Ga naar inhoud

John Durden

Lid niveau 2
  • Items

    373
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door John Durden

  1. Op 5-2-2022 om 20:45, martin zei:

     

    1. Dus eigenlijk verteld Mathias niks nieuws en ik denk dat hij het voor 85% ook wel juist ziet.

     

    2. Vanuit zijn perspectief verklaard hij op deze manier het gedrag van "de schapen"

    Maar vanuit mijn perspectief verklaard hij het gedrag van "de wappies"

     

    3. Waar hij (in mijn ogen) in zijn denkbeeld de plank misslaat is zijn overtuiging dat je mensen altijd zal kunnen controleren door het toepassen van maatregelen/druk en dat ze het zullen blijven slikken. Die indruk heb ik dus helemaal niet. Als we in de geschiedenis kijken dan zien we zoveel voorbeelden van een situatie die een grens overgaat en dat het figuurlijke lont in het kruitvat terecht komt.

     

     

    Even genummerd door mij voor de duidelijkheid in reactie

     

    1. Hij zegt zeker niets nieuws, maar combineert wel een paar heel interessante analyses. Hij baseert zijn boek / visie vooral op bestaande en bekende, laat 19e eeuwse sociale psychologie van o.a. Gustave Le"Bon. Je kunt zijn visie samenvatten als:

    - Hanna Ahrends analyse over de opkomst van totalitarisme +

    - Pim Fortuyns (en vele vele anderen) analyse van 'De Verweesde Samenleving' +

    - Jordan Petersons analyse van de neiging tot totalitarisme in moderne 'woke linkse' ideologie van de elite +

    - massa psychologische reactie op Covid =

    ..situatie voldoet aan Mass Formation criteria a la Gustave Le Bon.

     

    Uit de Wikipedia van Lebon kun je deze twijfelachtige 'parel' halen:
     

    Quote

     

    "Adolf Hitler is known to have read The Crowd and in Mein Kampf drew on the propaganda techniques proposed by Le Bon."


     

     

    2.  Het werkt inderdaad ook aan beide kanten. Desmet heeft dit zelf in een interview met De Nieuwe Wereld al onderkent (zie video hieronder). Maar geeft wel aan dat de sterkere massavorming zich nu eenmaal altijd afspeelt aan de kant van de meerderheid / het gevestigde discours. Dus je hebt zeker gelijk dat er aan de kant van het verzet (het woord 'wappies' moeten we mi uit het woordenboek schrappen) ook een neiging kan ontstaan om de gevreesde tyrannie te versimpelen door ze te personaliseren in de vorm van Gates, Schwab, Rutte. Deze schijnbaar aansturende mensen zitten namelijk vlgs hem juist nog dieper in de massavorming. Maar dit betekent niet dat er ook geen -bewust- misbruik wordt gemaakt van de situatie, door mensen/bedrijven/instituties met een groot belang bij de maatregelen.

     

     

    3. Ik heb niet de indruk dat (heb nergens gezien dat) hij dat beweert dat mensen alles blijven slikken, maar eerder dat hij wijst op hoe moelijk het is om mensen uit een massavorming los te peuteren. Daar is de vergelijking met hypnose m.i. ook gepast. En helaas is de vlam in de pan historisch vaak juist een verzwaring van de druk op mensen die zich verzetten tegen De Oplossing voor Het Probleem. Die worden dan vaak synoniem gemaakt met De Oorzaak van het (voortduren van het) Probleem. Zoiets als wordt bereikt met slogans als "de pandemie van de ongevaccineerden".

     

    We zien inderdaad gelukkig dat mensen zich in Nederland steeds meer bewust zijn van de inconsistenties in het beleid en de leugens die er steeds vaker voor nodig zijn om deze te rechtvaardigen. Maar als dit besef gaat leiden tot een diep wantrouwen in de instituties dan is wat mij betreft netto de zaak er zwaar op achteruit gegaan en hebben we jaren nodig om dat vertrouwen weer op te bouwen. Dat is de regering, het OMT en justitie echt wel zwaar aan te rekenen.

