Ga naar inhoud

Paraatpaal

Admin
  • Items

    534
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    18

Berichten die geplaatst zijn door Paraatpaal

  1. Beste @Prepje

     

    De reden dat het na 6 maanden vervangen dient te worden is dat er bacterieopbouw kan plaatsvinden in het geactiveerd koolstof van het filter. Dit kan in theorie al na 1x gebruiken optreden. Omdat je deze groei niet goed kan vaststellen raad ik aan het filter ook na 1x gebruik te vervangen. Actief koolstof raakt inderdaad ook verzadigd (ook langzaam door blootstelling aan lucht, dus als je deze filters wilt opslaan goed drogen en dan luchtdicht verpakken).

     

    Het koolstofgranulaat kan na een tijd ook gaan afbreken waardoor de opgenomen afvalstoffen juist in je water terecht komen. Dit gebeurt zeker niet binnen 6 maanden, maar wordt wel mogelijk wanneer je het filter veel te lang gebruikt.

    • Leuk 1
  2. Ik heb zelf zonnepanelen en stook mijn huis op houtpellets. Ook de houtpellets zijn helaas flink duurder geworden, maar dat is een verdubbeling, niet een vertienvoudiging zoals bij gas. Daarnaast heb ik nog 8 kuub hout en een houtkachel in de woonkamer. Dat is lekker voor 's avonds, maar je houdt er maar een klein deel van het huis mee warm.

     

    Het fijne van een pelletketel is dat je flink kan inslaan en dus vooraf kan inschatten wat de kosten voor de komende winter worden. Daar heb je uiteraard wel de ruimte voor nodig. Ik stook een kilo of 4000 in de koude maanden Dus 4 blokpallets van 2 meter hoog. Via de salderingsregeling zit ik qua electriciteit de komende jaren nog wel goed, maar ik ben al wel aan het kijken naar een accusysteem om te kunnen bufferen. Een windwokkel is ook een optie, maar daar moet ik nog betere in duiken.

     

    Ik zit in de luxe positie dat de hogere voedselprijzen voor mij geen probleem vormen. Ik heb vroeger wel moeten leven van 50 euro per week, en ik kan me niet voorstellen hoe ik dit toen had opgevangen, zeker niet in combinatie met de energieprijzen. Ik vermoed toch anders gaan eten. Veel goedkope maaltijden als soep of stamppot, rijst en havermout groot inkopen, aardappelen, eieren, kaas en seizoensfruit halen bij de boer. Maar daarvoor moet je een boer in de buurt hebben die dat ook doet.

    • Leuk 1
  3. Dag @LaSa,

     

    Hij laadt goed op via de hendel, de hendel is ook stevig. De batterij gaat bij normaal gebruik 25 uur mee. Laden via het zonnepaneeltje is vrij traag, dat zou ik vooral gebruiken om de batterij vol te houden wanneer hij sporadisch wordt gebruikt. De ER300 biedt ook ruimte voor AA batterijen, wat handig kan zijn in een noodsituatie.

     

    Ik vind het ontvangst prima, maar dat is uiteraard een mening. Ik denk dat je met een goeie wereldontvanger meer kunt op de korte golf, omdat die daarvoor is geoptimaliseerd.

     

    De ER300 ondersteunt geen DAB+, dus dat moet je meewegen. Ikzelf vermoed dat er bij een echte crisis genoeg te vinden zal zijn op de FM banden. Denk bijvoorbeeld aan DARES.

     

    De 310 is voor zover ik weet voor de Amerikaanse markt.

  4. Hey @Mw. jack Ik zie je post nu pas. Ik kan wel wat inzicht geven.

     

    Uiteraard niet te vergelijken, maar ik heb katten die Insunline nodig hebben, dus ik ben een beetje bekend met het probleem. De Patni Koeltas is zo te zien op te laden met USB en 12volt, en heeft een accu van 7800mAh. Ik kan zo snel niets vinden over de producent, en het EAN nummer lijkt verzonnen. Ik zie hetzelfde product ook terugkomen onder de noemer Qazal, met een ander EAN nummer. Ik kan zo snel ook niets vinden over het stroomverbruik, en hoe lang hij dan mee kan gaan met welke buitentemperatuur.

