Ga naar inhoud

Gunnie

Lid
  • Items

    187
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Gunnie

  1. Ik ben er eerlijk gezegd nog niet uit wat ik vind van de hele vluchtelingensituatie maar wat ik wel weet ik dat je beter geen vrouwlijke vluchteling kunt zijn.

    Ik las vanochtend een bericht in de stentor ( lokale krant) dat er veel sprake is van verkrachtingen en dwangprostitutie in een groot AZC ( 6000 pers) in duitsland.

    Ivm rechten mag ik geen foto maken van het artikel.

    Maar paar zinnen waarvan ik tranen in mn ogen kreeg :

    * vrouwelijke asielzoekers zouden snachts bang zijn om de toiletten te bezoeken uit angst om aangerand te worden.

    * er is in het opvangcentrum sprake van ernstig geweld tussen albanese bendes en groepen vluchtelingen uit somilie en eritrea

    * de plaats waar het AZC staat heeft 80.000 inwoners en 6000 asielzoekers, toch is 10 % van de geboortes in de stad bij een vrouwelijke asielzoeker. Vrouwen die op de vlucht zijn krijgen niet massaal baby's, dit duidt op ongewenste zwangerschappen.

    *men verwacht zulke excessen ook in de grote AZC 's die in nederland binnnekort openen ( 3000 in nijmwegen bv). Eigenlijk zou de opvang van mannen en vrouwen gescheiden moeten worden.

     

    Als vrouw zijnde kan ik hier ZO KWAAD !!! om worden , waarom zijn vrouwen zo vaak de klos in conflictgebieden/conflictsituaties???

    Verder zou ik alle vrouwelijke preppers adviseren om dus ook flink wat pilstrips oid in je bob te stoppen. ( en ook een cursusje zelfverdediging te volgen) en hoe naar het ook is na te denken over dit onderwerp.

     

    Helemaal mee eens !!

    Maar het zijn helaas niet alleen vrouwelijke vluchtelingen ... ik geloof dat het Zweden was ( corrigeer me indien land onjuist is ) daar is het verkrachtingspercentage ( Lokale zweedse vrouwen ) met 30 % gestegen sinds er vluchtelingen zijn.

  2. @Mr. Gold en @Gunnie, de huisjes in Duinrell zaten de afgelopen jaren al vol met Polen en Roemenen. Ik kan dat weten omdat wij een jaarkaart hadden ...... hadden.;)

     

    Naamloos1.jpg.2e7768e5458c0c1503b4dfe04edf1e65.jpg

     

    Na 5 november is het park weer dicht, dus slim van de eigenaren om via het COA een tijdelijke opvang te realiseren. Want met die Polen en Roemenen hadden ze problemen met de vergunningen, want je mag er niet wonen. Het gaat dus om tijdelijke opvang om de vergunning te omzeilen zodat de asielzoekers daarna kunnen doorstromen naar andere AZC's.

     

    Graag weer zoals gezegd back to topic.

     

    ooooh ... dus @Mr. Gold kan sowieso met kerst niet terecht in Duinrell ?

  3. Kijk, en dit is nou, in mijn ogen dan, daadwerkelijk relevant nieuws. En hierom blijf ik dus iedere keer ageren tegen achterlijke, ongeloofwaardige, niet relevante en ronduit onware berichten: om te voorkomen dat dit soort relevante berichten ondergesneeuwd raken of aan de kant geschoven worden als zijnde weer een van die achterlijke onzinberichten.

     

    Paspoortfraude is natuurlijk van alle tijden, als ik het juiste telefoonnummer heb kan ik waarschijnlijk ook wel het een en ander voor elkaar krijgen. Dus op wat voor een schaal vindt dit plaats? Hoe groot is de dreiging die dit veroorzaakt? De "bad guys" die zo'n paspoort laten maken, zouden die anders Europa niet binnen komen?

    Dat lijken me vragen die gesteld moeten worden, om te kunnen kijken hoe hier op gereageerd zou moeten worden?