     

    Wat mij zorgen baart nú, is het belang dat veel mensen hebben bij het blijven verdedigen van wankelend beleid. De corrupte incentives rondom het ontstaan van een andere crisis (bv. 'dodelijkere varianten' financiele crisis, oorlog in Ukraine, klimaatramp) die de maatregelen zouden blijven rechtvaardigen ad infinitum. Je wilt niet dat mensen in een dergelijke positie angstig worden voor de gevolgen van hun fouten.

     

     

  2. Op 1-2-2022 om 00:04, Sterredag zei:

    Dus als iemand zich zo enorm uitgesloten voelt en dat vergelijkt met de uitsluiting van de joden, dan is dat zijn gevoel en goed recht.
    Als iemand zich zo enorm uitgesloten voelt en dat wil vergelijken met racisme zoals dat was in Amerika dan is dat zijn gevoel en goed recht.
    Want dat gevoel is niks meer of minder waard dan het gevoel van de ander die daar dan over beledigd is. 

     

    Eens. Heb een uitgebreide discussie hierover gevoerd met CIDI n.a.v. hun rechtszaak tegen Baudet. Naar mijn mening is het gevaar groot dat we de definities van anti-semitisme, stigmatisering, hate speech gaan uithollen, door deze telkens door een rechter te laten toetsen. Daar zit altijd een arbitraire kant aan, die zwaar wordt beïnvloed door de bredere cultuur waarin de toetsing wordt gedaan. We hebben hier helaas niet een sterke traditie van bescherming van VvMU en de laatste tijd een behoorlijk sterke neiging om 'tegengeluid' te censureren. Er lijkt een impliciet grondrecht te zijn ontstaan dat men niet meer beledigd mag worden. Maar die beweging keert zich helaas vaak juist tegen minderheden in welke vorm dan ook. Het echte anti-semitisme en racisme gaat echt niet verdwijnen als je er teveel mensen mee associeert. Je gaat het alleen maar minder herkennen.

     

    Dat wil niet zeggen dat er geen omgangsvormen meer zijn en dat sommige vergelijkingen zorgvuldig - en liefst door de eigen groep - moeten worden gemaakt. Maar er zijn wmb belangrijke lessen te leren uit het verleden die hun waarde verliezen als ze onder een impliciete of expliciete censuur gaan vallen. Waarom hebben anders Dostoevsky, Solzhenitzyn, Orwell, Huxley, Hanna Ahrendt, Daniel Goldhagen hun boeken geschreven?

     

    Dit is overigens geen reactie op individuele mensen / meningen hier, dus vat dit vooral niet persoonlijk op. Het lijkt me dat iedereen hier voorbereid wil zijn op 'storingen' in een systeem / overheid / maatschappij die minder betrouwbaar aan het worden zijn vwb belangrijke eerste levensbehoefte. Vrijheid valt wmb daar niet alleen onder, maar is zelfs voorwaarde hiervoor. En het lijkt me dat we het hier allemaal eens zijn dat daar een beetje teveel aan wordt getornd de laatste twee jaren.

     

     

    • Leuk 3
  3. Op 31-1-2022 om 10:51, moestuin zei:

    Begrijp ik je goed en doe je aan een soort voorfiltering met zand? Hoe bouw je waterdruk op zonder elektriciteit?

    Kortom: erg interessant, vertel meer. 

     

    Er zit een voorfilter op de beregeningsinstallatie, in de vorm van een grote buis met een dikke filterende stof eromheen. Die filtert het genoeg voor gebruik in het sprinklersysteem. Ik voeg deze filterset toe na de pomp met een tap ertussen, voor gebruik als was/drinkwater.

     

    Waterdruk komt van een pomp die op een losse PV installatie staat in geval van grid loss. De druk na de eerste 3 filters is voldoende voor water voor gebruik om te wassen, schoonmaken. De laatste filter geeft een vrij kleine druk maar levert drinkbaar water op voor consumptie / koken.

  4. Even mijn 2 centjes. Verbaast me niets dat deze vergelijking een gevoelige snaar raakt en dus de discussie lastig maakt. Inmiddels zijn er joden die wijzen op de plicht om de vergelijking te maken en CIDI die mensen vervolgd als ze de vergelijking maken. Misschien is het ook het beste om de evt vergelijking te laten maken door de mensen die de emotionele afweging zelf het beste kunnen maken.