     

    Ik denk dat dit een whitelabel cooler uit china is, dus ik zou voorzichtig zijn. Je kunt het uiteraard kopen en een weekje testen met een thermometer om te zien of hij ook echt mooi op temperatuur blijft (en niet te warm wordt aan de buitenkant) en hoeveel stroom hij verbruikt.

     

    Bij een koelkast is stroomverbruik altijd een probleem, eigenlijk wil je een compressor koelkastje, dat is het meest efficient. Maar die worden al snel groot (en duur). De kleinste die ik ken is de Dometic CFX3 25, maar dan ben je wel 800 euro kwijt en het is niet gemaakt voor medicatie. Qua stroomverbruik zit deze rond de 250 watt per dag voor 4 graden koeling bij een buitentemperatuur van 32 graden. Als je daar dan een flinke camper accu bij koopt kun je de boel een week lang koel houden zonder bij te laden. (165 ampere * 12 volt / 250 watt = 7,9 dagen). Je moet dan wel een stekkertje kopen om de sigarettenaanstekerstekker rechtstreeks op de accu aan te sluiten. Als je dan een USB stekkertje daarbij koopt kun je meteen al je apparaten ook laden.

     

    Deze accu kun je dan weer laden met zonne-engergie, wind energie of door iedere dag een flink stuk te rijden. Voor zonne-energie moet er natuurlijk genoeg zon zijn, voor wind-enegrie genoeg wind, en voor laden met de auto, genoeg brandstof.

     

    De meeste sigarettenaanstekers leveren 10 ampere, dat is 120 watt. Als je deze accu helemaal wilt laden met de auto ben je wel (165 ampere * 12 volt / 120 watt) 16,5 uur aan het rijden.

     

    Om de accu te laden met zonne- of windenergie moet je naast panelen of een windwokkel ook een laadregelaar hebben (denk aan +- 100 euro).

     

    Het is ook een optie om een complete accu met omvormers en laadregelaars te kopen (Ik heb goede ervaring met Goal Zero en EcoFlow). Maar dan zit je al gauw aan de 2500 euro. Laat maar even weten waar je meer informatie over wilt hebben, want het wordt een beetje een complex verhaal zo, en wie weet is dat helemaal niet wat je zoekt :)

    • Leuk 1
  5. 14 uur geleden, mevr.Grijpstra zei:

    Ja , en ?  Met alle respect voor je ongetwijfelde kwaliteiten op je vakgebied , maar dit betekend nog niet dat nanotechnologie al wel veel verder ontwikkeld en toegepast wordt dan jij misschien weet? 

    De bronnen die ik vertrouw zeggen andere dingen dan de bronnen die jij vertrouwt. Daarnaast kun je niet bewijzen dat iets niet in het geheim wordt toegepast.

     

    14 uur geleden, mevr.Grijpstra zei:

    En wat heeft een Elite te maken met gevorderde technische ontwikkelingen ?

    Ik reageerde specifiek over de post van @vheeswijk Daarin gaat het over de Elite.

     

    14 uur geleden, mevr.Grijpstra zei:

    dit zou in een discussie beter niet een doelstelling moeten zijn.

    het is naar mijn idee helemaal niet nodig elkaar te overtuigen , gewoon proberen open te staan

    voor wat we van elkaar kunnen leren en uitwisselen, hetzij kennis of inzichten/ontwikkelingen

    zou heel wat constructiever kunnen zijn...

    Niemand staat hier open voor de standpunten van de ander, er is geen discussie mogelijk. Iedereen is ingegraven aan zijn kant van de werkelijkheid.

    • Leuk 2
  6. 3 minuten geleden, preppie&kokkie zei:

    Waarom zou dat technisch niet kunnen?

    De techniek is al vele malen verder dan dat wij als consumenten beseffen.

    Nano techniek met name is al zo geavanceerd dat het inderdaad voor de meeste mensen niet meer te bevatten is.

    Dat snap ik ook zeker, maar om het weg te schrijven als ongefundeerd en onmogelijk lijkt mij dan weer de andere kant van het verhaal.

    Kijk eens hoe ver men al bv in China is met digitale surveillance.

