Ga naar inhoud

krachtwerk

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door krachtwerk

  1. Ik was degene die je advies dom noemde, dat meen ik ook. Juist wanneer je het hebt over agressie versus agressie, en al helemaal als die agressie met een agent te maken heeft, dien je extra voorzichtig te zijn met wat je iemand adviseert. Niet alleen worden preppers al vaak slecht begrepen door de buitenwereld (die lezen ook mee) en bestaat bij sommige het beeld dat "wij" graag naar wapens en geweld grijpen (Doomsday Preppers) maar er zijn ook nog eens jonge leden aanwezig op het forum die misschien minder in staat zijn sommige dingen in het juiste perspectief te plaatsen dan anderen. Niemand is erbij gebaat om het negatieve beeld te bevestigen en het laatste dat je moet willen is een jong iemand het idee te geven dat het geoorloofd is zich te verzetten tegen aanhouding door de justitiële macht. Welke ellende kan daar niet uit voort komen?

     

    Het is dus inderdaad een goed idee om niet zomaar een bericht te schrijven maar inderdaad ook even na te denken over wat je zegt of in welke context je het plaatst. Je advies was misschien niet slecht, de context (of gebrek aan context) echter wel.

     

    Ik begrijp je argument, maar een agent is ook maar een mens, en kan ook te ver gaan zoals het geval van de Arubaan die onlangs om het leven kwam door toedoen (waarschijnlijk) van een aantal agenten. Ik doelde dus meer op zo een situatie en ging ervan uit dat men dat wel zou snappen. Volgende keer meer context.

  2. Sorry krachtwerk...ik zei iets over nog dommer, soms vind ik dingen...daarin hoef ik niet gelijk te hebben toch. Iets vinden is een mening.

    Kom gewoon een keer naar de SC, krijg je een biertje/kop koffie/thee/wijntje van me.

     

    Owja, vandaar nog ergens gezegd dat ik iets dom vind...domdomdom...had ik noooooooit mogen zeggen natuurlijk.

    (gunst, heb je al eens kennisgemaakt met @Johnny BravoNL?)

     

    Nee hoor je mag best dom zeggen. Geen probleem hoor. Proost!

  3. Ik heb toch een beetje een nare nasmaak van deze discussie. Dat je advies dom wordt genoemd tot daaraan toe. Maar om vervolgens op je mindere niveau te worden aangesproken gaat me eigenlijk toch net iets te ver. Ik heb een bachelor beeldende kunsten op zak, dus zo dom kan ik toch niet zijn. Maar goed, misschien trek ik het me teveel aan. Ik zal de volgende keer beter uitkijken hoe ik mijn berichten opzet zodat sommige personen er zich niet aan hoeven te storen.

  4. Begrijp me niet verkeerd, Ten eerste zou ik proberen nooit in zo'n situatie terecht te komen en ik zou nooit een agent zomaar pijn doen. Maar macht kan corrumperen, en zou er zich een situatie voordoen dat ik mij tegen zo een agent moet verdedigen, dan doe ik dat.

  5. Wat een dom advies. Ik vind de vraag van de OP sowieso al een beetje dom maar het allerstomste dat je kunt doen (afgezien van een agent in een positie brengen dat hij je in een nek klem neemt) is tegenwerken. Nog stommer is proberen de agent uit te schakelen, wat denk je zelf dat er zou gebeuren? Er is geen enkel scenario denkbaar waarin zoiets goed afloopt voor je zelf.

     

    Het is ook meer een advies voor shtf..

  6. Ligt aan de situatie. Als de agent je kwaad wil doen probeer dan direct je kin omlaag te drukken zodat je keel niet dicht geknepen kan worden. Als je vanachter vast gepakt wordt kan je de agent met een heupworp op de grond gooien. Als hij je van voor te pakken heeft kun je de binnenkant van de dij bij een zenuwbaan vastpakken en goed hard knijpen, dan laat hij ook zo los. Maar als je ongetraind bent dan heb je waarschijnlijk pech en kun je je het beste koest houden :)

  7. Natural spices in Google typen

    ( sorry voor missing link)

    Deze zaak was toen ik het aanschafte de meest interesante partij

     

    Edit

     

    Link

    https://www.naturalspices.eu/ascorbine-zuur-e300.html

     

    Dat is €14,51 inclusief BTW voor 800 gram, omgerekend naar 1000 gram kom ik dan op €18,13 en dan komen er nog verzendkosten bij van €4,95,

    Dan is het totaal € 23,08.

