Ga naar inhoud

Erny

Lid niveau 2
  • Items

    218
  • Registratiedatum

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door Erny

  1. Op 15-7-2021 om 10:30, Paratoi zei:

    Yo, is het iemand opgevallen dat er wat gaande is in Zuid-Limburg? Evacuaties, stroomuitval, huizen die vollopen, mogelijk doorbraak van een waterbuffer. Of heeft dit niets met preppen te maken? Vind het gewoon eng stil.

    Ja, dat vond ik eigenlijk ook al...   Maar hoog en droog hier in Groningen vond ik het niet aan mij om hier een topic over te openen. Had het bijna gedaan vannacht. 😉

     

    Als ik nu bij Maas, Waal, Lek, Rijn zou wonen zou ik mn rugzakje zeker inpakken, just in case. En snel een goedkoop opblaasbootje kopen.

    Al dat water moet toch ook nog door nederlandse rivieren afgevoerd worden?

    En dat met al die volgebouwde uiterwaarden...?

    (Zag afg. week toevallig beelden van Culemborg, aan de Lek, van naast de spoorbrug. Toen ik daar opgroeide (70'ties) werd er niet gebouwd naast de Lek, nu zag ik een complete woonwijk waar vroeger weiland was en waar toen water heen kon.

     

    Op het journaal werd net getoond dat het evacueren van steden erg langzaam gaat, dat er zo af en toe een autootje doorheen mag, dat klinkt niet echt praktisch.

    Hopelijk is overheid beter op overstromingen voorbereid als op virussen.

     

    Vannacht naar WDR gekeken, dat waren behoorlijk heftige beelden.

     

    • Leuk 2
  2. Op 4-6-2021 om 02:31, Jaap zei:

    ligt de slechte karbonade onder de goede,

    Inderdaad. Maar dat is niet nieuw. Halverwege de 80'er jaren deed ik vakantiewerk bij het distributie centrum van Fred van der Werff in Leek, alwaar dus ook het vlees verpakt werd. Daar werkte ik drie zomers lang voor een schamel loontje. Wat ik daar geleerd heb is dat je altijd moet kijken wat er onderop in het pakje vlees ligt. Want wij moesten namelijk eerst de dunne slechte botterige plakken karbo in het bakje leggen en dan een paar mooie plakken bovenop.

    Dus nog steeds sta ik, tot verbazing van omstanders, de schaaltjes vlees zo goed mogelijk uit elkaar te trekken om te kijken wat er op de bodem verstopt ligt. 😎

     

    En verder... is het jullie ook opgevallen dat de Nutellapotten steeds slanker worden? Helaas worden ze daar niet goedkoper van.

    • Leuk 1
  3. Heb een Kloofmes gekocht.😎 Zag er ooit één bij iemand hangen en zag hem gedemonstreerd worden en mocht hem zelf ook even testen. Geweldig ding! Heel gemakkelijk ging dat. Dus was wel wat jaloers dat hij zo'n "uniek" ding had. Vast antiek oid dacht ik?

     

    En toen kwam ik er zomaar afgelopen week online ergens één tegen. Vervolgens gaan zoeken waar ze te koop waren en heb er één bij Wolfswinkel besteld. De Flint. Helemaal blij dus. :classic_biggrin:

     

    https://www.wolfswinkel.nl/search/products/details/24053/flint-spanmesser-aanmaakhout-kloofmes?SearchText=kloofmes&page=1

     

    Op YT verschillende filmpjes van verschillende merken Kloofmes te vinden (die Klovr is niet voorhandig).

     

     

    Ander modelletje:

     

     

    • Leuk 1
  4. @Mir

    Ik hoop oprecht voor je dat je in het echte leven niet zo bent als hier op het forum.

     

    Je kunt niet allerlei dingen beweren en roeptoeteren en daar dan geen reacties, die bijvoorbeeld niet precies klinken zoals jij het had gewild, op kunnen verdragen.

    Dat is niet wat "communicatie" betekent.