     

    De vergelijking met (bewegingen in de maatschappij richting) totalitarisme komt ook al van voor de pandemie en ~maatregelen. De onderliggende tendens van het verabsoluteren van 1 belangrijke maatschappelijke waarde naar de Hoogste Waarde zagen sommige mensen al ontstaan rondom klimaat, tolerantie, gelijkheid voordat ze het zagen rondom gezondheid.

     

    Hier bv wat mensen die uit ervaring spreken, met hele verschillende observaties:

    - Iraanse schrijfster - de dictatuur komt terug

    - Roemeense Journalist - wat een onzin!

    - Noordkoreaanse vluchteling - diversity / political correctness heeft tyrannieke wortels

     

    En er zijn op deze manier evenveel meningen te vinden als ervaringen. Het lijkt er mijns inziens op dat het niet verstandig is om de vergelijking teveel te concretiseren (CTB = Ausweiss, Noodwet = dictatuur) maar ook niet om deze totaal te negeren. Tendensen naar totalitarisme maken nog geen dictatuur, maar moeten wel kritisch worden bekeken. 

     

    “History Doesn't Repeat Itself, but It Often Rhymes” – Mark Twain.

     

     

    • Leuk 1
  5. Moge. Eerste keer sinds tijden dat ik weer eens reageer. Maar ik heb deze aangeschaft voor gebruik met (open) slootwater: https://www.offgridcentrum.nl/product/regenwaterfiltersysyteem-5-delig/

     

    In combinatie met een beregeningsinstallatie met pomp en aanzuigfilter (voor de grootste deeltjes als zand) moet dit vlgs mij prima werken bij mij. Maar ik ken de oorsprong en kwaliteit van het water en dat maakt denk ik enorm uit. Wellicht dat er tests mogelijk zijn om dit zelf vast te stellen.

     

    Ik zal na installatie wat fotos delen

    • Leuk 1
  6. 9 uur geleden, Sterredag zei:

    En ben gewoon... ja ik weet het niet... is daar een woord voor? Ik lees nu teksten van 10 dagen geleden, dat het toch wel niet zover zou komen. Nou morgen is het dan toch wel zover!

    [..]


    Dus instromend op het antwoord op de vraag van TS. Ik vind het zeer zeer schokkend en kan alleen nog blij zijn met het feit dat er gelukkig ook pro vaxxers zijn die inzien hoe ernstig dit is.

    Hier de speech, tekst en YT
     

     

     

    Het verschil is inderdaad niet pro- of anti-vaccinatie. Mijn overweging of ik het vaccin voor gezondheidsreden zou accepteren staat volledig los van mijn overweging of ik het vanwege de bijbehorende registratie- en identificatieplicht ga weigeren. 

     

    Sterker nog, ik overweeg* om geen enkele kroeg, restaurant, museum, bioscoop ooit nog te bezoeken die heeft deelgenomen aan dit systeem. Met alle respect voor de situatie van de betreffende ondernemers: als dit nog steeds niet "the hill" is "that you would die on", dan weet ik niet wat ik aan je heb als er iets nog ergers is gebeurd.

     

    *Enig voorbehoud omdat ik mijn intentie meestal niet 100% omzet in daden. Maar de intentie is er en de vastberadenheid vrij groot. 

    • Leuk 1
  7. Niet gevaccineerde hier. Geen anti-vaxxer, hele familie is ge'DKTP'd en ook mijn gele boekje is aardig vol. Maar vanaf de periode dat het bleek dat de voorzorgen rondom Corona (met veel hulp van dit forum) werden ingehaald door een verstrekkend beleid van onze overheid, ben ik nogal terughoudend op elke maatregel die ze 'voorstellen'. 

     

    Die discussie wil ik overigens niet aangaan voor de duidelijkheid. Iedereen mag er het zijne van vinden en zeker onder deze community verwacht ik dat de zelfredzaamheid voorop staat. Dus iedereen doet wat hij/zij zelf nodig acht om zich te beschermen tegen wat hij/zij als bedreigend ervaart.

