Maar ziek is ziek.

    Wel gek dat het 20 km verderop (ik woon aan de grens) zo anders is!

    Is het advies in Belgie ook niet heel duidelijk? Vanuit de “regering” (die er niet is, maar ja snapt me )
  10.  
    Welke reden geef je dan door op school voor de afwezigheid van de kinderen en regel jij dan een ziektebriefje van een arts?

    Ik kan niet voor anderen spreken, maar hier gaan ziekmeldingen gewoon via de app van school, er wordt geen reden of bewijs gevraagd. En zeker nu er met n snotneus thuisgebleven moet worden...
  11. Hier moest ik wel een beetje om grinniken, niet vanwege uitlachen, maar vanwege herkenning. Ik had vanmiddag opeens zo'n reality check. Nou ben ik een hopeloze introvert met een bovengemiddelde behoefte aan alleen-zijn. 1x in de week gaan hier mijn pubermormels bij opa en oma eten, en die ene avond is echt heilig voor mij. Lopende grap is ook dat als ik ooit een relatie krijg, die beste vent ook gewoon die avond mee moet naar opa en oma
    Dus ja, ik snap je punt Ik weet niet of je een tuin hebt, want bug in hoeft in dit geval natuurlijk niet te zeggen dat je perse binnen moet blijven?
     
    Hier komt een beetje het volgende dilemma, ik heb beide kids thuis, maar binnenkort beginnen de toetsweken. Voor dochterlief tellen de toetsen mee voor de examenlijst. Tja, wat doe je dan?

    Goddank wel n tuin, kleiner dan ik zou willen, maar genoeg voor de kids. En we wonen praktisch in t bos, dus wandelen met de hond daar elke dag.

    Mijn “me-time” is tussen 23:00-24:00, dan is manlief naar bed, zet ik alle schermen uit en geniet ik van stilte
    • Leuk 1

  12. Ik zou het prima vinden als ze vanaf nu in deze regio zouden zeggen. Joh er is nog niks, laten we dat zo lang mogelijk zo houden, en de kinderen en mensen zoveel mogelijk thuis laten. 

    Neem ik de lesstof wel door met mijn kind. Kan ik opstaan wanneer het mij uit komt, en naar bed wanneer het mij uit komt, en mijn kind lesgeven op dat moment dat haar concentratie het hoogst is. Ik vind het erg jammer dat thuisscholing zo lastig is voor elkaar te krijgen. Ik gun haar haar school, maar sociale contacten hoef je niet fulltime voor naar school.

    Hahahaha... nee helaas... opstaan wanneer t mij uitkomt is hier niet aan de orde. 6:30 is echt de max.

    Maar ik snap je.
  13. Wij gaan denk ik de kinders uit school houden en in bugin. Rivm doet te weinig, dan doen we zelf maar wat er moet gebeuren...!?

    We kregen van school al n mail met de huidige lesstof per groep (ik heb n peuter, kleuter en dame in gr3), dus we kunnen thuis aan de slag. Ik zie wel n beetje op tegen jonge kinderen thuis, verveling enzo. Ze willen op deze leeftijd ook heel graag naar school nog... Maar uitstellen is risico nemen.

    Ondanks alle preps, het gevoel van voorbereidheid door de jaren heen, vind ik het toch een lastige beslissing.

    Geen idee wat ik met deze post wil trouwens... maar ik voelde de behoefte om onze overwegingen in alle eerlijkheid te delen.

    Groetjes uit brabant

    • Leuk 1
  14.  
    Bedoel je daarmee dat ze geen extra hoeveelheden van een bepaald product gaan leveren aan de supermarkten?

    Ja. Normaal hebben ze standaard leveringen (van wat er sowieso elke dag aangevuld en verkocht word), en zelf kunnen ze in dat systeem extra dingen bestellen, of meer van iets, of juist minder. Nieuwe producten toevoegen... nu kan dat niet meer. Ze krijgen wat ze krijgen en hebben zelf geen optie meer om daar iets aan te veranderen.
    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...