    Je beledigt een gewaardeerd lid van van alles en nog wat en bent bij navraag dan helemaal niet bereid om ook maar enige toelichting te geven over waar je woede vandaan komt.

    Je zegt zelfs dat je die oorzaken met een loep zou moet gaan zoeken waar je vervolgens dan geen zin in hebt.

    Jammer dat je je kostbare tijd en energie dan wel verspild aan het zoeken naar al die ongefundeerde links om dan ook nog weer energie te verspillen aan het hier plaatsen daarvan en vervelend te doen tegen leden die jou om meer toelichting vragen.

     

    Het lijkt mij ook raadzaam dat je je wat meer met aardse dingen gaat bezighouden, daar krijg je namelijk energie ván. Dus een goede tip van @Martin .

    (Met wie ik echt niet over jouw vage tabelletjes etc hoef te "keuvelen" (uhum?) want wij hebben wel betere onderwerpen om gedachten over te wisselen, dat is dus zoiets als: communiceren. )

     

    Misschien is het ook een idee om wat meer over het onderwerp PREPPEN hier te plaatsen? Of vind je dat een gek idee?

     

    Vind het trouwens erg ongepast en onbeleefd van je dat je mij ook gelijk ging afzeiken terwijl ik oprecht wilde weten waardoor je nou zo gekwetst was.

    Nu niet meer hoor, die interesse is wel geweken.

    Ben nog steeds wel erg benieuwd wie "de meute" nou zijn.... begin al bijna angstig achterom te kijken...

     

    Down the rabbithole they go. Jammer hoor.

     

    @Martin  Leuk die Toona sinensis , heb je toevallig zaadje over? :classic_smile:

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Leuk 1
  5. 3 uur geleden, Mir zei:

    bepaald misselijkmakend respectloos gedrag

    Leg eens uit? Ik heb zulks gedrag niet kunnen ontdekken van @martin Want daar heb je het toch over als je "hem" gebruikt? 🤔

     

    3 uur geleden, Mir zei:

    de meute

    Welke meute? :classic_ninja:

     

    3 uur geleden, Mir zei:

    de vloer aanvegen met berichten

    Ook daar graag nadere toelichting gezien het ook totaal niet duidelijk is wat jij daarmee bedoelt? Op wat voor manier en met welke berichten dan?

     

    Het blijft toch wel bijzonder om te zien dat zij, die om duidelijkheid worden gevraagd door andere leden, daar blijkbaar zeer allergisch voor blijken te zijn. :classic_rolleyes:

    • Leuk 1
  6. Valt me wel op dat veel mensen zich nu druk maken om @doom maar van dit lid horen we geen reactie op dit alles? Geen spoor van zelfreflectie of verantwoordelijkheid.

    Hij heeft een vuurtje opgestookt en anderen lopen nu keihard te blussen waarbij ze elkaar nu ook voor de voeten lopen.

    Wat mij betreft komt hij over als een "drop-troll" (heeft niets met dropjes te maken) en komt hij hier niet om wijzer te worden of om discussies te voeren over bepaalde ideeën en standpunten e.d. Dus draagt niet veel bij aan het forum.

    Maar... dat is maar gewoon mijn "mening". 😎

    • Leuk 1
  7. 3 uur geleden, mevr.Grijpstra zei:

    fijn om te merken dat je solidair bent hierin !

    Je bedoelt: Ik als vrouw? :classic_biggrin:

     

    Vroeger had ik hier op het forum nog een leuke foto ter bewijs achter de hand.

    Maar, na best ff zoeken naar het betreffende topic van @Raycoupe bleek dat die fotolinks niet meer werken dus de betreffende foto niet meer te zien is.

     

    Het topic en bericht nog wel:

    Dus ook maar op zoek naar de foto gegaan in eigen bestand.

     

    Mijn grapje was namelijk dat mn decolletéé eerder te zien was op het forum dan mijn bijdrages. 😂

     

    IMG_1774x.thumb.JPG.618419dbdcfa48b7f3ac247fcba5655b.JPG

     

    🤣

    Niet ter ondermijning van de serieusheid van mijn vorig bericht.