     

    Met het juiste telefoonnummer krijg je alles, maar dan ook echt alles voor elkaar.

    Paspoortfraude vind op hele grote schaal plaats al sinds de 70er jaren.

    De dreiging is reëel , maar besef dat echte "bad guys " zo een paspoort geeneens nodig hebben .... die komen ondergronds binnen.

    En kijk bv naar de klassiekers , roemenen of bulgaren staan bekend als hitman, ze komen dankzij de open grenzen overal in het Shengen gebied ... leggen er 1 om en zijn binnen een paar uur zonder problemen weer terug op eigen bodem.

  4. Er zit inderdaad een groot verschil in wat we noodzakelijk vinden. En veel van wat je opnoemt vind ik niet helemaal zuiver op de graad, want als je teruggaat in

     

    [Huur/hypotheek] tjah, als je te groot woont zul je bij financiële tegenslag moeten inbinden op je spaarrekening of als je je er niet op voorbereid hebt gewoon op vierkante meters.

    [Auto] auto is gewoon luxe dat heel veel kost. In veel steden kun je rijden met auto's van GreenWheels o.i.d. Scheelt gelijk onderhoud/apk/wegenbelasting/boetes/benzine/autoverzekering !

    [Zorgverzekering] Als je minder verdiend krijg je meer zorgtoeslag. Bovendien heb je wel degelijk keuze waardoor je niet teveel kwijt hoeft te zijn. Ik spaar al jaren mijn "eigen risico" bij elkaar voor het geval dat en betaal momenteel minder (kan een hoger eigen risico aan).

    [Overige verzekeringen] Welke verzekeringen heb je echt nodig. Inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.

    [Abonnementen] Meestal geen verplichting. Het eerste wat je doet als je je baan kwijtraakt is alle abonnementen opzeggen.

    [sportclubs] Luxe, kan dus weg. Voor kinderen is er veelal subsidie.

    [Gas] Zuiniger koken. Zorg dat je maaltijden altijd stooft in plaats van een grote pot water loopt te koken. Zet de verwarming minder aan, werk overdag in de bibliotheek. Zet niet altijd de verwarming aan, koop pantoffels en een trui.

    [Electra] Idem. (Hoewel je je hier met zonne-energie aardig op kunt voorbereiden).

    [Water] Spoel niet iedere keer de WC volledig door; douche eens in de 3/4 dagen in plaats van om de dag. Scheelt zowel gas als water. Verder: werk overdag elders.

    [TV-internet] Ga terug naar het meest basic wat er is. Verkoop je televisie (scheelt ook weer stroom).

    [Gemeentelijke belastingen] Als je geen geld hebt of op een minimumniveau zit wordt het meestal kwijtgescholden.

    [Telefoonabonnement] Niet, want prepaid op een goedkope telefoon van 20 euro of een simpele smartphone.

     

    De belangrijkste lasten heb ik vetgedrukt. Overige zaken zijn van ondergeschikt belang. Als Prepper kijk ik liever naar de basis, niet naar de ruis er omheen. Natuurlijk is het lastig om tegen je voetbalmaatjes te moeten zeggen dat je geen geld hebt, maar je in de schulden steken vanwege schaamte is hartstikke dom.

     

    Er zijn trouwens mensen die hebben geleefd van helemaal niets: http://eenjaarzondergeld.nl/ en http://doehetzelfvoorzienend.nl/consuminderen/een-jaar-lang-leven-zonder-geld-carolien-hoogland-deed-het/ en http://geldloos.nl/een-jaar-zonder-geld

     

    Dan heb je het stukje niet goed gelezen ;)

    Het gaat er niet om waar je op kan bezuinigen of minderen of dergelijke.

    Het ging gewoon over de vaste lasten en uitgaves van normale gezinnen !! dat je dan op een 1200 euro zit +- pak hem beet.

