Ga naar inhoud

PrepperSjors

Lid niveau 2
  • Items

    50
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door PrepperSjors

  1. 17 uur geleden, Red zei:


    @PrepperSjors Vorig jaar had een evenementen terrein waar we stonden een big bag wol over wat gratis meegenomen mocht worden. Mochten ze het dit jaar weer hebben, wil je een seintje hebben? 

    Zeer graag! Wanneer is dat event?

  2. Tof filter, die Grayl filters! Het feit dat je eigenlijk maar 1 watercontainer bij je hoeft te hebben is wel handig. Al is dat zakje dat bij je Sawyer-filter zit erg klein en licht, het scheelt toch weer. Grayl claimt zo te zien ook een aantal virussen te kunnen tegenhouden. Ik dacht dat de Sawyer dit niet doet, maar daar moet ik me dan nog even extra op inlezen.

  3. 9 uur geleden, candyman zei:

    Zeker, er zijn veel meer opties.

    Maar ik rij graag Amerikaans.

    Simpele en redelijk betrouwbare techniek en ze maken zo'n mooi geluid.?

    Ik zou het liefste een Ford of Chevy 4x4 busje hebben maar die zijn nogal prijzig.

    En hoe zit het qua verkrijgbaarheid van onderdelen voor zulke bussen hier aan deze kant van de oceaan?

  4. 14 uur geleden, JJ&A zei:

    Wees heeeel Behoedzaam als je iets koopt misschien mag ik hier meer over verklaren dat is even in overleg met het TEAM.

    Ik ben benieuwd :)

     

    Wat betreft Sprinters overigens; ik vind het hele mooie bussen en mijn eerste keuze ging daar ook naar uit. Vooral als je regelmatig vanlife-filmpjes op YouTube kijkt dan wordt je al snel bevooroordeeld. Maar Sprinters zijn ook duur qua aanschaf en qua onderhoud/onderdelen. Althans, dat is wat ik heb gelezen. Wat ik ook een nadeel van de Sprinter ten opzichte van een Renault Master vind is dat de Sprinter erg tabs toeloopt naar de bovenkant. Een Master heeft rechtere wanden, waardoor je bij je plafond meer ruimte overhoudt om bijvoorbeeld kastjes e.d. te maken.

  5. 6 uur geleden, candyman zei:

     

    Is die decoupeerzaag van parkside goed?

    Met hout ben ik echt een drama, ik kan geen plank recht zagen.

    Laatst kocht ik een decoupeerzaag bij de action maar dat was niks, snel krom waardoor recht zagen nog moeilijker werd.

    Ik vind het een topding! Ik vind vooral deze vorm erg fijn (zie foto hieronder). Hij ligt veel prettiger in de hand dan een decoupeerzaag met 't handvat aan de bovenkant. Bij dit model heb je 'm echt in je hand liggen, iets dat wat mij betreft veel meer controle geeft.

     

    Recht zagen ligt zoals al gezegd ook wel aan je zaagvaardigheden ;) Maar oefening baart kunst, dus vooral niet opgeven zou ik zeggen :)

     

    Als je zaagje krom trekt dan kan dat door verschillende dingen komen; Het hout is te dik/hard. Je zet teveel kracht (laat de zaag het werk doen, zij mij opa altijd). Of het is echt gewoon een kutzaagje. Ik gebruik zelf nu toevallig zaagjes van de AC Tion en die bevallen prima. Ik zaag voornamelijk MDF, OSB en underlayment. Geen massief hout of hardhout.

    Parside Dikkepeerzaag.jpg

  6. 22 uur geleden, Arie zei:

    Ik zou ook in je overweging mee nemen of je camper alleen voor het camperen is of ook als daily wil gebruiken. 
    Een camper op basis van een compacte bus als een Mercedes Vito of Renault trafic geeft voordelen kwa parkeren maar ook het brandstofverbruik is vaak gunstiger. En met een hefdak er op heb je toch sta hoogte wanneer gewenst en soms zelfs slaapplaats. 
    Veel bussen worden verkocht ex btw en ex bpm, bij ombouw naar camper kenteken moet er dus nog een paar euro afgetikt worden waar je misschien geen rekening mee heb gehouden. 
     

    uitgaande dat je de bus op nederlands kenteken komt te rijden. 

    Hij wordt alleen om mee te kamperen en dus als BOV mocht dat nodig zijn. Dat er nog btw en bpm bij de aanschaf van een ex-zakelijke bus komt kijken was ik gelukkig al van op de hoogte. Op zich zie ik op Marktplaats ook regelmatig margewagens voorbij komen, dus daar mik ik op.

    Een hefdak zien we overigens niet zitten. Daarom kiezen we ook voor hoogte 2 (H2) bus, zodat je gewoon in de bus kunt staan, zonder iets te moeten ombouwen.

    • Leuk 2
  7. Zoals een aantal van jullie al weten ben ik van plan een bestelbus om te gaan bouwen tot camperbus. Het idee is om hiermee te kunnen kamperen maar ook om als BOV te kunnen gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar een bus van na 2009 met Euro 5 goedkeuring, zodat we ook eventueel een milieuzone in kunnen rijden. Qua afmeting heb ik het liefst een L2H2, zodat ik gevoelsmatig nog onder de kleine campertjes val ;) Ik zit zelf aan een Renault Master te denken. Graag zou ik van jullie horen of je dit een goed idee lijkt en zo niet, wat zou ik beter/anders kunnen doen? Ook als je 't wel eens bent zou ik graag ervaringen willen horen of dingen waar ik op moet letten.

    • Leuk 1
  8. Offtopic maar ik wil onze kampeerbus gaan isoleren met schapenwol, omdat schapenwol geen vocht opneemt, en dus ook niet gaat schimmelen/rotten door condensvorming. Met andere woorden, woonde je maar in Nederland. Dan had ik je wel van al die zakken schapenwol af kunnen helpen ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...