  8. Gelijke rechten, gelijke behandeling, gelijke kansen, gelijke beloning.

     

    Het is schandalig dat al deze bovenstaande punten nog steeds niet gerealiseerd zijn en dat daarom een initatief als "Internationale Vrouwendag" blijkbaar nodig is om hier aandacht voor te vragen.

     

    Want dát is natuurlijk wél waar dit over gaat.

     

    De baldragende kant van onze "samenleving" hoeft hier duidelijk géén "Mandag" voor in het leven te roepen.

     

  9. 3 uur geleden, JJ&A zei:

    Dit is het lid https://forum.preppers.nl/profile/1558-frans81/ die veel verstand heeft van nachtkijkers, maar is hier niet meer zo actief.

     

    @frans81 Is niet meer actief op dit forum en hij geeft te kennen niet gediend te zijn van dit soort verwijzingen en zal niet reageren op dit topic.

    (Dit heeft dus persoonlijk niets te maken met @Bekkums en zijn probleem/vraag).

    Frans verzoekt ook aan JJ om zijn persoonlijke gegevens niet meer door te geven aan derden waardoor er zomaar mensen bij hem aankloppen voor spullen.

    Bvd.

  10. Zorg er ook vooral voor dat de bakken diep genoeg zijn. De knoflookbol vormt ondergronds en heeft ook nog eens ruimte voor wortels nodig.

    Ook bemesting is belangrijk, doordat je in bakken kweekt spoelen de voedingsstoffen weg en kan de plant die dus niet meer opnemen.

     

    Het beste moment om knoflook te poten is ongeveer in oktober. Er zijn ook soorten die in het voorjaar gepoot kunnen worden, zoals het soort Flavor.

     

    Persoonlijk ben ik geen fan van knoflook in bakken. Geef de voorkeur aan volle grond zodat ze naar believen water en voedingsstoffen kunnen opnemen en in de winter ook beschermd zijn tegen de kou.

    Zou je niet beter andere dingen bij dat zonnige muurtje kunnen verbouwen? In het voorjaar peultjes en daarna tomaten en komkommers oid? Mijn vermoeden is dat je dan meer opbrengst zult hebben.

    Vergeet niet dat knoflook ongeveer 10 maanden nodig heeft van poten tot oogst.

  11. 15 uur geleden, JJ&A zei:

    Ik heb de namen voor jou.

    Het zijn: @Erny, @Piroska en @!EVA!  dat zijn de echte kanjers.

    Als ze op het forum komen worden ze wel hier heen getrokken.

    @JJ&A (nogmaals:) Gelieve mijn naam niet te noemen in dit soort acties. Ik ervaar dit als vervelend. Ben zelf goed in staat om te reageren als ik iets bij te dragen heb en hoef niet door jou daarop geattendeerd te worden.

     

    @Abdars  Ik heb dus geen verstand van bomenkweek in warme landen. Zit gewoon in Noord Nederland, nat en koud. Daarom heb ik ook niet gereageerd.🙂

    Wat ik wel zie is dat je anders water moet geven. Er moeten bakken onder je potten zodat je die steeds kunt vullen met water en de bomen dat kunnen opnemen naar behoeven. Door van boven water te geven spoelt het er snel weer uit en neemt het de voedingsstoffen uit de aarde ook nog eens mee. Aardewerken potten lijken me ook beter als plastic, houden vocht vast en zijn ook koeler.

    Verder lijkt het me handig om juist de lokale bevolking om advies te vragen. Zij weten vast het best wat er in die omgeving nodig is om planten in potten te kweken.

     

    • Leuk 2
  12. Dag Matew, ik snap dat het voor jou heel leuk is om vuurwerk af te steken. Maar denk je wel eens aan alle dieren die daar heel erg last van hebben en heel angstig van worden?