    Jacob Hooy heb ik gevonden voor €21,80 voor 1 kg inclusief verzenden ;)

  8. Ik ben van plan om ascorbinezuur te gaan aanschaffen omdat dit de puurste vorm van vitamine c schijnt te zijn en meerdere toepassingen heeft, zoals de smaakverbetering van met chloor gedesinfecteerd water (dit las ik namelijk op dit mooie forum).

     

    De prijzen verschillen nogal online, en het goedkoopste wat ik tot nu toe vond is 16 - 17 euro voor 1 kg van het merk Jacob Hooy.

    Wat zijn jullie ervaringen met ascorbinezuur, waar kopen jullie het etc?

     

    Krachtwerk

  9. 2 dragen is makkelijker dan 1 (of die heb je als baby in de armen en dat maakt je onstabiel). Als het enkel voorraad is voor in huis kan 20 of 25 liter, maar aannemende dat je ook van buitenaf er mee moet gaan sjouwen wil je 10L hebben. dat is 2x 9kg en daar kan je makkelijker mee van waterbron naar huis lopen. Daarnaast zit je in een noodsituatie vaak ook met een tekort aan voedsel en dus minder energie beschikbaar.

     

    Grote jerrycans als noodopslag van water kan een goede keus zijn (zeker als je die gratis kan krijgen), mits je makkelijk tussen je transport jerrycans en je opslag jerrycans kan overhevelen. Je 10L is ook nog eens makkelijker als je erg water moet besparen en ook je riool niet werkt. 20L emmer onder je gootsteen en als de jerrycan leeg is emmer legen. Dan heb je geen risico dat er iets overstroomt en je nog meer werk hebt (waar eigenlijk geen tijd en geen energie voor is).

     

    Wat je nu makkelijk even doet OMDAT alles gewoon WERKT, kost je in noodsituatie 2-5x zoveel tijd en of inspanning (en dan ga je nog uit van dat iedereen gezond is). Plan op verminderde belastbaarheid en chronisch tijdtekort bij je SHTF planning.

     

    Ja je hebt inderdaad gelijk, vooral ook het punt dat je maakt omtrent het sjouwen naar en van een watervoorziening buitenshuis. Ik had al bedacht met een steekwagentje naar het vijvertje in de buurt te lopen, maar ik bedenk me nu dat dat misschien wel s'nachts stiekem moet en dan is 20 liter inderdaad niet te doen. Ik denk dat ik beide ga doen, dus een deel 20 liter jerrycans en een deel 10 liter jerrycans. Dat lijkt me nu het slimste. Bedankt!

  10. Ik wil graag een aantal jerrycans kopen om met kraanwater te vullen. De jerrycanshop lijkt mij een goede plek om te kopen, het ziet er betrouwbaar uit en is relatief goedkoop. Ik ga waarschijnlijk voor de 25 liter versie, maar ik twijfel of ik de doorzichtige geschikt voor levensmiddelen moet kopen of toch de blauwe voor gevaarlijke stoffen ivm met lichtdoorlatendheid. Beide jerrycan zijn hierhttp://www.jerrycanshop.nl/stapelbare-jerrycans-gevaarlijke-vloeistoffen/kunststof-jerrycan-stapelbaar-25-liter-voor-gevaarlijke-vloeistof.html en hierhttp://www.jerrycanshop.nl/jerrycans/gevaarlijke-vloeistoffen-un/25-liter-stapelbare-jerrycan-met-un-blauw.html te bekijken.

     

    Wat kan ik het beste doen?

    Kan in de blauwe jerrycans ook water of kan ik toch beter de doorzichtige kopen en er een doek over leggen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...