    Dat is toch ook gewoon realiteit?

    Ok, ik ben technisch misschien wat sterker dan de gemiddelde lezer. Ik werk zelf veel met chips, ik ben programmeur en werk veel met electrotechniek. Daarnaast is een "Killswitch" zo onmogelijk onpraktisch dit het wat mij betreft duidelijk uit angst voor het onbekende is geboren. Het is ongefundeerd omdat een aanzienlijk deel van de fundering onaantoonbaar is.

     

    Dit gesprek heeft weinig zin, want ik kan niets zeggen of laten zien dat jullie standpunt zal veranderen, en de gegeven links lezen voor mij als een wachttoren pamflet. Ik kan er niets mee omdat je eerst zult moeten geloven dat er een Elite is die alles geheim kan houden en de natuurwetten kan omzeilen.

     

    Kortom, een beetje complotdenken is prima, maar dit is veel te ver gezocht.

  7. 6 minuten geleden, vheeswijk zei:

    Een geslaagde burgeroorlog door de gevaccineerden tegen de overheid is vrijwel onmogelijk. Waarom?  Welnu, het vaccin bevat grafeenoxide en deze kan door 5G gemakkelijk worden aangestraald waardoor de gevaccineerde snel sterft. Dit noemt men de "killswitch".  Ik bedoel maar: Een bestorming van de regeringsgebouwen door zelfs honderdduizenden gevaccineerden kan met een enkele druk op een knop onmiddelijk in de kiem worden gesmoord. Er bestaat een kans dat veel van de ongevaccineerden waarin de "killswitch" (frequenties zijn bekend) niet is geïmplementeerd zullen meedoen met een dergelijke aanval en dan bestaat de kans dat zo'n aanval misschien succesvol zal zijn.  Vandaar de ongelofelijke demonisering en dwang/drang op de ongevaccineerden zich alsnog te laten vaccineren. De ongevaccineerden zullen nooit alleen een dergelijke aanval overwegen omdat zij zullen worden tegengewerkt door de gevaccineerden die nog steeds in de "goede bedoelingen" van de overheid geloven. De ongevaccineerden bestaan uit twee groepen: De "Elite" (uiteraard) en de "Wappies". De eindstrijd zal dus plaatsvinden tussen de "Elite" en de ongevaccineerden terwijl de gevaccineerden in feite nu reeds zijn "uitgeschakeld" in een burgeroorlog.

     

    Dit is zwaar ongefundeerd, het kan technisch niet, het slaat nergens op. Hou dit soort dingen AUB van het forum.

  8. Hey @Awake Ik weet er wel wat van, wat wil je precies gaan doen met de ketel? Is het een nood-kook oplossing voor thuis, wil je er mee kamperen/wandelen/etc?

     

    Het is een prima apparaat als je er alleen water in wil koken, maar ook vrij wankel wanneer je er een grotere pan op wil zetten. Hij is redelijk licht, maar vrij lomp om mee te gaan wandelen. Het is in de basis een rocket stove waarbij het water de isolerende werking op zich neemt, waardoor je heel snel water kan koken.

     

    Kortom, wat is het probleem dat je wil oplossen met de Kelly Kettle? :)

  9. Bij de Prepshop verkopen we er een aantal, de Midland ER300 is wat mij betreft de beste. Die kan worden geladen met USB, spierkracht, heeft een zonnepaneeltje en heeft ruimte voor AA batterijen. De scanner is digitaal, wat ik zelf prettiger vindt. Hij ondersteunt AM en FM, maar dus geen DAB.

    • Leuk 1
  10. 1 uur terug, Anonymous zei:

    Zojuist dit in handen gekregen.

    ik deel het, ieder dient zelfs ze wetenschappelijke info eruit te halen. 
     

    36FAB55D-62A2-487C-9123-B1DDE4D86CDA.jpeg

    B394C424-B897-419D-8ECF-7ED4029E038D.jpeg

    FA73A18F-9350-4052-A695-BF442ED79672.jpeg

     

    Op zich leuk om te zien wat men bezig houdt, maar dit slaat natuurlijk helemaal nergens op.. Vage screenshots vol met spelfouten, in spreektaal geschreven. Het zou best kunnen dat een aantal dingen op dit lijstje daadwerkelijk uitkomt, maar de kans dat "The New World Order" er achter zit en elkaar op de hoogte houdt met dit soort (Nederlandse) overzichten is wat mij betreft precies 0%.