    Huisdieren (honden én katten) maar ook zeker de andere dieren weten niet wat er gebeurt en vluchten. Lees dit maar eens:

    https://www.vogelbescherming.nl/actueel/bericht/vuurwerk-feestelijk-niet-voor-vogels

     

    Vooral die hardere rotjes en knallen en gillende vuurpijlen zijn heel vervelend voor de dieren.

    Zo kan ik met mijn lieve hondje 🐺 dus met de jaarwisseling niet in mijn eigen huis blijven maar moet ik ergens heen waar geen of bijna geen vuurwerk wordt afgestoken. En dan zijn we dus alleen. Wij zijn dan dus vuurwerkvluchtelingen en daar zijn er heel veel van.

     

    En het wordt elk jaar weer harder en harder en harder en nóg harder.

    Dus ik ben wel blij dat het dit jaar eigenlijk niet mag. Ik zeg "eigenlijk" want in mijn buurt steken ze elke avond vuurwerk af.

     

    En vroeger hadden we helemaal niet van dat hele harde vuurwerk en hadden we er ook lol in.

    Dus steek gewoon lekker het toegestane vuurwerk af, ren lekker rond met die mega grote sterretjes en heb op die manier plezier erin. En weet dan dat een heleboel dieren beter af zijn bij minder veel en minder hard vuurwerk. Daar kun je ook blij van worden toch? :classic_cool:

     

    Over het milieu etc zal ik het maar niet gaan hebben, maar je begrijpt ook vast wel dat al die rook en kruit dat verschoten wordt ook niet echt gezond is. :classic_smile:

     

    Misschien kun je van het geld wat je eigenlijk voor het vuurwerk bestemd had iets anders leuks kopen waar je veel plezier van gaat hebben?

     

    Ik hoop dat je, ondanks het vuurwerkverbod, toch een leuk Oud en Nieuw kunt vieren. 💥💥💥🎉

    • Leuk 2
  13. Van het niet genoeg geprezen channel VICE (helaas is juist deze door Ziggo verwijderd uit mijn tv-kanalenbestand):
    While The Rest of us Die
    https://video.vice.com/en_us/show/while-the-rest-of-us-die

    Quote

    From the Cold War to COVID, the secret history of the government's Doomsday plans.

    Afl. 1: Brace for Impact
    Afl. 2: Collapse
    Afl. 3: National Insecurity
    Afl. 4: The Enemy Within
    Afl. 5: COG Clusterf***
    Afl. 6: Doomsday & The President

    Helaas niet via de VICE site te bekijken maar ik weet wel een illegaal plekje waar ze ter download staan. Maar die mag ik hier niet doorgeven (via pb dus wel).

     

  14. @Martin ik wilde ze (de hotelmensen) nog even een dagje bezinningstijd geven voordat ik ga bellen. 😉

    Maar vermoedt dat ik toch op de volkstuin in mn vochtige huisje bij het petroleumkacheltje zal moeten gaan schuilen. Want 't hotel is ook zeker niet goedkoop en dan ook nog zónder eet/drink voorzieningen, dat zie ik niet zitten. :classic_wacko:

    En ter bevordering van de feestvreugde was er al gepland een flesje wijn in mn rolkoffertje mee te nemen maar ja, daar past ook maar beperkt wat in.

     

    @Sjuul Ja, ik weet dat die middelen bestaan maar ik ga mn hond echt niet de hele tijd vol drugs proppen, te veel en te lang vuurwerk hier, niet alleen rond 12'en.

     

    Nog zo'n inconsistent iets waar ik de logica maar niet achter kan vinden dus levert grote irritatiefactor en burgelijke ongehoorzaamheid op. Het volgende:

    Mijn familie = moeder (84), broer met partner en dochter, ik en hond.

    Dus... met kerst zouden wij (moeder en ik) in principe bij mijn broer op bezoek mogen komen. Tot zover binnen de lockdown regels toch?