    Die mensen donderen ineens van alles naar niets .... en niet iedereen is zo vindingrijk als de mensen hier ... en ook niet iedereen gaat er zomaar mee accoord !

    En mensen die van niets leven is natuurlijk ook weer een uiterste ... en klopt ook niet geheel, want ze geven aan dat ze mede overleven door ruilhandel ... maar als je niets hebt, kan je ook niet ruilen, want ruilgoederen zijn ook kapitaal ;)

  5. Leg mij dan eens uit wat het verschil is tussen je bil en bol aangezien je naar beide toe moet rijden

     

    Nee, dan heb ik het waarschijnlijk verkeerd verwoord !!

    Ik ben aan het kijken naar eventueel een koophuis met mijn wensen als BIL .... mocht dit op een of andere manier niet lukken, dan blijf ik zitten waar ik zit, maar dan wil ik wel kijken voor een BOL !!

    Dus het is niet en / en .... maar of /of ;)

  6. Vaste lasten van 1200 euro? Met mensen die vaste lasten hebben van 1200 euro heb ik eerlijk gezegd niet zoveel medelijden. Als je je baan kwijtraakt en je hebt een veel te dure hypotheek.. hoe sneu het ook is, maar waarom zou ik voor iemand moeten opdraaien die onverantwoord veel geld geleend heeft en het op gegeven moment niet terug kan betalen? Bovendien als je 1200 euro netto verdiend (wat nog steeds veel geld is), hoe kom je dan aan vaste lasten van 1200 euro? Dan doe je echt wat verkeerd. Bovendien zitten we hier op een Prepper-forum: een echte Prepper weet dat hij zich ook op dit soort situaties moet voorbereiden (spaargeld, versneld hypotheek afbetalen enzovoort). Mensen die in de problemen komen hebben eigenlijk te maken met 2 problemen: ze herkennen hun situatie niet en blijven in een oud uitgavenpatroon hangen en ze hebben zich onvoldoende voorbereid voor het geval het financieel misgaat. Een baan, een eigen zaak, een zakenimperium.. niets is een garantie dat je een jaar later dezelfde levensstijl kan leven.

     

    Toch een paar tips:

     

    (1) Voor mensen die huren bij een particuliere verhuurder: ga binnen 6 maanden nadat je het huurcontract hebt getekend naar de huurcommissie. Het heeft ons ruim 300 euro gescheeld. Mensen die dit niet doen zijn eerlijk gezegd een beetje dom. Aan wie betaal je per maand honderden euro's teveel?

    (2) Wees zuinig. Houdt alle kosten bij en bekijk voortdurend waarop je kunt bezuinigen. Zie hier een richtlijn wat je kwijt zou moeten zijn aan boodschappen als het even niet mee zit: http://www.nibud.nl/consumenten/wat-geeft-u-uit-aan-voeding/ !

    (3) Wees een echte Prepper en zorg dat je overal op voorbereid bent. Dus niet alleen goud en zilver. Niet alleen voedsel. Ook gewoon spaargeld.

     

    Met vaste lasten bedoel ik alles wat maandelijks terug keert !! ( huur/ hypotheek , auto , verzekeringen , abonnementen , sportclubs , rioolrechten, gas, electra, water , moet ik nog even doorgaan ? ) of verzekeringen en zo moeten bij jou in het potje "hobby" zitten ? ;)

  7. Dat klinkt als een hele mooie locatie.

    Omdat ik zelf van mening bent dat je niet moet wachten totdat er pas iets mis gaat voordat je naar je BOL locatie gaat even het volgende ;)

    Zelf zitten we met onze huisvesting ook in een recreatiegebied, echter heeft dit ook zo zijn minpunten.