     

    Uiteraard mijn mening

    • Leuk 2
  11. De telefoon kan met de juiste apps een fantastische prep tool zijn. Ik heb zelf een aantal apps gevonden, maar ik vermoed dat er nog veel meer moois verstopt zit. Hebben jullie nog goeie tips? Een vereiste is wat mij betreft dat de app offline bruikbaar moet zijn.

     

    Trail Sense

    Een survival toolbox. GPS beacons, kompas, lineaal, weersvoorspellingen op basis van barometer en zichtbare wolktypes, maan en zonstanden, etc.

    Kosten: Gratis (Open Source, geen reclame)

    OS: Android, F-Droid & Play store

    https://kylecorry.com/Trail-Sense/

     

    Knots 3D

    Een selectie van veelgebruikte knopen met omschrijving en 3D animatie per knoop.

    Kosten: 6 euro

    OS: iOS en Android

    http://nynix.com/knots-3d/

     

    Offline Survival Manual

    Een info-app die een selectie van de informatie uit de publieke US Army Survival Field Manual op een prettige manier toegankelijk maakt.

    Kosten: Gratis (Open Source, geen reclame)

    OS: Android

    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.ligi.survivalmanual&hl=nl&gl=US

     

    De meeste offline survival guides die ik kon vinden zijn gebaseerd op het document "Public domain US Army Survival Field Manual - FM 3-05.70 (FM 21-76)". Deze is gratis te downloaden vanaf: https://fas.org/irp/doddir/army/fm3-05-70.pdf Maar ik hang hem voor de zekerheid ook aan deze post:fm3-05-70.pdf

     

    Windy Maps

    Offline maps, gebaseerd op OSMAnd, maar werkt veel soepeler. Wel de kaarten downloaden nadat je de app hebt geinstalleerd anders heb je er niets aan :)

    Kosten: gratis

    OS: iOS en Android

    https://apps.apple.com/au/app/windy-maps/id1201228182

    https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.seznam.windymaps&hl=en&gl=US

     

    Desert Golfing (game)

    Een beetje offline vermaak kan nooit kwaad. Dit is een eindeloos spel dat je snel start en ieder moment kan stoppen. Alles wat deze developer maakt is overigens het overwegen waard.

    Kosten: 2 euro

    OS: iOS en Android

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.captaingames.golf&hl=en_US&gl=US

    https://apps.apple.com/us/app/desert-golfing/id902062673

    • Leuk 4
  12. <mod>Ik heb de boel hierboven wat opgeschoond ivm off-topic posts. Discussie mag, maar hou het on topic.

     

    Als je iets brengt als een feit. Zoek het dan goed uit VOOR je het hier post, kun je dat niet, post het dan niet of breng met een slag om de arm! Dit is letterlijk hoe misinformatie zich verspreid en de wereld gaat er aan kapot. LEER VAN JE FOUTEN! Als je het vaker fout hebt dan goed, doe je meer kwaad dan goed.</mod>

    • Leuk 1
  13. 11 uur geleden, Madeliefje zei:

    Ach zo is er over alles wel wat te verzinnen.

    Er zijn ook mensen die iedere dag vlees eten en frisdrank nemen. Die worden ook niet oud.

     

    Vooral in Nederland loopt men zoals me veel zaken  flink achter als het over vitaminen en mineralen gaat gaat. Dus dat neem ik nooit te serieus.  
    En al helemaal niet als het van het corrupte systeem van Pinokkio Rutte komt.🤥

    @MamaM draagt een betrouwbare bron aan met een hele lijst aan (internationale) onderzoeken in de footer. Dit heeft niets met Nederlandse kennis of Rutte te maken. Vervolgens hang jij alles dat wel in je wereldbeeld past aan 1 stormfront artikel. Dit is een forum om kennis uit te wisselen, en daarbij moet je af en toe je eigen denkbeelden opzij schuiven.

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...