     

    Ik heb wel een praktische vraag. Ik wil wat lang houdbaar voedsel inslaan ivm de stijgende voedselprijzen. Maar omdat ik thuis geen opslag mogelijkheden heb, zoek ik naar een plek die je kunt huren. Ik merk dat het bij de mini-opslag verhuurbedrijven verboden is om (niet vacuum verpakt) voedsel op te slaan.

     

    Hebben andere mensen daarmee te maken gehad? Enige tips?

  8. Hi mensen, tijd geleden weer dat ik postte. 

     

    Heb een vraagje over finance. De pensioenen zitten nu voor veel mensen in een mandje met alleen maar bagger als SHTF: bv combinatie bonds, aandelen, real estate. Enige dat mij een heel klein beetje stabiel lijkt, zijn commodities. Al is ook dat vaak ook een rare combi van schaarse zaken die nodig blijven zoals voedsel, metalen en bepaalde ertsen maar ook olie en kolen, die waarschijnlijk keihard instorten


    Ben rond aan het vragen wat verstandig is. Wat is de volgens jullie de beste SHTF pensioenfondscombi?

    • Leuk 1
  9. Zelf ook bezig met het ombouwen van een vakantie huis naar een BOL. Een voordeel dat ik je wil meegeven is als je op een berg koopt, je voordelen hebt van zwaartekracht voor zaken als hemelwater opvangt tbv (moes)tuin en grijswitter circuit. Overvloedige zon is ook een voordeel geworden sinds de afschaffing van een Solar PV 'belasting'.  

  10. 41 minuten geleden, OBL-Rien zei:

     

    Hmm, ik heb zo half en half een gevoel dat ik BS moet roepen. Waarschijnlijk een hoax.

     

    Ik zal niet zeggen dat zo'n app onmogelijk is, maar het is niet iets dat je "even" uit de grond stampt. Er zitten behoorlijke problemen aan het exact lokaliseren van personen met zo'n precisie dat je een afstand voldoende nauwkeurig kunt bepalen om -zeg- 10cm nauwkeurig te zijn. En dat begint met de sensoren, een simpele kamera die ergens hangt is niet genoeg.

     

    Ik weet niet waar je het op baseert @OBL-Rien, maar met een open source api als die van Google Vision AI, een dubbele lens óf lidar sensor is dit niet heel lastig voor een slimme coder. Laat staan voor een commercieel bedrijf als ViNotion met eigen hardware voor 'CrowdControl'. 

     

    Als je het hebt over de nauwkeurigheid, dan is dat een stuk beter dan die van het oog van een politie agent, die dit op zeker niet met 10 cm nauwkeurigheid kan en al helemaal niet op de schaal dit dit zou vereisen. 

     

    Ik ben het met je eens als je het hebt over het verbinden van strafrechtelijke gevolgen aan dit soort observaties. Maar gezien het grote succes van het CJIB kunnen we alleen maar hopen dat burgers dit soort maatregelen een brug te ver vinden.. (Want aan de overheid zal het niet liggen).

     

    JD

     

     

     

     

  11. 2 minuten geleden, OBL-Rien zei:

     

    Als er 1 instantie is waar ik werkelijk alle respect voor heb verloren dan is het wel de WHO.

    Imo zijn die gasten zijn niet bezig met gezondheidszorg.

    Alles wat ze zeggen en doen is -imo- politiek gemotiveerd.

     

    Er werken bij WHO respectabele experts, maar de politici voeren het woord en dat maakt het voor overheden en burgers onmogelijk om ze te vertrouwen.

     

    Met dit soort extreem gevoelige zaken kunnen alleen cijfers uitsluitsel bieden. Het laatste cijfer dat ik heb onthouden (excuses, geen link), is dat 8% van de mensen (ws in een bepaalde populatie, ws een land) opnieuw geïnfecteerd konden raken. Nu is dat niet heel erg verwonderlijk als er in feite een oneindige variatie aan viral loods wordt verwerkt in de besmette gevallen en er dus mensen een ontzettend minieme infectie kunnen hebben gehad. Het zou ws onacceptabel zijn als resultaat van inentingen middels een vaccin.