    Zo zal je er waarschijnlijk wel 365 dagen per jaar mogen "recreeren" alleen zal je er echter niet mogen wonen (en ja daar zit een heel groot verschil in)

    Belangrijk is het dan ook om het even bij de gemeente uit te zoeken wat wel en niet mag

    Blokhutten/Caravan's/chalets/huifkarren/yurt's en tipi's worden in Nederland niet als woning gezien omdat deze niet aan de bouweisen voldoen die de regering heeft vastgelegd (zeker niet in combinatie met off-grid voorzieningen) waardoor de gemeente je recreatiewoning onbewoonbaar kan verklaren wanneer je langer als 3 maanden aaneengesloten op je BOL locatie zit. (zien ze dan als illegaal wonen)

    Nu is er altijd een grijs gebied waar je tussen kan zweven en voorzie ik geen hele erge problemen om deze droom voor je uit te laten komen maar er zitten natuurlijk wel consequenties aan waar je dan natuurlijk ook automatisch voor kiest.

    Ik zal het dan ook zeker niet iedereen zomaar aanbevelen om de stappen om permanent op een recreatiegebied te verblijven uit te voeren.

    Aan de andere kant, ik zou echt niet meer terug kunnen gaan in de reguliere huisvesting omdat ik inmiddels te verwend ben geraakt met het leven vanuit het absolute minimum en de basis zonder enige luxe om mij heen. :D

     

    Het betreft hier een BOL .... dus niet om permanent te verblijven , zou er dan zeker geregeld heen gaan, maar mijn vaste verblijfplaats is daar dus niet !!

    Wel handige tips trouwens, dank je

  8. Tis dat ik effe niets te doen had anders stuurde ik je de rekening wel voor het van het werk houden.....

    Overigens heb je dus OOK de garage van 30m2 gemist ONDER het huis.

     

    Hey, dat je van het werk gehouden wordt is je eigen KEUZE !!! ;) ... je hoeft niet mee te lezen of te reageren hahaha

    Ik raak in de war hier, ja ... die garage onder het huis klopt ... ik dacht dat je die romney loods bedoelde ... maar die is ruim 100m2

  9. Even checken of ik het goed begrijp (want in dat geval begrijp ik het niet):

    Je deelt hier een huis als zijnde jouw mogelijke nieuwe BIL, maar je had nog niet naar de prijs gekeken?

     

    NEEE, maakte als grapje dat ik een leuk "huisje" op het oog had, ik had alleen de koopprijs gezien , maar op een andere site stond schijnbaar ook een huurprijs vermeld ;)

  10. Kun je een paar nachten daar doorbrengen? Evt een goodwill bedrag aan huidig eigenaar. Ik pomp grond water met een windmolen, de water kom binnen in een grotte cement bak.de windmolen is bijna 12 meter hoog,Best zichtbaar. In mijn keuken is een handpomp,om te drinken ga het water in een berkley. Ik vindt dat je pas merk of iets goed is voor jouw door tijd erin door te brengen.

    Als je zoiets koop in een druk bewoonde gebied, dus de hele benelux , kom met een goede reden die je standard woord. Je zoek een rustig plek om te mediteren, of wat dan ook. Als het maar vooral heel suf klink. Dan heb niemand er belangstelling voor.

     

    Het betreft een bos, ik denk niet dat daar windmolens gebouwd mogen worden, en volgens mij heb je er ook niks aan in een dicht bos hahaha

  11. Ik snap het, maar dan nog zie ik die extra maandsalarissen niet terug daarin ... want je moet toch werken voor je loon, of zou het zo zijn dat we ineens van 12 euro bruto per uur naar 24 euro bruto per uur gaan ?

    Ik zie dat niet gebeuren, dus als iemand mij kan vertellen hoe ik dan een paar maandlonen extra kan verdienen terwijl ik toch dezelfde uren zou werken ?

    Maar dat kan @Lekker me vast uitleggen !

    En "by the way" ... dit is niet hatelijk bedoeld en ook niet op vluchtelingen, maar nu voor me eigen .... ik wil serieus graag extra maandlonen verdienen met de uren die ik nu draai ;)

     

    Ik zie dat @Lekker online is, dus doe nog een poging ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...