    Maar moeders is aan huis gekluisterd, al veel langer dan wij aan het lockdownen, en dus komt alles altijd naar haar toe.

    Volgens de kutrut regels mogen wij dan dus niet met z'n allen bij háár op bezoek. Terwijl het dezelfde mensen zijn. Ook gewoon samen in 1 huis. Net als wanneer we bij mijn broer zouden zijn.

    Dezelfde mensen, andere locatie.

    Als kutrut mij dát nou eens zou kunnen uitleggen....? 🤔

     

    Ja, en de covidfilms komen er ook aan. Hier is er al ééntje:
    Songbird, reg. Adam Mason 2020.
    Met zowaar een Demi Moore, die verveelde zich blijkbaar.
    Gister ff gekeken, tja... amusant door het covid/lockdown thema maar verder een niemendalletje.
    https://www.imdb.com/title/tt12592252/

    https://www.filmtotaal.nl/nieuws/76182

    Quote

    Songbird speelt zich twee jaar in de toekomst af, wanneer de pandemie is gemuteerd tot COVID-23 (jazeker!) en lockdowns veel intenser zijn geworden. De film vertelt het liefdesverhaal van koerier Nico (K.J. Apa), die immuun is voor een virus dat de wereld in zijn greep houdt, en Sara (Sofia Carson), een jonge kunstenaar.

     

  15. Nou... en dus praktisch gezien voor mij...

    Ik heb bijvoorbeeld 2 nachten hotel geboekt op het platteland alhier omdat mijn hondje bang is voor vuurwerk en ik in een buurt woon waar écht wel veel geknald gaat worden (wordt nu ook elke dag geknald). Dus ik vlucht daarheen, bleef liever thuis als het zou kunnen.

    En ja... dat hotel heeft ook een restaurant om zijn gasten te kunnen voeden.

     

    Maar nu... moeten die restaurants dus ook dicht, en mag er geen roomservice geleverd worden.

    Wordt dat dan hongerlijden? Of moet ik zelf eten en een warmhoudpitje meenemen, vuurtje maken buiten ergens stiekem? eh.... Wat is in vredesnaam het idee hierachter?

    Mens moet toch eten?

     

    🤔😅 Nou dat wordt een fijn oud en nieuw voor mij, in mn uppie met mn hondje🐺 in de middle of nowhere, andere mensen op anderhalve meter afstand, dus das ook niet echt gezellig, en dan ook nog hongerlijden en geen drank om al die ellende te verzachten... Echt leuk vooruitzicht. 🤣🤣

     

    • Leuk 1
  16. 1 minuut geleden, Cynica zei:

    Zijn ook rond, maar niet van gietijzer.

    Deze zijn ook zeker niet van gietijzer hoor, gewoon niet al te dik soort metaal. Roest ook. 

    (ff rondspeuren op AliX geeft vast nog goedkopere versies.)

    Maar denk dat je als je met een goed oog rondkijkt op rommelmarkt en 2ehands etc wel wat geschikts kunt vinden. ?

     

    Er komen wel behoorlijk felle vlammen boven uit de rocketstove. Dus niet alles zal geschikt zijn want dan heb je straks houtskooltjes op je grill liggen ipv lekker eten. ?

    Gewone grillpan kan trouwens ook goed... Of een wok...

  17. 4 uur geleden, Cynica zei:

    Dankzij deze geweldige review heb ik vanochtend de stove gekocht.

    Leuk, ben benieuwd hoe ie bevalt.

    En denk vooral ook eens over de aanschaf van een grill opzet ding. Bijvoorbeeld die voorgenoemde bij AliX of misschien een grill ding wat bij de ozo populaire Skottelbraai hoort. ?

     

    En zie dat de link naar het grill ding niet meer werkt. Maar niet getreurd, nog steeds te verkrijgen, o.a. hier:

    https://nl.aliexpress.com/item/32751720588.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.4a6d2e0eMz9PEu

     

    https://nl.aliexpress.com/item/32920624842.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.4a6d2e0eMz9PEu

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...