     

    Maar 8% (of welk ander waarschijniljkheidspercentage)  is nergens meer genoemd en dat kwalificeert nu juist dit nieuws als "potentieel rampzalig" of "zoals te verwachten".

     

    JD

  12. 10 minuten geleden, Info_junky zei:

     

    Vroeger, in 2019, waren mensen nog zwaar verbijsterd over hoe de CPC haar eigen volk middels camera's bespiedde, controleerde en uiteindelijk onderdrukte. 

     

    Ik kan me dat nog vaag herinneren.

     

    Maar zij hadden natuurlijk geen publieke veiligheidsreden om dit te doen! Wij stoppen er onmiddellijk mee als de Corona crisis voorbij is.

     

    Echt!

    • Leuk 2
  13. In plaats van dit te voorkomen, zouden we onze beperkte rijkdom beter kunnen inzetten om ons voor te bereiden op de gevolgen. Hier kunnen we in dit forum wellicht aan bijdragen. 

     

    Ik 'geloof' in opwarming van de aarde en denk dat de mens er zeker aan heeft bijgedragen. Ik 'geloof' niet in de macht van de mensheid om de onbedoelde gevolgen van hun eigen economische activiteiten in gezamenlijkheid tegen te gaan. Een vlucht naar voren is mijns inziens de enige reële optie. Helaas waarschijnlijk niet voor iedereen, maar wel voor zoveel mogelijk mensen, als we in de rijke landen vroeg beginnen met het afzien van megalomane CO2 reductie plannen enhet omhelzen van realistische prep plannen.

     

    JD

    • Leuk 1
  14. Heel veel technische mitsen en maren nog voordat je over privacy kan nadenken. Ik denk dat de handmatige oplossing te vroeg is uitgesloten.

    Heb ongeveer 10 jaar in location based services gewerkt en neem maar van mij aan: er zijn al tientallen databases commercieel verkrijgbaar om jouw zogenaamd anonieme Bluetooth LE Mac address mee te cross-referencen.

    Ik heb nog liever een 666 tattoo op mijn voorhoofd :-)

    • Leuk 3
  15.  
    Voor COVID-19 heb ik gehoord dat de normale signalen van een zuurstoftekort niet optreden.
    I.e. mensen zitten ver onder de 90 en lopen/praten etc nog alsof er niets aan de hand is, ook geen versnelde ademhaling.
     
    Sorry, het is laat, en ik ga nu niet naar een link zoeken.... welterusten...

    Als ambu niet wil komen op indicatie 'benauwdheid' is de melding 'saturatie gemeten onder 92%' wellicht een protocol brekertje.
    • Leuk 2
  16. 42 minuten geleden, JohninNL zei:

    Als mede-preppers vroeg ik me overigens af of jullie inmiddels al een saturatiemeter in huis heb gehaald. Ik loop me rot te zoeken maar kan ze nergens tegen een normale prijs in stock vinden. Lijkt me een handig middel om te kijken of je zuurstofgehalte goed is in deze tijden :) . Als iemand een goede tip heeft graag delen (hier of pb)

     

    Heb er 1 van Wehkamp en Blokker, beide goed merk (Medisana) en beide rond de 30 euro. Als ze nu duurder zijn dan is dat oorlogswinst door schaarste

  17. Net op Hart van Nederland een 'expert' die het negatieve advies van de minister over zelfgemaakte mondkapjes onderschrijft.

    En met heel veel 'onderzoeken' schermt, die zouden aantonen dat het een 'schijnveiligheid' geeft en zelfs schadelijk zou kunnen zijn.

    Probeer jij maar aan je gezin uit te leggen wat je nu precies bedoelt met je advies om niet zonder mondkapje naar de winkel te gaan.

    JD

    • Leuk 1
  18.  
    Ik heb op dit moment ivm de coronacrisis zoveel werk dat ik alleen af en toe aan het meelezen op het forum toe kom...
    Daarnaast ook uitval van collega's en daardoor nog drukker dan alleen mijn eigen werk...
    Zat er maar 36 uur in één dag! 

    Keep it up
    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...